פרשן כלכלי בכיר

הצגתי עובדה

אתה יכול לפרש אותה איך שבא לך זה לא אומר שזה נכון אם ראיית העולם המעוותת שלך אתה עכשיו חכם גדול לדבר על המלחמה שבזמן המלחמה בעצם ברחת לחו"ל ממש חכמולוג אתה..

vinney

Well-known member
ברחתי לחו"ל?

תחליטו, החבר שלך ערב רב שפך עליי טונה של אשפה על עצם הרעיון שאולי אחזור מחו"ל כדי להתגייס למילואים. איזה מן דבר, הוא אמר, שאני בכלל חושב על לגנוב בצורה כזאת מהמדינה תגמולי מילואים? אתה התגייסת למלחמה הזאת? באיזו יחידה היית? מה היו הכשלים שם?

כן לעומתך אני התגייסתי במלחמה

אני שייך לגדוד הנדסה והיו הרבה מאוד כשלים לא היה ציוד מתאים לא היה מספיק סולר לכלים לא היה מספיק תחמושת חיילים אכלו במשך 3 ימים מפחית טונה קטנה לא היה מים להמשיך...... בזמן שאתה ישבת מול המחשב בכסא הנוח בחדר הממוזג בחו"ל ו "שקלת" אם לבוא לארץ הייתה פה מלחמה אנשים נהרגו ונפצעו ורבים אחרים נמקו במקלטים באמת טוב ששקלת האם לחזור לארץ בסוף גם את זה לא עשית..... עכשיו עוד יש לך בושה לדבר על זה?? אין לי רצון לנהל עם אנשים כמוך שיג ושיח אתה ממש לא ראוי תשאר בחו"ל עדיף..

vinney

Well-known member
אין לי שום בושה

עכשיו תגיד לי, אולמרט הביא לכם טונה? פרץ דאג לסולר? חלוץ שאב לכם מים? גם ביחידה שלי היו מלא בעיות, ואת חלקן תיחקרתי לאחר שחזרתי לארץ. אבל, וזה אבל גדול, מה בין זה לבין נצחון או הפסד במלחמה? אתה מאשים אותי שאנשים מתו? מלחמה - אנשים מתים, מה לעשות, זה טבעה של מחלמה. אני לא אשם שהם מתו, אם הייתי מתגייס, הם עדיין היו מתים. אבל האם זה שאנשים מתו אומר שהפסדנו במלחמה? לא. הא, ולא, אני לא חייב לך שום דין וחשבון, אבל אני לא שקלתי לחזור לארץ כי זה לא היה תלוי בי. אם זה היה תלוי בי - הייתי חוזר.

vinney

Well-known member
אז הוא שיקר

כי הוא יודע טוב מאוד שזה לא מעשי. ואל תיתמם כי גם אתה יודע שזה לא מעשי. ואם אתה לא למדת היסטוריה של העולם, אז היסטוריה של המדינה שלך אתה יודע, וגם מה מטרות מבצע שלום הגליל. הוא אמר את זה כי זה מה שבער לציבור, וזה מה שציבור רצה לשמוע כדי שהמלחמה הזאת תקבל גיבוי, וברגע שהציבור הבין שזה לא יקרה הגיבוי אכן נחלש. אבל מטרת המלחמה הייתה להציב קו שנשחק, דהיינו - להשיב הרתעה. ומטרה זו הושגה בעיניי מצוין.

Fasz

New member
העניין הוא לא בניצחון או הפסד

אתם מעוותים את כל התמונה. העובדה היא, שבשל ההססנות, ואינכם יכולים להכחיש את קיומה שבשל הפוליטיזציה של החלטות הממשלה (מי אמר לתת 48 שעות לכוחות להגיע עד לליטאני על מנת להשיג תמונת ניצחון?), גרמו לצה"ל להיתקע במשך 31 ימים בעימות בעצימות נמוכה מול ארגון טרור. אתם מעמידים את נסראללה כמנהיג של מעצמה ערבית שלמה, כאשר הוא הנהיג לא יותר מאשר 8000 איש במקרה הטוב. הבעיה היא שהשגנו תיקו. כל נסיון לתלות בסיפורי בדים שונים ומשונים, נצחונות, משלה את עצמו ואת הציבור. אמור לי מר ויניי, אתה מודע לעובדה שהרתעה היא דבר שאינו קשור כלל וכלל בך, או בי? הוא קשור לאזרחי האויב. כשבחמאס מתמוגגים מ"נצחון החיזבאללה" ומתחילים להעתיק שיטות פעולה לשטחים, ונשיא סוריה יוצא אליך בהתקפות חריפות, ומזיז כוחותיו אל עבר גבולך, זה לא נקרא השבת ההרתעה, על אף שראית את רובע ד'חייה מופגז. בתור בוגר של"ג, שראה לא מעט בצבא הקבע, הייתי מציע לך להירגע עם המושגים שהעלית באשר ל"השבת כוח ההרתעה" וכיו"ב, משום שמטרה זו לא הושגה, אלא להיפך.

