צביעות

Na86

New member
לא אמרת לפני רגע שדתיות משרתות איתך?

ובאותה עבודה? משמע,אם הן לא תורמות כלום לבטחון המדינה גם את לא.. וסתם להרחבת הידע המוגבל שלך-דתיים משרתים בצבא,דתיים נהרגו בלבנון ואחד החטופים הוא דתי אז תנוחי עם הזלזול וההכללות האינסופיות שאת עושה,וטוענת משום מה שאנחנו לא מעריכים את החיילים (כן בטח,אח שלי נכה צה"ל מתוך זלזול בצבא) מאיפה בכלל הכנסת לפה את המשיח? אני לא מבינה איך את משרתת עם דתיות ועדיין לא מצליחה לעשות את האבחנה בין חרדים לדתיים (כמו שמשתמע מהתגובות שלך על תפילה,משיח ואי-שירות בצבא) רוב הבנות גם ככה אינן קרביות-ואני ממש לא אומרת שהעבודה שהן עושות היא לא חשובה, לדעתי גם חיילת שמשרתת כמזכירה יכולה לתרום המון אם היא רוצה וחוסכת למדינה את הכסף של העובדת שהייתה באה במקומה, אבל באותה מידה גם בשירות לאומי ניתן לתרום הרבה בכל התפקידים-מד"א,בי"ח,גנים בתי-ספר,משרד הבטחון מי שרוצה תתרום בכל מקום,ומי שלא רוצה לא תתרום גם בצבא.

סתם להרחבת הידע המוגבל שלך

דתיים(יהודים) לא משרתים בצבא. מקסימום 3-4% מתוך ה25% שלהם מכלל התושבים.

Na86

New member
באמת?? דתיים לאומיים משרתים בצבא

לא ברור מאיפה אתה מביא את הנתונים חסרי הבסיס שלך-הרי גם אם ניקח את הפילוג של האוכלוסיה לפי מנדטים בכנסת- 99% ממי שמצביע מפד"ל-איחוד לאומי הם דתיים לאומיים+ כמה מנדטים של ש"ס (מדתיים לאומיים ספרדיים)+מצביעי ליכוד,ישראל ביתנו ועוד כמה. וכל אלה משרתים בצבא-אתה גם יכול לראות את זה באחוז הדתיים בקורס קצינים,באחוז הנופלים הדתיים ואפילו מהיכרות פשוטה- כל המשפחה שלי וכל מי שאני מכירה כדתי לאומי עשה צבא (חלק מהבנות-שירות לאומי) ולפי התפיסה שלך כשאמרו ש-25% מהצעירים לא מתגייסים-כמעט כולם היו דתיים? בטח,אין אנשים אחרים שלא עושים צבא.. בקיצור,אל תערבב בין חרדים לדתיים לאומיים

באמת. נשבע.

מה הגדרתך ל"דתיים לאומיים" הנאורים ? תושבים שמצביעים מפד"ל ? זה די דבילי לקחת כאקסיומה דבר שידוע רק לך(ש"דתיים לאומיים" משרתים בצה"ל) ואז לומר שבגלל שרוב מצביעי מפד"ל הם דתיים לאומיים אז רובם משרתים בצה"ל. נכון ? זה נקרא הגדרה מעגלית. זה גם די דבילי לשאול מאיפה אני מביא את הנתונים שלי, ואז לא לתת שום סימוכין משלך, ועוד בהנתן העובדה שאני ציינתי עובדה ברורה כשמש וכצבע השמיים. אכן חלק גדול יחסית ממצביעי מפד"ל מתגיס. אז ? בדקי את נתוני ההצבעה לש"ס,ג' ושאר מפלגות הדתיות לעומת מפד"ל. "אתה גם יכול לראות את זה באחוז הדתיים בקורס קצינים,באחוז הנופלים הדתיים" >>> מהו אחוז הדתיים בקורס קצינים ? יש לך סטטיסטיקה או שאת מנחשת ? מהו אחוז הנופלים הדתיים ? יש לך סטטיסטיקה או שאת מנחשת ? "ואפילו מהיכרות פשוטה- כל המשפחה שלי" >>> ממתי המשפחה שלך אומרת משהו על שאר אנשים ? מהיכרות פשוטה אני יכול לספר לך שכל הדתיים שהכרתי בלי יוצא מן הכלל, הן כשמדובר בכאלה שבאו להשתחרר בועדה יחד איתי, והן כשמדובר באנשים שאני מכיר שהלכו ללמוד בישיבה(או פשוט הולכים להתפלל בבית הכנסת השכונתי ומביאים פתק מהרבי שהם בישיבה) בנערותם כדי להשתחרר. "ולפי התפיסה שלך כשאמרו ש-25% מהצעירים לא מתגייסים-כמעט כולם היו דתיים?" >>> אני אמרתי שדתיים(יהודים) לא משרתים בצבא. מקסימום 3-4% מתוך ה25% שלהם מכלל התושבים.

