צורות ממשל...

אני לא מבין

איך אפשר בכלל להעלות על הדעת הבאת המשטר הנאצי בתור דוגמא למשטר טוב. זהו המשטר הכי הרסני בכל הדורות, שגרם למותם של 60 מיליון בני אדם. ופינוי המשרות נעשה ע"י העפת אנשים שלא היו אריים ממשרות הללו + הלאמת רכוש. וזה נכון. דמוקרטיה טובה יכולה להתאושש מפגיעה רצינית. ע"ע ארה"ב ב1929. דיקטטורות לא. ע"ע איטליה, גרמניה, עיראק, ועוד ועוד. אמירץ

מיס קיי

New member
דעתי האישית היא

שאתה אדיוט גמור שאשכרה מקשיב להיטלר!! שרצח את הסבים שלך! הוא לא היה שפוי ואתה מקשיב לו? אני מנסה להבין אותך וממילה למילה שלך אני מבינה למה סגרו את בית המשוגעים עברבאנל כי כל הכסף לתרופות היקרות כולו בוזבז על אנשים כמוך וקשה וכואב לי להאמין שיש כאלה!. אתה יודע על מה התבססה התורה שלו....הרעיונות היקרים שלו? על אידיאולוגיה אנטי יהודית! אני לא מאמינה שהגענו לשפל מדרגה שיש אנשים חיים כמוך!

Scaly

New member
כמה פתטי....

העובדה שאני יכול להתעלות על דעתי על בנאדם ולהקשיב לתורה שלו זה מבורך!..גם אם מדובר בהיטלר... מוזר שאף אחד לא העיר לי לגבי היטלר ורק את... אדם שלא רוצה להקשיב לאדם שהוא שונא לא יגיע רחוק... אני לא מצטער שאמרתי שאני חושב שהנחת היסוד של היטלר הייתה נכונה את יודעת מה? הנה משהו שיפתיע אותך היטלר היה גאון אני מקווה ששמרת לי במקום שציינת ...דרך אגב...אברבנל...ולא..עברבאנל

אתה יכול להקשיב לתורה שלו.

להסכים איתה זה כבר משהו אחר. בייחוד אחרי שראית מה קרה כשיישמו אותה. אפילו אם אתה מקטין עד למעט את המטרות זאת עדיין האידאולוגיה הכי אווילית, מטומטמת, חסרת הגיון, מרושעת שקיימת. אם כל כך חשוב לך להיות משכיל ובר דעת, קרא את מיין קאמפף ותגיד לי אם אתה מזדהה איכשהוא עם הרעיונות שלו. הוא היה גאון פוליטי. זה נכון. כמו יוליוס קיסר ונפוליאון, שהצליחו להגיע לשלטון יחיד מתוך דמוקרטיות. אבל הוא גם היה שטן עלי אדמות, רשע, אנטי אנושי. תזכור את זה. אמיר.

neko

New member
התזה של היטלר נפלה משני טעמים:

1. תורת הגזע לא הייתה נכונה (כלומר, יהודים, שחורים וצוענים אינם בהכרח פחות "חכמים" או פחות "מוכשרים" מארים - למעשה אין שום מתאם משמעותי בין תכונות אישיות לגזע). 2. לדעתי, חברה שבה רציחות מסוג מסויים מותרות, תתדרדר לאנרכיה במהרה, ולכן בכל מקרה לא היה לגרמניה הנאצית עתיד גם אם לא הייתה מפסידה במלחמה.

אמיר96

New member
היטלר היה גאון? למה?

כי ככה אמרו לך? מה היה גאוני בהיטלר? השפם שלו? היטלר היה אדם עם מבנה אישיות חולני ודעות ברבריות , שהתמזל מזלו להיות במקום הנכון בזמן הנכון. כל חוקר הסטוריה יגיד לך, שהרגע שבו היטלר הפסיק לשמוע לעצות הגנרלים שלו ולקבל החלטות בעצמו, היה אחד מהגורמים למפלת גרמניה.

l o s t

New member
הוא היה כריזמתי ...

וזה מספיק כדי להיחשב גאון, זה כמו לומר שצורציל היה בזמן הנכון במקום הנכון .

shabaz

New member
מיס קיי

אני מסכים איתך לחלוטין שהמטרה של היטלר אידיוטית, ואני חש את הזעם והסתכול שלך על האידיאולוגיה שלו שרצחה רבים מבני עמינו. ובנימה אחרת לזמן מה, תסכימי איתי שהצבא הוא דבר הכרחי למדינה, במיוחד שלנו, תחת האיום המתמיד שלנו? אפילו כן ולא פשוטים יספקו.

shabaz

New member
מיס קי

אני מסכים שהמטרה של היטלר הייתה אדיוטית, ואני מבין שאת שונאת אותו ואת כל מי שהיה קשור לאידיאולוגיה שלו. בהקשר קצת אחר, תסכימי איתי שהצבא הוא דבר מאוד חשוב למדינה שלנו? במיוחד כשאנחנו מאוימים כל הזמן?

