צה"ל...
או
?

GallaxY

New member
צה"ל...../images/Emo45.gif או ../images/Emo31.gif ?

מה אתם חושבים על הצבא שלנו?... האם כדאי לשרת? או לא; האם אתם תרצו לשרת בצבא? תהיו קרבי, ג'ובניקים? מה אתם חושבים על אנשים שמשתמטים מהצבא... לדעתכם זה בסדר?... בקיצוררר שתפו אנשים, זה נושא חשוב לדעתי

../images/Emo31.gif

לא יודעת אם כדי...אני קבלתי פטור ממזמן אז אני לא משרתת לא ישרת...על המשתמטים מהצד אני לא נגדם... אם יש אנשים שלא מרגישים חלק מהמדינה הזאת ולא רוצים לשרת אז למה להם??? למה לחייב? יש המון אנשים שדווקא כן רוצים ויעשו בשביל המדינה הזאת הכל אז למה להכריח את אלה שלא רוצים?=\ לפי דעתי צבא זה נושא מיותר בשבילי אין לי מה לעשות שמה ומה לתת למדינה הזאת כי אני לא מרגישה שייכת לפה... אבל בגלל שהידידים של יתגייסו בקרוב אז עברה בי מחשבה שגם לי בא לסבול קצת כי הידידים שלי יסבלו... אבל זה רק בגלל זה לא למען המדינה..

סליחה אבל את ממש טועה!

את חייה כאן? את מקבלת זכויות נכון? למה שאת לא תמלאי את החובה שלך ותשרתי את המדינה בכול תפקיד גם אם לא הוא לדעתך לא מועיל אבל לדעת המדינה הוא מועיל? אם את לא רוצה להיות פה אני לא מבינה למה את עדיין כאן, אני לא מגרשת אותך ולא כלום, אבל את כול כך אנטי המדינה הזאת את לא מרגישה שייכת למה את עדיין כאן, תסעי למקום שבו תרגישי שייכת.

=\

נימאס לי להגיד את זה.. אבל שוב פעם כשה תהיה לי אפשרות אני יעוף מפה אני מבטיחה! בנתיים אני נשארת פה לא מרצון ואני לא רגישה מחויבות וצורך לשרת זה זכותי מה לעשות.. ולפי דעתי אני לא טועה!

את חיה כאן?

את מקבלת זכויות בתור אזרחית? יופי עכשיו יש לך גם חובות , תמלאי את החובות האלו כמו גדולה. אם את עדיין לא רוצה לשרת פשוט תגידי למדינה שאת לא רוצה שום זכות שמגיע לך ממנה וסבבה אין לי איתך שום בעיה, ואם את רוצה לעוף מכאן אז יאללה תתחילי לחסוך כסף ולעוף, מצטערת אנשים ששונאים את הארץ הזאת אנשים שלא מבינים בשביל מה יש לנו ארץ גם אם אני לא מסכימה אם הרבה דברים שקיימים בארץ הזאת וגם אם אני שונאת חצי מהדברים שיש במדינה אני לא רואה את ההגיון לא לשרת בצבא. עכשיו יש לי בקשה אליך, בבקשה תתחילי לחסוך כסף ותעופי מכאן כמה שיותר מהר, אנשים כאלה כמוך שמוחזקים כאן נגד רצונם ושונאים את הארץ צריכים לעוף מכאן ולהנות להם היכן שבא להם. אבל רק דבר אחד , אני חושבת שרשמת שאת רוצה לחזור לרוסיה, אז רק תיזהרי שאחרי כמה זמן לא יתחילו לקלל אותך שם כי את יהודייה (או שאת מה בכלל לא יהודיה?) וירצו להרוג אותך, אל תבכי בבקשה, את סתם מתבכיינת בארץ אבל אחרי כמה זמן ברוסיה ניראה מה תגידי. אהה ואם זה יהיה ככה אני מבקשת ממך לשקול לא לחזור לארץ אלא לנסות מקום אחר . אל תיעלבי מכול מה שאמרתי לך, אין לי כוונה לפגוע בך, אבל הגישה שלך כול כך שלילית שזה פשוט עצוב.

