גם וגם
יש סיבות בגינן כדאי לשרת בצבא וגם סיבות בגינן לא כדאי לשרת בצבא וזה גם תלוי בתוכניותיו לעתיד של המתכנן לשרת או לא לשרת, גם באמונתו הדתית, גם במוצאו האתני, וגם במינו. כידוע ישראל היא מדינה חולה ומושחתת בה האזרחים אינם שווי זכויות, ואין תמורה הוגנת בעד שום דבר שעושים למען המדינה, המדינה דופקת אנשים אותם היא רואה חייבי שירות אם אינם משרתים ומעט פחות אם הם משרתים, בין אלה אשר המדינה רואה בהם פטורים משירות יש רבים אשר אינם תורמים לה דבר וכל הזמן רק מקבלים כסף על בטלתם ואף על מלחמתם בדמוקראטיה, ולעומתם אלה אשר המדינה רואה בהם חייבי שירות הם על פי רוב אנשים עובדים, פרודוקטיבים, משלמי מיסים, ותומכי דמוקראטיה אשר מממנים את כל הפאראזיטים הבני זונות שלא תורמים דבר למדינה ואם זה היה תלוי בהם המדינה כלל לא היתה קיימת. מדינה שדופקת את מי שתורם לה ומצ'פרת את מי שלא תורם לה מעודדת השתמטות ולכך אי אפשר להתכחש. הצבא שלנו אינו הצבא המוסרי ביותר בעולם (יש צבאות מוסריים ממנו אך עדיין לא מוסריים לגמרי), זהו מיתוס שאין לו אחיזה במציאות אשר אפשר למכור רק לאנשים טפשים חסרי חוש ביקורת, למעשה גם אין בעולם צבא אשר ניתן לומר עליו שהוא מוסרי כי אין צבא בעולם שלא עשה עוולות. אני כבר שירתתי בצבא והיה לי תפקיד טוב, אני לא מצטער על כך ששירתתי בצבא כי ידעתי שזה היה הצעד הנכון עבורי ואני מרוצה מבחירתי לשרת, עשיתי זאת כדי שלא יקפחו את זכויותי ובחרתי מקצוע צבאי שמועיל לי בחיי גם כיום אשר אותו השגתי בזכות היותי עתודאי, רק בשכר (במהלך שירותי הצבאי) דפקו אותי. בעוד כשנה אם מהלך חיי יתנהל כפי שתכננתי אהגר לקנדה ואז חיי יהיו טובים יותר ולא אהיה מנוצל במקום שאני נותן לו הרבה יותר ממה שאני מקבל ממנו, ואחיה במדינה שתתן לי תמורה מלאה על המיסים שאשלם לה. אין לי דעה חיובית או שלילית על משתמטים באופן כללי, אני שופט כל מקרה לגופו, יש משתמטים שדעתי עליהם שלילית משום שמטרתם להיות נצלנים ולחיות על חשבון אחרים ויש משתמטים שדעתי עליהם חיובית כי הם משתמטים מסיבות ערכיות או עקרוניות, לכן השתמטות היא לפעמים בסדר ולפעמים לא בסדר. אני מאחל לכולכם לבחור את הבחירה הנכונה עבורכם, חבל לעשות טעות ולהצטער עליה מאוחר יותר.