ידידה שלי בת 24

עשתה צבא ואמרה לי במלוא הרצינות, שהיא לא תרמה בשיט וביזבזה את משאבי צה"ל לחינם. עדיף היה אילו היתה עושה משהו משמעותי כמו שירות לאומי על פני ספירת נקודות אבק במשרד שלה. שימי לב מותק, כמה לא חסרים חיילים וחיילות בצה"ל, היא עשתה עבודה של שני פקידים - היא בעצמה היתה פקידה. וכשהגיעה חיילת שלא ידעו מה לעשות איתה, שמו אותה כתוספת למשרד שלה והשניה לא רק שלא עזרה אלא הזיקה במזיד! יש כמה בודדות שאפשר להגיד שהן קורעות את התחת, פשוט השאר בצה"ל השיגו פטורים. יכלת לבחור להיות בשירות לאומי לקבל טיפול רפואי יותר טוב, טיפול במסמכים יותר מהיר -כי כולם יודעים שצה"ל זה גוף איטי להחריד- וגם שלא להיעצר ע"י איזה שמוק מסכן כי לא סידרת את החולצה. אולי ביום שצה"ל יהיה מיקצועי ולא אירגון מטומטם לא יהיו חיילות מתוסכלות כאלה.

לא רק ידידה שלך... יש רבות אחרות כאלה.

נראה לי שהחיילות בעצמן בהכחשה. בעצם עד יום הגיוס... כולן נמצאות בחלום ורוד שהכל הולך להיות מושלם ובדיוק לפי איך שהן רוצות... אתה יודע.. חיילים חתיכים, מדים יפים (רק בשנה הראשונה), המושג "אני חיילת" וכו'... אבל כשמגיע הגיוס... או הרגע שאחרי הטירונות ומתחילים לשבץ את הבנות לבסיסים שלהן... הן מתחילות.............. "הצבא סתם חרא..." שלא תתפסו אותי על מילה
לא כולן כאלה
למזלנו....

sky love

New member
חמודה

אנחנו חיים במדינה דמוקרטית וחיים במיוחד במדינת ישראל-מדינת היהודים (שתביני שאין רק סוג אחד של אנשים יש כמה סוגים של אנשים, יש חילוניים יש גם דתיים שהם חלק גדול ונכבד מהמדינה שמתקיימת, כי אחרת בלעדיהם היה פה תוהו ובוהו,נסי לדמיין לרגע חלילה ה' ישמור את מדינתו ללא דתיים, את חושבת שהיתה לנו מדינה כמו שיש לנו היום?!, ואין צורך לפרט על כך) לאף אדם אסור לשפוט את ריעהו,בחרת את דרכך אשרי לך כול אדם באמונותו יחיה. ואני לעומת זאת לא מזלזלת באף אחד המשפחה שלי כולה שירתה בצה"ל, וניראה לך שלא יהיה איכפת לי מהמשפחה שלי?! שהם שומרים בגופם ובנפשם על המדינה. ואני עושה שירות לאומי, וגאה בכך ולא מתביישת, זה לא אומר אם אדם לא הולך בעקבות הזרם כמו שכולם עושים, עושה אותו לא צודק, ברגע שאמרת את המילה "השתמטות" חרצת גורלות, זו טעות חמורה לבוא ולהטיח ככה בפני אנשים שאת לא מכירה ולא יודעת מי הם ומה הם האשמות, זכותך לומר את דעתך כמו שזכותנו לומר את דעתנו, כסף זה לא העיקר מה שהעיקר זה שכולנו תורמים ולא משנה אם עשית צבא או שירות לאומי.

