פשוט בושה

ק ש ר

New member
בהחלט עדיף שלא יפגעו בכלל.

אבל מה זה שוויון לדעתך? שוויון זה שכל אחד יענש בהתאם לפשע שביצע, ולא בהתאם למה שנענש השני. ממש כמו שלא תצפה, שגנב יענש כמו אנס.

2 הצדדים המתפרעים

הם עושים אותו מעשה פוגעים בחוק ובאנשי ביטחון אז צריך להיות עונש דומה לא?

ק ש ר

New member
מה אתה אומר...

בשבילך לחתוך גדר שווה לפציעה קשה של שוטר? מעניין מה זה אומר...

noamgk

New member
הממ.

עיוורון לכל החיים זו לא פציעה קשה? ואם אתה כבר מזכיר את עמונה, תביא את כל העובדות: כ-40 שוטרים נפצעו בעמונה, וכ-290 נאמני ארץ ישראל נפצעו מנגד - אחד פצוע קריטי, ועשרות פצועי ראש. אולי תזכיר גם את העובדה שלא היה צו שאסר שהייה במקום, ואת העובדה שלא מנעו מאף אחד להגיע לשם, אפילו במשך הגירוש עצמו. ואל תשכח מי רמס אנשים תחת פרסות סוסים, בא עם אלות בכוונה ברורה להשתמש בהן (גם כשהן הפוכות), הצליף בנערים עם שוטים מפוצלים וזרק אנשים עם הראש כלפי מטה מחלונות הבתים.

y a m a i

New member
אם כבר מדברים על עובדות,

צריך גם לדייק- א. מעל 90 שוטרים נפצעו. ב. המתפרעים לא היו צריכים להיות שם בכלל. אם הם לא היו מפריעים לשוטרים בעת מילוי תפקיד, אף אחד לא היה נפצע. ג. אל תשכח גם מי השליך אבנים וברזלים בשוטרים ובחיילים.

noamgk

New member
אני דייקתי, לא יודע מה איתך.

ולא סתם ציינתי ש"לא היה צו שאסר שהייה במקום", וש"לא מנעו מאף אחד להגיע לשם, אפילו במשך הגירוש עצמו." וארחיב, בהתאם לכך: אם חבורה ענקית ורצחנית הייתה דוהרת לכיוון הבית שלך במטרה להרוס לך אותו בלי סיבה, גם אתה היית זורק אבנים וברזלים. (ועזוב זריקת אבנים וברזלים, הפקודות - סטייל ניסו שחם - ניתנו מראש: "יש לכם אלות - תשתמשו בהן." "נגלה אפס סובלנות וסבלנות כלפי המתנחלים." "כוונו בעיקר לראשים של בנות." אני בטוח שאפילו שמאלן ממוצע יכול להבין מאיפה הגיעו האבנים...)

זה מצחיק

חשבתי לרגע שאתה מתאר את ההפגנות נגד הגדר.. אתה יודע.. אנשים שאתה הולך להרוס להם את הבית.. את הפרנסה ליתר דיוק.. מכות.. כמה הרוגים היו עד עכשיו בהפגנות נגד הגדר אתה יודע? 12 וכמה פצועים.. אי אפשר אפילו לספור.. עשרות מפגינות ומפגינים חוזרות הביתה פצועות כל יום שישי.. אבל זה בסדר.. נכון? כמות החילים שנפצעו פציעות קשות כמו בעמונה היא אפסית.. איך אתה מסביר את זה שבמשר שנה וחצי יש פחות חילים פצועים בבילעין מאשר ביום אחד בעמונה. אבל זה לא חשוב..אנשים סוג ב או כמו שידידנו הטוב אריה אלדד אמר, "מתיחסים פה לבני אדם יותר גרוע מלערבים".

y a m a i

New member
../images/Emo45.gif

רק ארחיב במשפט אחד- האנשים שהתפרעו בעמונה הם בכלל לא תושבי המקום.

noamgk

New member
כמו שאמרתי בעבר,

יש הבדל בין אוהבי המולדת לבין אנשים שמעשיהם גובלים בשיתוף פעולה עם האויב.

y a m a i

New member
אין הבדל

בין מי שמרים יד על אנשי כוחות הבטחון. גם אם אתה קורא לו "אוהב מולדת", בזמן שכל אזרח נאמן קורא לו "מתפרע", "פורע חוק", "פושע".

האמת

שהעובדע שעברו על החוק לא כל כך מפריעה לי.. זה שהייתם בשטח צבאי סגור פחות מפריע לי מזה שזרקתם בלוקים על חילים. שלטון החוק הרבה פחות חשוב לי מהמצפון הבסיסי. כמו שאני כשאני מאוד מתנגדת למעשי צה"ל בשטחים ורואה איך חילינו מתנהגים לבני אדם בהפגנות, לא פותחת בהתנגדות אלימה, כך הייתי מצפה גם מציבור המתנחלים לעשות. הרי אפשר לראות לדוגמה את גוש קטיף מול עמונה. בשניהם בסופו של דבר השיגו מטרה זהה.. האנשים שהיה צריך לפנות פונו. אבל בגוש קטיף עשו את זה עם משו כמו 200 פצועות פחות וגם שם היתה התנגדות מרשימה ובאמת שציבור המתנחלים זכה למקום של כבוד בלב הציבור. אז המסקנה היחידה שאני יכולה להסיק מזה היא דבר שכל ילד בגן לומד.. אלימות = רע, חיי אדם הם דבר מקודש ואין לפגוע בהם.

lithium1914

New member
לא ממש...

תראה, אולי אתה גולש מהפלאפון, וזו התחמקות אלגנטית כדי לחסוך מלים או לחסוך את המאמץ להעלות מחשבות על הכתב. בכל מקרה, נראה לי שאם תחשוב על זה היטב, תראה שההבדל השְמַני הוא רק אצטלה שכיסית בעזרתה חוסר-הבדל ברמה המהותית.

noamgk

New member
טוב, אם אתה מתעקש.

כזכור לך, יש עונש מסוים שמגיע לבוגדים, ואין עונש מוגדר לאנשים שנלחמים על המולדת. למעשה, בזכות אנשים כאלה יש לנו מדינה.

y a m a i

New member
נכון

ועכשיו- חיילים ושוטרים=אנשים שנלחמים על המולדת. פורעי חוק, שנלחמים בחיילים ובשוטרים=בוגדים.

noamgk

New member
../images/Emo6.gif

שוטרים לא נלחמים על המולדת, אלא אוכפים את החוק. ובקשר לחיילים - כלב נובח אינו נושך.

למעלה