פרשת נח

masorti

New member
נהפוך הוא...

אתה חושב שאוריה התגרש מבת שבע לפני צאתו לקרב, ואילו מפשוטו של כתוב ברור לחלוטין שלא כך הוא. ולמה לדעתך פרשן כלשהו יודע טוב יותר מכל אדם מהו עץ החיים או עץ הדעת? וכי הפרשנים היו בגן ההוא וחזרו כדי לספר? כלל ברזל: תמיד יש לקרוא את הטקסט כפשוטו, למעט המקרים המאוד נדירים שבהם המשפט ממש סתום. שנה טובה.

איפה שמעת

אותי אומר שאני חושב שאוריה התגרש.. הפרשנים לא מפרשים מדעתם---> זו דרכם של הנוצרים ולצערי של החינוך הממלכתי שישתנה בקרוב בקשר לדבר השלישי .. אני לא מתווכח מה שבטוח שאין לך פירוש למילים שכתבתי (בגלל שהכלל חל גם עליך.) אני לא מיצג את החרדים -בקושי את עצמי-אני רק מספר את מה שלמדתי מחז"ל=אם תלמד גם אתה תידע שנה טובה

masorti

New member
אתה לא חושב שאוריה התגרש?

נו, אז מעניין לשמוע שאתה כופר בהסבר של חז"ל. הפרשנים לא מפרשים מדעתם? אז מדעת מי הם מפרשים?

יוסי ר1

Active member
הרצל, זכותו תגן עלינו,

צדיק גדול לא היה. אלא אם כן אתה מתכוון להרצל אחר.

איקו

New member
בספר הישר השם של אשת לוט הוא -

עדית מקרה הוא הקשר שבין שמה "עדית" לבין העובדה שהיא היחידה שהעיזה לתת "עדות" לכיליון המחריד שארע בסדום ועמורה?

איקו

New member
שמה של אשת נוח הוא -

נעמה בתו של למך בן מתושלח מצלה אשתו, היא דמות הנזכרת בספר בראשית (פרק ד) בסדר הדורות שבין אדם לנח. אחיה: תובל-קין. ע"פ חז"ל, הייתה אשתו של נח, בונה התיבה."

דר א

New member
לעומת זאת, אחיו של נח

שמו היה ניר, ואשתו צוֹפוֹנִימָה. כך לפי ספר חנוך הסלאבי (בסוף). לפי אותו מקור קרה לצופונימה מקרה משונה - נכנסה להריון על אף שבעלה פרש ממנו זמן רב. כשלמד על כך, כעס עליה מאד. מרוב בהלה נפלה ומתה. ניר נבהל וקרא לנח אחיו. כשנכנסו השניים שוב לחדר מצאו ילד בן שלוש, מקסים וחמוד. מוסיף הכתוב כי זה היה מלכיצדק, אותו עתיד היה לפגוש אברהם אבינו.

למעלה