פשוט קשה לי מבפנים

פשוט קשה לי מבפנים

לפני הכל אני חייבת לציין כי לפני הלידה אני וחמותי היינו ביחסים בסדר. אף פעם לא רבנו או התווכחנו. היא באמת אדם שאוהב לעזור. הייתי בטוחה שכל הסיפורים על חמות הוא שטויות. אבל גם אליי הגיע.
יכול להיות כי אני לוקחת כל דבר קשה, אני פה לא בסדר. אבל אני חייבת לשפוך את מה שיושב על הלב.
חמותי פשוט אובר מתלהבת. אני מבינה נכד ראשון של הבן הבכור. אבל עדיין צריך לשמור על פרופורציה. אני אדם שלא אוהבת שמתערבים לי יותר מידי בחיים, אני אדם קנאי לפרטיות שלו רוצה להיות רק עם בעלי והילד. זה התחיל בזה שהיא סיפרה לכולם שאני בהריון אחרי שביקשנו שלא תספר לאף אחד. באה אליי בתירוץ של אבל אנחנו יושבים איתם ורואים לך בטן. (אצלי רק חודש 4 התחילו לראות משהו וגם היה נראה שרק השמנתי, והיא סיפרה שהייתי חודש 2)
לא איכפת לי מידי פעם ללכת לבקר את ההורים, אבל מעדיפה לבלות רק שלושתינו בלי מישהו אחר. הרי עכשיו אנחנו משפחה, ולא רוצה כל צעד מחוץ לבית לכלול עוד אנשים. אנחנו מבקרים את ההורים שלו אולי 3 פעמים בשבוע. וזה לא שעושים משהו מיוחד, זה רק בשביל שישחקו עם הילד. אני יושבת על הספה צופה בטלוויזיה ומסתכלת על הילד, ובעלי אוכל במטבח. כל פעם יושבים לפחות שעה וחצי. ועוד חמותי מעיזה להגיד שהיא לא רואה את הילד בכלל... למשל אצל ההורים שלי אנחנו רק פעם בשבוע וגם לארוחת ערב של לא יותר משעתיים, כי בעלי לא יכול לשבת הרבה זמן במקום מסויים.
כנראה היה לה איזשהי פנטזיה על איך להיות סבתא, ואני שברתי לה את זה. היא אומרת לבעלי שהיא רוצה שנשאיר את הילד אצלה לבד, ואני לא רוצה כי אני לא סומכת עליה.
כל הזמן אני אומרת לבעלי, מי אומר שחייב להשאיר ילד אצל הסבתא. אני קשורה אליו, ולא רוצה שיהיה בלעדיי להרבה זמן.
הרבה פעמים אמרתי לבעלי שאני לא סומכת עליה. היא הביאה לי גם כל כך הרבה סיבות לא לסמוך עליה, שכבר קשה. אחרי שיחה שעשיתי איתה (רק בשביל בעלי) היא מנסה להשתנות. אבל עדיין אני מרגישה כי ברגע שאני מסובבת את הראש, או שאני לא לידה היא תעשה דברים שאני לא מסכימה.
דוגמה: היינו באיזה אירוע חברתי והיא רצתה להחזיק אותו. (למעשה רצתה להשוויץ בנכד מול המשפחה שלה) הביאה לו ליד פחית של אקסל. וכמו כל ילד ישר רצה להכניס לפה. היא עמדה עם הגב אליי אבל עדיין ראיתי מה הם עושים. היא החזיקה את הפחית, והילד רצה להקריב לפה ולטעום. אחרי שהמשקה נגע לו בשפתיים, היא צוחקת ומרחיקה ממנו. אחר כך מסתכלת עליי לראות אם ראיתי או לא. כשבעלי שאל אותה על העניין הזה, היא אמרה שמה פתאום שנגע עם השפתיים. זה אולי יכול להיות שטויות אבל אמרתי לבעלי אם היא לוקחת אותו לידיים, היא צריכה לשמור עליו שלא ישים דברים בפה. איפה האחריות שלה!!? למה שתיתן לילד בן כמה חודשים לשחק עם פחית אקסל?? אני מבינה שבעלי מנסה להגן על אימא שלו, ובאיזה מצב הוא נמצא. אבל אני התחתנתי עם גבר שאני אוהבת ולא עם אימא שלו.
הרבה פעמים אני אומרת לו שאני לא חייבת לתת הסברים לאימא שלו. אם אני אומרת משהו אני מצפה שיכבדו את זה. כל הזמן אני צריכה להסביר את עצמי מולה, וזה מייאש. אי אפשר ממש לדבר איתה. היא אומרת כן עם הראש, אבל עושה מה שבא לה.