vinney

Well-known member
בתור בוגר של"ג, היית אמור לדעת

שמה שרואים מכאן - לא רואים משם. בשל"ג "ניצחנו" עם הגעה עד לביירות וגירוש עראפאת מלבנון. עזר למישהו? כוסות רוח למת. אבל מתי גילינו את זה? שנים אחרי, 20 שנה אחרי ליתר דיוק. אני אגיד שוב מה שכבר אמרתי אינספור פעמים - נגד מלחמת גרילה אין מענה צבאי. פשוט אין. כל השאר - שולי. אסאד מדבר על הקמת חיזבאללה בסוריה בדיוק בגלל זה - כי הוא הבין שאת צה"ל הוא לא ינצח. השאלה היא עכשיו מה האזרחים הסוריים יגידו לאסד על הקמת חיזבאללה כזאת, אחרי שראו מה עבר על אזרחים לבנוניים לאחר תמיכתם בחיזבאללה. לחמאס זה בכלל לא משנה. חמאס שואב את כוחו ממקום אחר לגמרי, בניגוד לסורים ולבנונים שמדברים על, בגדול, נקמה והחזרת מה ששלהם, חמאס מתבסס על ייאוש, וזה מצב אחר לחלוטין, וחמור הרבה יותר. אם בלבנון מספיק להפציץ חודש כדי שירד להם האסימון, בעזה לא משנה כמה תפציץ, המצב רק יהיה יותר גרוע. ואת ההבדלה הזאת צריך לעשות, ולצערי כל הדמגוגים לא עושים אותה.

Fasz

New member
אסד הבין מזמן שאת צה"ל הוא לא ינצח

מלחמת של"ג הייתה הצלחה מסחררת עד לטבח בכפר קאנא. למעשה, עם גירוש ערפאת והפת"ח, ניצחנו והשלמנו את יעדי המבצע - ניצחנו גרילה. הבעייה הייתה, כאשר ניסינו להתערב במערכת היחדים הפנימית והסבוכה בלבנון, כך שהמטרה המשנית, הפכה למטרה הראשית - העלמת כל נוכחות של הפת"ח, ונוכחות סורית מלבנון. אתה בטח זוכר את באשיר ג'מאייל, 22 הקילוגרמים אשר גרמו לבחור להתאייד במפלגת הפלנגות באשרפייה, גרמו למעשה, למותו של נשיא נוצרי נבחר חדש, ובעל ברית קרוב של ישראל. במלחמת של"ג הייתי קצין בחיל המודיעין, אזי ייתכן והשקפת עולמי שונה במעט מהשקפתו של לוחם החי"ר, השריון, או כל חיל אחר. אך אני זוכר בדיוק רב את מהלכי המלחמה, ואת הרגע בו היא הוכרזה כהצלחה מסחררת. אז, הוכנו שניתן לנצח טרור וגרילה, ולאור העובדה שלאש"ף בזמנו היו הרבה יותר מאשר 8000 לוחמים, אומרת הכל.

vinney

Well-known member
מה זה הצלחה מסחררת

הזכרת את הנשיא שהתאייד, שאגב גם חתם על הסכם שלום עם ישראל, וזה אומר הכל. לא ניצחנו ולא בטיח. גירשנו את ערפאת, אבל הטרור מצפון נשאר כפי שהיה, רק שינה שמות. במקום פתח ופלשטינאים, קיבלנו חיזבאללה ושיעים, וזה עוד תוך כדי שאנחנו בכלל נמצאים שם. נצחון מזהיר. זה רק מראה עד כמה התחושה המיידית והמראית עין יכולים להטעות. אז, בשנות השמונים, חשבתם "הנה, ניצחנו את הטרור". היום גיליתם שלא, ומתבאסים. ככה זה, מתפקחים לפעמים. היית קצין מודיעין אמרת? תרשה לי להזכיר לך עוד קצין מודיעין שהתפקח - אלי זעירא.

