פשוט מזעזע

chicka

New member
אנחנו הרבה מעבר לשיחה על ההשפלה

ברור לכולם שמדובר באירוע מאד מביך, מביש ולא הומני, השיחה היא בכלל לא על זה. את יודעת מה, אפשר אפילו לחשוב על אישה שעולה עם התינוק שלה לאוטובוס ויושבת על שני ספסלים (אחד לתיק ולכל אסופת האביזרים ואחד היא והתינוק עליה). את חושבת שמחייבים אותה על כרטיס נוסף? ממש לא...ילדים עד גיל 3 לא משלמים כרטיס לאוטובוס כי יוצאים מתוך הנחה שהילד יושב על ההורה. גם אם היו מבקשים ממנה לפנות את המושב, זה לא היה פשוט. תחשבי על זה.

חשבתי על זה

ואני עדיין לא מסכימה. זה לא היה פשוט לפנות מקום, אבל אפשרי וגם נתקלתי במקרה כזה באוטובוס. ועזבי דוגמאות, את ו-ע' נכנסים לקטנות כאן. את יודעת למה אני מתנגדת בפורום? לדעה הכללית כאן ש"מגיע לי", אז לא, לדעתי לא מגיע לכם כשזה נוגע למקרים כאלה. אני לא יוצאת למסע הסברה ל"למה לעשות דיאטה", שכל אחד יחיה איך שהוא רוצה, באיזה משקל שהוא רוצה אבל שייקח אחריות. יש מקרים מסויימים שעולים בפורום ואני אומרת לעצמי- צודקים לחלוטין, אבל ראבאק, יש גבול.

sha na na revol

New member
?

ומה רע בדיוק בלרצות לקבל את השירות הטוב ביותר מחברה שלוקחת ממך כסף? זה הדדי. הצטנעות-יתר לא מובילה לשום מקום בפעם האחרונה שבדקתי, ובמקרה שזכויות אדם לא באות על חשבון האחר (זה הרי לא המושב הכפול, זה היחס), לא מגיע?

sha na na revol

New member
למען הרקורד,

אני נגד לתבוע, מעבר ללתבוע התנצלות (או איזשהי הטבה בנסיעה נוספת). המקרה הספציפי הזה כן נראה לי מוגזם- אבל לא התואנות נגדו.

אני אמרתי שיש

משהו רע בלבקש את השירות הטוב ביותר? אבל גם בחורה ששוקלת 60 קילו רוצה את השירות הטוב ביותר. למה שהיא תסבול כל הטיסה כי היא יושבת ליד אחד ששוקל 160 קילו?

sha na na revol

New member
אני חושב ש

היא לא צריכה לשבת ליד הנוסע אלא שהוא צריך לקנות שני מושבים בהעדר חלופה מתאימה וזה צריך להעשות כל עוד הוא מיודע מראש. ה'סבל' בכתבה לדעתי הוא בסחבת שהאיש עבר; יהיו מי שלא יסכימו איתי - אני מייצג רק את עצמי.

KelsoHot

New member
ההשוואה ממש לא במקומה

שומן הוא לא נכות כמו שטורחים להזכיר כאן בפורום שוב ושוב. מי כמוני יודעת שהשמנת יתר היא לאו דווקא בשליטתו של האדם השמן, אבל מכאן עד להשוואה לאדם שגופו כלוא בכסא גלגלים בעל כורחו? ברוב המכריע של המקרים (לצערנו לא בכולם) השמנת יתר לא נכפית על האדם כמו השיעבוד לכסא גלגלים וההשוואה היא בגדר חוצפה.

עופר 123

New member
כבר אמרנו שהסיכוי לרזות עומד על 10%

אז ההשמנה עדיין לא נכפית על האדם השמן? כולם מתייחסים להשמנה כאל מצב זמני וככזה שבליטתו של השמן, אז אולי הגיע הזמן לערער ולבדוק מחדש האם התפיסה הזו נכונה. אני לא משווה בין נכה לשמן. אני פשוט אומר שכפי שיש לנכים צרכים מיוחדים שיש להתחשב בהם, כך יש להתחשב בצרכים של אדם שמן, דהיינו - כסא אחד יותר.
ע'

lb22

New member
כזכור לי

חבר שלי שהוא נכה על כסא גלגלים קיבל תנאים אחרים משל כל אדם אחר בטיסה שלו. הוא ישב במקום אחר ולכסא שלו היה מקום מותאם לו. וההשוואה הזו לנכים היא כ"כ מוזרה .... ולא כ"כ במקום.

fragilation

New member
במילה אחת: השפלה.

השפילו אותו מהרגע הראשון כשביקשו ממנו למדוד היקפים(לא פחות נורא מהפומביות), גם ברגע שהעזו להתייחס אליו לא כאל אישיות וגוף אחד אלא כאל שני נוסעים כשזהו סימן מובהק לשלילת זהותו ואנושיותו, ובוודאי ההתייחסות המלגלגת של עו"ד החברה. לכל זה ישנו רקע- הסיטואציה חסרת האונים של האדם השמן המתואר כנוסע בחברת התעופה הזו. מגעיל.

CANDY MAN

New member
תקשיבו, יש בזה הגיון....

אני לא מנסה לפגוע באף אחד אבל לשבת ליד בן אדם שמן במטוס זה לא נעים ופוגע לך בחוויות הנוחות בטיסה... אז נכון, גם אדם מסריח היה פוגע לי בחווית הטיסה אבל בן אדם שמן גם תופס מקום וזה כבר מוגזם... במקום להתפרץ ולכעוס תנסו להבין את המדיניות הזו ואת ההגיון שבה...

../images/Emo207.gifעוד משהו שמצאתי...

מה, שמנים לא יכולים להיות הורים טובים? אוף כמה שזה משגע אותי... אדם יכול להיות חולה ובעל סיכונים בריאותיים בלי שום קשר להיותו שמן או לא, אז למה את השמנים מפלים!? וזאת הכתבה...

lb22

New member
אממממ אולי כי...

אנחנו מדברים על סין..... נבירה קצרה בתרבות הסינית אולי תבהיר כמה דברים..... אבל בואי נגיד שעדיין היום המשחקים האולמיפיים שם או לפחות עד לפני כמה חודשים היו בסכנת ביטול בגלל המשטר הסיני וזכויות האדם שם....

sha na na revol

New member
אוי,

האפליה נגד דכאוניים יותר חורה. אני לא סובל את זה שיש לי פאסיב אגרסיב במשפחה, למען האמת יש לי עכבות עם נשים בגלל זה; ואלו דווקא הורים כשירים... ולמה זה נראה בסדר? כי דיכאון מוגדר כמחלה ולא כחוויה בספקטרום האנושי, למרות שכך הוא.

מעבר לעובדה שהזדעזתי קשות יש לי

שאלה: האם עקב התשלום על שני מושבים, המושב לידו אכן ישאר ריק? כלומר האם באמת הוא מקבל את שני המושבים? (ממש לא בקיאה...)

eynav br

New member
אם יש לך כסף לזה...

ואם כבר אז אפשר לקנות כרטיס בעסקים ואז יש לך מושב שלך בלי אף אחד ליד.

למעלה