בעלי והיא כל הזמן אומרים שהיא יודעת לטפל בילדים. ולדעתי ממש לא. היא יותר מידי אימפולסיבית, יכולה לעשות דברים מבלי לחשוב עליהם. רק בדיעבד אחרי שמסבירים לה כמה פעמים למה משהו הוא לא בסדר, היא מבינה ומסכימה. אין לה סמכות הורית. למשל כשבעלי היה תינוק ועדיין יונק נסעה לכמה שבועות לחו"ל והשאירה אותו עם אחרים. היא נסעה עם ילדה בת חודשיים לשבוע לסיני. לדעתי זה דבר לא נכון, והיא לא מבינה למה אני לא עושה אותו דבר כמוה. לא מוכנה לקבל את זה שאני לא "זורמת" בדברים כמוה. אני יותר מחושבת, וחושבת לטובת הילד ולא עליי.
נראה לי שהיא מאוד מקנאה בקשר שיש לי עם בעלי והילד. בגלל שבעלה הוא לא טיפוס משפחתי בכלל, ולדעתי אפילו לא עוזר לה עם הבית והילדים. לפעמים נראה שהוא מרגיש כמו במלון, לא עוזר בכלל בבית. ואני נמצאת עם הילד הרבה. אנחנו טיפוסים מאוד ביתיים, והם אוהבים לנסוע. היה פעם אחת אפילו שהיא אמרה לי שתדעי לך שאנשים במשפחה מקנאים בזה שהתחתנת איתו, כי יודעים איזה בחור טוב הוא...
עוד דבר זאת גיסתי בת 14. אתם יודעים איך בנות עשרה של היום מתנהגות ומדברות. אני רואה אותה עם הילד והגעתי למסקנה שהיא פשוט אגרסיבית. מהרגע שאנחנו מגיעים לא מפסיקה לגעת בו. ואני אומרת לבעלי תחשוב אם כל הזמן היו נוגעים בך ולא נותנים לך לזוז איך היית מרגיש. אני מבינה שהיא אוהבת אותו, אבל תנו לילד לנשום. כל הזמן מלטפת ומנשקת אותו. הילד רוצה לשחק, הוא לא יכול כי היא לא מפסיקה. גם אם אומרים לה שתפסיק עם מה שהיא עושה, זה יחזיק בדיוק ליום אחד. פעם הבאה שנבוא, תתנהג שוב ונבקש שוב לא לעשות מה שעושה. לדוגמה-לגעת לו בראש באזור המצח כשהמרפס עדיין פתוח!
לדעתי הם פשוט משפחה שאם הם רוצים משהו הם חייבים לקבל אותו. ואני בראש אחר. הם רוצים להיות עם הילד, אז כאילו אני צריכה לרוץ להביא אותו. הם פשוט מאשימים את הצד השני ומראים כמה לא בסדר הוא, יחזרו על משפטים שוב ושוב, עד שהצד השני יתייאש ויביא להם מה שהם רוצים. למשל כשאני דיברתי איתה מתישהו והוציאה אותי לא בסדר על זה שאני דואגת לילד הציעה לי לקחת כדורים של רגיעון, כי "מה יהיה כשאשים אותו בגן, את תשתגעי". ואני יכולה להגיד לכם שהילד כבר חודש בגן, היה לי קשה בימים הראשונים וריק פתאום שהוא לא בבית לידי, אבל אני שולחת אותו בלב שלם. יותר מאשר שאשים אותו אצלה למשל חצי שעה אפילו.
נכון אני חייבת להשתנות ומה כבר היא יכולה לעשות לו, אבל פשוט יש משהו בצורת הדיבור והבתנהגות של חמותי שפשוט לא בא לי בטוב בכל הקשור לילד.
אולי למישהו יש חצי פתרון למצב שלי? איך לפנות אליה, באיזו גישה? איך להסביר לבעלי במילים יפות שאני לא רוצה אותה יותר מידי מעורבת לנו בחיים בכללי?
מה שמפחיד אותי זה שקנינו בית יחסית קרוב אליהם (מרחק של 7 תחנות אוטובוס, 10 דקות נסיעה) ואני מפחדת שכל הזמן יבואו אלינו. מי שמכיר את הסדרה "כולם אוהבים את ריימונד", אני לא רוצה להגיע למצב הזה.
סליחה שזה קצת ארוך אבל מתסכל המצב