גם אני הרהרתי בכך רבות ..

אין ממש פתרון אידיאלי. הדמוקרטיה אינה מתאימה לתקופה שלנו ,כאשר הכסף תפס את מע' הערכים. נציגי השלטון, מושחתים ברובם , פועלים למען האינטרסים שלהם. מה יגרום לדיקטטור לפעול בניגוד לאינטרסים האישיים שלו? שיגעון אולי. אבל המנגנון הדמוקרטי ,עד כמה שהוא מסורבל אינו נותן כח בלתי מוגבל לרשות כלשהי. שלטון הפילוסופים , יכול להיות לטובתנו ולרעתנו. כיוון שהם יכולים להגיע להחלטות סודיות, שאנו לא נידע עליהם ולהרוויח על חשבוננו. אם יהיה פיקוח והגבלות על הפילוסופים זה יהיה מצויין. ולדעתי צריך שכל אנשי הכנסת יהיו לפחות בעלי תואר 2 או 3 בכלכלה/משאבי אנוש וכדומה.. מנהיג חזק שיסחוף את העם, בישראל זה לא יבוא בחשבון. העם מפולג מדי, הדעות קצוניות מדי . אולי בעצם זה מה שמתאים . הגמד בהרהוריו.

Chief san

New member
צריך שיהיה קר

אל תתפסו אותי במילה, אבל נדמה לי שרוב השלטונות (הדמוקרטיות לפחות) העכשוויות, המתקיימות באקלים קר (ממוזג? ארקטי? לא סגור על הקו רוחב) מציגות דמוקרטיה למופת. 'סתכלו על המדינות הסקנדינביות, על קנדה... אנשי ממשל (בכל הדרגים) עם כללי התנהגות ומוסר שאפשר למות, מדיניות רווחה שאפשר להתקנא וקייצים נסבלים. בינתיים, פה חם. היה חם ויהיה חם. אנשי השלטון של המדינות החמות מושחתים (אפריקה, המזרח התיכון, מרכז אמריקה). לא משנה איזה מנדט הם יקבלו, הם ישתמשו בו לרעה. אולי אנצל את ההזדמנות לעורר מחדש עניין בתוכנית ההבראה שלי למדינת ישראל. ליבא הר מההימלאיה (יש להם שם המון! אחד פחות ואפילו השרפה לא ישימו לב. נראה לי הר בסביבות ה6000-7000 מטר יתאים לצרכים). לשים אותו בנגב, יש שם מספיק מקום לא מנוצל. באחת יפתרו בעיות המים הנוכחיות והעתידיות של תושבי האיזור, משאב תיירותי חדש יעמוד לרשות המדינה ואפילו המתנחלים יהיו מבסוטים ליישב את המורדות המוריקים של ההר - גם נקודת תצפית אסטרטגית כמו שהם כל כך אוהבים וגם מימוש חזונו של בן גוריון. את הרשות המחוקקת והרשות המבצעת אפשר לשים גבוה על ההר - יהיה להם קר כמו שצריך והם ירגישו באולימפוס. במידת הצורך אפשר יהיה להעביר את משכנן לקצת גבוה יותר, איפה שנגמר החמצן ומתחילה האנרכיה. הקיצר, עוד לא מצאתי חסרונות לתוכנית. אולי אקרא לה ההר הנבחר. אשמח להסעיר מוחות בעניין ההר שנבחר, מי יודע? אולי כבר לא חזון למועד.

Josh F

New member
../images/Emo6.gif גדול

במדינות קרות ההישרדות מצריכה ארגון טוב יותר. מספר שעות ללא חימום וללא גיבוי לחימום הן סכנה קיומית אמיתית. אי פינוי סדיר של שלג, לא יאפשר תנועה בכבישים. גם התושבים חייבים להיות מאורגנים, בעיקר בעלי בתים פרטיים שצריכים לדאוג לחימום, ליציאה חופשית משלג מהחניה במקרה חירום ועוד דברים שתושבי מדינות חמות לא צריכים להתמודד אתם אין את האופציה "לדחות למחר". לילה אחד בלי חימום, ואפשר לקפוא למוות. אני חושב שמדינות קרות באמת חייבות ארגון טוב יותר. אם ניקח לדוגמה את ירושלים, יום שלג זה יום השבתה של העיר. אני באמת חושב שמדינות קרות חייבות ראייה קדימה ולעבוד כל הקיץ כמו נמלים כדי לשרוד את החורף
אלא שלפי ההנחה הזו, האסקימוסים אמורים להיות החברה המאורגנת ביותר עלי אדמות

דור לוי

New member
בעצם, מה צורת הממשל בישראל?

