פרשת נח

שירקאן1

New member
פרשת נח

שאלה: מדוע שמה אישתו של נח לא מוזכר? כלל בתנ"ך ולעומתה כל שאר הנשים בתנ"ך כן מוזכר. נדמה שגם שמה של אשת לוט לא מוזכר (לא זוכר)

masorti

New member
כל הנשים מוזכרות?

מה שם אשתו של פרעה (ההוא מזמן משה רבנו)? ומה שם אשתו של ירמיהו או של יחזקאל? אם אני לא טועה, אפילו אשתו של יהושע בן נון לא מוזכרת.

רק נשים שרלוונתיות לסיפור

או לסוד שמאחורי הסיפור מוזכרות. למשל יעקב עבד אצל לבן הארמי (שאני לא יודע מה שם אשתו) אם אשת לבן הארמי היתה עושה לו צרות או עוזרת או משהו בוודאי שהיו מזכירים את שמה. כל השאלות נפתרות כשלומדים יותר בעומק/עם פירוש וכו..

פלגיה

New member
לר כל הנשים שרלוונטיות לסיפור

אימו של שמשון מאוד רלוונטית לסיפור - ואינה מוזכרת בשמה.

למי שלא

למד את הסוד התמונה אף-פעם לא מושלמת. כל אוהבי התנ"ך ברובם קוראים אותו אפילו ללא פירוש. וכבר אמר הרמב"ם שהמעיינים בחכמות בלא הצעות(הקדמות) יתחדשו להם ספקות וקושיות שלא יוכלו להתירם וישארו בבהלה ובדעות מזוייפות----> כלל זה נוגע לכל חכמה----> כל-שכן-->תורת ישראל

פלגיה

New member
לא הבנתי את הקשר התגובה שלך

א. לא למדתי את "הסוד". מודה באשמה.

למי שקורא את התנ"ך

ללא פירוש / דברי חז"ל התמונה אף-פעם לא ברורה (עולות לו הרבה שאלות וקושיות-ללא מענה) שנה טובה

masorti

New member
תכף נבדוק...

אתה מכיר את הסיפור על מעשה דוד ובת שבע? בטח שאתה מכיר. אני מבין מצוין שדוד שכב עם אשת איש (בזמן שהיתה נשואה לו), ודאג להיפטר מבעלה. בשביל זה לא צריך פרשנים. אני מניח שדעתך בענין זה שונה, אלא שהטענה שהיא התגרשה מאוריה לפני יציאתו לחזית היא טענה תמוהה מאוד שאינה נשענת כלל על הכתוב. במלים אחרות: התמונה שלך לחלוטין לא ברורה.

נמק/פרט/הסבר

1מה אתה טוען 2ועל בסיס מה (פסוק תסביר את עצמך בצורה מפורטת ואני אבדוק

masorti

New member
מה יש כאן לבדוק?

