צהבת A ושעלת: שאלות

אנפילד

New member
זה לא ענין אישי

אני באמת מנסה להבין מה הגישה שלך לגבי העובדה שאין הוכחה מדעית לתועלת של תוכנית החיסונים לילדים בככלותה.
מדבריך לא הצלחתי עדיין להבין זאת. אתה טוען שגישתך מדעית אבל לא ברורה לי התיחסותך לעובדה שאין הוכחה מדעית כאמור.

על כן, מדבריך למעלה הסקתי שאתה מתיחס לכל חיסון לגופו ומסתפק בכך. אודה לך אם תבהיר את הנושא.

כללי מדי

זה כמו שתגיד שאין הוכחה ליעילות השיטה המדעית או הרפואה המערבית. אני מתייחס כל חיסון לגופו (כפי שמור סגמון ממליץ לעשות). הנחת היסוד שלי היא שאם כל חיסון ברמה האינדבידואלית עובד, לא נצפו תופעות לוואי חריגות וכי לא נצפתה עליה חריגה בתחלואה הקשורה לרכיב זה או אחר של החיסון אזי התוכנית עובדת.

לי זה מספיק, אני ישן בשקט. אם לך זה לא זה עניין שלך.

אנפילד

New member
זה מאוד מעניין מה שאתה אומר

אתה טוען שלא יכולות להיות לחיסונים תופעות מצטברות (לבד או ביחד עם תרופות וטיפולים אחרים הניתנים במקביל) אם לכל חיסון בנפרד אין (לשיטתך) תופעות לוואי משמעותיות?
וטענה זו, לשיטתך,אינה נדרשת להוכחה מדעית.

אם כך, נראה שצדקתי בניתוח שלי מקודם. אתה מתמקד בחיסן הבודד, במחלה הבודדת, במרכיב הבודד ואינך מתעניין במכלול.

אכן, גישה מאוד מעניינת. האם אתה תומך בגישה דומה למשל גם בנושא התרופות. ע"פ שיטתך אם כל תרופה ניתנת בנפרד ונמצא שאינה גורמת לנזק משמעותי, הרי אין שום בעיה לתת מספר רב של תרופות ביום אחד או ע"פ טווח זמן מסוים ולא צפויות כל בעיות או אפקט מצרפי שלילי של התרופות על המטופל, ועל כן אין צורך אפילו לבדוק זאת.

בעצם, ניתן להכיל את גישתך על רכיבים בודדים של תרופות או חיסונים. אם הרכיב (נגיד חומר אנטיביוטי) אינו גורם לנזק משמעותי כשהוא ניתן לבד הרי אפשר לתת אותו אם רכיב אחר שנמצא שאינו גורם נזק באותה התרופה 0או חיסון) ואין צורך לבדוק את בטיחות השילוב.

מה דעתך - הלכתי רחוק מדי?

אנפילד

New member
אשמח ם תענה גם על זה

למטה ענית על הזוית האישית שלך. כאן אנחנו עוסקים במשמעויות הלוגיות והמעשיות של הטענה שלך.

זה לא אותו הדבר

הטווחים בהם אתה מחסן הם עצומים בקנה מידה פיסיולוגי. זה לא כמו תגובות בין תרופתיות של שתי תרופות הנלקחות במקביל. רכיבים של חיסון הניתן מתנקים מהמערכת בפרק זמן קטן מהטווח בין חיסונים שכנים, בוודאי בהסתכלות על תוכנית החיסונים כולה. עם זאת יש תקנות על צריכת חומרים שנתית כמו אלומיניום למקרה ויש הצטברות של החומרים בגוף.

דרך אגב גם שני חיסונים שניתנים ביחד, הבדיקה צריכה להיות ברמת מינון החומרים שניתנים.

שוב, זו ההבנה שלי, אני לא יכול להגיד שקראתי את זה באיזה מאמר, אבל אני מודה שסקרנת אותי ואני אחפש על זה מידע.

לילה טוב

פולספגן

New member
אבל מדובר על 10 חיסונים שונים ולא שתים

בנוסף, זה גם לא בדיוק 10, אלא 22, כי חיסון הפרבנר הוא כנגד 13 זני מחלה שונים.

אבל זה עדיין טיפול אחד שנבדק

בודקים פר חיסון או טיפול לא פר זן של מחלה.
כמו שחיסון MMRV לא בודקים כנגד כל זן בנפרד.

בוחר לך את השאלות?

