צה"ל...
או
?

SupermanZW

Well-known member
למה כשאנשים מביעים בקורת את רומזת

להם שהם בלתי רצויים ומטיפה להם לעשות מה שממילא הם מתכוונים לעשות וזה נשמע כאילו את מנסה לגרש אותם כמה שיותר מהר? אני בטוח שגם את חושבת שיש ממש בדברינו, אלא שלך לא נעים לשמוע את זה ואת מעדיפה להתעלם מהחלקים הלא נעימים שבמציאות.

GallaxY

New member
אני לא יודעת מה עם כולכם

אני לא מסכימה עם כל מה ש"מקלדת וירטואלית" אומרת, אבל בקשר לצבא (ממה שהדיון הזה התחיל בכלל), דעתי כמו שלה. לא משנה כמה אתה שונא את המדינה; אתה חי כאן; אתה גודל כאן; המדינה כן עושה דברים בשבילך גם אם אתה לוקח את זה כמובן מאליו; ומגיע הזמן בו צריך להחזיר חזרה למדינה שלך ולשרת בצבא. לדעתי. אני חושבת שבחיים, יש הרבה דברים שלא רוצים לעשות, אבל עושים אותם כי צריך. ורוב הדברים בחיים , ככל שאנחנו מתבגרים, יהפכו לדברים שצריך לעשות ולא לדברים שרוצים לעשות. אז כאילו צריך להתמודד עם זה. במקום להתחמק מיזה. לדעתי.

AeroSlash

New member
ילדה...

אותי דחו מבתי ספר כשהדיאלוג התנהל ככה עם אמא שלי: "את לא יהודיה? ביתך לא תוכל להתקבל לבית הספר". עכשיו תגידי שמהדינה עוזרת ומנסה לסייע בשילוב העולים. אני עליתי בגיל 10, המדינה הזאת תקעה אותי בלי לימודים למשך חודשיים בתקופה כל כך קריטית כשאני רק רוכשת את ההשכלה שלי בטיעונים מגוכחים כמו 'אם לא יהודיה'. אז המדינה עוזרת רק למי שנוח לה ולמי שמתחשק. אולי את תוכלי להסביר לי את הקשר המסתורי בין העובדה שאמא שלי לא יהודיה לבין הקבלה שלי לבתי ספר.

זה נכון מאוד!

מבטיחים הרבה עושעם כמעט כלום... עד עכשיו הממשלה מבטיחה מליון דברים ולא עושה כלום רק שטויות!

הקיובה

New member
לא נכון../images/Emo70.gif

ההורים שלי כשבאו לארץ קיבלו סל קליטה וככה גם סבתא שלי וגם דודה שלי סבתא שלי עלתה לארץ לפני 6 שנים בערך ודודה שלי לפני שנתיים אז אל תגיד שעיניין סל הקליטה זה בולשיט ואם לא הבנתי אותך נכון אשמח לשמוע מה היא כוונתך

Drunk Bullet

New member
___

דיברתי על סל הקליטה שניתן לעולים מבריה"מ ואתיופיה, אם אני לא טועה, אני זוכר שאת הגעת ממקום אחר, כך שסל הקליטה הוא שונה. אם תשימי לב למצב העולים מאתיופיה למשל, תראי שסל הקליטה לא מספיק להם לשום דבר, הם חיים בשיכוני קליטה מוזנחים, וכל כמה זמן מראים בחדשות את התנאים בהם הם חיים, עד שהם מקבלים דירה, לרוב בשכונות מחוץ למרכז העיר (אגב, עוד הבדל בין קליטת יהודים ממדינות שונות).

SupermanZW

Well-known member
הסל של העולים מאתיופיה הוא

יותר גבוה מזה של העולים מברית המועצות, והסל של העולים מארגנטינה יותר נמוך מזה של העולים מברית המועצות, היא התייחסה לעצם קיומו של הסל ולא לערכו.

לגבי האתיופים

זה פשוט בזיון מה שעושה המדינה הארתודוכסית הזאת לעלייה האתיופית. הם נתקלים באפליה כמעט בכל מקום אפשרי ווחיים בגטאות כמו פליטים אלבנים. פשוט בושה למדינת ישראל. אין מה להתפלא אם תשמעו שצומחים ארגונים אנטישמיים מהמגזר הזה (אני מתפלא איך זה לא קורה עד עכשיו).

SupermanZW

Well-known member
לא צומחים כי האתיופים הם שמים

האתיופים הם השמים השחורים היחידים.

SupermanZW

Well-known member
מדובר בארגון ונדליסטים וסוחרי סמים

אשר גם מסייעים לחלק מן האתיופים לחזור לאתיופיה וגם מסייעים לאתיופים שאינם זכאי חוק השבות אך חיים בעוני להגר לישראל, וגם מבצעים הברחה לא חוקית של ילדים מאתיופיה לישראל. משטרת ישראל כבר פועלת נגד ארגון זה.

הקיובה

New member
נכון../images/Emo70.gif בעיניין זה הנך צודק ../images/Emo13.gif

המשפחה שלי באה מארגטינה ויכול להיות שיש איזה שהיא עדיפות מסויימת לארצות מסויימות אינני אומרת שזה בסדר ומוצדק,מה שכן יש לי חברה שעלתה מאתיופייה לפני כמה שנים טובות וכאשר אימא שלה ניגשה לחפש עבודה התייחסו אלייה בצורה משפילה יש לה תארים במקצוע מסויים ואמרו לה שתלך לעבוד בנקיון זה ממש חוצפה ורק אחרי תקופה מסויימת היא הצליחה לימצוא עבודה בתחום שהיא למדה ועכשיו הם חיים במקום מכובד עם מצב כלכלי טוב וגם אישתו של אבי לנה סיפרה לי שבהתחלה נתנו לה לחיות בקראוון עד שנתנו לה מקום נורמלי

Janem

New member
הקראוונים האלה זה זוועה...

הייתה לי ידידה שגרה בשיכון קראוונים ליד עכו, הוא היה בערך בגודל של החדר שלי...

הקיובה

New member
כן היא סיפרה לי... :-\

שהיה לה ממש קשה בהתחלה היא סיפרה לי את כול הסיפור מהרגע שעלתה לארץ זה היה עצוב
ברוך השם היא התגברה על הקשיים אבל זה היה בלתי ניסבל

למעלה