צה"ל...
או
?

Janem

New member
לא מניאקים, סתם סטלנים...

7 פקסים עד שהם דחו לי את השרות, כולה ביקשתי יומיים כי זה יצא לי על הפסיכומטרי...

AeroSlash

New member
טוף..

מה אני חושבת על הצבא? כעיקרון אין לי שום דבר נגד. אבל בואו נגיד שעם כל הפרוטקציות והכל אני כמובן לא הכי מסכימה [בלשון המעטה]. אבל כיוון שפרוטקציות וכל שאר החרא יש בכל מקום אז הצבא לא נבדל מהאחרים בזה. לשרת, כדאי. מהמון סיבות. קודם כל, אלה שרוצים לתרום למדינה. שנית, אפילו אלו שלא כל כך רוצים לתרום וזה לא הכי מעניין אותם אבל הם כן מתכוונים להמשיך לחיות בישראל אז כדאי מאוד שישרתו. שלישית, וזו בטח הסיבה הכי מפגרת, אבל לדעתי זה טוב כי בדיוק מסיימים תיכון, הולכים לצבא, קורעים תחת [פחות או יותר] כמה שנים ואז משתחררים והולכים ללמוד או משהו. הכוונה שיש מן הפסקה באמצע בין כל הלימודים. אני קולטת שצבא זה לא בדיוק הפסקת סיגריה, אבל בכל זאת, לדעתי ללכת ללמוד ישר אחרי התיכון [נגיד לדחות את הגיוס או עתודה] זה קשה, זה לזיין את המוח שלך מכל הכיוונים וחבל. [כמובן שמי שבחר בזו אין לי כל טענה כלפיו מן סתם, סתם הבעתי דעה]. אני ארצה לשרת. מכל הסיבות שפירטתי קודם. אני לא אהיה מהאלה שאומרים 'אני לא יהודי, המדינה הזאת זיינה אותי אז אני אזיין גם אותה'. אז נכון, אני אמנם לא יהודיה והמדינה הזאת באמת זיינה אותי אבל אני לא מתכוונת להשתמט. אני אהיה מה שיתנו. נתחיל מזה שעם כל החולניות שלי מאז שהייתי בת 0 ועד לפני כמה זמן לא ישאר הרבה מהפרופיל שלי. וכיוון שרק הצו הראשון שלי הוא רק עוד חודש, אז אני אשאיר את ה'מה אני אהיה' לאח"כ. אנשים שמשתמטים - תלוי. אם זו סיבה מוצדקת אז כמובן בסדר ואין לי שום זכות לבוא לאף אחד בטענות. אבל אם לא כל כך - זו כבר בחירה אישית של כל אחד ואני אישית חושבת שחבל. חלק מהחיים בישראל זה צבא. ובתור אזרח/ית אני חושבת שצריך לעבור את זה. שוב, מכל הסיבות שפירטתי קודם וכמובן, עוד פעם, אין לי שום זכות לבוא לאף אחד בטענות... ניסיתי לעשות את זה קצר, מצטערת..

הקיובה

New member
אממ...

אין לי שום דבר נגד צבא להפך אני מסכימה עם זה שזה חשוב ושזה תורם מהרבה בחינות אבל יש אנשים שלא יכולים לשרת בצבא למשל אני קיבלתי מהם פטור ולא עשיתי כלום בישביל זה הם פשוט החליטו שאני לא מתאימה אבל זה לא אומר שאני לא מתכוונת לשרת את המדינה בצורה שונה אני הולכת לשירות לאומי אומנם זה לא צבא אבל זה עדיין ניקרא לתרום מהעצמך למען הקהילה אני חושבת שזה תורם וחשוב לא פחות כול אחד תורם איך שהוא יכול יש כאלה שיש להם את הנתונים לשרת בצבא כדי להגן על המדינה ויש כאלה שיש להם נתונים בישביל לשרת את הקהילה לגבי המישתמטים אני חושבת שכול עוד יש סיבה טובה ומוצדקת לא לשרת אז אין לי בעיה עם זה הרי זאת לא אשמתם שהם לא כשרים לשרות צבאי אבל כול אותם אנשים שסתם לא רוצים ואין לי שום סיבה זה אנוכי מיצידם

../images/Emo45.gif - הצבא שולט../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

כל האנשים שלא רוצים לשרת כי לא בא להם, והם לא רוצים לחיות פה ורוצים לעזוב, מבחינתי , שיעזבו כמה שיותר מהר.וזה למה : 6,000,000 יהודים מתו בשואה. יודעים למה
כי אף אחד בעולם, גם לא אמריקאים, לא שמים זין על יהודים
עכשיו שקיבלנו מדינה, צריך להגן אליה. אם לא היה לנו צבא כבר מזמן היתה פה פלסטין. ומה לעשות שאין פה חמישים מיליון תושבים כמו בארה"ב, יש פה רק 5 מיליון איש ואין לנו ברירה אלה לעשות צבא חובה. כל תירוצים כמו "אני לא רוצה אבל יש אנשים אחרים שכן רוצים אז שמישהו אחר יעשה את זה" או "אני חייב דחיה ויש לי סיבה מוצדקת" מגעילים אותי. כל מי שלא רוצה לשרת ולא רוצה לחיות בישראל, שיסתלק מפה וברוך שנפטרנו..