טוב, חסון ווקס, זו כבר באמת התחמקות.
לילד שלך נותנים 33 מנות חיסון בשנת חייו הראשונה בלבד. פרקטיקה זו מעולם לא נבדקה באופן מדעי. זה שבחרת לאפשר לו לקבל את הפרוטוקול הזה ללא אסמכתא מדעית ואתה ישן טוב בלילה - עניין שלך. זה שאתה בוחר שלא לדון או לספק הסברים כאן לניסוי הבלתי מדעי הזה בבני אדם - זו התחמקות.
מותר לך. רשמנו לפנינו.

לאט לאט

איך הדיון הגיע פתאום לילדים שלי??? אוקי, אולי בזה שזרמתי עם השאלה נתתי לגיטימציה, אבל אני מעוניין לעצור את זה כאן ולהשאיר את הילדים שלי בחוץ.

אני בוחר את השאלות מטעמי נוחות. לא כי אין לי תשובות (לפחות שמספקות אותי) אלא כי אני מעדיף להתמקד בנושאים שאני חזק בהם יותר מבריאות הציבור.
רוצה לקרוא לזה התחמקות?
join the club

אנפילד

New member
אז יש לך תשובה ואתה לא מספק לנו אותה?

זה כבר ממש מוזר. מדוע אינך מספק לנו תשובה לשאלה שמור סגמון ואני שאלנו?
אם תשובתך אינה מספקת בעיניך,אולי תפנה למקורות ברי הסמכא שהזכרת בתגובותיך הקדומות ופרסם פה בפורום את תושבתם? עשית זאת במקרים אחרים מדוע לא תעשה זאת גם בשאלה כה חשובה זו?

לא

אני לא מסתיר דבר, זה פשוט דיון וכחני שאין לי עניין להכנס אליו. אתה רוצא רפרנס למשהו תהיה ספציפי, אני לא אתחיל לתת לך רשימת קריאה מונחית. אתה שואל שאלות כלליות על חיסונים ואני רוצה להתמקד זה הכל.

עכשיו ברשותך (או שלא ממש לא אכפת לי) בוא נתמקד. יש לך שאלה עניינית וממוקדת או שאתה מעדיף להשאר בנוחות של "המישור הכללי"?

אנפילד

New member
אני באמת לא מבין

מדוע אין לך ענין להיכנס לדיון בסוגיה כה מהותית (בעיני, ואני מניח שבעיני רבים) של ההוכחה המדעית לתועלת של תוכנית החיסונים.

האם אינך רוצה לעסוק בה כי אתה חושב שזו שאלה שאינה חשובה?
האם בגלל שאתה מרגיש שאין לך ידע מספיק לעסוק בה?
סיבה אחרת?

הבהרה

אני מעדיף לתעל את יכולותי (ואת זמני) לתחום בו אני יכול לתרום לידע בפורום הזה. אני לא מתבייש לומר שאין לי מספיק ידע בשלוף בשביל לדון בצורה מלומדת בסוגיה הזאת. אני לא יודע עד כמה נושא תוכנית החיסונים כמכלול נחקרה לעומק, ואני חייב לציין שזה לא העסיק אותי עד כה. כאמור, אני בדקתי כל חיסון לגופו, ובדקתי את סכום הרכיבים המוספים (אלומיניום וכו') ואני לא רואה צורך לבדוק מעבר לכך, עם זאת יתכן שאני טועה, ואתה מוזמן להאיר את עיני.

אנפילד

New member
אוקי, אני מקבל את זה אין לך ידע בנושא

אני גם מקבל את זה שהשאלה אינה מעניינת אותך. זכותך.
בכל זאת, האם תוכל אולי לשאול את השאלה הזו את ברי הסמכא איתם אתה בקשר?
אתה יודע מה, לא אטריח אותך. אני הולך עכשיו לשאול את השאלה בפורום של פרופ' סומך. נראה מה יענו לי.

אשמח לשמוע את תשובתו

אם כי מנסיון, לוקח לו המון זמן לענות.

עוד משהו קטן, עניתי על הטיעונים שלך במאמר של בורבכר ולא התייחסת...

אנפילד

New member
שאלתי עכשיו בפורום

הם דווקא עונים יחסית מהר (פרופ' סומך וד"ר שטיין). השאלה שלי לא התפרסמה עדיין והיא מחכה לאישור.
מקווה שיאשרו.

לגבי בורבכר, אתה מבלבל אותי עם מישהו אחר

אני פעם חיכיתי כמה ימים לפרסום שאלה

ועוד כמה ימים למענה.

ואתה צודק, טעות שלי.

למעלה