צהבת A ושעלת: שאלות

אנפילד

New member
אני אמתין איתך ביחד

הסכמנו ש-VAERS הוא מקור מידע בעייתי. לא ברור לי מה דעתך לגבי ניסויים קליניים. לא התיחסת לכך שהיצרן עורך אותם וליצרן יש רק אינטרס מינימלי להראות תופעות לוואי. גם לא התיחסת לכך שגם ה-FDA עצמו רואה את הניסויים הקליניים כלא מספקים ועל כן הקים ומתחזק את מערכת VAERS.

אני, כאמור, ממתין איתך לראות האם יש מחקרים אפידמיולוגים לגבי חיסון ההפטיטיס A שמראים את שיעור תופעות הלוואי, בנפרד מהמידע שפורסם בניסויים הקליניים או מ-VAERS.

לגבי זה שא אוכל "לאבחן כמו רופא" איני רואה את הרלוונטיות של הטיעון הזה לנושא. ראשית, כלל לא בטוח שמומחה למחלות זיהומיות עוסק באבחון באופן תדיר, אפילו אם כן, אין בכך רלוונטיות רבה לגבי יכולתת להעריך היקף תופעות לוואי מהחיסון ברמה ארצית. בנוסף, האם עומד לרשות המומחים הללו מודל מדעי' או רפואי שבכלל מאפשר להם לקבוע האם תופעה מסוימת נגרמה מחיסון?
אני לא מכיר מודל כזה הנמצא בשימוש ברפואה בארץ. האם אתה מכיר?

רופא לוקח אחריות?!

ראית פעם רופא שלקח אחריות על נזק שנגרם מחיסון עליו המליץ?
אשמח להכיר את הרופא הזה...
אחת הנקודות שהורים רבים לא מפנימים, זה שהאחריות רובצת תמיד עליהם - בין אם חיסנו ובין אם לא חיסנו. עם התוצאות של המחלה או נזקי החיסון - הם יצטרכו להתמודד!
את מינימום האחריות המתבקשת לנפגעי החיסונים ע"י המדינה, בישראל, דוחים בזלזול, הנפגעים לא זוכים לפיצוי, לא זוכים לסעד משפטי, לא זוכים לסעד רפואי. על איזו אחריות אתה בדיוק מדבר??

לגבי שעלת

יש לך כאן דף מידע מפורט על השעלת והחיסון נגדה.

בשיחה עם רופא שממליץ לך על החיסון, שאלי אותו את השאלות הבאות:

1. האם הוא יודע איזה זן גורם לתחלואה המרובה בישראל בשנים האחרונות? (רק פרטוסיס כלול בחיסון, לא זנים אחרים, ובישראל כלל לא בודקים במעבדה את גורם המחלה)

2. איך הוא מסביר את העובדה שככל שמוסיפים יותר מנות חיסון לתכנית - התחלואה בשעלת עולה? פעמיים הוסיפו בישראל מנת חיסון נוספת, לאור תחלואה מוגברת: בשנת 2005/6 ובשנת 2008/9. בשתי הפעמים - לאחר מכן נרשמה עליה בתחלואה. האם החיסון עובד? האם הוא עובד "הפוך"?

לאחר קריאה של דף המידע המפורט הנ"ל, תהיינה לך שאלות רבות נוספות לשאול אותו...

למעלה