צביעות

אמממ...

בתור אחת שעשתה את שירות לאומי אני לא חושבת שזו אותה עבודה ואני חושבת שצריך לעשות הבדלה גדולה. את השנה הראשונה עשיתי במדא בתור חובשת ואת השניה הייתי בבית ספר תעשייתי, אז סתם לידע כללי עשיתי פי 2!!! יותר מכל החברות שלי שהתגייסו! ניצלו אותי כמה שהיה אפשר , בבי"ס הייתי חובשת הייתי מנקה עשיתי הדפסות הייתי מלווה אותם לטיולים בתור חובשת ללא תשלום נוסף (שבאזרחות הייתי מקבלת לפחות 200 שקל ליום לא כולל שמירה בלילות). בגלל שיצאתי על סעיף רפואי גם לא נתנו לי לקחת את הימי מחלה שהיו מגיעים לי וכל פעם שהייתי נאלצת להיעדר בש המחלה שלי קיבלתי איומים שאני אעוף מהשירות! בשנה השניה הרגשתי מושפלת! וה800 שקל שקיבלתי לא ממש עשו לי הרגשה טובה לא חיפו על מה שעברתי. הרכזת שלי דיי התנכלה לי וקיבלו אותי כמובן מאליו, לא כל עבודה בשירות לאומי היא קלה! תאמיני לי שאלה שיוצאות על סעיף דתי והולכות לשירות לאומי לווא דווקא מלקקות דבש, אל תסתכלי על הכסף הכפול זה לא שווה את זה יש מקומות שמתייחסים אלייך כמו אל זבל! השירות הלאומי תרם לי הרבה בעיקר השנה הראשונה במדא, השנה השנייה הייתה בזבוז אנרגיה בחיים לא חשבתי שאני אראה אנשים שיושבים בכיסא מכובד ואמורים לתת דוגמה לילדים נפלטים מתנהגים בצביעות כזו.