Drunk Bullet

New member
התייחסות רק לחלק האחרון..

"אז רק תיזהרי שאחרי כמה זמן לא יתחילו לקלל אותך שם כי את יהודייה (או שאת מה בכלל לא יהודיה?) וירצו להרוג אותך, אל תבכי בבקשה, את סתם מתבכיינת בארץ אבל אחרי כמה זמן ברוסיה ניראה מה תגידי. צאי מהתפיסה הדבילית שיהודים נרדפים כל הזמן בכל העולם, זאת תפיסה אינפנטילית ואינטרסנטית, שמנסים להכניס למוחם של החיים בארץ. אנטישמים יש בכל מקום, אבל מספרם הוא כל כך נמוך, שאין טעם להתייחס אליהם. האמונה הדבילית, כי ברוסיה יהודים נרדפים היום, היא פשוט חסרת בסיס, כי למעשה, יהודים רבים שחוזרים לרוסיה, מצליחים הרבה יותר שם מאשר בישראל בתקופת שהותם פה. ירצו להרוג אותה? יקללו אותה? שטות. אני בטוח שהיא ספגה קללות גם פה, אבל מלקלל ועד להרוג המרחק ענק, אז צאי מהמנטרא שלך וגלי את העולם, כי משום מה, כשיהודי מהגר לארה"ב, אף אחד לא מתחיל להפחיד אותו שיש שם אנטישמיות, למרות העובדה כי בארה"ב, ארגונים גזעניים רבים מוכרים בחוק - Ku Klux Klan (כן כן, הזרוע הפוליטית של הארגון הזה, חוקית) White Front, White Power, Storm Front. והרשימה עוד ארוכה.

לא התייחסת לשאר

הדברים שכתבתי אבל בסדר. אתה ממש לא צודק שאתה אומר שברוסיה יהודים לא נירדפים כי הם כן. מעבר לעובדה הזאת שבארצות הברית אירגונים אנטישמיים מוכרים בחוק זה נכון אבל אתה יודע טוב מאוד שאם הם יעשו משהו נגד יהודים לא יהיה להם ממש טוב, אבל מותר להם להביע את הדעות שלהם. השלטון ברוסיה לא כזה, אם תהיה איזה קבוצה שתחליט להזיק ליהודים אני לא חושבת שהשלטון יתנגד לזה הרבה. ואני רואה את העולם זה אתה והיא שחיים בתפיסה שבארץ הכול שחור ובחול ורוד ואתה כנראה טועה. אגב בקשר לכאלו שחוזרים לרוסיה ומצבם טוב ומעולה מאשר בארץ, זה לא מדויק כנראה שנישאר להם שם או היו להם פרוטקציות כשחזרו אבל חוץ מהעובדה הזאת אל תשכח שרבים מאותם שחזרו לרוסיה יודעים רוסית ולכן ברור שיהיה להם יותר קל מבחינת עבודה, אבל וכאן האבל הגדול אם תיקח יהודי שעלה מרוסיה ונישאר כאן והתאמץ בשביל ללמוד את השפה ותורם למדינה אם זה ללכת לצבא או בתחומים אחרים חייו כאן לא רעים ואני כמעט בטוחה שרובם יותר טובים מאשר של כאלו שברוסיה . כול עולה חדש יכול להסתדר בארץ אם הוא ירצה, הוא יכול ללמוד את השפה , אם בנאדם רוצה הוא ימצא את עצמו רק צריך כוח רצון ולהבין למה אתה בא לכאן. אני לא מבינה מאיפה נובעת השנאה של הילדה הזאתי כלפי הארץ הזאת, פשוט לא מבינה.

