פתאום , באמצע החיים...

ענתנוי

New member
מזכיר לי משהו

לפני כמה שנים הגעתי למרכז תעסוקה כמתנדבת, כדי לחשוף את מקור הבעיה שהחבר שלי ניסה לספר עליה, והבלגתי המון זמן עד שלא יכולתי יותר ונשברתי. פניתי לחיבוק ונחמה ל"מטפל" הלא רשמי, אחד מהחוסים.
הוא הצליח להרגיע את ההצפה ולהחזיר אותי לתפקוד תקין אבל בגלל שזה קרה בחצר בזמן ההפסקה, לעיני כולם, משהו התפוצץ שם.
לצערי ההתפקחות של מנהל התעסוקה והמדריכים לא הובילה לשינוי לטובה אלא לפיטוריו של המנהל והחמרת התנאים......

אם הצלחת לחוות באותו מקום גם חוויה חיובית, כנראה שיש שם נכונות לשינוי וזה נפלא....

ניאו30

New member
לא, לא הרגשתי שם נכונות לשינוי

לפחות לא בחוויה האישית - פנימית שלי, ולכן לא יכול להמשיך שם יותר, כי בעיניי בלי הנכונות הזו אין ממש עם מי לדבר... ואין לי מה לעשות במקום שאני גם לא יכול "לדבר" בו. החוויה שכתבתי עליה היא חוויה אישית - פנימית לגמרי, ונמשכה כמה דקות, אולי בערך חצי שעה, אולי פחות... אבל היה קשה לאנשים שם להחזיק יותר, גם לי האמת ( כי זה כרוך בסוג של התנגדות לאינסטינקטים הטבעיים שהתרגלתי , שהתרגלנו, לחשוב באמצעותם ), ואני מדבר על משהו שאת ואראנה ואחרים כאן כתבתם עליו לא מעט - הצורך להשתחרר משליטה, מהצורך שלנו לשלוט... אז מה שקרה, בקצרה, שלכמה רגעים הצורך הזה "כבה", ומשהו אחר עלה במקומו... ואת אותו משהו אני חשתי כ"הרמוניה", הרמוניה שנוצרה בעת אותו שחרור לסדר, משמעת, כללים ונורמות... ואולי גם לכך התכוונתי מקודם שכתבתי על הסדר הכאוטי או הכאוס המסודר... כי זו חוויה דומה של הרמוניה, הרמוניה שהיא מעבר להרמוניה נשלטת, אלא משהו שנוצר, משהו שנולד , מתוך מה שהיה שם... מתוך הילדים, וגם מתוך אנשי הצוות שהיו שם, לאותם רגעים ספורים... והרגשתי גם שזה כמו שקורה בטבע, בחוץ... בהרים, ובנהרות, ובמים הזורמים, בציפורים הנודדות, ובחיות הטורפות ובכל השאר... פעם קראתי ספר שנקרא "חוכמת הכאוס"... החוויה הזו נתנה לחוכמה הזו משמעות חדשה שלא הייתה קודם, משמעות שהיא מעבר להבנה שכלית, משמעות שרק חוויה רגשית ונפשית יכולה להקנות.

arana1

New member
אין שום דרך "ישירה" להעביר חוויה כזאת

שמטבעה אינה כמעט ואינה ממופה בשפה ובכללים ובארגון החברתי אלא שבצורה שהיא מצד אחד נורא רחוקה, פילוסופית, מטפיזית, ומצד שני היא גם הכי קרובה, נוכחת בכל, קונקרטית לחלוטין בפרטי הפרטים הכי זעירים

אבל אם אתה מרגיש את כל הדברים האלה אז אתה יודע שגם ההתנגדות לשינוי היא חלק מהזרימה
הדברים משתנים
בקצב הנכון והאפשרי להם
יש אנשים כמוך וכמו ענת שמטבעם הם מאיצי זרימה, מזיזי צללים, לפעמים דווקא מקל ונכון לדעת לוותר, להבין שבעולם כמו שהוא כיום אתה פשוט כלום, כמו הרבה אוטיסטים אדם שמרגיש הרבה מאוד דברים אבל דוקא לכן לא יכול לבטא אותם דרך השפה והתנועה והמבט שרוב האנשים בסביבה, אלה שלכאורה מזיזים את המערכת וקובעים גורלות, מסוגלים להבין

