צה"ל...
או
?

GallaxY

New member
חחח אוי נו באמת

חחחחחח אל תגידי לי שאמרת את זה הרגע!!!!

GallaxY

New member
אגב ...

אמרתי לך לא לנסות את העתיד.... לא דיברתי על אנשים אחרים שהם... להגדרתך... "כאלה"...

כל מילה חקוקה בסלע(פסקה אחרונה)

פשוט נמאס מהתעמולה השקרית הזאת, גועל נפש! באים כל מיני נציגים מורעלים מהסוכנות היהודית ומבטיחים הרים וגבהות לכל עולה, כשבפועל הם מקבלים ז** אחד גדול..

אתה סתם מתבכיין

למה אנשים שרוצים כן משתלבים כאן? למה רק כאלה שלא שמחים שבאו לכאן יש להם הרבה יותר בעיות מאחרים? איזה ניסיון מר בדיוק?

Drunk Bullet

New member
מישהו אמר שלא השתלבתי כאן?

אני יודע מצוין את השפה, מסיים בהצטיינות את התיכון, יש לי חברים מכל מוצא שרק יש בארץ, זה לא נקרא להשתלב? בין להשתלב ולהרגיש שייך למדינה יש הבדל גדול, ואני למרות השתלבותי המהירה, אף פעם לא הרגשתי שייך למדינה. למה רק כאלה שלא שמחים שבאו לכאן יש להם הרבה יותר בעיות מאחרים? כשתתבגרי ותתחילי לשים לב למצב העולים (בין אם הם רוסים או אתיופים), תביני שמצבם רחוק מלהיות מצוין ומספק. מה לכל הרוחות את מצפה מבן אדם, שהובטחה לו עזרה בארץ, כשהוא לא מקבל כמעט כלום?! שהוא ישמח?! שלא ירגיש רע?! איזה ניסיון מר בדיוק? נתחיל מההבטחות השקריות של הסוכנות היהודית בנוגע לעזרה של המדינה לעולה, בשנותיו הראשונות בארץ, שהתגלו כהבטחות שווא, כי סל הקליטה שמקבלים העולים, הוא לא כזה גדול כמו שצברים פה חושבים ותמיד מזכירים (ואל תחשבי שאני כפוי טובה, אני מברך על הסל קליטה, אבל למה, לעזאזל, לשקר לעולים בפנים, ולהבטיח דברים שלא יקוימו?!). הסוכנות, אגב, בהרבה מקרים מבטיחה דיור עד לסידור מגורי קבע, שזה בולשיט אחד גדול. הסוכנות גם מבטיחה לדאוג לסידור עבודה ולימודים, שוב, בולשיט, כי ההורים שלי מצאו עבודה בעצמם, ואני הלכתי לבי"ס שהמליץ עליו נהג מונית, שהסיע אותנו מנתב"ג כשרק נחתנו, ועזר לנו, בטוב ליבו, בחודשים הראשונים (הוא בעצמו עולה). אני אתייחס גם לגזענות בקרב הציבור (אם בלבלת את המוח לגבי אנטישמיות באירופה, הרי לך האבסורד - יהודי מקלל יהודי בגלל מוצאו), להשפלתם של לא-יהודים לפי ההלכה (למרות שבכל מקום חוץ מבארץ הם יהודים לכל דבר), למניעת זכויות בסיסיות מהם, וכמובן לכפיה הדתית. אז מה זה אם לא ניסיון מר? אל תציירי לנו מציאות לפי האמונות שלך, כי אנחנו עברנו את כל השקרים של הסוכנות, ואת כל החרא החל מנתב"ג. כשאת תעברי את כל הזבל הזה (ואני לא מאחל לך), תיהיה לך זכות לומר שאני "מתבכיין", בנתיים אני אפילו לא מוצא טעם לדון עם מישהי בגילך, שתקועה בדיעות שלה, ועוד מתלוננת על "התבכיינות", תוך התעלמות מעובדות שאת לא יכולה להעלים. אין חכם כבעל ניסיון, תפנימי את זה.

אתה לא צודק

קודם כול , על סמך מה החלטת שאין לי שום ניסיון? החלטת שבגלל הגיל שלי ובלה בלה בלה אתה חושב שהדעות שלי דפוקות ושאין לי בכלל ניסיון אבל אתה נורא טועה. אולי סל קליטה לא כזה גדול אבל סליחה הוא מספיק בשביל שתוכל לשרוד בזמן הראשון ואחרי תוכל להתחיל ללמוד ולעבוד וזה יעזור לך . עכשיו אל תגיד לי בבקשה שאין פה אולפן לעולים חדשים, אל תגיד לי שבביהס לא ניסו לעזור לך ? המדינה עוזרת לאנשים שזקוקים לעזרה, נכון לא רצה לעזור לך, והרבה אתה צריך להילחם בשביל לקבל משהו אבל זה רק בגלל שהיו אנשים רמאים שגבנו כסף . אגב בקשר לביהס זה בעיה שלך, אתה היית אמור לפנות לעירייה שלך ולקבל הפנייה לביהס, זה לא עשית את זה זה לא אשמתו של אף אחד. וזה שיש לך הצטיינות לא אומר כלום.

