פרק 5 בעונה

ו...

בחיי שכתבתי פה תגובה יותר ארוכה והיא נמחקה לה
זה סרט דובר צרפתית, מצחיק מאוד, אבל גם מכיל סיפור אנושי מרגש, הסרט מצליח כיום מאוד בעולם.
אישית לא ידעתי עליו כלום, פשוט נכנסתי לקולנוע והופתעתי

thisisme4

New member
בצרפתית אני רואה רק סרטי אימה ואלימות

זה נשמע עשר בצרפתית!
עוד לא ראיתי קומדיה צרפתית. אבל ננסה...

סרטי אימה בצרפתית

לא שמעתי על כאלו. אלימות דווקא אני מכיר אבל לא יותר מדי. היחידי שאני זוכר זה ניקיטה של לוק בסון... מומלץ

פאנגירל

New member
ראיתי רק היום

אז הכל עוד טרי-טרי בראש...

אריה פשוט מלכה בעיני. שחקנית אדירה ודמות אדירה. ובכלל מערכת היחסים שלה עם ג'נדרי (שהיה שירטלס בפרק הזה!) מדהימה, וגם זה עם השם המסובך (ז'אקן? משהו? ראקאל? וואטדהפאק? מה חשבו ההורים שלו?
) מועבר טוב מעוד מהספר למסך. מה שקצת הוריד לי הייתה העובדה שבאמת לא הבנתי כמה אריה יכולה להיות טיפשית שהיא לא הורגת את טיוון. גם בספרים זה היה ככה, אבל איך שהוא שם זה נראה הרבה יותר הגיוני... והסצנה הכי גדולה של אריה - הסצנה עם טיוון. אדיר. ושלא תחשדו לרגע שטיוון לא הבין את האיום בדבריה. גם הוא רואה שהיא באד-אסית רצינית.

אני באמת לא אוהבת את דאני. השחקנית שלה יפה מאוד, אבל איך שהוא משהו נראה במשחק שלה מאולץ. אני לא חושבת שזה נראה כמו קומדיה, אבל בהחלט לא עוצמתי כמו שזה אמור היה להיות. דווקא זה שהיא ילדותית נורא מתאים בעיני, כי בסך הכל היא כן ילדה והיא כן מונעת מדחפים. היא לא חזקה כמו שהיא מנסה להיות. בכל מקרה, כואב לי על ז'ורה. גם על המצב הנוכחי שלו וגם בכלל, בעתיד. אמ, ומה היה הקטע של המשרתות של דאני ששונאות אחת את השנייה? ושהדעות שלהן מנוגדות לחלוטין?

ממשיכה לא לאהוב את קית' (השחקן של ג'ון סנואו). לא הג'ון סנואו שדמיינתי בכלל. אבל בכל מקרה אד הקוטר מ-ל-ך! הוא וטיריון משעשעים אותי מאוד ומורידים מהכבדות. ובלי קשר, למה ג'ון נידב את עצמו? הוא סתם מואר באור פחות חיובי ככה. הרבה פחות חיובי. וגם נראה שהלורד המפקד (מורמנט) פחות מחבב אותו מבספרים. *מחכה בקוצר רוח לייגירט*

המוות של רנלי היה מהיר מדי לטעמי, אבל קייטלין מוכיחה לי כמה טעיתי ששפטתי אותה מוקדם מדי (היא נראתה לי הרבה יותר מדי מבוגרת בפרקים הראשונים של העונה הראשונה). גם בריאן חמודה, למרות שהיא לא מכוערת מספיק. טוב, נראה.

איפה ג'יימי? או לפחות המחנה של רוב? כבר שנים לא ראינו אותו!

thisisme4

New member
מה יש לך נגד ג'וני?

הוא יפהפה בצורה בלתי רגילה.. כבר ריירתי עליו מתחילת העונה ה-1... מחכה לרומן שלו עם ייגרט.
וכמובן כמה שיותר בחורים חתיכים ורצוי בלי חולצה - יותר טוב. כבר אמרנו.

