המם...
1. מלחמה לא נועדה להחזיר חטופים. בשביל זה יש פעולות קומנדו. נכון שזה מה שהממשלה הצהירה, אבל מישהו שיקר, או הממשלה או הרמטכ"ל, כי פעולה הזאת, וזה היה ברור מראש, לא תחזיר חטופים. 2. פירוק חיזבאללה מנשקו? למה לא הצלחנו? אולי כן? זה לא משהו שאנחנו יכולנו לעשות בעצמנו, המטרה הייתה להכריח את לבנונים לעשות את זה. חכה, אול עוד תופתע. 3. נכון, לא הצלחנו, גם זה משהו שבפעולה מלחמתית אי אפשר לעשות, ואת זה אנחנו יודעים עוד מימי אנטיוכוס. צבא לא יכול לנצח גורילה. אבל שוב, ראה (2), גם פה - המטרה לכפות על לבנון לשמור על הסדר. 4. גם פה, אתה קובע משהו על סמך עובדות חלקיות. מי יפרז את לבנון, אתה? לא, הלבנונים. בינתיים הם עושים את מה שמצפים מהם, תן לזה להתקדם. עכשיו, בלהתעלם מהעובדה שאני אשם בכל תחלואות העולם, בו נסתכל רגע למציאות, מה שאתה בד"כ לא עושה. 1. נסראללה. מישהו ראה אותו? 2. מי שכן ראה אותו שמע אותו מכה על חטא שאם היה יודע לא היה עושה. הרתעה, אמרנו? 3. סורים, מישהו ראה אותם? 4. מי שכן ראה אותם - ראה אותם מכינים מקלטים ורועדים מפחד. הרתעה, אמרנו? 5. מקובלות החיזבאללה בעולם הערבי - מילא לבנונים עצמם שונאים אותם בערך כמו שהם שונאים אותנו, אבל סעודים תומכים בגלוי בישראל? אני יודע שלך זה לא אומר הרבה, מבחינת צריך להרוג את כל הערבים, אבל מבחינת אנשים שרוצים להמשיך לחיות, ורצוי בשלום - זה הישג אדיר! 6. העלאת תחלואות הצבא לשיח הציבורי - בעית האימונים, זה שהצבא הפך להיות חברת אבטחה פרטית של מתנחלים, זה שהניהול כושל - כל זה נכון, אבל מבחינתי - זה נצחון. כי אני צועק על זה, יחד עם הרבה מילואימניקים אחרים, כבר הרבה זמן. אתה בינתיים טוען שאני בבעיה כי אני לא מאמין בצבא שלי, כי גיליתי לך את האמת על רפואה צבאית. אז נכון שאנשים כמוך אין להם שום עניין בדברים החשובים, הם מודדים נצחון לפי נפח נהרות הדם, אבל מה לעשות, לא כל העולם כמוך. במלחמה הזאת ניצחנו.