פרשן כלכלי בכיר

sharonhaimov16

New member
שוויון הזדמניות חייב לבוא לדעתי

עם שוק חופשי ומערכת חינוך חינם מתקדמת (שההשכלה הגבוהה ניתנת בחינם כמובן, וברמה גבוהה שגם ככה קיימת בישראל). אין מה לעשות, המדינה לא יכולה ולא צריכה לטפל בכל צרכי אזרחיה, זה לא מתפקידה. כמובן שפנסיה על חשבון המדינה היא לא הגיונית, בדיקה קצרה בתקציבים במדינות אירופה תראה את הבעיה הגדולה, התקציבים האלו עולים הון למדינה, וכוח העובדה הצעיר פוחת כל הזמן, ואם כבר הוא הופך למוסלמי יותר ויותר, המדינה פשוט לא תוכל לספק את זה בעתיד. וזה שמדינת ישראל לא מצליחה לאכוף את חוק שכר המינימום, זה לא בידיוק אשמת בעלי ההון, יותר נכון המדינה שמפקירה את אזרחיה ואפילו דואגת לכך שעובדי קבלן יקבלו את המשכורת רעב שלהם (המדינה מעסיקה לא מעט קבלנים), והתחום בהחלט פרוץ, יש צורך ברפורמות רציניות בשוק העובדי הקבלן.

שאלה ל sharonhaimov16

איך אתה רוצה שתהיה השכלה חינם באינברסיטאות שהחינוך בבתי הספר היסודיים עולה הון תועפות ועל הנייר זה בכלל אמור להיות חוק חינוך חינם? בקשר לויני אני ממש לא רוצה שיג ושיח עימך הדיעות שלך קיצוניות ומוקצנות ואתה בכלל לא גר בארץ ברוב זמנך ממש מיותר אני לא מתכוון להגיב לך יותר אל תטרח אפילו

אתה בן 16??

לך תנקה את החלב מהשפתיים ילדון אתה בטח כותב מהמחשב שאבא קנה לך יש ילדים בגיל שלך שהולכים לעבוד כי אין להם אוכל בבית . כשתגדל קצת ואחרי שתשתחרר מהצבא נדבר טוב....

vinney

Well-known member
לא רק סוציאליסטים

גם גזענים, פאשיסטים, וכל שאר האנשים שדעותיהם מושתות על אידאולוגיה דמגוגית של חוסר שוויון, הפליה ופגיעה. מכיוון שאין שום רציונל שעומד מאחורי דעותיהם, הם נורא מתעצבנים כשמעמידים אותם אל מול המציאות, וזה לא משנה אם אתה בן 16, או נסעת פעם בחייך בחו"ל, מבחינתם אין לך זכות להגיד להם שום דבר, כי מה שאתה אומר זה נכון.

sharonhaimov16

New member
../images/Emo45.gif

אם משהו אינו משרת את האידיאולוגיה שלהם, אז הם פשוט מכחישים אותו, מעוותים אותו או שעוברים לפסים אישיים ומתעצבנים, זאת הדרך היחידה שלהם להפיץ את האידיאולוגיה חסרת הרציונל שלהם.

sharonhaimov16

New member
77 מיליארד ש"ח קצבאות.

ואתה יכול להשוות אותו לתקציב החינוך וההשכלה הגבוהה, אתה יכו לשלש למעשה את תקציב החינוך וההשכלה הגבוהה. אתה מסוגל להסביר את העובדה שבזמן שהקצבאות עלו מכ-8% מהתוצר הלאומי ל14% מהתוצר הלאומי, מימדי העוני עדיין המשיכו להתרחב? יש להזכיר שבישראל יש פיקוח על מחירי הלחם והחלב, דבר שלא נעשה אפילו במדינות סקנדינביה שדווקא הן דוגמא מצויינת לשוק חופשי.

vinney

Well-known member
למה אתה חושב שאני לא גר בארץ?

כל מי שאי פעם נסע לחו"ל - לא גר יותר בארץ? זה שיש לך בעיה עם הדעות שלי, לא אומר שלדעות שלי יש פחות זכות קיום מאלה שלך, ובניגוד אלייך אני מסוגל לנמק היטב ולהדגים בעובדות את מה שאני אומר.

sharonhaimov16

New member
אתה אידיוט או מטומטם?!

