פרשן כלכלי בכיר

פרשן כלכלי בכיר

המדינה הפקירה את תושבי הצפון רק בגלל שלא רצתה לשבור את הקו של "תסתדרו לבד" ואי מחוייבות המדינה לעזור לאזרח הקטן.

sheketz

New member
גורמים עיקריים לבלגן שהיה בצפון

1. אי ההכרה של הממשלה שזה יקח הרבה הרבה זמן וחוסר היערכות לכך 2. אי פינוי של אוכלוסיה מהצפון על מנת שלא להיראות תבוסתנים 3. אי הפעלה של חוק משק לשעת חרום וגופי מל"ח (משק לשעת חירום) ופס"ח (פינוי וסיעוד חללים) 4. אי תיפקוד של פיקוד העורף 5. בריחת עובדי העיריות ואי תפקוד העיריות 6. ביורוקרטיה ממשלתית

מעולם לא נוצחה מדינה שיש לה עורף חז

מעולם לא נוצחה מדינה שיש לה עורף חזק כך הוא אומר בכתבה שהבאת. אז למה הפסדנו במלחמה?? יש לנו עורף מפורר וחברה ענייה בעיקר בפריפריה בגלל זה נאלצנו להפסיק את המלחמה באמצע רק בגלל שהעורף אצלנו חלש ומוכה .

sheketz

New member
לי היה נדמה שהפסקנו בגלל

הפסקת האש שהוכרז עליה

נאלצנו להפסיק את המלחמה

רק בגלל שהעורף בפריפריה לא יכל להמשיך כך עוד וספג פגיעות בנפש וברכוש המדינה גילתה שאלפים לא יכלו להמלט לאיזור בטוח רק בגלל שאין להם את האפשרות הכלכלית לעזוב. שהעורף חלש המדינה חלשה -את זה עוד לא הפנים הקפיטליסט אולמרט ושות' אגב ראיתם בערוץ 2 אתמול בחדשות איך קידמו עורכי דין פרטיים מקורבים לבעלי הון לתפקידים בכירים במערכת המשפט בארץ איך הכל רקוב ומושחת במדינה שלנו, אחר כך מתפלאים למה הפסדנו במלחמה

Fasz

New member
מה הקשר לאפשרות כלכלית לעזוב?

אני רק מנסה לפצח את החידה הזאת, האם מצב המקלטים, או העובדה שהמדינה עשתה את המעשה המבורך שעשה גאידמאק ביומיים, תוך 34 ימים, קשור למצבם הכלכלי? מדוע להשתמש בדמגוגיה?

בטח שיש קשר

המצב במקלטים היה איום ונורא אנשים נמקו במקלטים באמצע הקיץ בשיא החום ללא כל עזרה וסיוע מהמדינה מה שגדימאק עשה לא שייך כלל למדינה הוא עשה זאת מיוזמתו אבל לךא רוצה להרבות במילים על האיש הזה שמכר נשק לרוסים ולך תדע עוד למי ואחר כך הוא עוזר בכסף שלו לאוכלוסיה שמופצצת . המדינה הפקירה את תושבי הצפון וכן מי שלא הייתה לו אפשרות כלכלית נמק במקלטים הלוהטים בצפון

לצערי זו לא המלחמה האחרונה שהפסדנו

נפסיד בעוד הרבה מלחמות, בגלל שסדר העדיפויות בישראל מעוות, מושחת ואי שיוויוני. רק שהמלחמות הבאות שלנו, בעיקר מול איראן, עלולות להיות קיומיות. ואם לא נשכיל לשנות את סדר העדיפויות המעוות אצלנו, אין לנו סיכוי לעבור שום מלחמה נוספת ולצאת ממנה בשלום.

vinney

Well-known member
נפסיד במלחמות רק מסיבה אחת

כי לא יהיה מי שילחם. כשבמדינה ישארו רק פרזיטים ומתנחלים - אתם תראו איך תפסידו במלחמות. במלחמה בעצם, אחת תפסיק.

אבל במלחמה הזאת היה מי שנלחם

ובכל זאת הפסדנו..... הפסדנו כי לא היה אוכל וציוד לחיילים הפסדנו כי העורף התגלה כחלש אגב היייתה רשימה שהראתה שדוקא בת"א אחוז הענות להלחם ולהתגייס היה הכי קטן

vinney

Well-known member
למה אתה חושב שהפסדנו?

