פרשת הרב מרדכי גפני

פרשת הרב מרדכי גפני

הארץ מעריב NRG וואי נט באחד הטוקבקים כותבת מישהי: (מעריב NRG מספר 176) " 176. כולם מפספסים בעצם את השאלה הגדולה האם יכולים חוכמה גדולה, עומק, פתיחות והבנה גדולה - לחבור יחדיו ולשכון בתוך אדם שמידותיו אינן טובות? הרי דרך ארץ קדמה לתורה. את התורה של גפני אהבתי, ובשל תורתו אהבתי אותו. עד עכשיו. עכשיו אני בזה לגפני - אבל מה עלי לעשות עם 'תורתו', עם פירושיו הנפלאים, עם ספריו, עם חוכמתו הרבה. הוא כתב דברים נפלאים ופירושים ניו-אייג'ים נהדרים לגבי נושאים שונים וגם לגבי המין. קראתי והתחברתי מאוד למה שכתב. האם עכשיו עלי לחשוב - הוא כתב בפתיחות כזו על מין מתוך 'חולניות' מינית שלו? אז מה לעשות עם האמת שכתב (כי לדעתי זו אמת) - האם לזרוק לזבל? האם יכול להיות שאדם יהיה נאלח ועם זאת יהיה צינור ויעביר תורה אמיתית וטהורה? לדעתי, זו השאלה הגדולה." דיברתי היום עם ידידה שלי שקוראת את הספר שלו "טביעות הנשמה", וטוענת שזה ספר מדהים בשבילה. גם היא נמצאת בדילמה דומה. אותי באופן אישי הסיפור מאוד מצער. ביקרתי מספר פעמים בקבלות שבת של "בית חדש". גם הרבה מהחברים שלי הולכים לשם. בשבילי זה היה מאוד יפה ונעים לקבל את השבת בשירה ונגינה. אני מקווה שהקהילה הזו תצליח להמשיך ולהתקיים. היום הם גם מקיימים קבלת שבת, שיהיה להם בהצלחה.

וזה המכתב שגפני שלח לחברי הקהילה

(הוא לא מופיע באף אחד מאתרי החדשות העבריים, אבל אפשר למצוא אותו באינטרנט.)
To my holiest friends, I want to say I understand I have made grave mistakes. I made choices that clearly hurt people I love. I am infinitely saddened and profoundly sorry for the pain I have caused. I take full responsibility for all the pain I have inflicted. I Clearly all of this and more indicates that in these regards I am sick. I need to acknowledge that sickness and to get help for it. That is what I am doing in this letter. I want to state clearly and unequivocally that I now recognize that I am sick in these ways and I am committed with all of my energy to check myself into the appropriate programs that will get me healing on this. I have already turned to a leading figure to guide my treatment program and am entering treatment immediately. want to enter into the most appropriate healing process with both myself and where appropriate with the others involved. I promise you from the bottom of my heart and in the name of everything that is holy, I am taking this crisis with utmost seriousness. I am making healing the number one priority of my life. I must act now to discover what led to me to make these damaging choices that hurt people I care about, hurt my community, and hurt the people who have supported me for years in building Bayit Chadash. In light of all that has happened I am leaving all of my rabbinic teaching capacities. I am looking now, together with a professional team, for in-house treatment centers where I can go and learn about what led me here, where I can grieve for all the pain that I have caused, and where I can heal so that this never happens again. I apologize with all of my heart and soul to everyone. With love and pain beyond words, mordechai​

בוודאי שאין זו הפעם הראשונה שאדם

בעל סגולות רוחניות מעולות נופל קרבן ליצריו. עוד בימי התנ"ך אנו מוצאים אנשים כאלה, וגם בימים אלו נמצאו כאלה בקרב רבנים , כמרים, פסיכולוגים ורופאים. הכרתי אישת אדם כזה שהערכתי מאד ואני עדיין מעריך, את סגולותיו כמדריך נפשי, שניצל מינית באופן מביש אחת ממטופלותיו. השאלה אם יש כאן בכלל עברה פלילית היא שאלה מעניינת. לא מדובר כאן אפילו בניצול של יחסי מטפל מטופל. נשים בוגרות שהצטרפו לקהילה הנ"ל, קיימו יחסי מין עם הרועה הרוחני. אני די משוכנע שלו היה מסתפק בקשר רק עם אחת מהן, לא היתה זו מתלוננת כלל. יחד עם זאת ברור כח מעשהו של הרב אינו מוסרי ועליו להיות מורחק ומנודה מקהילתו.

shellyland

New member
פסססט.... תם ונשלם... בוא שנייה....

נראה לי שיש לך בילבול קטן: זה לא הוא שנפל קורבן ליצריו.

אטיוד5

Active member
בפרשה הזאת ...

כפי שמצטיירת מהקישורים אין קרבנות. יש נפגעות.

אלעד2

New member
עצוב מאוד

לפי התרשמותי אכן מדובר בדמות רוחנית, אדם ברוך כשרונות מקורי ומעמיק. אילו היה מציב לעצמו, עם כל המקוריות שלו, את ההלכה כגבול בלתי עביר לא היה נופל להיכן שנפל.

למה דווקא גבולות ההלכה?