תקן אותי אם אני טועה, אולם מקריאת דבריך, אני מניח שאתה מסתכל על מדינת ישראל, שבה יש משטר דמוקרטי. מן הסתם אתה לא כ"כ אוהב מה שאתה רואה, ומגיע למסקנה שהדמוקרטיה היא לא משהו... אני מבקש שנבדוק כולנו יחד, האם בישראל שיטת המשטר באופן מעשי - בניגוד לרמת הכותרת - היא אכן דמוקרטיה? אני מפנה אתכם לערך אוליגרכיה באנציקלופדיה של ynet. ואצטט את הפסקה הראשונה והעיקרית בהגדרה: "אוליגרכיה (מיוונית: "שלטון מעטים"), צורת משטר שבה קבוצה מוגדרת וחזקה אוחזת במערכות השלטון ומנהלת את ענייני החברה או המדינה כולה, בדגש על האינטרס העצמי המשותף של אותה קבוצה. למעשה, אוליגרכיה היא שם כולל לצורות שלטון שונות, הנבדלות ביניהן לפי אופייה ותכונותיה של הקבוצה השלטת. אפיון הקבוצה יכול שיהיה חברתי, אידיאולוגי או אחר. נראה לכם מוגזם? אני מבקש להפנות אתכם לספרה של פרופ. חוה עציוני-הלוי "מקום בצמרת , אליטות ואליטיזם בישראל" בו היא מתארת מנגנוני פעילות של האליטות והמחסומים בפני הגישה השיוויונית למשאבי החברה. למיטב זכרוני, גם אריה אבנרי תיאר בספרו "הנבחרים" כמה עשרות או מאות משפחות שולטות בכולנו. השתתפות בטקס ההצבעה מדי מספר שנים עדיין אינה הופכת את מדינת ישראל לדמוקרטיה. אולי עצם ההטמעה של ההבנה הזו היא תחילת המפתח לשינוי?

Scaly

New member
ישראל כדמוקרטיה

בסקאלה של הדמוקרטיה... יש סקאלה שהולכת או לנשיאות כמו ארה"ב או משהו אחר..לא זוכר.. אנחנו באמצע...וזה לא משנה את העובדה שאנחנו נקראים דמוקרטיה...

דור לוי

New member
לדעתי ישראל פשוט אוליגרכיה ../images/Emo150.gif

אם הבן שלך יגיד למורה לאזרחות שישראל אוליגרכיה, היא תקרא לך לבירור לא? לא מעלה על דעתי שהיא תגיד את זה מיוזמתה ... תבדוק את ההגדרות למונחים השונים. לדעתי ישראל פשוט אוליגרכיה. השימוש במילה דמוקרטיה לתיאור מדינת ישראל הוא סוג של מכבסת מילים. הקשר הון שלטון, והיכולת שלך ושלי להשפיע בריטואל התקופתי של הבחירות הן שוליות לעומת ההשפעה של 20-200 משפחות... אבל הדרך לשינוי היא קודם כל להכיר בכך

אני חושב (איך אפשר לחשוב אחרת?)

שעד כמה שיש פגמים בדמוקרטיה, היא בהרבה, אבל הרבה עדיפה על דיקטטורה. נראה לי שאינך ממש תופס את המושג דיקטטורה. דיקטטורה זה כשיש שלטון שיכול להחליט מחר שאתה מוצא להורג בלי משפט, ולהלאים את הנכסים שלך. דיקטטורה זה ממשל שיכול לקחת את הבנות שלך ולהפוך אותן לשפחות מין של השליט. דיקטטורה זה ממשל שבו אין לך חופש ביטוי. דיקטטורה זה ממשל שבו אתה מוגבל בבחירותיך. רוצה לגור במקום כזה? אולי נראה לך שלא כל הדיקטטורות הן כאלה, אבל, עובדה. הן כן. כ-ו-ל-ן. משחר הימים זה היה כך. אנשים היו מנוצלים וחסרי כל במשטר כזה. "שלטון הפילוסופים"? אולי כבר ישר נכריז על אוליגרכיה רשמית? ממשל שדואג לאינטרסים הצרים שלו ושאינו בר החלפה, משום שהוא מהווה בסך הכל דיקטטורה קולקטיבית לקבוצה מסויימת של אנשים, שעל פי החוק שווים יותר ממך, טובים יותר ממך, יכולים לעשות מה שרוצים. אי אפשר לשלב בין דמוקרטיה לדיקטטורה. זה אבסורד. זה כמו להגיד נאציזם והומניות. נכון, הנאצים היו הומנים. לעצמם. אותו דבר עם אוליגרכיות למיניהן. עד כמה שהממשל מושחת או לא נראה לך, ממשל דיקטטורי אפילו במעט הוא פי מיליון יותר מושחת, כוחני, חסר צדק. אנשים שגדלו על ברכי הדמוקרטיה ומוצאים פגמים בה, אינם יכולים להבין כלל מה זה משטר דיקטטורי. גם אני לא. אני יודע שאני לא רוצה להיות נחות, בשום צורה שהיא. וכל הציניות המוגזמת של "הממשל בישראל הוא אותו דבר" ו"הממשלה דואגת רק לאינטרסים שלה" ושאר שטויות. נכון שזה מה שקורה לעיתים. אבל אתם יכולים באותה מידה להיות בשלטון. אתם יכולים להפיל את הממשלה. אתם יכולים למחות. מה שלא יהיה מותר במשטר דיקטטורי. אתם יכולים לעשות כמעט הכל. יש לכם חופש. וחופש, זאת המהות שאותה אנשים שתומכים באיזושהיא צורה של דיקטטורה מנסים לשלול. אמיר.