indigo3688

New member
תגובה

צביעות את קוראת לזה? את זה שאני נותנת למדינה שלי הרבה יותר ממה שחיילת זוטרה נותנת זו צביעות? זו צביעות שאני בוחרת לעזור לאנשים שהמדינה והצבא בוחרים להתעלם מהם? תראי לי דבר אחד שהתורנויות שלך הועילו למדינה הזאת. הצבא הוא גוף אנכרוניסטי, שבאמת שאין צידוק להתנהלות שלו. זה שאת מתוסכלת מהמוסד הצבאי לא אומר שאנחנו צבועות. זה אומר שאת הצבועה. אנחנו בחרנו לשרת את המדינה שלנו בדרך שלא הרבה אנשים משרתים אותה. אנחנו עוזרים לאזרחים, לנזקקים, לעניים ולחלשים. מה את עשית בשביל האוכלוסיות האלה בשנה החולפת? אנחנו מספרית הרבה פחות מחיילים, אבל התרומה שלנו למדינה עצמה גדולה פי כמה. אני מכבדת את הצבא ואת חייליו, למרות ההתנהלות הכושלת והמנהגים המטופשים, וחושבת שחיילים עושים עבודת קודש. אבל שאף אחד לא יזלזל בנו, בנות השירות, שאנחנו מקבלות הקלות. אנחנו מקבלים 19 ימי חופש בקושי, וגם אז צריך לבקש אישורים מהמפעיל והרכזת. התנאים שלנו לא נועדו להיות טובים יותר מתנאים של חיילים, מעצם היוצנו משרתות במסגרת אזרחית. אגב, אם תשווי בין תנאים של חיילת בקריה לתנאים של בת שירות בגן ילדים, תראי שהתנאים של החיילת עולים על אלה של בת השירות. אנחנו לא מקבלות הוקרה כנכס היקר ביותר למדינת ישראל, כדברייך. להיפך. כל בת שירות מכירה את היחס שניתן לבנות שירות לאומי, הן מאנשים פרטיים והן ממוסדות ציבוריים. לא משנה מה אנחנו עושות, אנחנו נחשבות כמשתמטות, למרות שאנחנו נותנים למדינה לא פחות מהחייל הממוצע. התרומה שלנו היא אדירה, אך אנחנו לא מקבלות עליה שום קרדיט. אני יכולה לספר לך על עשרות מוסדות שלא היו קיימים אילולא בנות שירות, החל מבתי משפט, בתי חולים, קופות חולים, גני ילדים, עמותות סיוע לנזקקים, והרשימה נמשכת ונמשכת. ובכל זאת אנחנו לא מקבלות רבע מהכבוד והיוקרה שמקבלים חיילים. שלא לדבר על כסף. המדינה מוציאה על כל חייל יותר כסף מאשר שהיא מוציאה על כל בת שירות. החיילים מקבלים דיור ואוכל, אנחנו לא. המשכורת שאנחנו מקבלות צריכה לכלכל אותנו לחודש שלם. אנחנו מקבלות 600 שקל נטו בחודש (800 כולל נסיעות), סכום שבקושי מספיק לאוכל. אתם, החיילים, לעומת זאת, מקבלים הכל: אוכל, שגם אם הוא לא טעים במיוחד, הוא חם ומשביע, לינה, גם לחיילים שמשרתים בבסיס פתוח, ועוד 350 ש"ח שבדרך כלל משרת אתכם לבילויים. שלא לדבר על כל ההנחות וההטבות שניתנות לחיילים במסעדות, חנויות ומקומות בילוי שונים, שלא תקפים בכלל לבני שירות לאומי. אז נכון, יש בנות שירות שמצהירות דתיות ויוצאות מהצבא. אבל אין חובה לעשות שירות לאומי. ברגע שבת (או בן) משוחררים מהצבא, הם לא מחוייבים לכלום. ובכל זאת, הבנות האלה, המזוייפות לדברייך, בוחרות לעשות שירות לאומי, בוחרות לתרום למדינה שלהן, בוחרות להקדיש זמן למטרות נעלות אחת-אחת. לך, כחיילת, לא ניתנה הבחירה הזאת. את משרתת את המדינה שלך כי את המדינה חייבה אותך. אנחנו משרתות את המדינה כי המצפון שלנו חייב אותנו. וזה קשה הרבה יותר. אנחנו לא צריכות מ"צ ושמירות ומדים וטירונות ומשמעת צבאית. לנו יש את הרצון לתרום. אז תחשבי פעמיים לפני שאת משתמשת במילה צביעות. אני בת שירות לאומי, וגאה בזה. אני נותנת למדינה לא פחות ממך, לעיתים אפשרי שאפילו יותר. אז אם את, בשם כ-ל צה"ל, מרגישה שירקתי לך בפנים, so be it. אני, אחרי שנה קשה, ארוכה ומאתגרת של שירות לאומי, אני את שלי עשיתי.

PshycoB

New member
free loader

אני עובדת כדי לשמור שלא יתפוצץ לך התחת בגלל איזה ערבי פעם הבאה שאת תעלי על אוטובוס.. זה מה שאני עושה.. ואל תעיזי בכלל להגיד שאת עושה יותר. כמו שאחים שלי וחברים שלי עובדים בשביל לשמור על המשפחה שלך, שכמובן שחושבים שתפילות זה לא מה שיציל את המדינה! הלוואי להם היה נחטף אח ואז נראה אם הם היו חושבים שלהתפלל זה מספיק.

את יורדת לפסים שלא צריך לרדת.

קראי הודעה אחרת שלי... לא עושים הכללות בכל הקשור לחיילות כמו שאין צורך לעשות הכללות לגבי בנות שירות לאומי. ושוב... יש לי חברות שבאמת עושות הרבה בצה"ל
יש לי חברה שרואה את הבית פעם בחודש במקרה הטוב. משרתת בסוף העולם
ויש לי חברה שכל מה שעושה בצבא זה לחמם כיסא. וכמו זה יש גם בנות שירות לאומי כאלה. לי לא יצא לשמוע על בת שירות לאומי שעושה בשביל ה200 שקל יותר או פחות. ואם שמעת או ראית מקרה כזה... אז שיבושם לך. לא אמרתי שאין. פשוט אין צורך לעשות הכללות! ובטח שלא לרדת לפסים שכאלה. לא טוב לך וקשה לך? לכי לקבן. מה בדיוק את רוצה שנעשה אנחנו עם התסכולים האלה? זה מיותר ביותר.