Fasz

New member
אינך יכול להכחיש את ההצלחה

הבעיה הייתה, שוב, בנסיון ההתערבות בפוליטיקה הפנימית אשר הגיע מצידינו. הכתרנו חב פלנגות למנהיגות לבנון, כאשר העדה ממנה בא, מהווה מיעוט בלבנון. מה ציפית שיקרה? החיזבאללה לא קשור לישראל, חביבי, הוא נבנה והוקם עוד בתגובה לכוח הבינ-לאומי הקודם אשר נכח בלבנון, אשר הורכב ברובו מאמריקאים. בנו, הוא נלחם אחר כך. את הטרור ניצחנו, במידה ולא היינו מנסים לכפות על לבנון מנהיגות חדשה, ערכים חדשים, ומשטר חדש, מלחמת לבנון הראשונה הייתה נחרטת בזכרונינו כהצלחה. אך עם זאת אני מניח שעלינו להודות לדרג הצבאי הבכיר, והדרג המדיני. בשל ההישגים במערכה האחרונה בצפון, של"ג נראית כהצלחה מסחררת. ליבי היה מלא דיצה ורננה, במידה והיית מסוגל לומר לי מה הקשר של אלי זעירא לעניין? אחד משעיריה לעזאזל של ועדת אגרנט, אשר ברוב תסכולו, פרסם כמה ספרים, וחיסל קרוב ל60% מן היכולת המבצעית של המוסד במצרים. נתת לי שם אחד? אני אתן לך את שמותיהם של שני אנשים נוספים - עמוס גלבוע ויוסף לנגוצקי.

vinney

Well-known member
מה זה "אינך יכול"????

לא קראת את ההודעה הקודמת שלי? הכחשתי! אז הנה, אני יכול! מלחמת לבנון הראשונה לא הביאה לשום השגים משמעותיים בטווח הרחוק. בטווח הקרוב כן, אבל מי זוכר מה היה בשנות ה80. כנ"ל השניה, בינתיים רק נמדדת בטווח הקרוב, אבל בטווח הרחוק דווקא יש סיכוי שכן תביא להישגים, נחיה ונראה. ומה, חיזבאללה לא קשור לישראל? עם קציני מודיעין כאלה, איך אשר לצפות לתוצאות אחרות במלחמות...

Fasz

New member
../images/Emo6.gif עם כל הכבוד לעוקצנותך

החיזבאללה נוסד על מנת להוות גורם טרור לארה"ב בעיקר, בלבנון, בייחוד לאור המהפכה באיראן. אנחנו, להזכירך, הפכנו למטרה אח"כ. מלחמת הלבנון הראשונה אינה דומה כלל לשנייה, הן מבחינת ההיקף, והן מבחינה עובדתית - שהרי בלבנון 1, גירשנו את ערפאת ו-15 אלף הגנגסטרים שהיו איתו, בדרכי הים, היבשה והאוויר. נסראללה, עדיין בביירות. הזמן יעיד על אפקטיביות המבצע, אך אליבא דכלא עלמא, הניהול שלו לא היה נכון, הוא היה רשלני למעשה, ספוג בפוליטיזציה כלפי החלטות אסטרטגיות, ורווי כשלים. אם אתה חושב שהיה זה ניצחון מוחץ, הדבר בא לגנותך. באשר להרתעה - יהיה זה טיפשי לתלות את כל יכולת ההרתעה של מדינת ישראל על סמך מבצע אחד, מבלי להתחשב בפרמטרים נוספים, כפי שמשום מה פרשנים, ואף אלופים בדימוס נוטים לעשות. האם המבצע הזה חיזק את מעמדינו באזור? אני בספק. צה"ל היה דומה לענק אשר הסתבך בשיחי בר קוצניים, ויצא פצוע וחבול מן הקרב, גם כן.

vinney

Well-known member
נו די כבר, אתה לא עושה הרצאה

בגלילות. אני לא חושב שזה היה נצחון מוחץ, אבל זה בהחלט לא היה כשלון. אף פעם לא אמרתי שזה מבצע מושלם, אבל מצד שני - גם של"ג לא (להזכיר לך את ה40 קילומטר ?). מלחמת של"ג כמו שאמרתי, הביאה להשיגים מיידיים, אבל הם זניחים יחסית לנזק לטווח ארוך שהיא יצרה.