לתחושתי, עם הזמן, מספרם של אנשים שחווים חיבור משמעותי לקיום עולה,זה גם חלק מהתנועה שאתה מרגיש, מה שגם ניכר דרך אין סוף השינויים שמתרחשים בכל התחומים כל הזמן, רובם בקושי זוכים לאזכור או לתשומת לב, בוודאי לא במדיה שעוסקת רק במה שהכי מרעיש והכי נוצץ או לחלופין במה שהכי שחור.
השינוי מתרחש, אבל בקצב שבו הקרחונים זורמים,זה לא משהו שאתה יכול לראות או לחוש בו באמצעים רגילים ולכן אתה חש את זה כחוויה הכי פנימית
זה לא ,
זו בעצם גם החוויה הכי חיצונית,
היא פשוט מתנהלת בקצב שכל כך שונה מזה של הסביבה עד שנדמה לך שרק אתה מרגיש אותה
אתה לא

לתחושתי קשה מאוד להעביר את הדבר, כאילו לתרום לשינוי, גם בגלל שמצב הדדי לחלוטין, זה שבו אתה שומע ורואה איך הכל מדבר עם הכל כל הזמן, ולמה,הוא גם מצב שלפחות יחסית למה שמקובל הוא לגמרי חסר תנועה וחסר מחיצות
זה לא ניתן לביטוי ישיר בדיוק בגלל שזה ישיר לחלוטין
אתה רואה המון אוטיסטים במצב הזה
יודעים אבל בדיוק לכן גם "לא יודעים" לבטא את זה
אבל אם אתה יודע והוא יודע אז גם לא צריך לבטא את מה שלא ניתן
וגם זה קורה
ומאוד מאוד משנה
כי שם הדברים באמת נוגעים בעצם העניין

פשוט אל תצפה מהסביבה שתראה את זה ותכיר בך או אותך
כי לא רק שזה לא יקרה אז עצם הציפיה תרחיק אותך מהידיעה שכל כך חשובה לקיומך

אני לא חושב שהחוויה הזאת היא מעבר לשכלי
אני חושב שהחוויה הזאת מחברת את השכלי לרגשי ולנפשי
את התנועה למחשבה
את הרגש לתפישה

הכללים והנורמות מבטאות הבנה מסויימת
שלא נמצאת מחוץ לחוויות כמו שלך
לדעתי
אלא מבטאת היבט אחד, רמה מסויימת של אינטגרציה שלה
ולכן
יש לך השפעה
מסויימת
שבאמת מאוד קשה לאמוד את ערכה

מה שבאמת יכול להוציא מהדעת
ושולח לא מעט אנשים לאשפוז
זה ההבדל העצום , האין סופי, בעין עוצמת החוויה הפנימית של ההתמזגות עם הקיום, ללא שליטה וללא תלות בסדר זמני וחלקי, לבין המידה שבה הסביבה לגמרי עיוורת לקיומה של החוויה,
העובדה שמה שהכי משמעותי לך לגמרי לא משמעותי לסביבתך יכולה להוציא אדם מהדעת
לומדים לחיות עם זה
אין ברירה

יש אנשים,גם אוטיסטים, שמנסים לסגור את הפער הזה על ידי דיבור בלתי פוסק, מציאת מרגוע בהתמקדות בעיסוק מסויים, כל אחד כמיטב יכולתו, ויש שלא ,לעולם
לדעתי הפער הזה יכול להיסגר רק על ידי אהבה
תמצא אהבה

ניאו30

New member
אראנה, אתה כל כך צודק, שלא תאמין...

תיארת מאוד במדויק את מה שאני מרגיש, והאמת אתה גם צודק לגביי העניין שהחוויה היא מעבר לשכל... היא משלבת אותו, אולי בדיעבד, אבל הזמן הוא פחות חשוב כאן, הזמן של הידיעה או של ההבנה, שלפעמים או בדרך כלל, מגיע לאחר החוויה.