קראת פעם את המניפסט הקומוניסט של מרקס?! ההבנה שלך בקומוניזם שואפת לאפס. אתה מדבר שטויות, אין לך מושג על מה אתה מדבר שאתה טוען "כי אני טוען שבתורתו של מארקס יש הרבה טוב, אבל גם יש הרבה חורים שכל אחד יכול לפרשן כרצונו. וכך לא צריכה להיראות תורה כלכלית. תורה כלכלית אסור שיהיו בה חורים. אך מה שכן, תורתו של מארקס בהחלט יכולה להוות בסיס לתורה כלכלית אחרת שתשלב בתוכה את כל האלמנטים, ובו בזמן תהיה שוויונית וצודקת יותר מכל התורות הכלכליות הקיימות היום." אם אתה כל כך מבין במרקססיזם וקומוניזם, אנא תפרט את הנקודות שבהם אתה מסכים עם מרקס ומתנגד לו, ותפרט לנו מהם הפתרונות שאתה מציע ועד כמה הם אפקטיבים במציאות, וכן תפרט את הרעיונות שלך בנוגע לצדק ומוסר. כמובן שאם היית מרקססיט אמיתי, היית מבין שהמרקססיזם והקומוניזם מתנגדים ללאום ולדת, עם סיסמתו המוכרת של מרקס: "הדת, אופיום להמונים". אתה טוען שאתה מבין משהו בכלכלה, אך למעשה אתה מדבר שטויות וזורק סיסמאות לאוויר ללא שום ביסוס מדעי. אתה פתאום טוען שצריך למצוא תיאוריה שהיא "הטובה ביותר" אבל תוך כדי אתה מכניס "צדק" "מוסר" ומילים מפוצצות גדולות שכל קשר בניהם לבין תחום המחקר המדעי-כלכלי הוא מקרי לחלוטין. תחליט, או שאתה מתבכיין, או שאתה מציג תיאוריה כלכלית (או שאתה רוצח, זה כמעט ברירת מחדל שאנחנו מגיעים לסוציליסטים).

לא, אבל נראה שאתה כל הדברים האלה

כי רק אידיוט ומטומטם יקרא למישהו אחר אידיוט או מטומטם כדחי להצדיק את טיעוניו.
ואם כבר הזכרת את דבריו של מארקס על כך שהדת היא אופיום להמונים, אני מסכים איתו בהחלט, אך אני גם חושב שהכסף לא נופל במשוואה הזאת מהדת. שניהם אופיום להמונים, ובגלל שניהם נעשו ועדיין נעשים דברים מחרידים בעולם הזה.

vinney

Well-known member
כן, הא? או דפ"ר למשל... רק אידיוט

ומטומטם יעשה את זה. כסף זה לא אופיום להמונים, כסף זה דרך לקבל משהו שאתה רוצה ואין לך. מה לעשות, אף אחד לא יתן לך מתנות, סחר חליפין קיים מאז ומעולם בציויליזציה.

sharonhaimov16

New member
הרי ברור שתחליט להתייחס רק לחלקים

מסויימים מההודעה שלי כדי להצדיק את הטענות הדמגוגיות שלך, אני עוד מחכה לכך שתפרט לי מהם הנקודות שבהן אתה מסכים עם מרקס ומתנגד לו, ומהם הפתרונות החלופיים שאתה מציע ועד כמה הם היו אפקטיבים בבחינת המציאות, עד אז אני לא מתכוון להתייחס לשום טענה "כלכלית" כיביכול שתעלה. בנוגע לדת, כנראה שאתה בעצמך לא הבנת את מרקס, ע"פ מרקס, אנשים השתמשו בדת כדי להמשיך ולהחיזק אוכלוסיות מסוימות תחת ניצול, למשל הנשים, הדת עודדה שובניזם, כדי להמשיך ולדכא את הנשים (דבר שבאמת קרה אם אנחנו בוחנים את הנושא בצורה רצינית), שימור מסורת וצורות משטר פיאודליות (האליטות מנצלות את האיכרים) וכדומה. את התהליכים ההיסטורים והסוצילוגים, חייבים לבחון בצורה מטרליסטית ובע"פ גישת הקונפליקט שמרקס פיתח, במידה ואתה מרקססיט או קומוניסט. כנראה שאין לך מושג למה התכוון מרקס שהוא התכוון שהוא אמר :הדת, אופיום להמונים", לא רק שהדת, המנהגים והמסורת הדתית משחיתים, אלא גם האלוהים עצמו אינו קיים אלא מחוץ לתבן שבין אוזני המאמינים, אלוהים בכלל הוא המצאה, ואני די בטוח שאתה מאמין ילד טוב ירושלים, ועכשיו אתה בהלם ממה שאני מספר לך. ולדת יש חשיבות רבה מבחינה חברתית, היא שומרת נורמות וערכים חברתיים, ומספקת צרכים פסיכולוגים וסוצליוגים רבים (תקרא קצת ספרים באנתרופולוגיה אם אתה מתעניין בנושא), ולכן זה לא כל כך פשוט לבטל את הדת בגלל שהיא מושחתת. ואם כבר נעשים דברים מחרידים בעולם, אז זה בשם הסוציליזם שלך, ולא רק בשל הדת. הקומוניזם במיוחד אחראי למותם של עשרות אם לא מאות מיליוני אדם במהלך ההיסטוריה של המאה האחרונה, ממאו דזה צונג, בהמשך עם לנין, סטאלין, טרוצקי וממשכי המשטר קומוניסטי, ומנהיגים קומוניסטים נוספים שביצעו "מהפכות חברתיות" ותוך כדי רוצחים מיליונים. כמובן שאני לא מצפה שתענה על זה, הרי אתה סוצליסיט שמעדיף להתעלם מחלקים שלמים בהודעות וכך לטעון שאתה יצאת בסדר והאחרים לא, טקטיקה מצוינת.

למעלה