rburdo

New member
סינגפור כדוגמא

סינגפור - מדינה קטנטנה בדרום מזרח אסיה. מוקפת מדינות מוסלמיות עוינות. בסינגפור יש שרות חובה של שנתיים + מילואים, והוצאות הבטחון לנפש מתקרבות לאלו של ישראל. נוסדה בשנות ה-60. אין לה אוצרות טבע. התוצר לנפש בסינגפור מתקרב לזה של ארצות הברית. מערכות החינוך והבריאות יעילות ומעולות. יש עשירים בשפע, אבל גם הפערים החברתיים אינם גדולים. למה? מדוע סינגפור הצליחה במקום בו ישראל נכשלה? כי סינגפור היא דיקטטורה. כי בסינגפור זכויות הכלל חשובות מזכויות הפרט. כי בסינגפור אין "זכויות התלמיד" ו"דמוקרטיזציה של בתי הספר". מורה הוא מורה (ושכרו גבוה), סמכות היא סמכות, ואין הקלות בדרישות מהתלמידים. כי בסינגפור אין אתנן פוליטי לשותפות קואליציוניות. פשוט אין כאלו. כי בסינגפור מאמינים בטכנוקרטיה ולא בדמוקרטיה, ורק כח אדם מקצועי, בוגר הטובות שבאוניברסיטאות העולם, מאייש את המערכת השלטונית. בן לולו, אפללו, גמליאלי, גבריאלי ושלומיאלי נשארים בבית ולא חורצים גורלות. כי בסינגפור, מי שמביא לעולם יותר מ-2 ילדים, צריך לגדל את השלישי ומעלה על חשבונו, כולל כל הוצאות החינוך והבריאות. רוצה מדינת רווחה? בבקשה. ציית להוראות השלטון. לא ייתכן מצב בו קבוצות אוכלוסיה נחשלות שודדות את קופת המדינה ע"י השרצת ילדים. בסינגפור, מי שמלכלך את הרחוב, נענש בעבודות ניקיון, כשעל גבו שלט משפיל. אין "חוק כבוד האדם וחרותו". פגעת בחברה בה אתה חי? תשלם על כך! בסינגפור אין סמים , וסוחרי סמים מוצאים להורג. אין ליברלים יפי נפש ש"רוצים לחיות כמו באמסטרדם", ואם יש, השלטון מבהיר להם טוב מאד שמוטב להם לשתוק. אני מעדיף את הדיקטטורה הסינגפורית על האנרכיה הישראלית, ואני ממליץ לכולכם לקרוא את ספרם של ברוך נבו וגבי ויימן "החידה הסינגפורית". בהחלט חומר למחשבה.

ואני מעדיף

שאנשים כמוך לעולם לא יגיעו לאיזושהיא עמדה שלטונית. ובבקשה אל תשתמש בביטוי הדוחה "השרצת ילדים". זה לרמוז שמי שעושה את זה הוא שרץ וזה פשוט דוחה ומשפיל ומגעיל. כל אחד זכאי לכבוד.

תוספת -

ממילותיך המדוייקות: - "כי בסינגפור אין "זכויות התלמיד"." - "בסינגפור, מי שמלכלך את הרחוב, נענש בעבודות ניקיון, כשעל גבו שלט משפיל." - "אין ליברלים יפי נפש." - "השלטון מבהיר להם טוב מאד שמוטב להם לשתוק." - "סינגפור היא דיקטטורה." האם אתם רוצים באמת לחיות במקום כזה? אמיר. נ.ב מצטער על הצפת השרשור, אבל כפי שאתם רואים יש לי דיעות מוצקות בנושא.

למעלה