הבעייה היא במוכנות ../images/Emo31.gif

או יותר נכון באי מוכנות, אם ישראל היתה מכינה כיאות את העורף שלה, היתה מציידת את המקלטים כראוי והיתה דואגת שהבטן הרכה שלה, שאלה השכבות החלשות, היו מסודרים מעוד מועד, אז גם לא היה שום צורך בהססנות. אתה מהסס רק כשאתה יודע שאתה לא מוכן ושהעורף שלך לא ערוך לחטוף אלפי טילים על הראש. אתה לא מהסס כשאתה יודע שטיפלת בכך מבעוד מועד ודאגת שיהיו כמה שפחות אבידות ונפגעים בעורף. ומי שאשם שאשם שהערוף לא היה מוכן ושהשכבות החלשות נמצאו בביבים במקום במקלטים ממוגנים ומצויידים כיאות, זה הממשלה הקודמת שבראשה עמד שרון וששר האוצר שלה היה נתניהו. לא חשוב כמה שתמשיך להכחיש את זה, אתה יודע ואני יודע שזו האמת.

Fasz

New member
אפילו אני לא מסוגל לממן לעצמי חופשה

באילת או בת"א, למשך 34 ימים תמימים. אז הייתי שמח להבין מה אתה רוצה? בודדים האנשים שיכולים לחיות במשך 34 ימים, מבלי לעבוד, בבתי מלון באילת, בת"א ואפילו באכסניות בבאר שבע או בערד.

vinney

Well-known member
הופה

אז עכשיו פרץ ואולמרט כבר בסדר? אם אתה כזה תומך נלהב של מפלגת העבודה, אתה מוכן להסביר לי איפה היה בן אליעזר שר הבטחון או פינס שר הפנים? איפה היו כל חברי הכנסת של העבודה כש, בתור אופוזיציה, היו עסוקים בלחזור לממשלה, ולבקר מוכנות או חוסר מוכנות העורף? מה בדיוק ציפית ב"מוכנות"? האם זה המקלטים שבאחריות יונה יהב (עבודה) ושאר ראשי הרשויות? האם זה פיקוד העורף שבאחריות מופז (רמטכ"ל/שר בטחון) ובוגי (רמטכ"ל)? ולמה זה מגיע רק לשכבות החלשות, ואיך אתה בכלל מגדיר "שכבות חלשות"? מי זה החלש? בעלי הצימרים (מסכנים רחמים עליהם) שיש להם נכסים במליוני שקלים, הם החלשים? בעלי המטעים שמעסיקים תיאלנדים במקום ישראלים הם החלשים? עובדי הייטק של חיפה שעבדו במקלטים כדי שהמוניטין של התעשיה במדינה לא יפגע, הם החלשים? אז נכון, אני מסכים איתך שהעורף לא היה מוכן ולא היה מאורגן. אבל למה טיפול וארגון מגיע רק למי שאתה חפץ ביוקרם, ולא לכולם? למה רק לחלשים?

../images/Emo45.gif

גם ברח לחו"ל וגם מספר לנו מה היה כאן בזמן שאנחנו היינו כאן והוא היה שם הרחק הרחק מכאן. זה טבעם של אנשים כמוהו, לטיף לאנשים אחרים שחוו את זה על בשרם, בזמן שהם אפילו לא יודעים במה מדובר, כי הם לא חוו מעולם את מה שהאנשים האלה חוו על בשרם.

vinney

Well-known member
ספר לי מה חוויתי ומה לא חוויתי

מר "אני לעולם לא נוסע לחו"ל ומוכן לתת חצי מהמשכורת שלי לכל מי שיבקש".

שמישה יגיד לדפ"ר הזה שאני לא רוצה

שום קשר איתו. כי נראה שהוא עדיין לא קולט שצריך שניים לטנגו...

למעלה