בולשיט
קודם כל לא התייחסתי לשאר כי אם תקראי את התגובה שלי להודעה הראשית, תראי כי הדיעה שלי לא רחוקה משלך, לכן אין טעם להתייחס. אתה ממש לא צודק שאתה אומר שברוסיה יהודים לא נירדפים כי הם כן. מעבר לעובדה הזאת שבארצות הברית אירגונים אנטישמיים מוכרים בחוק זה נכון אבל אתה יודע טוב מאוד שאם הם יעשו משהו נגד יהודים לא יהיה להם ממש טוב, אבל מותר להם להביע את הדעות שלהם. השלטון ברוסיה לא כזה, אם תהיה איזה קבוצה שתחליט להזיק ליהודים אני לא חושבת שהשלטון יתנגד לזה הרבה. על מה את מבססת את הדברים שלך בכלל? את יודעת, אולי, שבקליפורניה יש פעילות גבוהה של ארגונים גזעניים שפוגעים ברכוש של כושים ויהודים? את יודעת, אולי, שבאנגליה יש עליה בפגיעה ברכוש ובתי קברות של יהודים, והמשטרה לא פתחה בחקירות בחלק גדול מהמקרים, ובטח לא הממשלה? אז על מה את מדברת? וממתי את מכירה את השלטון ברוסיה? בממשלה עצמה יש יהודים, אז תחשבי בכלל לפני שאת ממציאה מציאות חדשה. ואני רואה את העולם זה אתה והיא שחיים בתפיסה שבארץ הכול שחור ובחול ורוד ואתה כנראה טועה. עזבי אותי מהתפיסה שלה, על התפיסה שלה דברי איתה. בקשר לתפיסה שלי - מאיפה את בכלל יודעת מה התפיסה שלי? פירטתי אותה פה? לא! אז מאיפה הזכות עוד להגיד שאני טועה? להיפך את חיה במין אשליה, שיהודים לא מסוגלים לחיות בשקט בשום מקום חוץ מבישראל, כשהעובדה היא שיהודים חיים מצוין במדינות העולם, אפילו טוב יותר מאשר בארץ, ולא, אף אחד לא רודף אחריהם במטרה להרגם. אגב בקשר לכאלו שחוזרים לרוסיה ומצבם טוב ומעולה מאשר בארץ, זה לא מדויק כנראה שנישאר להם שם או היו להם פרוטקציות כשחזרו אבל חוץ מהעובדה הזאת אל תשכח שרבים מאותם שחזרו לרוסיה יודעים רוסית ולכן ברור שיהיה להם יותר קל מבחינת עבודה, אבל וכאן האבל הגדול אם תיקח יהודי שעלה מרוסיה ונישאר כאן והתאמץ בשביל ללמוד את השפה ותורם למדינה אם זה ללכת לצבא או בתחומים אחרים חייו כאן לא רעים ואני כמעט בטוחה שרובם יותר טובים מאשר של כאלו שברוסיה . סליחה, אבל זאת השטות הכי גדולה שלך. הייתה תכנית לפני כמה חודשים, ודיברו בה על אחוז היורדים הגדול, רובם המכריע איבד את כל מה שהיה לו ברוסיה, אבל זה לא מנע מהם לחזור ולהצליח יותר מאשר בארץ. פרוטקציות? זיוני מוח! פרוטקציות היא התירוץ הישראלי להצלחה מפתיעה. זה שבארץ הצלחה בהרבה מקרים תלויה בפרוטקציות, לא אומר שכך זה פועל בכל מקום. ובקשר לשפה ולמחיה בארץ - הנה לך מקרה אישי שסותר את התיאוריה שלך - אחותה של אבא שלי עלתה לארץ גם, שני בניה למדו מצוין את השפה, אחד שירת בצבא (השני מעבר לגיל השירות), הייתה להם עבודה, הבכור התחתן ונולד לו ילד, ובכל זאת שניהם חזרו ללטביה, וכרגע מצבם הרבה יותר טוב מאשר בארץ, ללא שום "פרוטקציות". התיאוריה שלך מתאימה בול למנטרא של הסוכנות היהודית ברחבי העולם - גם את וגם הסוכנות מספרים סיפורי סבתא על אנטישמיות קיצונית במדינות העולם, שלא קיימת (בצורה שמתארים חברי הסוכנות), גם את וגם הסוכנות טוענים כי הכל תלוי בכוח הרצון, כשלמעשה כוח הרצון הוא רק חלק מההתאקלמות בארץ, וחלק חשוב אחר, הוא התמיכה של המדינה בעולים (כל אותם בלבולי המוח לגבי ה"עזרה" של המדינה לעולים ועל סלי קליטה מופקעים, הם סיפורי סבתא ותו לא, כי למדינה אין אמצעים לקלוט את כמות העולים שהיא מנסה להעלות לארץ, כי אם תקחי כדוגמה את גרמניה, אז למרבה האירוניה, היא עוזרת הרבה יותר ליהודים להתאקלם, מאשר ישראל).