ואותי מגעיל כל הפטריטויות המגעילה

הזאת והמחשבה שרק בישראל יש מקום ליהודים ורק בישראל אכפת מהם... ובמקום אחר שמים עליהם זין זה בולשיט אחד גדול וזה מגעיל אותי שאנשים חושבים ככה=\ אם אתה חושב שזה מגעיל שמשהי מבקשת דחייה בגלל סיבות מוצדקות אז אין לי מה להגיד לך זה לא שהיא לא רוצה לשרת היא מבקשת סתם דחייה מה הבעיה שלהם לא מבינה=\ בקשר לשואה העולם השתנה מאז אותם זמנים... הא ואותי מגעיל שרוצים לגייס בן אדם לקרבי כשה הבן הזה לא מרגיש כלום למדינה והוא צריך סתם לסכן את החיים שלו בלי שום רגש... טוב תמשיך עם הפטריוטיות שלך מעניין לאן היא תביא אותך=\

כבר 5 שנים בצה"ל ונהנה מכל רגע

תמשיכי עם ההכחשה שלך ש: א. ליהודים יש מקום מוץ לישראל ב. שעל יהודים לא שמים זין במקום אחר ג. שכל מי שמבקש דחייה מקבל אותה ד. שהעולם השתנה מאוד מאז השואה ה. שהפטריוטיות זה דבר רע ונראה לאן זה יביא אותך =\

כן יש ועוד איך עוד מקומות פי מיליון

יותר טובים מישראל! ולא רק אני חושבת ככה... אני לא אומרת שכל מי שמבקש דחייה מקבל אותה ..ואם זה סיבה מוצדקת אז זה חוצפה לא לתת! וכן העולם השתנה מאז השואה! זה לא יכול להיות שהעולם לא השתנה ב60 השנים האלו! ואין לי שום דבר נגד פטריוטיות עד גבול מסוים.. כי אחרי הגבול זה מתחיל להיות מגעיל ביותר! וזה שאני לא פטריוטית זה לא יביא אותי לשום מקום חוץ מלארץ אחרת זה הכל...!

GallaxY

New member
פטריוטיות מגעילה?! חחחחחחחחחחח

חחחחחחחחחחחחחחחחחחח קרעת אותי. תביני מה הבעיה שלהם להעניק דחיה. למשל היא רוצה דחיה היום. והוא רוצה דחיה מחר. והשלישי רוצה דחיה מחרתיים ואז פתאום כולם רוצים דחייה. אז כןןן נעניק לכולם בשביל שבכלל לא יהיה לנו צבא
למה לא. שיפוצצו אותנו חופשי העיקר שלכולם יביאו דחיה..
זה מאוד ברור שדחייה מקבלים אנשים עם פציעה או שהם מסיימים יותר מחצי תואר ראשון לפני הצבא. אין לך אף אחד מהם? חחחחחחח אז מה את רוצה עכשיו ?

אולי לאנה (אפרסקשית) דווקא יש פציעה

או משהו רציני אחר (חס וחלילה) שבגללו היא רוצה דחייה? מאיפה לך ולי לדעת???? ואני לא אומרת שלכל אחד צריך לתת דחייה אלה רק לאלה שהסיבה שלהם מוצדקת... ואנה אומרת שהסיבה שלה מוצדקת אז היא כניראה יודעת יותר טוב ממך ומכולם...

נגב 15

New member
קיבלנו מדינה?