האמת, שגם לגביי הדיבור ( אמיתי או בכתיבה, שבשבילי זה גם סוג של "דיבור" ) קיים אצלי בצורה כזו, לפעמים אני רואה את זה כסוג של הגנה מפניי ה"קירות", מפני חוסר ההבנה שקיים... והפער הזה, שקיים אצלי בצורה כה חזקה, בין החוויות הכל כך חזקות של החיים שאני חווה, לבין הסביבה, או אפשר לקרוא לזה גם "קיר המציאות" שאני נתקל בו... בין האידאלים שקיימים בתוכי, לבין המציאות, לבין אי היכולת שלי להגשימם, אבל זה לא רק שלי כמובן, אלא גם של הסביבה, החברה, התרבות, האנשים.

ואיכשהו, אחרי כל "קיר" שנתקל... בא ועולה מחדש... האמונה, הציפייה, התקווה... ש"אולי הפעם...”, וכך אני "נודד" ממקום למקום, מחפש שוב ושוב, לפעמים נדמה לי שאני רודף אחרי משהו שלא קיים, אבל אז נתקל באותן חוויות והן כמו מעלות אותי למעלה, וגורמות לי לחזור למסלול, לחזור לאותה אמונה, לאופטימיות "חסרת התקנה".

אני חושב שזו פשוט תשוקה לחיים, כי בשבילי מה הם החיים אם לא אותם רגעי התעלות האלו ? איזה אושר ושמחה זה ממלא אותי, וגם מלמד אותי על הדברים החשובים באמת בחיים, וגם בשבילי... ואתה צודק גם לגביי האהבה, אכן, זו הייתה מחשבה "עתיקה" אצלי... ש – all you need is love... אבל, לצערי עוד טרם מצאתי אותה, אולי בגלל שאני מחפש אותה, את האהבה, “יותר מדיי", ואולי יש לי גם איזו "תמונה" של "מה זו אהבה ? “ ( זוגיות, משפחה ), ואולי יש לתמונה הזו עוד היבטים, היבטים שכרגע קשה לי לראות אותם, אבל אני מרגיש אותם מפעם לפעם. אולי, כמו שאמרת " הדברים משתנים בקצב הנכון והאפשרי להם"... לא אולי, מבחינתי זה בגדר הבטוח.

אז כל כך קשה לשחרר ( את הציפיה והחיפוש אחרי אהבה )... והאהבה לא מגיעה... ולא לצפות מהסביבה שתראה אותך ותבין אותך... אז מה נשאר ? "אם אין אני לי מי לי ?...וכשאני לעצמי – מה אני ? ואם לא עכשיו – אז אימתי ? “, אמרו את זה קודם הרי, לפניי ( “פרקי אבות" אם אני לא טועה ) ... אבל אני חש את השאלות הקיומיות האלו כל כך חזק, בתוכי... ולא יודע, לפעמים כן אולי חלקית, לענות לעצמי... מחפש, ממשיך לחפש, ממשיך להאמין... עד מתי ? עד שנשמתי תעצר אני מניח... כי אין לי דרך אחרת לחיות את החיים, ואת עצמי... או שאולי אני לא רואה אותה והיא קיימת ?...

ענתנוי

New member
אהבה זו המציאות עצמה

או לפחות הדרך שבה אנחנו חווים אותה.
היא לא תלויה באדם אחר, אבל אנחנו זקוקים ל"אחר" כדי לפתוח חלון או דלת בתוכנו למציאות הנפלאה אבל באותה מידה מאיימת ומפחידה.

ניאו30

New member
אכן, ענת, מסכים איתך, לגמרי...

