פרק Orpheus 7X04 - שרשרו!

kinspirit

New member
פרק Orpheus 7X04 - שרשרו!

קדימה חבר'ה...איפה אתם?! אני מקפיצה שרשור ישן שהתקיים על הפרק לאחר הקרנתו באוניברסיטת ת"א. עכשיו כולם יכולים לקרוא את מה שנאמר

Chelnak

New member
לא הייתי בבית, אני צריכה לצפות בפרק

עוד פעם, ואז אכתוב משהו...
ואפרופו הקרנות באוניברסיטה - תהיה הקרנה ב-4.3.05? איזה פרק? (אני לא מבטיחה כלום, אבל אולי אוכל להגיע...
)

kinspirit

New member
מאחר והשבוע לא יוקרן פרק

לא בחירה שלי - נכפה עליי! הפרק שיוקרן בעוד שבועיים (3/3) הוא The First Commandment... אבל שבוע אחרי זה פרק המופת : Cold Lazarus ושבוע לאחר מכן The Nox

Chelnak

New member
דוקא הפרק הזה?! ../images/Emo10.gif

לא נורא... אני חושבת שאם אוכל, אבוא בכל זאת. אולי אפילו אני אגלה שהפרק הזה לא נורא כל-כך...

kinspirit

New member
אה....

תראי, כמובן שאני אשמח *מאוד* מאוד לפגוש אותך...אבל אל תצפי מהפרק להיות פחות נורא ממה שאת זוכרת
לפני ההקרנה של Emancipation עמדתי מול הקהל הנוכח והדגשתי בפניהם שעליהם לזכור שזאת העונה הראשונה של הסדרה וכולם עדיין חיפשו את עצמם... וגם הזכרתי להם שהם ראו פרקים מתקדמים יותר של הסדרה כדי לדעת שהיא אכן השתפרה רבות עם השנים... אין מה לעשות, כמו בכל משפחה, גם לסטארגייט יש את הכבשים השחורות שלה.

Chelnak

New member
../images/Emo6.gif

דוקא Emancipation לא היה כזה נורא...
אבל באמת העונה ה-1 קצת "חלשה" יותר (אם כי חיונית לעלילה).

Hakarpad

New member
אני לא מסכים

לפי דעתי יש בעונה הראשונה פרקים מדהימים (טוב לא לכולם...) אבל אם נסתכל על 101 Children of the Gods 106 Cold Lazarus 107 The Nox 108 Brief Candle 109 Thor's Hammer 110 The Torment of Tantalus 113 Hathor 114 Singularity 116 Enigma 118 Tin Man 119 There But For The Grace Of God 121 Withih the Serpent's Grasp טוב נו... זה אולי רק בגלל שאני מכור :) אבל אני לא חושב עדיין שיש בתוכם חלק מהפרקים הכי טובים בסדרה :)

kinspirit

New member
לא טענו שכל העונה הראשונה לא טובה

אני מסכימה איתך לגבי האיכות של חלק מהפרקים שציינת, אבל עדיין, ישנם פרקים אחרים אשר גורמים לי לרצות לרוץ ולהתחבא מתחת למיטה. זה ברור ומובן, הם עדיין יפשו את עצמם. וכפי שנאמר, דווקא הפרקים האלה חשובים להתפתחות של הדמויות מאחר וזאת הייתה ההתחלה וכל פרק הוביל את הדמות למקום אחר ותרם להתפתחות שלה...אבל עדיין.

Chelnak

New member
גם אני לא טענתי שלא היו בה פרקים

טובים! רק אמרתי, שבהשוואה לעונות האחרות, היא, איך לומר, קצת פחות טובה... אני מוכנה לחיות בשלום עם כל פרקי העונה הראשונה, חוץ מ-The First Commandment. זה פשוט פרק משעמם! (מה שלא ימנע ממני להגיע בעוד שבועיים להקרנתו, אם אוכל...).

subatoi

New member
היה פרק טוב

מהפרקים הטובים האלה שאין הרבה מה לכתוב עליהם. לא יודע להסביר את זה. פרק טוב של טיאלק. פרק טוב של דניאל (אם כי עם פחות פוקוס). אני מת על ברא'טק. היה נחמד כשטיאלק התבדח עם מורו על זה שהוא תמיד נתן לו לנצח. סופסוף שניהם חייכו אחרי פרק שלם. פרק טוב

subatoi

New member
נ.ב. מישהו הבין מה הקשר של

אורפאוס? או זוכר מי הוא היה במיתולוגיה, לחילופין?

Chelnak

New member
במיתולוגיה היוונית:

אורפאוס היה מוסיקאי ונגן (לירה, אם אני זוכרת נכון) מעולה, שהקסים בנגינתו את כל השומעים, כולל בעלי-חיים. היתה לו אהובה בשם אורידיקֵי, שנפטרה בפתאומיות. אורפאוס מוכה היגון ירד לשאול, עבר את קרברוס, הכלב בעל שלושת הראשים, לאחר שהקסים אותו בנגינתו, והגיע להסכם עם האדס, אל השאול, לפיו מותר יהיה לו להחזיר את נשמתה של אורידיקי, בתנאי שהוא לא יסתכל אחורה להביט בה עד שיגיעו אל פני האדמה. אורפאוס לקח את אורידיקי, שהלכה מאחוריו כל הדרך. קצת לפני שהגיע לפני השטח, אורפאוס לא התאפק, והסתכל אחורנית. אורידיקי אבדה לו לנצח. ומה הקשר לפרק? אין לי מושג. אני באמת צריכה לצפות בפרק עוד פעם כדי לחשוב על זה...

kinspirit

New member
אני משערת

שזה קשור להסתכלות אחורה - גם טיאלק וגם דניאל מתמודדים בפרק הזה עם מה שאירע להם בעונה הקודמת. שניהם מבינים בסוף שמעכשיו הם צריכים להסתכל קדימה על העתיד לבוא ולא על מה שהיה בעבר... kinspirit שתחשוב גם היא על משהו מעמיק יותר מזה

Chelnak

New member
יכול להיות...