שאלתי כי

המון דברים שכתבת, זה כאלו כתבתי בעצמי (ואכן כתבתי בעבר מספר פעמים) ולכן לגבי נושא הצילום אוכל להגיד לך, שברגע שהילדים גדלים, הם מפסיקים לשתף פעולה. (הבת שלי ממש הגיעה למצב שהיא לא היתה מוכנה לדרוך אצלם בבית בגלל כל ההלעום שעשו עליה - צילומים, הרמות,ריקודים...)

באופן עקרוני, כדי לקבל שיתוף פעולה, את ובעלך צריכים להיות מאוחדים בבקשות שלכם. אם את מבקשת משהו והוא אומר ומשדר שזה לא חשוב לו ושהוא לגמרי יזרום עם אמא שלו, היא מרגישה כנראה פחות צורך לרצות אותך.

לכן הייתי ממליצה לך לעשות חושבים לגבי מה באמת עקרוני ומפריע לך מאוד - לתת לילד אקסל, להשאיר תינוק שאפילו שנה עוד אין לו לישון אצלה (למה?אני אף פעם לא מבינה את הבקשה הזו).
לעומת זה שהיא נסעה כשהיו לה ילדים - יש המון כאלו. גם בת דודתי השאירה בן 9 שבועות אצל הוריה כדי להספיק לנסוע ללאס וגס לפני שהיא חוזרת מחופשת הלידה - לא אעשה את זה בעצמי, אבל מי אני שאשפוט אותה? (אולי לילד שלה עדיף להיות עם סבא וסבתא)
לשבת לשיחה עם בעלך שבה תבדקי מה דעתו, תשמעי את דבריו ותקבלו החלטה כדי לעמוד בקו אחד. (בכל מקרה, ברור לך שבעלך המקסים טופל על ידה והצליח להגיע עד הלום)

ואם מפריע לך שהיא מספרת, אל תספרי לה דברים עד שיתאים לך שהיא תפיץ אותם. קחי בחשבון שעד שאת לא רוצה שכל העולם ידע לא מספרים לה.

בעיה קטנה

אני לא מספרת לה כלום. בהריון הבא למדתי לא לספר לה כי היא לא יודעת לשמור סודות. אבל רצינו לשתף אותה שתראה את הבית שנרצה לקנות, ואולי אפילו תעזור לנו בקטנה. לא ציפיתי שלמחרת כל המשפחה שלה תדע מזה. אחרי שהיא סיפרה אמרתי לה שאני לא רוצה שאנשים ידעו על כל צעד שאני עושה במיוחד שעדיין לא סופי שום דבר. שוב אני מאמינה בעין הרע. מצפה ממנה שתכבד את ההחלטה של לשמור על דברים שחשובים לנו בחיים ולא להפיץ אותם.
הבעיה שבעלי משתף את אימא שלו בכל דבר, למשל שיש לנו הלוואה שעוד לא סגרנו. ודרך אגב ההורים שלו לדירה לא עזרו לנו בשקל אפילו, לעומת ההורים שלי שלקחו הלוואה בשבילנו. אבל אני לא מצפה מהם מכלום. לא רוצה להיות חייבת ולקחת מהם טובות.