לו היה מציב לעצמו גבולות אנושיים ברורים, לא היה מגיע לזה.

shellyland

New member
פחחחחח.... ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

כי רבנים אורתודוכסים שהציבו לעצמם את ההלכה כגבול בלתי עביר לא אנסו מעולם? נו, במת...

אלעד2

New member
זאת בדיוק הבעיה

הם עברו אותו. ברור שזאת לא תעודת ביטוח, אבל כמו שהכור בכרכור מוקף גדרות רבות ומכשולים שמצמצים דרסטית את הסיכוי להגיע אליו כך ההלכה.

אלי ו.

New member
לא יודע הרבה עליו אבל

שמתי לב שלאנשים מאוד מוכשרים ומקוריים שפגשתי לעתים קרובות היתה שריטה עמוקה ולפעמים יותר מכך. אני לא מכיר את כתבי גפני אבל אם הם כ"כ טובים הייתי אומר לה את שנאמר על היחסים בין רבי מאיר ואלישע בן אבויה "רימון מצא, תוכו אכל וקליפתו זרק"

טופז2

New member
יודעת, שצר היה לי מאד לשמוע

על הפרשה מכל הבחינות. התוודעתי לראשונה לרב מרדכי גפני בתכנית בערוץ 2 "תחת גפנו", והרגשתי שהוא יודע להעביר באופן מרתק, בחום ובעוצמה בלתי רגילים את פרשות השבוע. הוא יודע להביא מקורות מקראיים קבליים וספרותיים ולארוג אותם עם פילוסופיה, פיזיקה..ולהציע נקודת מבט מקורית ומרתקת מאד. צריך היה פשוט לראות ולשמוע אותו. זוכרת שחשבתי שכדמות וכאדם עמוק ומלומד הוא מסוגל לקרב אנשים שאינם קרובים לדת וזה בעיני כשלעצמו דבר חיובי מאד. ח ב ל שמורה רוחני שכזה נפל כך. נראה שאי אפשר לקשור את גדולתו מחד להיותו חלש וחסר מעצורים מאידך, ושיש הבדל בין היכולות הכשרונות והכישורים הנפלאים שלו לבין מבנה האישיות שלו שהביא אותו למעוד. נכון שאמרתי חבל?

גנגי

New member
למה זה כל כך חיובי בעינייך

שאדם מסוגל לקרב אנשים לדת? אני באמת לא שואלת את זה מתוך קנטרנות, אלא מתוך רצון להבין.

טופז2

New member
הדגשתי

שזה בעיני. ואינני יודעת אם אצליח להעביר את כל מחשבותי והרגשותי בענין הזה. בכמה קוים מאד כלליים אבל אלו: הערכים, האמונה, חשיבות הדת המסורת וההלכה היהודית - המושגים הללו חופנים עולם ומלואו בתוכם להאמין ולהיות קרוב לדת פירושו בעיני לחיות במערכת המושתתת על כללים של הגינות, נדיבות, מוסר, מעשים טובים, לא ריבוע הצר של עשיית טוב רק למענך, אי שיפוטיות ערכם של בני אדם אחרים אלא כיבודם, פחות ביקורת (כך יוצרים יותר אהבה וסבלנות..), המודעות לבחירה החופשית ומשמעותה. לחיות במערכת אמונות טובה חושבת שהיא יוצרת אנשים הגונים – עולם טוב יותר. וזה באמת בקוים גדולים כ"כ.

גנגי

New member
את באמת סבורה

שאנשים שקרובים לדת הם ערכיים יותר וטובים יותר מאנשים אחרים?

טופז2

New member
זה לא ערובה לטוב

א ך בהחלט סבורה שקירבה לעולם כזה מקנה ערכים וכיוון. דוגמא אחת למשל לתפיסה ביהדות לערך כמו "להיות אדם טוב" - אינה מדברת על טוב לב מקרי או שרירותי אלא כזה שהוא מושרש עקבי וקבוע. כלומר, תפיסה לעומק ומהלב (וזו דוגמא אחת). אני סבורה שאדם שנחשף לערכים האלו ורוצה בחיוביות ללמוד ולשמוע סופג אותם - והסיכוי שלו להתנהג בטוב, באהבה, קבלת הזולת ללא שיפוט ועוד, טובים יותר.

גרי רשף

New member
נו באמת..

כלומר- מי שנחשף לערכים אלו, לא יעלה על דעתו לקיים יחסי מין מזדמנים עם נשים תוך הבטחות כוזבות להתחתן איתן?

צימעס

New member
כל הערכים ששציינת טובים בעיני

כתבת: "הגינות, נדיבות, מוסר, מעשים טובים, לא ריבוע הצר של עשיית טוב רק למענך, אי שיפוטיות ערכם של בני אדם אחרים אלא כיבודם, פחות ביקורת (כך יוצרים יותר אהבה וסבלנות..), המודעות לבחירה החופשית ומשמעותה." אני מכירה חילונים רבים שחיים לאור ערכים אלה. יותר מזה, נדמה לי שכמה מהערכים עלולים להתפרש כסותרים את הדת היהודית (בחירה חופשית, כבוד לכל אדם, חוסר שיפוטיות).

למעלה