Drunk Bullet

New member
בולשיט

עכשיו אל תגיד לי בבקשה שאין פה אולפן לעולים חדשים, אל תגיד לי שבביהס לא ניסו לעזור לך ? המדינה עוזרת לאנשים שזקוקים לעזרה, נכון לא רצה לעזור לך, והרבה אתה צריך להילחם בשביל לקבל משהו אבל זה רק בגלל שהיו אנשים רמאים שגבנו כסף . חרטא אחת גדולה. מהגר לא צריך "להלחם" בשביל לקבל משהו, לפחות לא בימיו הראשונים בארץ. המדינה אמורה לעזור למהגרים. אין טעם להמשיך ולהזמין עולים כשהתנאים לתוכם נזרקים המהגרים, הם אבסורדיים ולא משתווים לתנאי הגירה בשום מדינה מערבית. רק לשם האירוניה, יהודי מבריה"מ שמהגר לגרמניה, מקבל דירה, אספקת כסף חודשית לקנית מזון + אבזור הבית, קורס ללימוד השפה (ולא הוא מחפש את הקורס, אלא האחראים על המהגרים דואגים לידע את המהגר), אם המהגר הוא בעל מקצוע מסוים, מציעים לו לעבור מבחנים מסוימים (לאחר לימוד השפה) כדי שיוכל להמשיך לעבוד במקצוע שלו גם בגרמניה. עכשיו תשווי את התנאים שמספקים ליהודי בגרמניה, לתנאים שמספקים ליהודי בארץ, ותגידי אם זה לא אבסורד, שיהודי לא נקלט במדינת היהודים בצורה טובה יותר מאשר במדינה כמו גרמניה. אדם שמגיע למדינה חדשה ללא ידיעת שפה, זכויות וחוקים, צריך לקבל עזרה (ולאו דווקא כספית), ולא להזרק למים עמוקים תוך ציפיה שילמד לשחות בין רגע ולא ישקע כמו אבן. אגב בקשר לביהס זה בעיה שלך, אתה היית אמור לפנות לעירייה שלך ולקבל הפנייה לביהס, זה לא עשית את זה זה לא אשמתו של אף אחד. סליחה, אבל אל תזייני לי את השכל, כי קודם כל, כשאני עליתי, בעיריה בכלל לא היו דוברי רוסית, וכדי להגיע לדוברי רוסית בשירותי הרווחה, את צריכה קודם להסביר מה את רוצה, ובאיזה שפה בדיוק?? דבר שני, מישהו שאני מכיר, פנה לעיריה (יותר נכון הוריו בעזרת עולים-דוברי עברית ברמה נמוכה דאז), אותו הילד, נשלח ללמוד בבי"ס דתי-ממלכתי, בלי שיוסבר למשפחתו האופי האמיתי של הלימודים שם, עכשיו תגידי לי, מי לעזאזל צריך "עזרה" כזאת? וזה שיש לך הצטיינות לא אומר כלום. אולי תקראי משפט שלם ולא חלקים ממנו? ההצטיינות בלימודים הייתה חלק מתיאור ההשתלבות בארץ. מישהו שלא משתלב, לא יכול להצליח בביה"ס. על סמך מה החלטת שאין לי שום ניסיון? החלטת שבגלל הגיל שלי ובלה בלה בלה אתה חושב שהדעות שלי דפוקות ושאין לי בכלל ניסיון אבל אתה נורא טועה נו אז קדימה, שתפי אותי בניסיונך עם הקליטה בארץ, והעולם הורוד שלך.

מי אמר שהעולם שלי ורוד?

העולם שלי בכלל לא ורוד, ואתה לא יכול להגיד שאתה סובל יותר ממני כאן. אתה מדבר שבעירייה שלכם אין דוברי רוסית, מה אני אשמה? אצלנו למשל כן יש דוברי רוסית והם כן עוזרים, ולא מכריחים אותך ללכת לביהס דתי ממלכתי וכן מסבירים לך מה האופי של אותו ביהס. אל תשווה את ישראל למדינות אחרות

SupermanZW

Well-known member
למה לא להשות את ישראל למדינות אחרות

הרי בלי להשוות לא רואים את התמונה המלאה.

צודקת

זה באמת מגוחך להשוות את ישראל למדינה אירופאית כמו גרמניה, הריי קשה למצוא קווי דמיון בין השתיים. הרבה יותר נוח יהיה להשוות לאיראן, יש לשתיים הרבה במשותף...