PshycoB

New member
...

רק רציתי לשמוע מה יש לבנות כאלה להגיד כשמטיחים להן דברים כאלה בפנים בלי בושה, בלי מילים יפות, שזה יישמע מכוער - כי זה באמת מכוער. בינתיים אני רק שומעת עבודת קודש.. כאילו מה שחיילים עושים זה לנסוע חינם שנתיים.

../images/Emo175.gif

שוב. את חוזרת לחיילים. אנחנו מדברות על חיילות
וגם לא מכלילות
את כן.

Reut l

New member
אנחנו לא מנסים להתחרות

זה לא תחרות. את נמאת בגוף מסויים שנקרא "צה"ל" עם מסגרת מסויימת וחוקים מוגדרים וישם אנשים אחרים, שבדיעה אחרת משלך (מה לעשות, יש גם דעות שונות משלך, פלורליזם, מכירה תמושג?!!?) שנמצאים במסגרת אחרת, וחוקים ותנאים שונים. מקווה שתיסכולייך יסתיימיו במהרה :)

מטורפת B

היא לא אמרה שהיא דתיה. אפשר לדעת מה את עושה "כדי לשמור שלא יתפוצץ לך התחת בגלל איזה ערבי פעם הבאה שאת תעלי על אוטובוס.." ?

PshycoB

New member
אתה בכלל נשמע לי כמו הטיפוס

שרק יודע לזלזל בגוף שיציל לו את החיים במלחמה הבאה. אתה לא שווה את התשובה שלי.

אז אין תשובה הא ? כך חשבתי.

לא נורא ילדונת, לא נורא. אולי עכשיו תביני שלשקר זה לא תמיד קל.

Reut l

New member
תקשיבי את ממש לא נורמאלית

איך את מעיזה לדבר על חטיפות?! כולנו חיים באותה המדינה. את בצה"ל, את עושה עבודת קודש, עבוה מדהימה! אין כמוך!! תמשיכי ככה ושאלוהים יישמור עלייך מכל הלב!!!! אני עדיין לא הבנתי מזה צריך להיות השירשור הזה!! איש איש באמונתו יחייה!!!!