אם כי לפי המיתוס, ההסתכלות אחורה דוקא לא היתה דבר טוב... ובפרק היה בזה משהו "מרפא".

Hakarpad

New member
לא בהכרח

צריך להסתכל יותר בכיוון של העסקה שאורפאוס חתם עם האדס על החזרתה של אורידיקי, במקביל לכך בפרק אנחנו רואים את דניאל שצריך להגיע להחלטה עם עצמו לגבי חלקים שונים של עברו מהזמן שבו התעלה או טיאלק שצריך להתמודד עם התלות בטריטונין. אני לא חושב שהכותבים נטו לייחס חשיבות דווקא להסתכלות לאחור של אורפאוס כי אם להתמודדות שלו עם אבלו... לרצון שלו ללכת את כל הדרך אל האדס בשביל לנסות ולהחזיר את אורידיקי. יותר מכך, אולי להשוות את הכוכב לשאול (זה מוזכר בפרק אם אני לא טועה בצורה כלשהיא) ובעצם ליצור התמודדות של דניאל עם עברו/טיאלק עם הטריטונין בעודם חוזרים אל "השאול" ומנסים להציל את בראטק וריאק (או אורידיקי אם תרצי) ההסתכלות אחורה איננה דבר טוב לפי המיתוס, אבל גם בפרק נראה לי שמה שמנסים לשדר זה שטיאלק צריך להפסיק לחשוב אחורה על השיתופן ולהתחיל לקחת את עצמו בידיים ולהסתמך על הטריטונין. אם כי איבדתי קצת את הדרך של דניאל (אבל הפרק לא היה על דניאל בסופו של דבר... רק נקודה בדרך של הפרקים המדברים על דניאל - ובכל זאת, מצריך מחשבה.)

kinspirit

New member
אוקיי...זה מוביל אותי למחשבה

מלבד העניין של השאול (שאכן זכור לי שהאנשים שמאחורי הקלעים התיחסו למקום הזה כאל מקום שכזה, שמו דגש חזק על המראה הויזואלי של המקום, שיהיה קודר כמה שיותר), אם נתמקד בדמותו של טיאלק... טיאלק באמת היה צריך ללכת עד הסוף על מנת ללמוד מהיכן מגיע כוחו האמיתי. בתחילת הפרק, לאחר שהוא נפצע, הוא פיקפק ביכולות שלו והאמין באמת ובתמים שהוא כבר לא אותו אדם שהוא היה קודם. הוא לא ראה את עצמו כלוחם יותר, והאמין שהיה טוב יותר לחבריו אילו הוא לא היה חלק מהצוות יותר. הצורך להציל את בנו ומורו הביאו אותו אל אותו כוכב, אולם הוא עדיין התקשה למצוא את הכוח האמיתי שלו וכמעט ונהרג. לבסוף הוא הצליח למצוא את כוחו האמיתי - כאשר הוא ביקש להציל את חיי בנו ע"י הקרבת חייו שלו, הוא גילה את הכוח אשר טמון באהבה למשפחתו וחבריו. כאשר הוא היה מוכן לעמוד על שלו ולהלחם בג'אפה המנהיג, הוא הוא הבין שהכוח האמיתי שלו לא קשור להאם יש בתוכו זחל של גאולד או לא, שהכוח האמיתי שלו בא ממוחו ומליבו. וכן, הוא לא יכל היה לעשות את זה מבלי ללכת בדרך השאול שהוא הלך בה, מבלי לעמוד על קצה הצוק ולהביט למטה אל תוך התהום. בכל הקשור לדניאל זה יותר מעורפל. גם דניאל עבר מסע בפרק הזה, לא פחות חשוב מזה אשר עבר טיאלק. אבל מסעו של דניאל רק התחיל, וכל מי שראה את העונה השמינית יודע על מה אני מדברת. דניאל יצטרך עוד להתמודד עם ההשלכות של הההתעלות והחזרה לדמותו האנושית. בשביל דניאל זאת הייתה רק התחנה הראשונה במסעו, ולכן הפרק לא סבב סביבו אלא סביב טיאלק. דניאל עוד יקבל את הפרקים שלו. בסופו של הפרק דניאל הבין כי עליו להסתכל קדימה ולא אחורה. כי עליו להפסיק לתהות מה בדיוק קרה ולמה, ולהבין שהוא עכשיו כאן ושהוא יכול לעשות טוב. אני חושבת שהמשפט האחרון שהוא אמר (אותו משפט שחקרנו בשרשור הקודם, על כך שעכשיו זו הפעם הראשונה שהוא מרגיש שייך) הוא אחד המשפטים החשובים ביותר בהסטוריה של הדמות. אילו רק הייתי יכולה לשאול את הכותבים מה עבר להם בראש כאשר הם כתבו את זה

Hakarpad

New member
אכן היה מנגן על לירה

וכמה מוזר שגם רעיון זה נלקח אל הארי פוטר... צריך לעשות מתישהו דו קרב Harry Potter Vs. Stargate SG1 יכול להיות די מעניין :)

למעלה