פשוט מזעזע

eynav br

New member
אולי לא יותר מרווח

אבל לדעתי יותר נוח.. לא יודעת, אין לי נסיון כי בחיים לא נסעתי בעסקים אבל הרגיל לא נוח ותמיד שעוברים בעסקים זה ניראה ממש נחמד והרבה יותר נוח

lb22

New member
בוקר טוב לכל האנשים...

הדבר הזה מממממממש לא חדש....וזה ממש לא פעם ראשונה שזה קורה. פירסמו כבר הרבה דברים כאלו בעיתונות. אז ככה: 1. נכון זה לא יפה להשפיל אותו בפומבי (בדיוק כמו שפעם ארומה שילמו כסף לאדם שקראו לו במיקרופון "עמית רומם" בשם עמיתרומם יענו הומו.....) השאלה האחרת היא אם דורשים כסף נוסף....איפה בדיוק יעשו את זה בצד (שעדיין זה יהיה בפומבי כי זה בכל זאת נמל תעופה).... 2. דיברו בכתבה על מקרים קיצוניים של השמנה (ובפורום הזה אפילו כמעט ואין מקרים קיצוניים של השמנה) ושאני אומר קיצוני זה לא 120 ק"ג זה מעל 150 ... ככה שרוב חברי הפורום לא היו משלמים אפילו לא אגורה שחוקה אחת 3. אם אדם כלשהו שמן כ"כ ורחב כ"כ שהגוף שלו תופס שני מושבים ובעצם גורם לכך שאדם אחר לא יעלה על המטוס אין שום סיבה שהחברה לא תדרוש כסף על המקום המבוזבז...אולי לא מחיר מלא אבל תשלום כלשהו (אובר ווייט לבני אדם? :) ) 4. כל ניסיון להשוות את זה לאדם נכה הוא מוטעה מהיסוד מהסיבה ששמנים הם לא נכים ..... ואנשים נכים זוכים להטבות אחרות בנושא טיסות ובעיקר אנשים נכים שנעים על גבי כסא גלגלים

השפלה שמשפלה...

מי בכלל החליט שגודל הכסאות יהיה כזה ולא אחר??? מי קובע???? חברות התעופה שרוצות לגזור קופון "שמן" יותר?? האמת היא שאין לי השערה אחרת.. החברות רוצות להרויח.. אז הן מנסות לדחוס כמה שיותר מושבים.. כתוצאה מכך באופן ברור למדי גודל הכסאות מצטמצם... חוץ מזה חשוב לדעת שיש הבדלים בין גודל המושבים בין חברה לחברה.... למשל בחברת התעופה "לופטנזה" המרחק בין השורות ומושבים עצמם גדולים באופן מובהק מאל על למשל...ככה שנורא נוח לטוס שם אפילו אם אתה שמן.... בבריטיש איירווייס במחלקת התיירים המרחק בין השורות קטנטן עד כדי שאדם שגבוה קצת יותר ממטר שישים יכול לקבל נמק...אבל בפירסט קלאס (פעם עשו לי שם פדיחא אז קיבלתי אפ-גרייד) זוגות המושבים עומדים גב אל גב לכן אתה בכלל לא נאלץ לשבת ליד אף אחד... בקיצור.... הכל מגיע בסוף לכסף... לו רק היו רוצות חברות התעופה היו יכולות להתחשב בכולם... אממה מה-זה אומר שירויחו 2 שקל פחות אז אף אחד לא יעשה את זה ופשוט ימשיכו לחפש תירוצים כמו " אתה שמן מדי"....