אתה צודק! קיבלנו מדינה! אבל כמה דורות אחורה אף אחד לא קיבל מדינה...נלחמנו בשבילה! נלחמנו בשביל מדינה כדי שיבואו אנשים שחושבים את עצמם "נאורים" וכאלו שבטוחים שהיטלר לא יבוא שוב...כאלו שאומרים שגם יכול ליפול שיהאב בתל אביב אז לכל אלו שידעו שכל עוד קיימת מדינת ישראל לא יקום היורש של היטלר ולא יפול שיהאב בתל אביב (לפחות רוב הסיכויים שלא) וזאת למה? זאת כי למדינת ישראל יש את חיל האוויר הכי טוב עלי האדמות (וזה לא מתוך פטריוטיזם זה עובדות יבשות), למדינת ישראל יש את הצי השני בגודלו בעולם של מטוסי F16 ובכל מטוס כזה יש מערות ישראליות מסווגות שאפילו האמריקקות לא יודעים עליהן כלום, למדינת ישראל יש סוללות של טילי חץ (אגב עוד פיתוח של ישראל) ואם זה לא מספיק אז יש סוללות של פטריוטים אמריקאיים שמחמיצים הרבה אבל זה עדיין עדיף על כלום! למדינת ישראל יש את הצבא האיכותי ביותר בעולם עזבו את זה שהיום הצבא הוא לא מה שהיה פעם וחלק יחסית גדול ממנו מושחת, בלוי ולא מרוצה, אבל יש מספיק בחלק השני כדי לפצות! כל עוד קיימת מדינת ישראל יהודים יכולים לגור בכל העולם. אך באוטופיה של רוב הערבים, היום בו לא תהיה קיימת מדינת ישראל בו ביום לא ארה"ב חברתינו ולא בריטניה המתורבתת ולא רוסיה ה"אקסית" שלנו ולא פולין ולא גרמניה וגם לא טזמניה לא יחשבו על היהודונים כלום חוץ ממוות. אנשי העולם אם ניקח אותם אחד אחד הם מתורבתים וחכמים רובם אבל כתרבות אנוש הם חסרי "אנושיות". אז כל עוד אתם יכולים להנות מהפריווילגיה של לחיות בחו"ל בתנאים משופרים ואיכות חיים תנצלו את זה....ואני באותו זמן אתן 3 שנים טובות של החיים שלי השנים שבהן אני בשיא יכולת המיצוי העצמי שלי, בשביל שמדינת ישראל תהיה קיימת כדי שלכם תהיה האפשרות לחיות בחו"ל ולירוק על צבא ההגנה לישראל שכל עוד הוא קיים המדינה קיימת וכל עוד המדינה קיימת אין לעם היהודי כעם סכנה ממשית. כן לירוק עליו כי הוא צבא כיבוש ואין שום קשר לצבא ולמדינה... יש לכם תלונות? הדבר הכי טוב זה לעבוד עליהן ולשפר את המצב במקום לברוח כי לברוח זה תמיד הכי קל. את הטוב שהמדינה נתנה לכם את מוכנים לקחת אבל את הרע אתם לא מוכנים? בזמנים טובים אתם תומכים ובזמנים רעים אתם בורחים?! מסכנים בני הזוג שלכם... יש בצבא אמרה: עם בונה צבא בונה עם אמרה מאוד חכמה לדעתי, תפנימו הודעה זו יודעה לאנשים שחושבים את עצמם "נאורים" וכאלו שבטוחים שהיטלר לא יבוא שוב...כאלו שאומרים שגם יכול ליפול שיהאב בתל אביב.

Dynamo1929

New member
על קצה הM16...

מה אתם חושבים על הצבא שלנו? צבא כיבוש. נגד צה"ל במתכונתו הנוכחית, בעד צבא מקצועני גרידא. האם כדאי לשרת? או לא? תלוי היכן. ישנם תפקידים שבאמת מחשלים אותך ובונים אותך כאדם, אך יש לא פחות תפקידים מיותרים לחלוטין שהם בבחינת בזבוז מוחלט של 3 שנים. האם אתם תרצו לשרת בצבא? לא זכור לי שזה נתון לבחירה אישי... תהיו קרבי, ג'ובניקים? בן יחיד לאם חד הורית (במקרה הטוב ג'ובניק בחיר..חח). מה אתם חושבים על אנשים שמשתמטים מהצבא... לדעתכם זה בסדר? כעקרון נגד, אבל כל מקרה לגופו. (יש חוק גיוס חובה שצריך לחול על כולם, גם על בני ישיבות וכדומה, אולם יש מקרים ספציפים שההתחמקות מגיוס מוצדקת למדי.

בקשר לבן יחיד וזה...

אני לא מבינה את הלוגיקה המטומטמת של המדינה למה בן יחיד אסור לגייס לקרבי ושני בנים באותו זמן זה בסדר לגייס לקרבי?=\ לוגיקה מטומטמת =\ ולא ולן אני לא מתלוננת שלא גייסו אותך לקרבי להייפך אני שמחה שלפחות לך לא היה סיכוי להיות בקרבי:) אבל בכל זאת הלוגיקה של המדינה דפוקה לגמריי!

למעלה