shoji

New member
....

עזבי, אני לא מבין למה כתבת את ההודעה הזאת בפורום הזה..הרי זה פורום של קהילת המשתמטים ו"מתנדבי" השירות הלאומי

PshycoB

New member
אתה בכלל כתבת שאני חופרת!!

מה אתה רוצה ממני בכלל?? הרי לא מעניין אותך מה אני כותבת.

shoji

New member
מה?

אני הכי בעדך אם לא שמת לב עד עכשיו בכלל כתבתי חופרת ל indigo3688 שעשתה מגילת העצמאות שחושבת שהיא מלאך שאלוהים שלח

PshycoB

New member
...

שמת את זה תחת התגובה שלי, אז לא הבנתי מה אתה רוצה ממני עכשיו.

nomi17

New member
מה כואב לכם??

לי נראה שאתם ממש ממש מתוסכלים ואתם מחפשים על מי להוציא את התסכול. אנחנו בנות השירות הלאומי מאוד מעריכות את צה"ל ומאוד מפרגנות לכל החיילים והחילות, מה כל כך קשה לכם לפרגן, אנחנו עושות עבודה לא פחות חשובה ממה שאתם עושים. נכון אתם שומרים עלינו ואתם לפעמים לא חוזרים הביתה כמה שבועות והאוכל שלכם מגעיל ויש לכם מקלחת משותפת ועוד הרבה דברים שלבנות השירות אין.אז יש לכם חיים קצת יותר קשים. אז מה??? זה אומר שאתם צריכים ללכלך עלינו ולא לפרגן ואני לא מצדיקה את כל הילדי שמנת שלא הלכו לצבא כי קשה להם לא לישון במיטה שלהם אבל אין שום סיבה להכליל את כל הבנות השירות לאומי. אני אתן לך דוגמא: למה את חושבת שמורה חיילת עושה יותר ממה שבת שירות לאומי עושה? בגלל שהיא לטבשת מדים, זה אולי הדבר השונה היחיד, זה שהיא גרה מחוץ לבית-גם בנות שירות גרות מחוץ לבית. אין שום הבדל בין מורה חיילת לבין בת שירות לאומי. אז תפסיקו ללכלך ותתחילו לפרגן... ואני אחת שהייתי מתה לעשות צבא אם רק היו נותנים לי ואל תגידו לי שאני יכולה להתנדב לצבא כי אם היה קורה לי משהו בצבא אז אף אחד לא היה לוקח על זה אחריות, וחוץ מזה שבטוח היו שולחים אותי לאיזה תפקיד פקידותי, מה שמוכיח שבשירות לאומי אני תורמת יותר.

../images/Emo177.gif

אותם אלה שעובדים עם חינוך מיוחד הם באמת מלאכים! נראה אתכם שורדים יום אחד עם אנשי החינוך המיוחד! ואחרי זה תדברו...

kukaz

New member
מסכים גם

מה העניין הזה לריב מי תורם יותר גם שירות לאומי זה טוב וגם צבא זה טוב העיקר התרומה לא חשוב באיזה דרך תורמים הרבה הרבה שמחה תהנו כל אחד בדרכו

למעלה