אין ספק

שתלויות היתר של בעלך היא מכשול לא קטן. הוא צמוד לסינר של אמא שלו ואומר לך במפורש שהוא מעדיף לבלות איתה את כל זמנו.
שום עצמאות,בגרות,יכולת התמודדות עם העולם בלי הסינר שלה לא נרשמת מכיוונו.
ואם אחדד את הרעיון שכתבתי לך בתגובה הקודמת - הבעיה היא לא חמותך אלא בעלך. עד שהוא לא יתנתק ממנה ויבין את הצורך שלכם גם בבילוי פרטי בלי ההרחבה, אתם תמשיכו לריב ותתפוררו. או כמובן שאת תסכימי שחמולה זה נחמד.

צודקת

בעלי עצמאי בוגר ושטותניק ביחד. עושה לי טוב שהוא אומר שהוא איתי ורוצה שיהיה לי טוב. אבל גם בשבילו כדאי להוריד את כמות הביקורים והתלות באימא. למשל כשלילד היה חום מחיסון או וירוס ישר התקשר בהסטריה לאימא שלו, ואני מנסה להרגיע אותו. אחר כך שנפגשנו עם חמותי היא אומרת לי שלא צריך להיכנס ללחץ מוירוס. ואני אומרת לה שהיא צודקת אבל אני לא הייתי בלחץ מזה. היא חשבה שאני התמוטטתי ולא ידעתי מה לעשות. כואב כשילד כואב, אבל אסור להישבר. זה לא שחיבוק מסבתא טוב יותר מחיבוק של אבא או אימא.

יש הבדל

בין שטותניק, שלי אישית זה דווקא קוסם, לפני תלותיות יתר.
הדוגמא שנתת עם ההסטריה שלו, נתפסת לי אישית, כהקטנה שלך כאמא של הילד שמסוגלת להתמודד עם עלית חום קטנה וריצה אל האישה שברור שתדע לטפל בזה - אבל היא לא היחידה בעולם עם הידע.

חיבוק של סבתא במקומו מונח, ולהתקשר להתבכיין לה קצת שלבן יש חום ושהוא קצת דואג לו זה לגטימי. להתקשר בלחץ שמתאר אותך כלא מסוגלת להתמודד זו בפירוש הקטנה.

נומלה

New member
שני דברים מנוגדים

ראשית, את נמצאת שם שלוש פעמים בשבוע. זה המון בכל קנה מידה. תעשי תמונה של הילד במסגרת יפה ובפעם הבאה שאת שם, תני לה ותגידי שזה כדי שהיא תוכל לראות אותו גם כשאתם לא נמצאים.

מהצד השני, הדוגמאות שאת מביאה לחוסר אחריות עבר עליהן חוק ההתישנות. זה שהיא נסעה לחו"ל לפני 30 שנה לא עושה אותה אשה לא אחראית וגם לא זה שהיא לקחה תינוקת לסיני. תרגעי קצת.

מה לעשות: לסכם עם בעלך מה מתאים לשניכם. נראה שאת גם קצת בחילוקי דעות עם בעלך. זה הענין העיקרי פה. תזכרי שהילד הזה הוא שלו בדיוק כמו שהוא שלך וזכותו לחנך ולגדל אותו שווה לשלך. זה כולל את זכותו של בעלך לדעות שאינן זהות לדעותייך לגבי ההורים שלו. אתם צריכים לדבר, לדבר, לדבר. וזה אומר להקשיב אחד לשני, שמשמעו שגם את (כן גם את!) מקשיבה לרצונות ומחשבות של בעלך, ומגבשים ביחד מדיניות שלוקחת בחשבון את הרצונות שלך אבל גם את הרצונות שלו. למרות שהם שונים משלך. המשמעות של זה שאת תצטרכי להתפשר במקומות מסוימים והוא יצטרך להתפשר במקומות מסוימים, אבל אחרי שתגבשו מדיניות משותפת, תוכלו לבוא מול ההורים שלכם ולפעול ביחד.