"אחוז ההענות"? ממה שאני יודע (ואני יודע) אחוז ההתייצבות היה מאוד גבוה, וכל התל אביביים ביחידה שלי (פרט אליי שהייתי בחו"ל) נסעו לימ"חים ראשונים. ולא, לא הפסדנו במלחמה, בכלל לא. אלא אם כן, אתה מקשיב לנסראללה. אבל נסראללה כבר חודשיים מסתתר בבונקר, אם זה נחשב אצלך נצחון - בעיה שלך.

בוא נראה ממממממ

מה היו מטרות המלחמה 1.השבת החטופים ! הצלחנו? לא 2. פירוק החיזבאללה מנשקו ! הצלחנו? לא 3. הפסקת איום ירי הרקטות ! הצלחנו ? לא 4.פירוז דרום לבנון ! הצלחנו? חלקית בלבד היית במלחמה בחו"ל ואנשים פה בצפון חטפו פצצות אבל בלדבר אתה אלוף כנראה יותר ממעשים

vinney

Well-known member
המם...

1. מלחמה לא נועדה להחזיר חטופים. בשביל זה יש פעולות קומנדו. נכון שזה מה שהממשלה הצהירה, אבל מישהו שיקר, או הממשלה או הרמטכ"ל, כי פעולה הזאת, וזה היה ברור מראש, לא תחזיר חטופים. 2. פירוק חיזבאללה מנשקו? למה לא הצלחנו? אולי כן? זה לא משהו שאנחנו יכולנו לעשות בעצמנו, המטרה הייתה להכריח את לבנונים לעשות את זה. חכה, אול עוד תופתע. 3. נכון, לא הצלחנו, גם זה משהו שבפעולה מלחמתית אי אפשר לעשות, ואת זה אנחנו יודעים עוד מימי אנטיוכוס. צבא לא יכול לנצח גורילה. אבל שוב, ראה (2), גם פה - המטרה לכפות על לבנון לשמור על הסדר. 4. גם פה, אתה קובע משהו על סמך עובדות חלקיות. מי יפרז את לבנון, אתה? לא, הלבנונים. בינתיים הם עושים את מה שמצפים מהם, תן לזה להתקדם. עכשיו, בלהתעלם מהעובדה שאני אשם בכל תחלואות העולם, בו נסתכל רגע למציאות, מה שאתה בד"כ לא עושה. 1. נסראללה. מישהו ראה אותו? 2. מי שכן ראה אותו שמע אותו מכה על חטא שאם היה יודע לא היה עושה. הרתעה, אמרנו? 3. סורים, מישהו ראה אותם? 4. מי שכן ראה אותם - ראה אותם מכינים מקלטים ורועדים מפחד. הרתעה, אמרנו? 5. מקובלות החיזבאללה בעולם הערבי - מילא לבנונים עצמם שונאים אותם בערך כמו שהם שונאים אותנו, אבל סעודים תומכים בגלוי בישראל? אני יודע שלך זה לא אומר הרבה, מבחינת צריך להרוג את כל הערבים, אבל מבחינת אנשים שרוצים להמשיך לחיות, ורצוי בשלום - זה הישג אדיר! 6. העלאת תחלואות הצבא לשיח הציבורי - בעית האימונים, זה שהצבא הפך להיות חברת אבטחה פרטית של מתנחלים, זה שהניהול כושל - כל זה נכון, אבל מבחינתי - זה נצחון. כי אני צועק על זה, יחד עם הרבה מילואימניקים אחרים, כבר הרבה זמן. אתה בינתיים טוען שאני בבעיה כי אני לא מאמין בצבא שלי, כי גיליתי לך את האמת על רפואה צבאית. אז נכון שאנשים כמוך אין להם שום עניין בדברים החשובים, הם מודדים נצחון לפי נפח נהרות הדם, אבל מה לעשות, לא כל העולם כמוך. במלחמה הזאת ניצחנו.

אל תנסה לעוות עובדות

ראש הממשלה בכבודו ובעצמו הצהיר את מטרות המלחמה ובראשם החזרת החטופים הפסקת ירי הקסאמים ופירוק חיזבאללה מנשקו טוב היית באותו זמן בחו"ל כנראה לא שמעת טוב ...

ואהה עוד משהו קטן

שאלת בקשר לסורים- אז אסד נאם אחרי המלחמה ולגלג עלינו הוא כבר הספיק לאיים לשחרר את הגולן בידיים סוריות

vinney

Well-known member
אז ליגלג.

אז? כואב לך שהוא מלגלג? אסד כבר 35 שנה חוגג נצחון במלחמת אוקטובר, כן, אותה מלחמה בה הם תפסו אותנו עם המכנסיים למטה והגענו לדמשק. אז אסד מלגלג. יופי, הפסדנו במלחמה כי הוא מלגלג.

למעלה