זו דרך קשה, מלאת מעמורות ומכשולים, אבל לזה התכוונתי שזו הדרך היחידה בשבילי לחיות את החיים, להיות במסע הזה שנקרא חיים, עם כל מה שהם מביאים או לא מביאים לנו באותה הדרך. אני לא יכול לחיות בלי אנשים, לא רוצה, ולכן גם החוויות ה"פחות טובות" הם גם חלק מהתהליך, חלק מהלמידה...

arana1

New member
לשכל, בדיוק כמו לשפה, יש משקל אחר מהמקובל

לפעמים אני מתאר לעצמי את החברה הנורמטיבית כחבורת פראים שמצאה מחרוזת חרוזי זכוכית שלכן היא מעט מגזימה עם ההתלהבות הראשונית
כאילו מה שאני שומע מהנ"ט זה התלהבות כל כך גדולה מזה שהם יודעים לדבר ולחשוב עד שהם הופכים את זה למרכז החיים, למרכז הזהות , ומסלקים ומבטלים את המשקל של דברים לא פחות מהותיים, כמו רגשות ואינטאוציה ותחושות שנחשבות למטפיזיות ופילוסופיות ומיסטיות

זה כמו ילדים קטנים שמגלים שהם יודעים לשקר, וואו,איזה כלי, כמה אפשרויות, בואו נהפוך את היכולת הזאת לבוחן שמעיד על תפישה נכונה של מציאות ונחריג את כל מי שמסוגל לקלוט שדבקות באמת היא חיונית להישרדות
כמו ילדים קטנים שלמדו לדבר ועכשיו מסמנים את כל מי ששותק כמפגר, כי לדבר זה משהו משהו, לא חשוב על מה העיקר שכולם יראו שאני מדבר

השכל הוא חלק מהחוויה
רק שאין לו את המשקל המופרז שניתן לו בעקבות החוויה הקולקטיבית של עידן המדע והטכנולוגיה
יופי סתומים
גיליתם שיש לכם שכל
עכשיו תעשו מזה עניין גדול מדי ותבזבזו אותו על חרא
ועל דיכוי כל מי ומה שמסוגל גם להרגיש לפעמים ולא רק לחשוב כמו רובוט

ענתנוי

New member
חלון למציאות

זכית להצצה למציאות האמיתית, וזו חוויה מדהימה. אני מקווה שתצליח למצוא גם את הדלת,

ומזמינה אותך ליצור איתי קשר אישי, כי יש לי אפשרות לעזור לך לקצר את התהליך.....

ניאו30

New member
אני אנסה לתאר את "החוויה ההרמונית" שהזכרתי

ישבנו בחצר, והיה לנו זמן לדבר קצת, אני ועוד איש צוות שעובדים ביחד בכיתה. דיברנו על אחד הילדים ( כבר נער של ממש האמת ), עם התפרצויות רבות, והתקפי זעם וכעס וצעקות מאוד מאוד חזקות וקשים להכלה ( במיוחד לאנשים שלא מכירים אותו ביומיום, שאותם הוא ממש "מפחיד" , אותנו, אלו שעובדים איתו, כבר מצליחים לרוב "להכיל" את ההתפרצויות האלו ). הוא גם אפילפטי, ויש לו התקפים שבהם הוא מתחיל "לפרכס", נותנים לו בתגובה אמפולה או שתיים של "תרופת נגד", ואז הוא "נרדם" לשעה – שעתיים, לפעמים יותר, בהתאם לעוצמת ההתפרצות.

אז דיברנו על הנסיבות שיכולות לגרום לו לאותה התפרצות, וזה באמת מאוד קשה, גם כשעושים התבוננות מעמיקה ( לפעמים השמש, החשיפה לשמש, היא גורם, לפעמים כל שינוי קטן שהוא מאוד מאוד רגיש לו יכול לגרום לכך, לפעמים זה בפתאום ולפעמים זה בא בהדרגה, ממש כמו אפצ'י שמגיע אחרי תנועות הפה שנפתח ואז התעטשות , ויש עוד לא מעט נסיבות אפשריות שדיברנו עליהן ).

אחר כך דיברנו על משהו מאוד מעניין – על הנסיבות בהם זה לא קורה, בהם אנחנו יכולים להיות בטוחים ( או כמעט בטוחים ) שהוא לא יכול לקבל התקף, והגענו לדבר מאוד ספציפי ומסויים – בארועים חברתיים של מסיבות ( חגים למשל ), ריקודים, מוזיקה וכדומה. זה נשמע קצת "מוזר" אולי כי הוא גם מאוד רגיש לרעש, ולהמוניות של אנשים, בייחוד כאלו שלא מכיר, כך שזה נראה קצת לא מסתדר... אז אמרנו שנמשיך לדבר על זה, כי הגיע זמן ל... שיעור מוזיקה.