פרופורציה ותקשורת

בקשר לתמונה

היא מצלמת את הילד כאילו כל פעם שהיא רואה אותו זאת הפעם האחרונה. מצד אחד זה יפה כי זה מזכרת, מצד שני הערתי לה שאני לא רוצה שתעוור אותו מגיל 0 עם כל הפלאשים האלה. כי היא מצלמת ממש מקרוב, לפעמים לי זה כבר כואב ואני לא בתמונה עצמה. יש לה כבר תמונה ממוסגרת בסלון שאמרה כל כמה חודשים תחליף, בחדר שינה של אחד הילדים הרבה תמונות קטנות, במחשב בבית כל התמונות, במחשב בעבודה השומר מסך.
אני אדם פרטי מאוד ואני לא אוהבת שכל פיפס קטן כל אחד יודע עליי (למשל שקנינו בית, שהייתי חודש שני עם הילד...), המשפחה של בעלי יותר פתוחה וכולם יודעים הכל. נכון שאני צריכה להיות פתוחה יותר ואני מנסה. תאמינו לי כבר 26 שנה אני עובדת על עצמי (אני בת 26). אני באמת משתדלת לסמוך עליה יותר ולנסות להיות פתוחה. אבל אני לא יכולה לשנות את כל האישיות שלי בגללה. למשל היא אומרת לי תצעקי עליי-אני לא בן אדם שצועק על אף אחד. אם אני מבקשת ממנה משהו בקשר לילד שלדעתה זה לא נכון היא אומרת לי שאני מבקשת דברים שאי אפשר לבקש ולעשות (כמו למשל שילדה בת 12 לא תחזיק אותו, או לא להביא לילד בן חודש מים). אם היא לא עושה מה שאני מבקשת זה חוסר בתקשורת כי היא לא הבינה אותי ואני לא הסברתי את עצמי. אם אני לא עושה מה שהיא מבקשת או מציעה אז אני עקשנית. חמותי לא אישה מטומטמת, יש לה ראש על הכתפיים, אבל היא יודעת לעשות מניפולציות על כל אחד כדי להשיג כל דבר שהיא רוצה.

את לא חייבת להיות יותר פתוחה

סליחה, אני מתקוממת! להפיץ כל פיפס לכל העולם ואשתו זו לא תכונה חיובית, ואין שום רע בלרצות קצת פרטיות.
אומרת לך את זה בתור אדם פרטי מאד מאד, אבל בעיני כולם אני די פתוחה. כי אין לי בעיה לספר דברים, אבל אני בוחרת למי ומה, ולא כל מי ששמע ממני משהו יכול לבחור להפיץ.
על ההיריון האחרון סיפרנו לחמותי אחרי שכבר ראו לי בטן. אז קצת לפני שבאנו לבקר בנזוגי סיפר לה.

'קצת' מוזר שאת מגדירה את עצמך מאוד מאוד פרטית

לא נכון שאת בוחרת למי לספר מה. את מספרת בשמך המלא באינטרנט ציבורי. ובהחלט מספרת גם דברים שהשתיקה יפה להם. (בעיקר אותם)

לגבי החיים שלי

אני מחליטה למה השתיקה יפה.
אדם פרטי, זה גם אדם שלא אוהב שמחטטים לו בדברים, פותחים לו את המקרר, וכו'. לא רק אדם שלא מספר כלום על עצמו הוא פרטי.
ואדם שבוחר מה לספר, ולא אוהב שמרכלים עליו, הוא אדם פרטי.
חמותי, לעומת זאת, היא המודיע. אם את רוצה שכל המשפחה + חצי קיבוץ ידעו משהו, תספרי לה. אם את רוצה שזה יקרה ממש ממש מהר, תספרי לה בסוד

לחטט במקרר זה יותר חמור אצלך מלחטט בנפש?

את מספרת ברחל בתך הקטנה על מריבות בתוך המשפחה הפרטית שלך. מכבסת על גבי הפורום הציבורי את הכביסה המטונפת שלך עם חמותך, כולל ספורים משנות קוקוס המוקדמות. כל זה לא נראה לך חמור מספיק? מה שחמור זה רק שהקיבוץ הקטן שלכם ידע משהו? תמהני.

