צביעות

חבל על העצבים ../images/Emo13.gif

יש דברים קצת יותר חשובים
אין לך מושג כמה שהעבודה שלך מוערכת
אפילו מאוד
לכל אלה שעובדים עם החינוך המיוחד... פשוט מגיע להם כל הכבוד ויישר כוח
הלוואי והיו עוד אנשים כמוכם
ואין צורך להתייחס ולהתעצבן מהודעות כאלה. זה קצת מכוער ולא במקום... תיראי את ההודעה שלי בנושא... אני גם חושבת שבנות שירות לאומי עובדת קצת יותר מחיילות. ותסלחו לי כל החיילות רובן אפילו סתם מחממות כסאות בצה"ל. ויש לי חברות שהן נחשבות קרביות (גבעתי, קרקל וכו'..) ויש לי חברות שחיממו כיסא במשך שנתיים. או כאלה שהעבודה שלהן זה ללכת לשקמית ולחזור... ושוב יסלחו לי כל החיילות. אני יודעת שיש ויש. אבל אחרי הכל, אף אחד לא מכריח אף אחת להתגייס.

סתם שאלה...

את אלה ש"מחממות את הכיסא", לטענתך, לא צריך בצבא? שכולם יהיו לוחמים/לוחמות וזהו? הצבא יחזיק מעמד? אין לי שום בעיה עם השירות הלאומי (חוץ מכמה דברים כמו - הכסף, עניין הבחירה: שנה/שנתיים וכו'...), אבל אני מצפה ממך שבמקום להמעיט מערכם של התפקידים הפקידותיים בצבא (אני מתגייסת עוד פחות מחודש, ולא, לא אהיה פקידה), רק כדי להעלות את ערכו של הש"ל, תכבדי.

אם הייתי מחממת את הכיסא ומקבלת

כסף "חינם" בשירות לאומי זה היה טוב
חוצמזה, שימי לב מה אמרתי "מחממות כיסאות" התכוונתי לאותם אלה שעושים טובה שהם הולכים לצבא והתפקיד שלהם זה לשבת ולא לעשות כלום ואלה הם אותן בנות שמעיזות לפתוח את הפה ולהגיד שבנות השירות הלאומי לא עושות דבר ועוד מקבלות יותר. הלוואי והיו יחידות מאותן חיילות צה"ל שהיו עושות את אותן תפקידים שעושות בנות שירות לאומי. וכן אני מדברת על אלה שעובדים עם חינוך מיוחד. עם קשישים וכו'... ואני ממש לא מזלזלת. מטעם תפקידי בש"ל עבדתי מול גורמים בצה"ל ויצא לי לדבר עם המון רלשיות ורלשים ופקידים פקידות וכו'... עבודה היא עבודה
רק שימי
את הצורת דיבור של פותחת השרשור. "משתמטים" . אף אחד לא בורח. אם מישהו היה רוצה לברוח משירות כלשהו, הוא לא היה עושה גם שירות לאומי. שיהיה לך כל טוב בצהל.

אגב, שימי לב...

"רובן מחממות כיסאות" לא עשיתי הכללה. כמו שנעשתה כאן לגבי השירות לאומי.

PshycoB

New member
איפה את חיה? אף אחד לא מכריח?

חוץ מהעובדה שיש חוק כזה במדינה?!#@$$^%%&^^*&ש

רגע רגעע...

חוק שמחוק... אמרת משתמטות לא? אם את חושבת איפשהו כמונו או חלק מדעותינו פה... הרי שיכלת לצאת. וכמו שאמרו פה רבים. את מדברת מתוך תסכול של שירות.

PshycoB

New member
ברור תסכול!!

ברור תסכול!! כי כמוכן כל היום מולי רק משחקות לי אותה כמה כיף זה שהן לא עושות את זה מה שאני עושה!! והן בדיוק כמוני, רק הרבה יותר שקרניות וחסרות מצפון.

יודעת מה...

בואי ספרי לנו מה את עושה כ"כ קשה ויותר טוב מבת שירות לאומי
ואם באמת יהיה משהו כזה... אני אוריד את הכובע ויגיד צודקת.. רק שאת לא שמה לב לכל הפרטים
לא עשיתי הכללות! ואת כן עושה.

PshycoB

New member
גוף בטחוני, את אותה "עבודת הקודש"

מאמי, לא קוראת לך בשמות ולא כלום, ולא יודעת מה את ומי את,אבל מה שהן עושות - בדיוק בדיוק, מה שאני עושה.. אנחנו עובדות במשרד הבטחון. רק שהן מקבלות פי שתיים על אותה העבודה,ובלי תורנויות. יש מבין עכשיו?

ורוניק 1

New member
אף אחד לא צבוע..