לא יודע להגיד למה זה קרה דווקא באותו הזמן ולא לפני כן, יש דברים שחשוב לא לחשוב עליהם ולנתח אותם יותר מדיי, פשוט לקבל אותם כפי שהם, ולכן רק אתאר את מה שקרה ואת תחושותיי בעקבות זאת. זה שיעור שבדרך כלל מוציא את המיטב מהילדים, אבל הפעם היה משהו שונה... דווקא אצל המבוגרים, אנשי הצוות. הילדים היו כפי שתמיד היו, אבל משהו "בנו" לא אמר להם באותו הרגע "איך להיות?", הכללים הנהוגים בשיעור נדחקו ( משום מה ) הצידה, וכמו היו לא קיימים באותם רגעים. המורה התחילה לנגן, כל ילד קיבל "כלי נגינה", או , ואולי זה החשוב, היה עם מה שעלה לו באותם רגעים.

ילד אחד הלך לפסנתר והתחיל לנגן, ילד אחר קפץ עם מחיאות כפיים, אחר ניפנף במקל שהיה שם ( ובדרך כלל משמש לנגינה, מקל במקל ), ילד אחר עמד מאחוריי "עמדת התופים" ושם מדיי פעם תופף, ואותו ילד, אותו נער שכתבתי עליו מקודם, עמד, עמד עם חיוך, חיוך של רוגע ושמחה ואפילו התרגשות. כולם האמת היו עם "אותו חיוך". אנחנו פשוט לא עצרנו את זה, כפי שהיינו "רגילים", לא אמרנו ש"צריך לשבת", ו"ככה צריך לנגן ולא אחרת" ו"תקשיב ותסתכל על מה שאתה עושה" וכדומה... ( ויש כידוע הרבה "וכדומה", כי יש הרבה כללים ונורמות שרוצים להשליט על הילדים / נערים ).

משהו השתחרר שם, היה משהו מאוד מיוחד ב"אוויר", וזאת החוויה שישר נקלטה אצלי...כי פתאום, לא פתאום אולי, אבל זה באמת היה מפתיע משהו ( ואם יש דבר שיכול להפתיע אותי היום זה בדיוק זה – שאנשים אחרים, וגם אני, יכולים, ולו לכמה רגעים, לשחרר את הצורך בשליטה, באכיפת כללים ונורמות, ופשוט להיות, פשוט להיות, לא יותר לא פחות... הנה יצא לי חרוז, אולי "אהפוך" את זה לשיר שאכתוב ), ואני חשתי את זה כהרמוניה שנוצרה מתוך ההקשבה שהייתה, הקשבה אמיתית, אני חושב.

כל ילד היה "בעולם שלו", אבל נוצר שם גם משהו של "כולנו ביחד", ואולי זה יותר מהכל מתאר את כמיהת הנפש שלי לקהילה, כפי שכתבתי עליה בהודעה הראשונה כאן... באותו הרגע הרגשתי את יצירת "הכאוס מהסדר" או "הסדר מהכאוס" ( קשה לפעמים להגיד מה ממה, אבל זה גם פחות משנה, נראה לי ), והאמת הייתה לי צמרמורת של ממש. ממש חשתי את "גודלו של הרגע", ונכון אחרי כמה דקות, אולי 15, אולי 20, שזה נמשך, ה"צורך בשליטה" חזר ושב.

שכחתי לציין, לגביי אותו נער שדיברנו עליו – שבאותו הבוקר הוא הראה "סימנים" ברורים של "התפרצות קרובה", עניין של אולי דקות אולי שעות, ובחכמה של דיעבד הוא קיבל אותה אחרי כמה ימים, דבר שישר קושר אצלי ישירות, או בעקיפין, עם אותה "חוויה הרמונית", ואני עדיין לא בטוח אם זה ככה ולא אחרת, ואני מרגיש לפעמים שזה דווקא לא טוב "למשוך" את ההתפרצויות, לנסות לעכב אותם מה שנקרא ( כי אז לפעמים זה יוצא בעוצמה גבוהה יותר, מלבד זאת שעצם ההתפרצות וההתקף הוא איזשהו "צורך" של הגוף-נפש להתמודד עם ה"הצפה החושית", בדרך שאני עדיין לא לגמרי מבין אותה ).