SpyKid

New member
לבן-אדם יכולות להיות הרבה סיבות

לשנוא מקום כלשהו, במיוחד אם הוא סבל בו הרבה, מסיבות כלשהן. (זה בקשר לשורה האחרונה)...

Drunk Bullet

New member
בולשיט

קודם כל לא התייחסתי לשאר כי אם תקראי את התגובה שלי להודעה הראשית, תראי כי הדיעה שלי לא רחוקה משלך, לכן אין טעם להתייחס. אתה ממש לא צודק שאתה אומר שברוסיה יהודים לא נירדפים כי הם כן. מעבר לעובדה הזאת שבארצות הברית אירגונים אנטישמיים מוכרים בחוק זה נכון אבל אתה יודע טוב מאוד שאם הם יעשו משהו נגד יהודים לא יהיה להם ממש טוב, אבל מותר להם להביע את הדעות שלהם. השלטון ברוסיה לא כזה, אם תהיה איזה קבוצה שתחליט להזיק ליהודים אני לא חושבת שהשלטון יתנגד לזה הרבה. על מה את מבססת את הדברים שלך בכלל? את יודעת, אולי, שבקליפורניה יש פעילות גבוהה של ארגונים גזעניים שפוגעים ברכוש של כושים ויהודים? את יודעת, אולי, שבאנגליה יש עליה בפגיעה ברכוש ובתי קברות של יהודים, והמשטרה לא פתחה בחקירות בחלק גדול מהמקרים, ובטח לא הממשלה? אז על מה את מדברת? וממתי את מכירה את השלטון ברוסיה? בממשלה עצמה יש יהודים, אז תחשבי בכלל לפני שאת ממציאה מציאות חדשה. ואני רואה את העולם זה אתה והיא שחיים בתפיסה שבארץ הכול שחור ובחול ורוד ואתה כנראה טועה. עזבי אותי מהתפיסה שלה, על התפיסה שלה דברי איתה. בקשר לתפיסה שלי - מאיפה את בכלל יודעת מה התפיסה שלי? פירטתי אותה פה? לא! אז מאיפה הזכות עוד להגיד שאני טועה? להיפך את חיה במין אשליה, שיהודים לא מסוגלים לחיות בשקט בשום מקום חוץ מבישראל, כשהעובדה היא שיהודים חיים מצוין במדינות העולם, אפילו טוב יותר מאשר בארץ, ולא, אף אחד לא רודף אחריהם במטרה להרגם. אגב בקשר לכאלו שחוזרים לרוסיה ומצבם טוב ומעולה מאשר בארץ, זה לא מדויק כנראה שנישאר להם שם או היו להם פרוטקציות כשחזרו אבל חוץ מהעובדה הזאת אל תשכח שרבים מאותם שחזרו לרוסיה יודעים רוסית ולכן ברור שיהיה להם יותר קל מבחינת עבודה, אבל וכאן האבל הגדול אם תיקח יהודי שעלה מרוסיה ונישאר כאן והתאמץ בשביל ללמוד את השפה ותורם למדינה אם זה ללכת לצבא או בתחומים אחרים חייו כאן לא רעים ואני כמעט בטוחה שרובם יותר טובים מאשר של כאלו שברוסיה . סליחה, אבל זאת השטות הכי גדולה שלך. הייתה תכנית לפני כמה חודשים, ודיברו בה על אחוז היורדים הגדול, רובם המכריע איבד את כל מה שהיה לו ברוסיה, אבל זה לא מנע מהם לחזור ולהצליח יותר מאשר בארץ. פרוטקציות? זיוני מוח! פרוטקציות היא התירוץ הישראלי להצלחה מפתיעה. זה שבארץ הצלחה בהרבה מקרים תלויה בפרוטקציות, לא אומר שכך זה פועל בכל מקום. ובקשר לשפה ולמחיה בארץ - הנה לך מקרה אישי שסותר את התיאוריה שלך - אחותה של אבא שלי עלתה לארץ גם, שני בניה למדו מצוין את השפה, אחד שירת בצבא (השני מעבר לגיל השירות), הייתה להם עבודה, הבכור התחתן ונולד לו ילד, ובכל זאת שניהם חזרו ללטביה, וכרגע מצבם הרבה יותר טוב מאשר בארץ, ללא שום "פרוטקציות". התיאוריה שלך מתאימה בול למנטרא של הסוכנות היהודית ברחבי העולם - גם את וגם הסוכנות מספרים סיפורי סבתא על אנטישמיות קיצונית במדינות העולם, שלא קיימת (בצורה שמתארים חברי הסוכנות), גם את וגם הסוכנות טוענים כי הכל תלוי בכוח הרצון, כשלמעשה כוח הרצון הוא רק חלק מההתאקלמות בארץ, וחלק חשוב אחר, הוא התמיכה של המדינה בעולים (כל אותם בלבולי המוח לגבי ה"עזרה" של המדינה לעולים ועל סלי קליטה מופקעים, הם סיפורי סבתא ותו לא, כי למדינה אין אמצעים לקלוט את כמות העולים שהיא מנסה להעלות לארץ, כי אם תקחי כדוגמה את גרמניה, אז למרבה האירוניה, היא עוזרת הרבה יותר ליהודים להתאקלם, מאשר ישראל).

