תשובות
מה אתם חושבים על הצבא שלנו? צבא שמתיימר להציג את עצמו כ"צבא ההומני ביותר בעולם", אבל למעשה רחוק מהתדמית השקרית הזאת. חוץ מזה, הצבא פועל בסדר, כל עוד הוא לא נכנס לשטחי הרשות הפלסטינאית, כי אז הנזק רב מהתועלת. לדעתי, הצבא גם מושפע יותר מדי מגורמים, שלא אמורה להיות להם השפעה על הצבא כלל, רבנים לדוגמה, שבקלות משכנעים חיילים לסרב לפקודות לגיטימיות וחוקיות. כמו כן, העובדה כי על החרדים לא חלה חובת השירות בצה"ל, זה אבסורד, ועובדה זו רק מצדיקה את הטענה כי הם טפילים. האם כדאי לשרת? או לא? אין פה שאלה של כדאי או לא, בנתיים השירות הוא בגדר חובה ולא זכות, לכן כל מי ששוקל לא לשרת, צריך, לדעתי, להיות בעל סיבות רציניות לאי-שירות בצה"ל (כמובן מדובר באדם בריא ולא בלא-כשיר מבחינה רפואית), ואם אכן צה"ל יוותר לאותו האדם, אז אני חושב, שצריך לחייב אותו לתרום בצורה אחרת (שירות לאומי וכד'). האם אתם תרצו לשרת בצבא? כמו בשאלה הקודמת, לא שאלה של רצון או כדאיות, זאת חובה, למרות שהמקרה שלי, לדוגמה, הוא שונה - אין לי זיקה לישראל, היא אולי הייתה קיימת במקרה והגזענות בארץ, לא הייתה מעוגנת בחוק וכל כך נפוצה בקרב התושבים, אבל זה לא המצב, לכן אני לא מרגיש שום שייכות לישראל. ולמרות שיש לי אפשרות לעזוב את הארץ עוד לפני השירות הצבאי (יש כסף, משפחה ובית בלטביה) אני בכל זאת עומד להתגייס, כי לדעתי, אחרי קרוב ל11 שנים בארץ, אני נמצא בסוג של חוב, ואני צריך להחזיר את חלקי, כך שאחרי שירות של 3 שנים, אני אוכל לעזוב את ישראל ללא שום "חובות", ואף אחד לא יוכל להתלונן על "ניצול" המדינה (ולא, זה לא אקט של פטריוטיזם, כי המשיכה שלי ללטביה ותחושת השייכות אליה, גדולה באלפי מונים מהשייכות לישראל). תהיו קרבי, ג'ובניקים? אני בן יחיד, אז עורפי. מה אתם חושבים על אנשים שמשתמטים מהצבא... לדעתכם זה בסדר? לא בסדר כל עוד הסיבה לא מספיק מוצדקת. כמו שכתבתי למעלה, אם הבן אדם ישוחרר מחובת השירות הצבאי, יש לחייב אותו לתרום בצורה אחרת.