חיכיתי לך שלומית
תמיד מאוד אוהב לשמוע את תפיסתך את הדברים
גם אני שאלתי את עצמי – האם זה באמת כזה חשוב לי ? התשובה שלי כרגע היא שלא, זה לא כזה חשוב לי ( מבחינת הצורך באבחון נגיד ), אבל מצד שני, זה גם יכול "להסביר" לי הרבה דברים בחיים שלי, לעשות סדר בכאוס הכללי. טוב, היום אני כבר בכלל לא רואה את החיים שלי ככאוס, אלא כסדר כאוטי או כאוס מסודר, כלומר שמעבר להכל יש הגיון, לא הגיון שאני תמיד יכול להבין או להתחבר אליו, אבל אולי ניתן לקרוא לו "הגיון אלוהי".
הנה, כך למשל, עובדת היותי עובד עם ילדים אוטיסטים... כאילו סוגרת לי מעגל... נכון שלא בדיוק, אבל בערך, אולי... אני הייתי ב"עולם הדממה" הזה, העולם הלא מובן הזה, ולא יכולתי לתקשר עם העולם, להביא את הקול שלי לעולם, והנה עכשיו הצלחתי בדרך-לא-דרך לצאת מהעולם הזה, לא מהאוטיזם, אלא מעולם הדממה שלי, להתחיל לתקשר עם העולם ( והדגש הוא על "להתחיל", משום שגם עכשיו אני נתקל בהמון תחושות של "חוסר הבנה", שלי את אחרים ושאחרים אותי ), ואז כשאני פוגש את הילדים האוטיסטים אני בעצם פוגש את … עצמי... את מי שהייתי בעבר, את הילד שבי, אולי, במידה חלקית ומסויימת...ודווקא אני, שקולט את הדברים שאנשים אחרים לא יכולים לקלוט, אולי, יכול להכיל אותם בצורה רחבה יותר, להבין אותם יותר אולי, להתחבר לעולמם הפנימי יותר אולי, "לראות" אותם יותר מאנשים אחרים, אני חושב...אם זה לא סדר כאוטי אני לא יודע מה זה כן...
ולגביי ההבדל שקראת לו "סובלנות בכביש"
- אני חושב שגם זה לא חד משמעי אצלי. במבט ראשון, נראה שאני יותר מ"מכווצי הבטן" מאשר "המקיאים", אבל במבט שני ( ושלישי ), דווקא האירוע האחרון שקרה לי בבית הספר הראה לי שאני כבר לא "שם", במקום שיכול ל"ספוג" שוב ושוב מבלי "להקיא”, ואני אולי לא מדבר על ה"הקאה" הפיזית, אלא בעיקר על תחושת "ההקאה" אבל עצם זה שכבר הרגשתי שלא יכולתי להבליג יותר... אומר לי שמשהו השתנה בתוכי מבחינת הקשר גוף – נפש... הרגשתי את זה כל כך חזק בתוכי, שכבר לא יכול להכיל יותר, ואז התפרצתי, משהו שם "התפוצץ", ואני חושב שזה קשור בדיוק ליכולת שלי להיות "סובלני בכביש" , כלומר היכולת שלי להמשיך כאילו דבר לא קרה. הגוף, והנפש שלי, אולי שניהם ביחד, אולי גם הרוח שלי, פשוט לא נתנו לי להמשיך... ואז הרגשתי ש"משהו" משתנה, משהו השתנה... אני עוד לא בטוח מה, כי זה עדיין מאוד טרי, אבל אני די בטוח , טוב אולי לא כזה בטוח... שאולי מדובר באיזה סוג של "מעבר"... אולי, כשאני חושב על זה, האירוע הזה מסמל שינוי תודעתי – מא"א לא"ס... לא יודע, יש לי הרבה "אולי" במחשבות שלי כי באמת לא בטוח בהם, וגם צריך לפעמים לתת לזמן לעשות את שלו... כלומר, להביא את התובנות על האירוע עצמו, אבל ממרחק של זמן ומקום.
בקיצור , שלומית יקרה, את כבר בטח מכירה אותי שאני לא בן אדם של תשובות אלא של שאלות... אז שאלות היו גם ישנן, קיימות בתוכי, הרבה, אבל אולי באמת צריך לתת לאותן שאלות ומחשבות להיות, פשוט להיות... ולראות מה יעלה בעתיד...
ואם להוסיף על כך, עברתי לפני כשבועיים חווייה נוספת בבית הספר, יותר מהכיוון ההפוך אולי, או המשלים, של החוויה הקודמת, הקשה והכואבת כל כך. זו הייתה חוויה של הרמוניה מדהימה... אולי אכתוב עליה בהזדמנות שתהיה לי כי הרגשתי את משמעותה בשבילי כבר כשהתרחשה ( כמו האירוע הקשה, דרך אגב, גם אותו תפסתי כמכונן בחיי כבר כשהתרחש ). 2 החוויות האלו, בצירוף עוד כמה לאחרונה, הראו לי שחציתי איזה "סף" מסויים... שוב, לא בטוח, אולי, אבל זאת ההרגשה והחוויה שמנגנת בתוך הלב שלי כרגע, ואולי מה שכתבתי אומר לי שקצת קשה לי להכיל אותה, שאני לא בטוח, או קשה לי להתמודד איתה, עם מה שקורה לי בפנים, ובחוץ, כי זה אולי גם יוצא בתור אותו "קיר" שאני נתקל בו היום, פה ושם, בהרבה מקומות, גם ממשיים, וגם במרחב הוירטואלי.