lb22

New member
אל תשווי

אל תשווי בין מחלקות ..... בעיקר לא בחברות תעופה מפורסמות כמו בריטיש... שם ההבדלים הם כמו שמיים וארץ. וכמו שיש מי שקובע את ההמרחקים בין המושבים באוטובוסים בטוח יש איזה גורם כלשהו שקובע מה יהיה המרווח בין המושבים במטוסים.... בואי נגיד שהמושבים באל על בפעם האחרונה שבדקתי היו ממוצעים לא גדולים מידי אבל לא ממש קטנים (מלבד המרווח בין המושבים עצמם אבל גם עם זה הסתדרתי עם הגובה הלא נמוך שלי) . בכל מקרה מדובר פה על מקרי קיצון! שבמקרים כאלו לא משנה כמה יהיה הגודל של המושב האדם עדיין יהיה גדול ממנו לא מדובר על אדם ממוצע או שמן ממוצע לצורך העניין מדובר על אנשים שההשמנה שלהם גרמה לגוף שלהם להגיע למקום קיצוני משהו מבחינת הרוחב אז אם בגלל זה אותו אדם תופס שני מקומות כלומר גורם לכך שלאדם אחר לא יהיה איפה לשבת אני לא חושב שצריך לשלם על זה את מלוא הכרטיס אבל סוג של תשלום כי בכל זאת ישנו כיסא ריק במטוס. (ולנסות לא להשוות מטוס לאוטובוס כי באוטובוס גם אפשר לעמוד במטוס עד כמה שזכור לי אי אפשר....)

דפנהאי

New member
אתה יודע, אתה קצת לא נעים לי

עד עכשיו דוקא לא הפרעת לי בכתיבה שלך. עכשיו כבר כן. אני הייתי 160 ק"ג עד לפני חצי שנה. שמנה מאד לכל הדעות. ומה, אני לא זכאית לטוס כאחד האדם? גם ככה לא נעים לי, אני מנסה להעלים את עצמי ולצמצם את המקום שאני תופסת כמה שיותר. צריכה חגורה מיוחדת. כל מי שעולה למטוס חושב שאני פריקית. זה לא נעים. ברור שזו לא בחירה שלי להיות שמנה כל כך. זה מסוג הדברים שכמו שאמרו כאן השליטה עליהם קטנה מאד. ובכל זאת, למה אני צריכה לעבור השפלה, או לשלם יותר. מה, אני מרוויחה יותר בגלל שאני שמנה יותר? הבוסית שלי משלמת לי יותר כי אני צורכת יותר אוכל או בגדים יקרים יותר? אז למה שאני אשלם יותר על כיסא במטוס? ויש פתרונות. למשל - לשבת במעבר, ואז הגלישה של הישבן היא לכיוון המעבר ולא מפריעה לשכן, ועוד ועוד פתרונות יצירתיים. אפשר להתמודד. אבל למה להעליב?

lb22

New member
אה וואלה...

ואם תשבי במעבר רק צד אחד שלך עלול להפריע כי שחכתי שאנשים שמנים הם מיוחדים ויש להם רק צד אחד.... אם מפסידים בגלל אדם כלשהו מקום במטוס (שמחירו עולה לפחות כמה מאות יורו/דולר) למה שלא תשלמי? כי צריך להתחשב בך שאת שמנה? ההשפלה באה בעבקות זה שזה לא מעוגן תחת חוק כלשהו או תחת נורמה. אבל אם את אכן תופסת עוד מושב והכוונה היא לא בלעבור קצת את האמצע (שזה לא נוח) אלא לתפוס שני מקומות כמו שזה נשמע שלא יהיה אפשר לשבת שם אז מגיע לחברת התעופה סוג של פיצוי כלשהו על אובדן ההכנסה שלהם אני לא אומר מחיר מלא אבל משהו . ושוב אני מדגיש שאני מדבר על מצבי קיצון שבהם אכן האדם שיושב תופס שני מקומות פשוטו כמשמעו ולא אם התחת שלך חורג בקצת מהחצי שבין הכסאות.

lb22

New member
למה לא?

כי.....שמן זה עדיין לא נכה לא ככה? ביום ששמן יהנה מהזכויות שמהן נהנה ציבור הנכים הנעים על גבי כיסא גלגלים אז תוכלי להשוות. עד אז אל תשווי כי לאנשים עם כסא גלגלים יש מקום מיוחד במטוס (גם למקרה התרסקות) אבל בעיקר לנוחות של הנוסעים האחרים שהוא לא יפריע להם לא ככה?

sha na na revol

New member
כוונתי על ההשוואה בין חברות תעופה,

כלומר שיש הבדל בנוחות. לדעתי זה משפיע. :)