בכל מקרה, ומעבר לכך, זה אושש אצלי מחשבה מאוד חזקה שכבר הייתה קיימת בתוכי זמן מה – שכל מה שקרוי "בעיות התנהגות" הם לא באמת בעיות, ואם כן אז הם יותר "בעיות" שלנו, המבוגרים שמסביב, ולא של הילדים עצמם. אני רק אסייג זאת בכך שזאת הייתה החוויה והתובנה האישית שלי, מנקודת המבט האישית שלי, ולכן אני לא אומר דברים מוחלטים שאין לי ספקות ולבטים לגביהם ( באשר לאנשים אחרים, למשל ). אני לא הורה לילדים אלו, ואני לא להכניס את עצמי ל"חוויה הפנימית" של "להיות הורה" שלהם, ולכן כתבתיאת מה שכתבתי רק מנקודת מבטי, ותו לא.

היה קשה לי "לחזור לסדר היום" לאחר מכן ( לאחרים זה היה קל יותר, אולי משום שלא הרגישו את מה שאני חשתי באותם רגעים ), לקח לי זמן "לעכל, אבל לאחר זמן מסויים השכל נכנס, והבין את החוויה הזו כמשהו "עתידי", משהו של "העתיד", של סוג של אידיאל לשאוף אליו, שהרגעים האלו ילכו ויגברו, ולא רק במוזיקה אלא בכלל בחיים, כי המוזיקה היא רק "משל", ובמקרה זה "משל לחיים"... לקסם שיש בהם, אם רק נצליח להשתחרר מכל "המגבלות" שלנו, שלנו, לא של הילדים, מגבלות של צורך בשליטה, באכיפת כללים ובעיקר בשאיפה "לנרמל" ו"להיות כמו כולם"...

ההרמוניה הזו, לפחות לפי הבנתי, יכולה להיווצר רק בעת השחרור והויתור הפנימי הזה, שכל אחד צריך לעשות או לא לעשות עם עצמו. החוויה הזו פשוט הבהירה לי יותר מכל לאיזה כיוון, איזו בחירה, יותר מתאימה לי, למי שאני, למי שאני באמת, ובגלל זה הייתה כל כך משמעותית בשבילי, כמו משלימה את "הארוע הקשה" שעברתי כמה שבועות לפני כן, וכמו יוצרת לי תמונה הרבה יותר בהירה של מי שהייתי רוצה להיות, מעבר לכל המילים הכתובות או הנאמרות...

ניאו30

New member
בספר שאני קורא עכשיו - "שירת הגורילות"

בדיוק אתמול קראתי קטע שמדבר בדיוק, או אולי לא בדיוק אבל בערך, על אותה חוויה הרמונית ( עמ' 56-7 למי שיש את הספר ) - אצטט משם בקצרה -

" הגורילות שהתוודעתי אליהן לימים נזקקו למרחב כזה סביבן...אצלן זה נראה חסר מאמץ ולא מכוון... ( ואז היא עוברת לתיאור פעולה של כל גורילה ) ... וכל אותו זמן הן שומרות על מרחק מדוד של קרבה ועל מרחק מדוד של ריחוק. הבנתי את צורת הקיום הזאת, אך מעולם לא יכולתי למצוא אנשים אחרים שהבינו את חוקיה. דומה כאילו בני אנוש איבדו את היכולת לרקוד לצלילה המוזיקה הזאת. וכך הפניית המבט שלי נראתה מוזרה, הליכתי על יד אנשים בלי לראותם, חצייתי את הרחוב כדי להימנע מהם. בעיניי, הייתה זאת צורת קיום טבעית ועתיקה כמו פעימות הלב. במבט לאחור, נוהגן של הגורילות, כה עדינות וכה טבעיות בעיני, עומד בניגוד חד לנוהגם של אנשים לפלוש בלי הפסק לתוך המרחב האישי שלי, כדי להציק לי ולפגוע בי. "