הנה הקטע המקורי בשמואל ב', י"א, ב'-ט"ו: ב וַיְהִי לְעֵת הָעֶרֶב, וַיָּקָם דָּוִד מֵעַל מִשְׁכָּבוֹ וַיִּתְהַלֵּךְ עַל-גַּג בֵּית-הַמֶּלֶךְ, וַיַּרְא אִשָּׁה רֹחֶצֶת, מֵעַל הַגָּג; וְהָאִשָּׁה, טוֹבַת מַרְאֶה מְאֹד. ג וַיִּשְׁלַח דָּוִד, וַיִּדְרֹשׁ לָאִשָּׁה; וַיֹּאמֶר, הֲלוֹא-זֹאת בַּת-שֶׁבַע בַּת-אֱלִיעָם--אֵשֶׁת, אוּרִיָּה הַחִתִּי. ד וַיִּשְׁלַח דָּוִד מַלְאָכִים וַיִּקָּחֶהָ, וַתָּבוֹא אֵלָיו וַיִּשְׁכַּב עִמָּהּ, וְהִיא מִתְקַדֶּשֶׁת, מִטֻּמְאָתָהּ; וַתָּשָׁב, אֶל-בֵּיתָהּ. ה וַתַּהַר, הָאִשָּׁה; וַתִּשְׁלַח וַתַּגֵּד לְדָוִד, וַתֹּאמֶר הָרָה אָנֹכִי. ו וַיִּשְׁלַח דָּוִד, אֶל-יוֹאָב, שְׁלַח אֵלַי, אֶת-אוּרִיָּה הַחִתִּי; וַיִּשְׁלַח יוֹאָב אֶת-אוּרִיָּה, אֶל-דָּוִד. ז וַיָּבֹא אוּרִיָּה, אֵלָיו; וַיִּשְׁאַל דָּוִד, לִשְׁלוֹם יוֹאָב וְלִשְׁלוֹם הָעָם, וְלִשְׁלוֹם, הַמִּלְחָמָה. ח וַיֹּאמֶר דָּוִד לְאוּרִיָּה, רֵד לְבֵיתְךָ וּרְחַץ רַגְלֶיךָ; וַיֵּצֵא אוּרִיָּה מִבֵּית הַמֶּלֶךְ, וַתֵּצֵא אַחֲרָיו מַשְׂאַת הַמֶּלֶךְ. ט וַיִּשְׁכַּב אוּרִיָּה, פֶּתַח בֵּית הַמֶּלֶךְ, אֵת, כָּל-עַבְדֵי אֲדֹנָיו; וְלֹא יָרַד, אֶל-בֵּיתוֹ. י וַיַּגִּדוּ לְדָוִד לֵאמֹר, לֹא-יָרַד אוּרִיָּה אֶל-בֵּיתוֹ; וַיֹּאמֶר דָּוִד אֶל-אוּרִיָּה, הֲלוֹא מִדֶּרֶךְ אַתָּה בָא--מַדּוּעַ, לֹא-יָרַדְתָּ אֶל-בֵּיתֶךָ. יא וַיֹּאמֶר אוּרִיָּה אֶל-דָּוִד, הָאָרוֹן וְיִשְׂרָאֵל וִיהוּדָה יֹשְׁבִים בַּסֻּכּוֹת וַאדֹנִי יוֹאָב וְעַבְדֵי אֲדֹנִי עַל-פְּנֵי הַשָּׂדֶה חֹנִים, וַאֲנִי אָבוֹא אֶל-בֵּיתִי לֶאֱכֹל וְלִשְׁתּוֹת, וְלִשְׁכַּב עִם-אִשְׁתִּי; חַיֶּךָ וְחֵי נַפְשֶׁךָ, אִם-אֶעֱשֶׂה אֶת-הַדָּבָר הַזֶּה. יב וַיֹּאמֶר דָּוִד אֶל-אוּרִיָּה, שֵׁב בָּזֶה גַּם-הַיּוֹם--וּמָחָר אֲשַׁלְּחֶךָּ; וַיֵּשֶׁב אוּרִיָּה בִירוּשָׁלִַם בַּיּוֹם הַהוּא, וּמִמָּחֳרָת. יג וַיִּקְרָא-לוֹ דָוִד, וַיֹּאכַל לְפָנָיו וַיֵּשְׁתְּ--וַיְשַׁכְּרֵהוּ; וַיֵּצֵא בָעֶרֶב, לִשְׁכַּב בְּמִשְׁכָּבוֹ עִם-עַבְדֵי אֲדֹנָיו, וְאֶל-בֵּיתוֹ, לֹא יָרָד. יד וַיְהִי בַבֹּקֶר, וַיִּכְתֹּב דָּוִד סֵפֶר אֶל-יוֹאָב; וַיִּשְׁלַח, בְּיַד אוּרִיָּה. טו וַיִּכְתֹּב בַּסֵּפֶר, לֵאמֹר: הָבוּ אֶת-אוּרִיָּה, אֶל-מוּל פְּנֵי הַמִּלְחָמָה הַחֲזָקָה, וְשַׁבְתֶּם מֵאַחֲרָיו, וְנִכָּה וָמֵת. ברור לחלוטין שדוד שכב עם בת שבע כשהיתה נשואה לאוריה, ואחרי שהרתה לדוד - המלך דאג להיפטר מבעלה. ואם היה ספק בענין, הילד שנולד כתוצאה מהניאוף מת במחלה כעונש. (אם זה לא היה ניאוף, אין סיבה שהילד ייענש) ואם היה צל צילו של ספק, הרי שבתיאור מחלת הילד הוא מוגדר כ... "הַיֶּלֶד אֲשֶׁר יָלְדָה אֵשֶׁת-אוּרִיָּה לְדָוִד". כלומר: המקרא מדגיש לנו שמדובר בילד שבא לעולם כתוצאה מניאוף של אשת איש.