אני יגיב רק לדבר אחד

גרמניה עוזרת ליהודים- כן אולי , לא אומרת שלא אבל מי יבטיח לך שלא יבוא עוד איזה היטלר לשלטון ויהרוג את היהודים שחיים בגרמניה?

Drunk Bullet

New member
יש לך חשיבה של ילדה בגן

מישהו מבטיח לך, שמחר לא ינחת "שיהאב 3" עם ראש נפץ גרעיני בת"א? מה השטות הזאת? יחי ההבדל בין אירופה של שנות ה30-40 לבין אירופה של היום! עם כל הכבוד לישראל, גרמניה היום, למרבה האירוניה (או שלא), היא הרבה יותר דמוקרטית מאשר ישראל. וימניים קיצוניים לא מקבלים יותר מדי כוח באירופה, ראי מקרה לה-פן בצרפת, ואת יורג היידר באוסטריה, שלמרות הדיעות שלו מעסיק יועצים יהודים, ומתקשר עם ישראל.

חשיבה לילד בגן

יש לך ול sweet russian girl אתה וגם היא חושבים שהכול רע כאן ורק בחול טוב , סבבה רוצה לנסוע לחו'ל תיסע, זה שאתה לפני זה רוצה לעשות צבא יופי כול הכבוד לך אבל שום דבר מעבר לזה.

Drunk Bullet

New member
תלמדי לקבל עובדות

תמצאי בהודעות שלי, איפה כתבתי שהכל רע כאן? אני ציינתי עובדות בנוגע למדינות אחרות, שאת מנסה להמציא עובדות לגביהן. זה שאת מסיקה מסקנות בעיתיות ולא נכונות, בעיה שלך. ושוב, על sweet russian girl דברי איתה ולא איתי, לי יש את הדיעות שלי, והן שונות משלה. ולגבי חשיבה של ילד בגן, אם להגיד ש"אולי מחר יבוא X וישמיד את כולם", זה לא חשיבה של ילדה בגן, אז מה כן? הטענות שלך מתבססות על דיעות ולא עובדות, כאן הבעיה שלך.

vk3

New member
ולך יש תשובות של ילד בגן... ../images/Emo70.gif

שמור על אצבעותייך,
. חשיבות ודעות יש בשפע ולא כולן תתקבלנה על דעתך, אבל מצא דרך יותר הולמת לחלוק על דעות וחשיבות של אחרים

אני כמעט בטוחה שלא יקום אך היטלר

שוב פעם... כי העולם השתנה זה לא כמו שהיה בשנות ה-30-40 זה הכל

למעלה