לירן , אתה לא מדבר בהגיון

תקשיב ממיל'ה , אני סוכנת נסיעות כשאתה מבצע הזמנה ללקוח, אתה מזמין מקום ישיבה מתוך שלל המקומות במטוס. אין שום דרך שבה חברת התעופה יכולה לדעת אם אחד הנוסעים שמן מידי (בהנחה שאנחנו מקבלים את המושג הזה) כי חלק גדול מההזמנות מתבצע בטלפון/באינטרנט או על ידי גוף שלישי והסוכן לא רואה בכלל את הלקוח. כך שגם אם היה קטע הזוי ובו סוכן מתבקש להתריע (אפילו בכוונה טובה, כדי לארגן מקום נוח יותר) זה לא אפשרי. השלב היחיד בו מתגלה העניין, זה במעמד הצ'ק אין בשדה התעופה. בשלב הזה כבר לא נמכרים כרטיסים בדרך כלל (נדיר שיש מי שמגיע לשדה ובדקה התשעים צריך לטוס) מה שאומר שאם אותו שמן לא היה מגיע וניתן היה לנצל אותו ולקחת לו עוד כסף, המושב היה נוסע ריק בכל מקרה ואף אחד לא היה משלם על זה. זה רווח נקי שנגבה בחזירות ואטימות. אני טסתי עשרות פעמים בחיי, החל מצ'ארטר הכי מצוקמק וכלה בחברות מכובדות לטיסות ארוכות. המימדים שלי די מכובדים ומעולם לא היתה לי בעיית מקום. מה שאומר שלשמן הממוצע אין ממש בעיה. ואם מדובר על איש גדול מימדים במיוחד, שאני מניחה שזה קורה ממש לעתים רחוקות, אז חברת תעופה שתכבד את עצמה, תכין את העובדים שלה, שבצ'ק אין ברגע שרואים בעיניים את האדם, מיד מחפשים לו מקום נוח, ואם יש מקומות פנויים גם דואגים לשים אותו ליד מקום פנוי, כדי שגם לו יהיה נוח וגם לאנשים סביבו , כי כן, זה יכול להפריע ואין מה לעשות... אז תאמין לי שאין פה הגיון, ואי אפשר להגיד שהוא תופס שני מקומות ולכן פייר שהוא ישלם. כי אף אחד לא יודע את זה מראש. ואם יש מקום פנוי במטוס, אז המקום הזה היה טס ריק בכל מקרה. ואם אין מקום פנוי והטיסה מלאה עד אפס מקום מה יעשו? יגידו לו שהוא לא יכול לטוס? הרי ברור שלא. זו גניבה, חמדנות ,אטימות, ולדעתי גם טיפשות מבחינה עסקית.

sha na na revol

New member
אולי עניתי את התשובה שלי מתוך בורות

אבל לפי מה שאני קלטתי פעם היה חיוב על שני מושבים בתור הצעת חוק או שזה פשוט מונהג בחברות מסוימות... העניין היא ששמעתי על זה משהו פעם וזה לא יש מעיין אבל אני לא זוכר בדיוק מה והאם זה מיושם.

eynav br

New member
זה השפלה ולא נעים אבל...

אל תהרגו אותי על ההודעה. אם הבנדם לא נכנס בכיסא מה החברת תעופה צריכה לעשות?? למה מי שיושב לידו צריך לשבת צפוץ? בתוך אחת שכל השנה האחרונה שלה היו רק טיסות זה לא נחמד, ברור לי שאם הייתי במקומו הייתי נפגעת ומתלוננת על זה.

איגיוש

New member
אני רזה וזה מזעזע!!!

אני לא מאמינה שהם משפילים אותו באופן כזה פשוט בושה

Osnatz1

New member
הממ, למען האמת

אני חושבת שזה צודק. אם הבנאדם תופס שני מושבים הוא צריך לשלם על שני מושבים... מה שהיה קורה אם הוא לא היה משלם על שני מושבים, זה שהיו מוכרים את המושב הזה למישהו אחר שהיה מגיע ורואה להפתעתו שאין לו בכלל מקום לשבת!! וזה לא פייר לאדם השני. תחשבו על עצמכם שהייתם משלמים ממיטב כספכם על מקום במטוס, מגיעים ורואים שאין לכם מקום לשבת בכלל או שאתם צריכים לשבת בצפיפות לא נסבלת. גם אתם לא הייתם מרוצים.... אני מסכימה שלא היה צריך להשפיל אותו ככה והיה ניתן לעשות זאת בדרכים יותר עדינות ופחות מבישות, אבל בעיקרון? צודקים.

למעלה