להלן

ממקרה עץ הדעת קרה דבר רציני ביותר ביקום מה שקרה זה שטוב ורע התערבבו להם בעולם כתוצאה מהדבר הזה נוצר הכלל הבא: ביקום---> אין טוב בלי רע - ואין רע בלי טוב. מה זה אומר?.. זה אומר שבכל דבר בעולם - שיראה לך כמשהו טוב בתכלית ---> גם בו ניתן למצוא דבר רע (דוגמא פשוטה-תרופה מצד אחד מרפאת אבל מצד שני הורסת משהו אחר בגוף או אפשר לקחת את זה לגבי הצדיק שבצדיקים - משה רבינו -אבי הנביאים - לא דיבר עם הסלע ולכן לא נכנס לארץ)(יש גם את הצד השני של העיניין אבל אין לי כח לתת דוגמא) נמצאנו למדים ---> שמתוך העינין של אין טוב בלי רע - ואין רע בלי טוב. נבע לנו הכלל הבא : "אין צדיק ב א ר ץ אשר יעשה טוב - ולא יחטא" ---> גם אם הוא אבי הנביאים וגם אם הוא אבי המשיחים. ז"א גם א ם דוד המלך חטא(ואם אני לא טועה-מי שיקרא בעיון את ספר תהילים יבין שזהו היה חטאו היחיד על פני האדמה-הלוואי שנגיע לדרגה שלו - חוץ מזה לא צריך לזלזל בדוד בגלל חטא אחד הוא עשה בשביל עם ישראל כ"כ הרבה-במלחמותיו הוא היה הורג עשרות אלפים.. ----> מזכיר לי את הכפיות טובה שיש לאנשים כנגד צדיקים אדירים כמו הרצל/זבוטינסקי/בן גוריון/רבין/שמיר וכו שבזכותם עם ישראל נגאל - ואנשים מזלזלים בהם--->לעולם אסור להיות כפוי טובה -->משלי:"משיב רעה תחת טובה,לא תמוש רעה מביתו" (לא אישי אליך --> הכל באופן כללי) לא צריך לעשות מזה עינין כי זהו טבע האדם.. שנה טובה ומבורכת

masorti

New member
כל הנ"ל לא רלוונטי לענין...

אתה טענת שבלי פרשנים לא ניתן להבין טקסט בתנ"ך. אני הוכחתי לך שזה בדיוק ההיפך. הדיון על גן העדן ועל הרצל וז'בוטינסקי אינו רלוונטי, והוא כנראה התחמקות מלהודות שטעית.

ואני עדיין טוען

אתה יודע מה זה: תהו ובהו? להט החרב המתהפכת? בראשית? ברא? אלהים? עיני ה'? וירד ה'? ויאמר ה'? ויעצב ה'? ויחר אף ה'? עץ החיים? מה זה? איך הוא נראה? ממה הוא עשוי? עץ הדעת? כנ"ל כרובים? (סגול או ירוק...? ברית מילה-איך עושים? עם איזה מכשירים? ציצית? ממה עשוי? וכו? כלל ברזל: לעולם אין בן אנוש יכול להבין את התנ"ך ללא התורה שבע"פ / חז"ל. שנה טובה

masorti

New member
בודאי שלא...

מה שאתה אומר זהו כלל יסוד בתפישת העולם החרדית. (לא לבלבל בין ההשקפה החרדית לבין המונח "תורת ישראל") אני יכול להפנות אותך לפורומים בהם אסור לסטות ממדרשי חז"ל אפילו בפסיק. כאן הכלל הזה לא חל.

למעלה