Drunk Bullet

New member
את מתעלמת מהדברים החשובים

אתה מדבר שבעירייה שלכם אין דוברי רוסית, מה אני אשמה? מה את רוצה בכלל? מישהו האשים אותך? הרי את טענת שצריך לפנות לעירייה, והנה לך ההוכחה שהטענה שלך לא הגיונית, ומי אשמה בזה אם לא המדינה שלא דואגת לרווחת העולים? אצלנו למשל כן יש דוברי רוסית והם כן עוזרים, ולא מכריחים אותך ללכת לביהס דתי ממלכתי וכן מסבירים לך מה האופי של אותו ביהס יופי, שמח בשבילך, אבל שוב, זה לא קיים בכל העיריות, ושוב, האשמה בזה המדינה שלא יודעת לקלוט עולים בצורה נורמלית. אל תשווה את ישראל למדינות אחרות למה לא? כדי שתוכלי לטעון את הטיעונים חסרי ההגיון שלך? הרי אם לא נעשה השוואות בין מדינות, אז מדינה כמו איראן לדוגמה, תראה כמו מדינה עם משטר לגיטימי (הרי אמרת לא להשוות). וחוץ מזה, הטמטום בלהגיד שלא צריך להשוות את ישראל למדינות אחרות הוא אבסורדי. ישראל מאז הקמתה כל הזמן שואפת להפוך למדינה מערבית מפותחת, וכל הזמן מנסה להביא עולים. אז אם היא שואפת להפוך למדינה מערבית מפותחת, ההשוואה למדינות אחרות כמו גרמניה, היא הכרחית, כי אין דבר דבילי ולא הגיוני יותר מהעובדה, כי יהודי נקלט במדינת היהודים בצורה עלובה לחלוטין בהשוואה לקליטת יהודי בגרמניה, מקווה שתביני את האירוניה. אין לטמטום הזה שום תירוץ, ושום טענה שלך לא תהפוך את המצב להגיוני. ואתה לא יכול להגיד שאתה סובל יותר ממני כאן. בחייאת רבאק, תפסיקי לדבר במקומי! אמרתי שאני סובל יותר ממך? מה אני נראה לך, ילד בן 10 שעושה איתך תחרות? במקום לזרוק משפטים אטומים, שתפי אותי במה שעברת או לא עברת (אגב, התעלמת מההצעה הזאת בהודעה הקודמת).

דבר היחיד שאני יגיד לך

לא טוב לך כאן ואתה מאמין שבמדינה אחרת יהיה לך יותר טוב, אז קח את עצמך וסע למדינה שאתה מאמין שבא יהיה לך טוב. ואגב אני קוראת את ההודעה מהתחלה ועד סופה אז תרגע. אני ישמח אם תספר לי אחרי כמה זמן איך החיים שלך בלטביה או להיכן שלא תיבחר להגר. אגב אני לא אומרת שבמדינה שלנו הכול ורוד ונוצץ ממש ממש לא, אני מודעת לעובדה הזאת שיש כאן המון דברים בירוקרטיים ואני ניתקלת בהם כמעט כול יום אבל אף אחד לא מכריח אותך לא את סופרמן ולא את הילדה הזאתי להישאר פה ו ללכלך על הארץ הזאת ולשנוא אותה למרות שבך יש טיפה כבוד ואתה נישאר כאן על מנת לסיים צבא אבל מעבר לזה אין לך פה שום דבר לחפש ולא כי אני רוצה להעיף אותך מכאן כי אתה רוסי או משהו אלא כי אתה פשוט לא מרגיש שייכות לכאן ולא רוצה בכלל לגור כאן אז חבל לי.

Drunk Bullet

New member
____

אני ישמח אם תספר לי אחרי כמה זמן איך החיים שלך בלטביה או להיכן שלא תיבחר להגר. המדינה היא לטביה, וכבר עכשיו אני יכול להגיד לך, כי תנאי המחיה בהם אני אחיה שם, מספקים אותי (יש בית טוב, משפחה, מצב כלכלי מצוין ולשם שינוי שייכות למדינה). אבל אף אחד לא מכריח אותך לא את סופרמן ולא את הילדה הזאתי להישאר פה ו ללכלך על הארץ הזאת ולשנוא אותה זאת הבעיה שלך, אין לך יכולת לקבל ביקורת, זאת גם בעיתה של המדינה. כשמציינים בפנייך עובדות שמוכיחות את הבעיות במדינה, את מוציאה דיבה כמו מטורפת. אני מלכלך? אני שונא את המדינה? (ואני מתייחס כאן רק לדברים שאני אמרתי, ולא אחרים בפורום) את מזבלת את המוח! אם מדינה רוצה לשאוף לפיתוח, היא צריכה לקבל את החסרונות והבעיות שלה ולטפל בהן, ולא להשמיץ, להוציא דיבה ולהאשים בשנאה, כמו שאת עושה! אני רוצה שתצייני בדיוק, איפה "לכלכתי" או הבעתי שנאה! אם את לא קולטת את ההבדל בין ללכלך ולשנוא לבין לבקר ולציין חסרונות זאת בעיה שלך, אז תנסי לקלוט את ההבדל או שאל תכנסי לויכוח ותזרקי לאויר האשמות חסרות בסיס.

למעלה