הממ לגביי דאני - כשנותנים לך שתי סצינות בפרק קשה להיות אמין במיוחד. זמן המסך שלה ממש מצומצם ואין לנו ממש יכולת להתרגל לדמות שלה ולהזדהות ולהכיר אותה טוב יותר - אני מקווה שהיוצרים של הסדרה ייקחו את זה לתשומת לבם כי בלעדיה העונה לא היתה שווה כלום. בעונה הבאה הייתי רוצה לראות הרבה יותר ממנה, להכיר אותה ואולי קצת סצינות יותר אישיות וארוכות.
היא יפה מאוד אין ספק והיא מדהימה. חבל שדוחקים אותה כל כך עד כדי קוריוז - עלילה קטנה ומצומצמת ובערך 4-5 בעדיפות.
מאוד מאוד רחוקה ותלושה מהמציאות - אכזבה.
לא חושבת שזו אשמתה של אמיליה קלארק. היא בסדר. מתאים שהיא תהיה ילדותית, אחרי הכל היא עדיין ילדונת. חבל שלא נותנים לה יותר מקום בסדרה כי כמו שאמרתי קודם אם לא היא כנראה שהייתי מאבדת עניין מזמן.

thisisme4

New member
אגב - ספויילר
קטן בפנים

לגבי הטמטום של בני סטארק תמיד ידענו.
נד עשה שטות שהלך וסיפר לסרסיי שהוא יודע שג'ופרי לא הבן של רוברט.
ואחר כך עוד שטות שחשב שאצבעוני המסריח הזה והסריס לא יבגדו בו.
אריה זה דווקא פחות טיפשי, הגיוני שהיא תרצה לבחון קודם אם המתנקש עומד במילתו והיא רודפת צדק כמו כל משפחתה בערך כך שטבעי שתרצה להרוג את מי שעשה הכי הרבה דברים רעים.
ועוד נשארו לה 2 בחירות...

ועכשיו לספויילרים-

קייטלין הולכת לשחרר את ג'יימי... שזו נראית לי הכי שטות שבעולם.
וטיריון יהרוג באיזשהו שלב את אביו - טיווין.

פאנגירל

New member
קראתי את השני והשלישי *ספוילרים להם*

ככה שאני יודעת שזה מה שעומד לקרות... אבל בכל זאת המחסור בג'יימי מפריע לי, פשוט כי הוא אחת הדמויות האהובות עליי. נו טוב.

אני לא חושבת שבני סטארק הם טיפשים באופן מיוחד, הם פשוט נוטים לבטוח יותר מדי באנשים. בכל מקרה אם הייתי מתרצת את הבחירה במדגדג הייתי משתמשת בתירוץ הרגיל - אריה היא בסך הכל בת 9 (בספרים, לא בטוחה לגבי הסדרה. 11? 12? 13?). אי-אפשר לצפות ממנה לחשוב ממש בגדול. היא חושבת על משהו רגעי, על מי שפגע בה ובחבר שלה (ג'נדרי) לפני לא הרבה זמן.
למרות שגם התירוץ הזה פחות תקף, כי אין מה לעשות שאין מה שאריה רוצה פחות מלחזור למשפחה שלה ולאריה (כרגע היא עדיין "ארי" או "סמורה"). אני כן חושבת שהיא מספיק חכמה בשביל להסיק שלהרוג את טיוון יוביל לזה.
וכן, אני יודעת שטיריון הורג אותו, ואני לא מצפה שישנו את העלילה. אני פשוט רוצה שיהיה לזה תירוץ חזק... כי בינתיים אין

mentta

New member
גם אני חשבתי על זה.

איכשהו, אפילו שבספר זה עדיין מצטייר בתור צעד מטומטם ומפוספס, העובדה שאריה לא בחרה להרוג את טייווין כן היתה נסלחת... אני קצת מודאגת מאיך שזה יצטייר בסדרה, לא נראה לי שאפשר להעביר את זה באותה צורה. אני באמת מקווה שיתנו לה איזשהו תירוץ טוב כדי שהיא לא תאבד את כל המוניטין המעולה שהיא השיגה עד עכשיו.

למרות שהיא תשיג את המוניטין מחדש עם המרק.

thisisme4

New member
רוב החמוד - ספויילר

הולך למות מהר מאוד כנראה... בעונה הזו!
ומאז שהבנתי את זה אני לא מצפה לשום דבר כבר.

לפחות לא אתאכזב ואכנס טיפה לדכדוך כמו שקרה לי אחרי שנד מת

פאנגירל

New member
*ספוילר לשלישי*

לא בעונה הזו. וכנראה גם לא בעונה הבאה אם מפצלים אותה לשניים. בכל מקרה, זה לא אומר שאת לא יכולה להיות מופתעת מהדרך בה זה עומד לקרות D:

לספר השלישי.