shoji

New member
אויש שתקי יא חופרת

כאילו שלמישהו יש כוח לקרוא את מה שכתבת

shame on you

New member
תגובה לכל בנות השירות שהגיבו כאן

יפה לכן על זה שאתן "תורמות יותר מרוב החיילות בצה"ל". אבל תודו, למה בחרתן לעשות שירות לאומי במקום לשרת בצה"ל? האם זה בגלל טוב לבכן השופע, או שזה בגלל שהתנאים בשירות לאומי הרבה יותר טובים?? אני מכירה מישהי שאחותה עשתה שירות לאומי. לא משהו משמעותי. פקידה איפה שהוא. ובאותו זמן עבדה במשמרות בעבודה רגילה. השירות הלאומי היה רק בשביל שיהיה אפשר לכתוב אותו בקורות חיים. רק כדי שלא יראו אותה בתור משתמטת. ואני מכירה מישהי אחרת. למדה איתי באותה כיתה. היא החליטה שהיא לא רוצה לשרת בצה"ל. כששאלתי אותה למה היא ענתה ששירות בצה"ל הוא בזבוז זמן של שנתיים שבהן היא יכולה לעבוד ולהרוויח כסף. שהיחס של המפקדים בצבא לטירונים הוא מזוויע ודברים כאלה. בסופו של דבר היא החליטה לעשות שירות לאומי. למה? מתוך טוב לב ורצון לתרום למדינה? לא! מתוך ידיעה שאם היא רוצה להצליח בחיים היא חייבת לפחות לעשות שירות לאומי. אז המסקנות הן: 1. רוב בנות הש"ל הלא-דתיות לא עושות ש"ל מתוך רצון טוב אלא מתוך אינטרס. 2. מה שמזכיר לי שגם אלה הדתיות היו יכולות להיות בצבא בלי בעיה. צה"ל לא עושה בעיות לאנשים שרוצים להמשיך לשמור על הדת במשך השירות. 3. אם אתן עושות איזו שהיא עבודת קודש בשירות שלכן, אז קודם כל - כל הכבוד. אבל דבר שני - תודו שלא זה הדבר שדירבן אתכן לעשות שירות לאומי. ובנוסף: התנאים של החיילות יותר קשים. נ-ק-ו-ד-ה. חיילות צריכות לעבור טירונות, לעשות שמירה (לא לישון כל הלילה!), לאכול אוכל נוראי בחדר אוכל (מה שקורה זה שמרוב שהאוכל נוראי בסוף קונים אוכל בשק"ל, ואז, בש"ל יקרות, לא רק אצלכן הכסף מתבזבז על אוכל). חיילות צריכות ללבוש מדים גם בחום הנוראי הזה ועוד ועוד. מה יש לכן עכשיו להגיד?!

nomi17

New member
תגובה

נכון שיש הרבה בנות שיצאו כי הצבא לא מתאים להן אבל לפחות הן עושות משהו, וגם אם זה בגלל האינטרס מה זה משנה? הם משרתות, הן עוזרות? מה זה חשוב מה הסיבה וחוץ מזה שיש עוד הרבה מאוד הבנות שנכון לא רוצות לעשות צבא אבל רוצות לתרום והולכות לשירות לאומי ולא בגלל האינטרס אלא כי באמת חשוב להן לתרום ושלא להזכיר עוד הרבה שקיבלו פטור על פרופיל רפואי והיו "מתים" לעשות צבא (אני ביניהם) אבל לא יכלו ובמקום זה הלכו לתרום בשירות לאומי. למה אתם לא באים בטענות לכל הזמרים, שחקנים, דוגמנים למיניהם שלא עשו צבא, נכון שיש כאלה שיש להם סיבות מוצדקות אבל יש הרבה שלו, ולמה אתם לא מתלוננים לכל אלה שלא עושים שירות לאומי??? מצאתם למי להתלונן למי שכן משרת ולמי שכן עוזר, תחשבו רגע פעמיים, נכון בצבא אולי קצת יותר קשה אבל זאת מסגרת אחרת ואין מה לעשות אבל בגלל שלכם רע אתם באים אילינו בטענות, באיזו זכות???

GothicAngel88

New member
למרות שלא רציתי להגיב על השרשור הזה..

אבל אני ממש משועממת =) אממ יפה שאתן עדיין קוראות לזה "שירות" לאומי. תתחילו להפנים שהמילה המתאימה זה ניצול. לא יודעת מה קורה בצבא ובתכלס לא מעניין אותי גם. אותי הביאו כי לא היה להם עובד בשכר שמוכן לעשות את הדברים שאני עושה. לפני חודש בערך נזכרו להביא אחד כזה. מסקנה- בנות שירות לאומי הן בנות בהרבה פחות כסף מעובד שכיר שבאות לעשות עבודה נטו ולא לתרום או כל השיטים האלה. לפי דעתי זה שמישי בוחרת ללכת לשירות לאומי (לא משנה הסיבה כרגע) זה יותר טוב מכלום, לא? ואם כ"כ רע לכן בצבא? שירות לאומי נראה לכם יותר סבבה? אז לכו לקב"ן או מי שזה לא יהיה וצאו ממנו. נ.ב- גם הצבא וגם שירות לאומי הוא בזבוז אחד גדול (הכוונה ל"בוא נעביר את השנתיים שלוש האלה וזהו" ולא לאנשים שזה באמת חשוב להם או שהם בונים עתיד מזה). אבל מה לעשות, במדינה עקומה כמו זאת זה לא ממש מפתיע =)

סבאלה

New member
אוקיי.......