במבט על עצמי, כשאני קורא את זה, אני רואה שגם לי יש את הנטייה החזקה הזו, לפלוש למרחב של אחרים, ולכן זה, מילים אלו, כמו החוויה ההרמונית שכתבתי עליה, הם כמו באמת חלון למציאות, חלון למציאות שהייתי רוצה ומייחל גם ובייחוד לעצמי, וכמובן גם לאחרים, אבל קודם כל לעצמי... כי אותם "הרגלים של שליטה" הם כבר כל כך חזקים, גם בתוכי, שצריך הרבה כוחות של מודעות ורצון כדי להתגבר עליהם, אבל אלו כל כך הדברים החשובים ביותר, ולכן, ואולי דווקא בגלל זה, הם חשובים ביותר להלחם עליהם, להלחם ולשנות, קודם כל את עצמי, ומשם לצאת אל העולם ולראות היכן נמצא המקום בו אוכל לתת את מה שיש ביכולתי, את מה שיהיה ביכולתי...

arana1

New member
מרחבה של הגורילה שונה מהמרחב האנושי

האנלוגיה תקפה אבל אני לא חושב שבני אדם איבדו את תחושת מרחבה של החיה
הם התפתחו ומתפתחים ממרחב זה לתחושת מרחב מגוונת ועשירה וגמישה יותר
בדיוק כמו שמרחבה של החיה התפתח ממרחבו של הצומח
אבל טבעיות אינה דווקא עתיקה
לאדם טבעיות היא גם חדשנית
ליצור את מה שעדיין לא היה

עדינות גורילה אינה עדינותו של האדם
אם כי הדברים קשורים ושקולים לחלוטין אחד לשני
דווקא בגלל נבדלותם

ניאו30

New member
מתחבר לי גם למשהו שכתבה לא מזמן

"אמא סופי מחיפה" ( נדמה לי שזה השם ) - גם שונה וגם דומה, לפחות בתחושה שלי ( לגביי משהו שכתבה על האירוע בבריכה ).

ענתנוי

New member
הרמוניה

תיארת בדיוק את המציאות החברתית ה"אוטיסטית". זה המצב שהצלחנו (לפעמים) ליצור בהרצליה.
זה כל כך פשוט ומובן מאליו שקשה לי לפעמים להבין מה לא בסדר בכל ה"נורמלים" שגורם להם לפחד מזה פחד מוות ולכסח לנו את הצורה בכל פעם שמשהו מהקיום החברתי הזה נחשף בפניהם.

אני חושבת שבסופו של דבר זה מה שכולם רוצים וכל בני האדם סובלים בגלל שאין להם את היכולת להגיע לזה, אבל יש כאלו שסובלים יותר וזה מתבטא בהתקפי אפילפסיה או בעיות תפקודיות אחרות, שה"נורמלים" מתעקשים לקרוא להן "בעיות התנהגותיות" כדי לא להודות באמת שמסתתרת מאחורי ה"התנהגות" הזאת.

וכל מי שחווה את זה פעם ולא התכווץ מפחד ונלחם בחוויה - ימשיך לחפש אותה כי אין דרך חזרה.....

arana1

New member
אמת, אבל אני יכול להבין מה מפחיד בזה את הנ"ט

ולדעתי אין צורך ואפילו אסור לנסות לחשוף אותם לצרכים שפשוט לא מתאימים להם ולא אפשריים להם כרגע
זה רע לכל הצדדים

למשל, כמו שדיברנו לא מזמן, לקח לי לא מעט שנים להבין שמה שנחשב בשבילי כהליכה בדרך ישרה נתפש אצל אנשים נורמטיבים כהליכה בו זמנית לכיוונים לגמרי מנוגדים וסותרים
זו תובנה שהצלחתי לחלץ משורה אינסופית של תגובות ולנוכחותי ודברי ובכלל

אני לא חושב שהנ"ט צריכים לקרוע את עצמם לגזרים למעני
בדיוק כמו שאני לא חושב שאני אמור להיקרע לגזרים בשבילם
מבחינתי תרגום מרחב הזהות אמור לאפשר לאנשים גם למפות את המגבלות שלהם
ואין לכפות פגישה בכל מחיר
בדיוק בגלל שפגישה זה האידיאל הכי נאצל

ענתנוי

New member
מה זה נ"ט?