אם איני טועה, הספר השלישי יחולק כך שעונה 3 תיגמר באירועי החתונה האדומה, והרביעית תיגמר בפרשת הרצח של ג'ופרי וטייווין, הסתלקות טיריון, והקרב על טירת שחור.

thisisme4

New member
אבל. עדיין באסה

שוב - אני לא קראתי את הספרים אבל לא התאפקתי והלכתי לויקיפדיה וקראתי שם את כל הספויילרים.
אני שמחה שרוב יהיה איתנו עוד הרבה, (למרות שאת לא יכולה לדעת בוודאות עם היוצרים של הסדרה :)
אבל אני לא יכולה להתחיל לפתח אליו רגשות אם הוא הולך למות נכון? כלומר כן הוא אידיאליסט, הוא טוב לב, הוא הממשיך של נד סטארק! אני אוהבת לראות אותו ומה שהוא עושה.. גם בספר הוא אחלה בן אדם.
אולי יקום לתחייה ביחד עם קייטלין..

thisisme4

New member
אני בספר הראשון עמוד 250

ועוד לא יודעת איך אשיג את השני והשלישי :(

boby25

New member
לא מבין מה קשה בזה?

א. אפשר להזמין באינרנט, או להזמין בחנויות הספרים הקרובות אליך כמו: צומת ספרים או סטימצקי (ממליץ על חבר מועדון של סטימצקי כולה 30 לשנה ומקבלים 20% לפעמים יותר על ספרים).
ב. ספריות, הבנתי שיש ספריות עם סדרת הספרים הזו (למרות שאני חיפשתי בזמנו ולא מצאתי)
ג. פשוט תעברי בין הפורומים בטוח יש למישהו צפוני את הספרים ושהוא מעוניין להחליף, לתת, למכור.

פאנגירל

New member
לא יודעת מה את מגדירה "הרבה"

והיוצרים של הסדרה די דבקים בעלילה של מרטין, לפחות יחסית לסדרות ספרים אחרות שמתורגמות למסך הקטן \ הגדול.
ורוב... למען האמת למרות שהוא טוען להיות "המלך בצפון" הוא דמות ממש לא ראשית בספר, לא מרגישים אותו הרבה (הרוב זה בגלל שהוא לא דמות POV). אבל בסדרה... נו באמת, משחק אותו ריצ'ארד מאדן! רק המראה שלו העלה את המגניבות של הדמות במיליוני אחוזים.

אמאדובה

New member
עצתי אלייך: אל תפתחי רגשות לאף דמות בסדרה

מרטין טובח בהם ללא רחמים

פאנגירל

New member
אין לי דבר או חצי דבר נגד ג'ון שלג,

יש לי הרבה מאוד נגד קית'. אמרת בעצמך, הוא "יפיהפה". ג'ון סנואו אמור להיות דק, שחור, לא גנדרן. הוא לא אמור להביט בכל מה שזז בעיני עגל.
דווקא בגלל שג'ון סנואו הוא אחת הדמויות האהובות עליי (הוא, אריה וטיריון), אני מאוד ביקורתית כלפיו. אבל שוב, כנראה שיש בעיה גם במשחק שלו לדעתי... אחרת לא היו כל-כך הרבה טענות נגדו מכמה אנשים שונים, שאין לא נגד מייסי (אריה) ולא נגד פיטר (טיריון).

את דאניריז אני בכלל לא סובלת למרות שהשחקנית שלה מאוד חמודה ויפה. פשוט נדמה לי שהיא ילדה מפוחדת (מה שלגטימי לאור מה שהיא עברה) שיש לה שאיפות גדולות מאוד ושוב מושג איך לממש אותן. היא שוב ושוב עושה החלטות ילדותיות מאוד וטיפשיות מאוד, וזה קורה לא רק בעונה הזו אלא גם באחרות. אני אוהבת את מידת הפוקוס שנותנים לה בינתיים. לא קורה איתה שום דבר משמעותי (בפרק הבא יהיה משהו די רציני, אבל כנראה שמפאת מחסור בתקציב גם הוא יהיה די אנמי) והיא בהחלט לא צריכה יותר זמן מסך.

למעלה