בטח,כולן משרתות שנתיים בשביל 200 שקל בחודש
אז בואי אני אספר לך משהו-לא יודעת עם מי את משרתת, אבל לא מסיקים מסקנות לפי כמה בנות לא מייצגות בש"ליות שמקבלות יותר כסף הן כאלה שלא גרות בבית-דרך אגב,את לא מקבלת משכורת,את מקבלת סוג של דמי כיס בשביל שלא תצטרכי לקחת מההורים. מורות חיילות שגרות מחוץ לבית מקבלות כ1000 שקל חודש (בכל מקרה יותר מבש"לית,שחלק מהכסף נועד לנסיעות) נראה לי מטומטם להניח שרוב הבנות באות לשירות בשביל עוד 200 שקל בחודש-זו תוספת שאת משלימה בחודשיים עבודה. העלית בדעתך שיש עוד סיבות לשירות לאומי? כמו רצון לתרום בצורה שונה /מוסכמות חברתיות/ הלכה... בכלל, אין מקום להשוות בין שירות לאומי לצבא מבחינת תנאים-מדובר בשתי צורות שונות ולכל אחת יש את היתרונות שלה, לחיילים יש נסיעה חינם בכל מקום (ולא רק החזרים),מקבלים הנחות בהרבה מקומות וחיילות ששירתו איתי קיבלו שבועיים לפסיכומטרי בזמן שלבש"ל יש 3 ימים לפסיכומטרי+ השלמת בגרויות. ההערכה של התרומה למדינה לא צריכה להיות על בסיס ה"תנאים"-לפי תפיסה כזו כל חייל ג'ובניק (גם אם הוא חוסך 10000 שקל בחודש במקום מתכנת) תורם פחות מחייל שיוצא אחת לשבועיים הביתה. ובקשר לצום-כ"כ כואב לך שמישהי שצמה מ7 בערב הקודם לא תיסע בכל העיר בחום הזה ותעבוד כל היום? אני מקווה שברוב המקומות בצבא מתחשבים גם בחיילים שצמים.