נ"ט = לא אוטיסט.

אז מה זה אוטיסט?
אוטיסט = לא נ"ט.

ומכיון שיש לנו הסבר מעגלי שלא מסביר כלום, אפשר להתעלם מהאבחנה הזו ולהסתפק בבני אדם.

כולנו נולדים פתוחים לאהבה והרמוניה וקשר אמיתי אבל אנחנו לומדים, באמצעות אינטראקציה עם הסביבה, להפריד בין "משמעותי" (שמעורר תגובה) ללא משמעותי - או בין עיקר לטפל.
תינוקות שהרגישות החושית שלהם מתאימה לטווח ה"נורמלי" לומדים להפריד בין "אנושי" שהוא העיקר לכל השאר.
תינוקות עם רגישות חושית גבוהה יותר, או טווחי רגישות שונים מהממוצע, יזהו תגובה משמעותית גם בתחומים שחורגים מה"נורמלי", ולכן המציאות שלהם תישאר רחבה ו"טבעית" יותר.

וזה כל ההבדל.
אז גם נטי"ם יכולים וזכאים להינות מתקשורת הרמונית ונפלאה, אם הם מצליחים להתגבר על הפחד הנוראי מהטבע הפראי, עם כל האי-ודאות הכאוטית של החיים.
לנו קל יותר להתגבר על הפחד הזה, כי אנחנו חיים איתו כל הזמן ולכן אני חושבת שזו חובתנו לעזור לאחרים להתחבר לעצמם.....

ניאו30

New member
תודה לך ענת

ותודה לך אראנה ותודה לך שלומית. הצלחתם לעזור לי מאוד להסתכל על עצמי עוד קצת יותר, להבין יותר את החוויות הפנימיות שלפעמים קשה לי להסביר במילים. אכן, ענת, גם לי לאחר מכן, זה נראה כה פשוט ... אבל אני זוכר שגם ה"כה פשוט" הזה צריך להתגבר על המון השפעות מבחוץ, שנרצה או לא נרצה הם מחלחלים אלינו פנימו וחודרים אל הלא מודע שלנו. לכן, מודעות לכך היא כל כך חשובה בעיניי, כצעד ראשון לצאת מתוך הכבלים הללו, הצורך או הרצון בעוד שליטה או כוח... כדי בעצם אולי להסתיר שאנחנו בעצם מפחדים לאבד אותה, את השליטה... אלא שפרדוקס הוא כאן - בשביל להגיע לשליטה אמיתית צריך לשחרר את השליטה המדומה... ואז באמת, אולי, החיים מקבלים מימד מאוזן יותר ונוצרת אותה הרמוניה... פשוט אך מורכב ובכלל לא קל... ככה זה בחיים כנראה...

ענתנוי

New member
אלכימיה.....

הדרך להשגת האוצר היא קשה, ארוכה, איומה ובלתי אפשרית - אבל ברגע שהשגת אותו הכל כל כך פשוט שאפשר לצמצם את זה למילה אחת "אהבה"......

arana1

New member
אני גם אפילפטי והדברים אכן קשורים

בדרך שאותה אתה מנסה לתאר
ואצל הרבה אוטיסטים יש רגישות לרעש שמבטאת בעצם תשוקה עצומה למוזיקה ולדרך שבה היא מתחברת לתנועה ולכן הדברים הם הרבה פחות סותרים מכפי שזה נשמע על פניו

אני זוכר שכל כך הרבה שנים ממש התחננתי שיבינו שאני בסך הכל מנסה להישאר בחיים
לשרוד
שמציאות שבשביל אחרים היא מובנת מאליה ואפילו נעימה וטובה ונחשקת ומצופה מכניסה אותי להתקפים כואבים ומחרידים ומסכני חיים
שלפעמים לוקח לי זמנים מאוד מאוד ארוכים לנסות להתאושש מהם
לצערי למדתי שאין עם מי לדבר
ואני לבד לגמרי במאבקי זה
ורק אלוהים יכול להציל אותי מבני האדם
והכי מסוכנים לי זה דורשי טובתי

למעלה