כמה דברים

1. אני מספרת מה ששייך אלי. גם זה לקח לי שנים. שנים של השתתפות בפורום לפני שהעזתי לכתוב משלי.
2. פרטיות היא עניין של רשות: בנפשי אי אפשר לחטט בלי רשות. במקרר שלי ובארונות שלי דוקא כן. כל מי שפרצו לו פעם לבית מכיר את ההרגשה.
3. את יודעת משהו? מחקרים - וגם הניסיון הפרטי שלי - מראים שיותר קל ברשת. המסיכות נופלות מהר יותר. למה? כי הסיכוי שניפגש מחר ברחוב, ואת תדעי מהם הסודות הכי כמוסים שלי קטן מאד. כמובן, אלא אם כן אני לא יודעת ואנחנו בעצם מכירות מאלפרטה.
לעומת זאת, כשאני מספרת לחצי קיבוץ, ואחר כך את באה להתארח בשבת ויוצאת למיני-סיבוב, תכף כל הקיבוץ מדבר איתך על מה שחשבת שהוא רק שלך.
4. אחרון: על מערכות יחסים, שכולם ידברו. שעד שנה הבאה תספר לכל הקיבוץ, אשתו, חמותו והסבים משני הצדדים, על הכלות האיומות שלה. לא אכפת לי. אבל היא מספרת דברים אינטימיים בהרבה (אם מספרים לה אותם). אגב, מותר להקליט הקלטת סתר אם השתתפת בשיחה.
5. בעיני, מרחק הזמן מאפשר יותר מרחב. כלומר, יותר קל לדבר אחרי שהדברים עובדו. על סמך תחושה זו, דוקא דברים משנת קוקוס יותר קל לספר.
6. כרגיל, אני לא מתרגשת מזה שלא נסכים.
7. לבתי הקטנה (התאומה הצעירה מבין השתיים) לא קוראים רחל
(זה בסדר, אני מכירה את הפתגם היטב, אין צורך להטיף)

שוין. שיהיה כך.

האמת, הנימוקים שלך משכנעים רק את המשוכנעים. כלומר אותך.
אני עדיין חושבת כמו שחשבתי קודם. בפרט שאת כותבת פה בשם מלא ובלתי בדוי.
מצד שני, מה אכפת לך אם אנחנו לא מסכימות? זו לא תהיה הפעם הראשונה שאנחנו חושבות שונה, וזה בסדר.
ולא. אנחנו לא מכירות משום מקום.
אגב, כשהייתי ילדה לימדו אותי שאין מה לכעוס על מי שגילה סוד, מהסיבה הפשוטה: את, ששמירת הסוד חשובה לך, לא התאפקת וסיפרת לאדם נוסף. למה שהוא כן יתאפק על סוד שלא שלו?

כי לא תמיד זה כך

לפעמים, מגלים כשמחטטים.
לפעמים, מגלים במקרה.
ולפעמים, כי מכבדים אדם כשמגלים לו, או שזה קשור אליו באיזה אופן.
למשל, כשהייתי בהיריון הראשון, האם הייתי אמורה להסתיר ממנה ולהתחבא כל תקופת ההיריון, למקרה שהילד ימות לי בבטן בחודש שביעי?
זה לא סוד, אבל זה עדיין לא משהו שאת רוצה שזרים גמורים ישמעו עליו תוך שבועות ספורים, ויגשו אליך לדון בזה, נכון? או שאולי את כן, לא יודעת. אני לא הרגשתי בנח עם זה שזרים מרגישים בנח בחיטוט ברחם שלי...
גם לי אבי תמיד אמר שמרגע שמספרים סוד לאדם אחד, הוא לא סוד, ואני מקפידה על זה. מה שחשוב לי שישאר בסוד, לא מספרת לאיש. אפילו לא בשם בדוי לחלוטין באינטרנט

כן, זה בסדר גמור לחשוב שונה.
אלה החיים, והם היו מאד משעממים אם כולם היו חושבים אותו דבר.
אני שלמה עם דרכי, ואת עם דרכך, וזה מה שחשוב.

בקשר להריון ולסיומו העצוב

שתדעי שאפילו בעיר,אנשים זרים לגמרי שבמקרה הילדים שלכם באותו גן או שאתן קונות באותו סופר, או האישה מאחורי הדלפק בדואר/הקופאית בסופר בשכונה שלך... וכו וכו - אנשים שמזהים את הפנים שלך יודעים שאת בהריון וכשהוא "נעלם" פתאום הם שואלים ומשתתפים בצערך גם אם הם במודע או שלא יוצרים צער גדול יותר...

למעלה