בתור בת שירות (דתיה) אני יכולה להגיד לך שאני הלכתי לשירות לאומי מסיבה מאוד פשוטה, עזבי את התנאים/הכסף/העשיה.... כי יש חיילות מסויימות שיעשו הרבה יותר מבנות שירות מסויימות, ויש בנות שירות שיעשו פי אלף יותר מחיילות מסויימות.... ועל זה אפשר להתווכח שעות.. אבל הסיבה הראשונית היא ש- צבא זה לא מקום לבנות.נקודה. זה לא שאני שובניסטית או משהו כזה... פשוט כל המסגרת הזאת של הצבא לדעתי לפחות לא מתאימה לבנות בכלל,ובנות דתיות בפרט. (ואני אומרת מניסיון כי יש לי חברות גם בצבא וגם בשירות לאומי...) נכון שלפעמים הצבא מתחשב אבל בכלליות זה לא מסגרת מתאימה. וכן,אני בטוחה באלף אחוז שעשיתי בשנתיים שירות שאני עומדת לסיים עכשיו-הרבה הרבה יותר ממה שהייתי יכולה לתרום בצבא. ולגבי הבנות שמצהירות שהן דתיות למרות שהם לא, ותופסות על זה טרמפ- אין שום הצדקה לזה... ומי את,עם כל הכבוד,שתגידי למישהי אחרת שהיא לא תורמת מספיק או לא עושה מספיק למען המדינה בשירות לאומי?! כנראה שאת לא מכירה מספיק את המוסד הזה על כל תחומיו- כי גם אני לילות שלמים לא ישנתי, וגם אני נסעתי שעות באוטובוסים, וגם אני הייתי צריכה לדאוג לעצמי לאוכל אכיל... ולנקות,ולשטוף,ולצעוק, ולהרים פרוייקטים,ולתת את כל כולי למען מטרה שאני מאמינה בה.... בקיצור, לכי חפשי משהו אחר להרים צעקות עליו.... חבל על הכוחות ועל המאמצים... וחבל על הקרע שאת מטפחת ומגדילה בעם.. כי בשורה תחתונה- הרוב כן רוצות לתרום למדינת ישראל.

סליחה חמודה...

מישהו הכריח אותך להתגייס? אני לא מבינה אתן מוציאות את התסכול הצבאי שלכן על העובדה שיש חופש בחירה
או במילים אחרות על שירות לאומי. אחותי הגדולה עשתה צבא. אני עשיתי שירות לאומי. למה
כי זה מה שרציתי. למה אחותי עשתה צבא
כי זה מה שהיא רצתה. להגיד לך שהיא חיממה כיסא בצבא? לא ממש. היא שירתה בכלא. שזו עבודה קשה ולפעמים מגעילה. אנשים שם לא מעריכים, במיוחד העריקות / הכלואות. אז נכון החיים שלכן קצת יותר קשים משל בנות שירות לאומי. התנאים יותר קשים אבל בנינו... מה יותר קשה לך? העובדה שאת סוגרת שבת ל... או העובדה שאת עושה טירונות והבש"ל לא? או העובדה שהמפקד שלך לא יודע להעריך אותך ובמקומות של שירות לאומי כן? בחייאת ... בנות. תפסיקו עם הדבר הזה. מי שמשתמט זה מי שלא מוכן לתרום בשום מצב. כמו מאיה בוסקילה, בר רפאלי ועוד... רדו מהויכוח הזה. נכון שהנושא של השתמטות עלה על הפרק בזמן האחרון... אבל די. איש איש באמונתו יחיה. את רוצה לעשות צבא? לכי תעשי ושיהיה לך רק בהצלחה וכל טוב. והלוואי ולא תצטרכי להצטער על זה אחרי שנתיים של שירות. <מה שקורה לרוב הבנות.. ואני מדברת על בנות ולא על בנים
>

למעלה