אני אישית קיבלתי פטור מצה"ל והצהרתי שאני דתייה למרות שאני לא.. מה לעשות? לא רוצה לעשות צבא. את לא רוצה גם? בבקשה לכי תעשי פטור. זכותם של ה"משתמטים" היקרים לבחור את מהלך חייהם כמו שזו גם זכותכם.

ELLA003

New member
צביעות?חמודה,את יכולה לקרוא לילד איך שאת רוצה

כל כך שקוף שההודעה כולה כתובה ברוח תיסכול,ותסלחי לי - אם לא מעט חורים בידע בקשר לכסף- זה הולך לאיבוד כמו כלום על נסיעות ואוכל באמת שזה לא משמעותי בהשוואה למשכורת הצבאית....מפקדים או מנהלים זה מה שעושה לך את ההבדל? אני מרחמת על הבנות שירות שנאלצות לשרת אותך ולראות אותך יום יום - כי אין בך טיפת כבוד והערכה לאנשים שסה"כ רצו לתרום למדינה בדרך שלהם .. הרי אם באמת היינו כל כך מעוניינת להשתמט כמו שאת אומרת לא היינו עושות שירות לאומי,היינו הולכות ללמוד או לעבוד במקום! אני יכולה להסכים איתך בעניין הצום - אבל אין מה לעשות מדיניות הצבא והעמותות שונה,לכל גוף סדר העדיפויות שלו. אז תחשבי לפני שאת מאשימה ..התגובות שמעליי מראות לך כמה אפשר להתאמץ בשירות בדיוק כמו שבצבא יש מקומות שמתאמצים יותר ויש מקומות שמתאמצים פחות ("ג'ובניקים" למיניהם)- כך או כך בשתי המסגרות המטרה משותפת:תרומה.

PshycoB

New member
פי 2

זה מה שהן מקבלות על אותה העבודה אני משרתת עם ה"דתיות" האלה כל יום, ועושה את אותו התפקיד בדיוק, "מחממת כיסאות"עלק, רק שאני מקבלת פי 2 (!!) פחות כסף כי אני לא שיקרתי למדינה שלי. זה הכל.

אייני

New member
לגבי הצום

בצבא יש את הקטע של פיקוח נפש דוחה שבת. אי אפשר לתת לכל מי שצם חופש, (לתת לחלק אפשר, אבל כל הרעיון של הצבא הוא השוויוניות, לא נותנים רק לכמה יום חופש כי "אפשר לוותר עליהם ליום", נו באמת). בשירות הלאומי אין כלכך את הקטע של פיקוח נפש, למרות שיש שם בהחלט אנשים שעושים מלא דברים חשובים... אז תרגיעי קצת. לא מדובר בכלל באפליה או בחוסר שוויון. מדובר בצעד הגיוני לחלוטין. ובכל מקרה - הסיבה להפרשים בין המשכורות היא שרוב החיילים יכולים לחיות בבסיס - והבסיס הוא זה שמשלם את ההוצאות שלהם שם... לדעתי השירות הלאומי הוא מצויין דווקא, ולמען האמת אני חושב שצריך לחייב בו את כל מי שלא עושה צבא. אחרי הכל - ללא לעשות שירות לאומי כבר אין תירוצים. אם אתה לא יכול לעשות שירות לאומי זה אומר שאתה אפילו לא יכול לעבוד או משהו... הבעיה העיקרית בו זה, לפחות ממה ששמעתי, שבמקומות מסויימים כמו בתי משפט משתמשים בבנות השירות במקום פקידות כדי לחסוך כסף - וזה מה שלא בסדר. ואחרון חביב - לגבי אפליה. אל תשכחי - מדובר במסגרות שונות לחלוטין. כמו שתשווי שני מקומות עבודה ותטעני שאחד מהם מפלה את העובדים שלו לרעה. בסה"כ מדובר בתנאים שונים ובמקומות שונים לחלוטין.... אז אני לא ממש חושב שיש מקום להשוות בין שירות לאומי וצבא. מה שבאמת חשוב הוא שבשניהם אתה תורם למדינה, וזה מה שקובע

shoji

New member
תראו אין פה עדיפות חד משמעית..

לפי דעתי יש ויש. יש באמת בנות בצבא, וסליחה על מה שאני אומר כרגע, שמבזבזות את הכסף של המדינה וה350 שקל והנסיעות חינם בכלל לא מגיעות להן. כי באמת הילדי וילדות "שמנת" האלה לא עושים כלום למדינה ובסוף כותבים בקורות חיים שלהם איזה תפקיד חשוב הם עשו בצבא- בולשיט. אבל כמו כן יש המון בנות ובנים שתורמים המון לצבא. וככה גם בשירות לאומי. יש בנות שמנצלות את אפשרויות ההשתמטות בשביל למנוע פגיעה בקריירה שלהן וזאת לדעתי חוצפה לשמה. בנוסף, גם יש את אלו שמחפשות לעצמן את הדרך הקלה ביותר לעשות שירות לאומי בדברים הכי שטותיים שאפשר. אבל מה שכן זה לפי דעתי דבילי לעשות כל שבאפשרותך למנוע גיוס לצבא כדי לא להתערבב עם "נחותי העם". כן, לפי דעתי יש פה קטע של התנשאות וזלזול בצבא. כאילו, אתם עדיין לא הייתם בצבא, איך אתם יכולים לדעת שהכל בו כל כך רע? תתגייסו, תראו אם טוב או לא טוב ואז תחליטו האם כדאי או לא כדאי להישאר בצבא. אבל להתנשאות ולהצהיר על דתיות, להמציא מחלות? אם הצבא באמת לא מכריח אתכן לעשות צבא אז תגידו לו "אני לא רוצה לעשות צבא" ואז נראה אתכן. לפי דעתי לעשות שירות לאומי זה פוזה של "אני לא עשיתי צבא, אבל עשיתי שירות לאומי" רק בשביל לצאת מידי חובה. טוב נו, אבל לפחות עדיף להשתמט ולעשות שירות לאומי מאשר להשתמט ולהמשיך לפתח קריירה, לדוגמא בר רפאלי. אבל באמת, אני לא נגד זה ולא נגד זה, כי הרי מה שבאמת חשוב זה תרומת העשייה ולא משנה באיזה מסגרת זה קורה. שכל אחד יחשוב מה באמת כדאי לו ויחליט, אנחנו הרי במדינה דמוקרטית, לא?

../images/Emo45.gif

"טוב נו, אבל לפחות עדיף להשתמט ולעשות שירות לאומי מאשר להשתמט ולהמשיך לפתח קריירה, לדוגמא בר רפאלי." מסכימה עם המשפט... מלבד העובדה שהייתי מורידה את המילה "לפחות.."
שיהיה... צודקת.

rasmus girl1

New member
צודקת אבל..

למה את לא יכולה לעשות צבא? יש לא מעט דתיות שעושות צבא יפה מאוד! כמו שהן יכולות גם את יכולה,את פשוט מנצלת את העובדה שאת דתיה אז מגיע לך שירות לאומי מבלי שתקראי משתמטת. [ואם את בשרות לאומי מסיבות אחרות אז סליחה]

מי החליט שצבא זה כ"כ חשוב?

יש בש"ל שפשוט עושות עבודת קודש!עובדות בחינוך מיוחד או עם נוער במצוקה! וזה הרבה יותר חשוב להכין למפקד קפה ולפלרטט עם כל החיילים בבסיס!

alinoush

New member
../images/Emo4.gif

תראי ישנן דתיות שמשרתות בצבא בגלל אידיאל וכי הן מרגישות מחוייבות וכי ככה הן גדלו או לפחות המשפחה מאפשרת להן ולהן זה לא אכפת לשרת בצבא ...לי באופן אישי יש אבא שבשום פנים ואופן לא היה מסכים לזה שהבנות שלו ישרתו בצבא מכל מיני סיבות דתיות חוץ מזה אני לא הייתי מתלהבת מלשרת בצבא של מדינה שמגרשת יהודים משטחי מדינתם בטענה שזה כדי ליצור שלום עם אויבנו ועל זה יש לי ויכוח ..נכון צריך שיהיה צבא אי אפשר להפקיר את המדינה ולכן יש חוק גיוס חובה למעט בסיבות מסוימות שכולנו יודעים אותם טוב מאוד אבל לדעתי לבנות אין ממש מה לעשות בצבא וזה לא בגלל שאני חושבת שהן לא יכולות אני באופן אישי חושבת שבאמת אם בת לא שואפת לתפקיד בכיר בצבא אין לה מה לעשות בצבא יש מספיק בנים שמקבלים פתור מהצבא מסיבות רפואיות או משהו שיכולים להיות פקידים זה לא תפקיד של בנות בלבד ואני חושבת שהם יעדיפו להיות פקידים בצבא מאשר לקבל את פתור ולהרגיש חסרי תועלת... נ.ב שמתי לב שבמדינה הזאת יש מין אנטי לדתיים ..דתיים לא עושים צבא לא עובדים לא זה לא זה.....אתם יודעים הדת אומרת שצריך לידון אדם לכף זכות אנשים לא מאמינים יכולים לראות את זה כסטייה וכדבר לא מקובל על הדעת אבל הדתיים רואים את זה כשליחות אני בתור אדם מאמין אומרת לכם בוודאות ללא התפילות של בני הישיבות ולימודי התורה שלהם הצבא לנו לא היה מחיזק מעמד ולא שנייה אחת... הווכוח הזה לא יגמר לעולם וזה עצוב לי כי אם אנחנו בנינו לבין עצמנו לא מסתדרים ולא מוכנים להבין אחד את השני לעולם לא נגיע לשלום עם אויבנו בגלל שאנחנו במחלחמה בנינו לבין עצמנו.

למעלה