פרק 218 - A Perfect Wedding

DAN1EL

New member
פרק 218 - A Perfect Wedding ../images/Emo97.gif

Episode #218 - "A Perfect Wedding" Biting off more than they can chew, the Potters take a job catering a wedding, and Joey enlists her buddies to help out. While trying to keep the dinner on time, Joey is preoccupied and conflicted about her father's return to Capeside. Dawson and Jack both console her, but it's with Dawson that she shares a passionate kiss. Meanwhile, feeling alone, Jen patches things up with Abby, hoping to stir up some fun. The two rebels crash the wedding reception, steal a bottle of champagne and head to the docks, where their drunken night comes to a terrifyingly sober and tragic end. And, Gale is determined to win back Mitch, who shows up at the wedding with another woman.

doron g3

New member
The Perfect Wedding

אז סוף סוף הוא הגיע, פרק האיחוד המיוחל. לכאורה, עוד פרק מרגש ורומנטי להחריד שימוסס את ליבנו בצורה שלא נראתה מאז "decsions". אך משום מה בפועל, הוא לא ממש כזה. כבר בצפייה הראשונה הפרק הזה לא ריגש כמו שהיה ניתן לצפות ממנו. אז למה זה קרה? לכאורה, היה בו את כל המרכיבים הנכונים (אולי נכונים מדי): איחוד של דוסון וג'ואי, הופעה של מייק שכרגיל סוחט דמעות (ומייצר כמה בעצמו...) ומוות של מישהו שקרוב לג'ן ששולח אותה לסחרור. אבל משהו הרגיש טיפה מלאכותי מההתחלה. זה מתחיל עם מערכת היחסים בין ג'ואי לאביה, מה שנראה כמו משהו סבוך ומרתק ב"decsions", מופשט לרמות הולמרק בפרק הנוכחי. יחסי האהבה-שנאה שנגלו בפנינו בשתי השיחות המרתקות באותו פרק מצויין, נמוגו לאהבה חסרת מעצורים. אמנם היה איזשהו מחוות פיוס באותו פרק, אבל באמת מישהו מצפה שהקשר הכה מורכב הזה יתרפא בשיחה אחת, מרגשת ככל שתהיה? גם ג'ואי לא, ולמרות שההתמודדות של ג'ואי עם חזרתה של אביה, ועם תחושתיה שלה כלפיו נידונו קלות, הנושא לא קיבל התייחסות רצינית ולא ראינו שלג'ואי יש איזושהי בעיה עם מייק למעט התגובות הפומביות לחזרתו של אביה. תהרגו אותי, זה לא נראה לי אמין, ומעבר לכך הנושא טופל במידה הראויה והנכונה כבר ב"beauty contest". מעבר לדחיפה המיותרת של מייק, כדי להחדיר קצת דרמה לחזרה של דוסון וג'ואי איפה שאין ממש כזו, היו גם עלילות משנה. אם נמשיך לעשות עוול ל"decsions" ולהשוות אותו לפרק של היום, נגלה שהפעם, לשם שינוי, פייסי לא היה דחליל. לא, הוא היה חצי ממערכון בינוני של אבוט וקוסטלו. מערכת היחסים של פייסי ואנדי כבר מזמן חצתה את גבולות הטעם הטוב, ועכשיו היא סתם מגוחכת. אנדי נהייתה קריקטורה, וכל העסק היה מרחק עוגה אחת בפרצוף מסלפסטיק זול. אצל ג'ן המצב לא היה מזהיר בהרבה. בניגוד לאותו פרק מופתי, כאן המוות היה מאולץ, ונראה כך. החיבור מחדש של אבי וג'ן היה די תלוש, וגם המוות, אבל נו מילא, לפחות יש פה תירוץ. מה שאי אפשר להגיד על הפיכתו הפתאומית של ג'ק לחכם הכפר. ג'ואי רצה אליו, הוא פותר בעיות זוגיות כאילו היה ד"ר פיל, ולפתע, כשג'ואי כבר לא אופציה, הוא נהיה חסיד של דוסון וג'ואי. עכשיו הם פתאום סולמייטס... אבל הדבר שמבדיל בין שני הפרקים יותר מכל, הוא הדבר הכי חשוב, המניע. בעוד ש"decsions" היווה את הפיצוץ הכי מבוקר ומושלם, למתח מיני מדוד ומצויין שנבנה במיומנות לאורך עונה שלמה, הפרק היום לא עשה כלום. הפטרון הבלתי רשמי של דוסון וג'ואי, מייק, פעם רק נתן דחיפה קלה לג'ואי, היום הוא כמעט הפיל אותה היישר לזרועותיו של דוסון. בכלל, היה משהו מאוד בעייתי בכל החיבור הזה. כשכולם צופים מהצד והאיחוד נראה כמו הדבר הכי טבעי שיש. גורם לך לתהות מה גרם להם להפרד, וזה רק מכעיס יותר. אבל עוד יותר מכעיס זה האווירה שזה משרה. מייק מעיר שהוא ציפה שהם יהיו ביחד, ג'ק העיר שהם תמיד יהיו ביחד, ג'ואי מוקירה תודה על כל השנים שדוסון היה לצידה, ואז מנשקת אותו. אתה לא יכול שלא להרגיש שהכל נוצר כי יש תחושה שככה זה אמור להיות. יש ביניהם קשר עמוק, כולם אומרים שהם צריכים להיות ביחד, ג'ואי גם מרגישה את זה, שלא לדבר על התמיכה שדוסון נתן ונותן לה, אז היא לא יכולה שלא להרגיש טיפה חייבת לו, טיפה מאולצת לחזור אליו כי זה נראה כמו מה אמור להיות. בנוסף לכל זה, ברקע מתנגן "feels like home" שרק מעצים את אותה תחושה. זה מרגיש כמו בית. יש לה עכשיו אבא, תקווה חדשה, ודוסון מרגיש כמו בית שבדיוק מתאים עכשיו, מרגיש כ"כ נכון וטבעי, איך זה יכול להשתבש? בקלות, כפי שניתן לראות מהדיאלוג האירוני והראוי היחיד בפרק הזה. ג'ואי מתוודה בפני דוסון שהיא מפחדת. מפחדת שאביה שוב יאכזב אותה וישבור את ליבה. זה מה שדוסון צריך היה לחוש היום, צריך היה לומר היום. זה מה שדוסון יאמר בפתח העונה השלישית. אך כמו ג'ואי, דוסון הדחיק את הפחד הזה, רק כדי שכל העסק הזה יתפוצץ לו בפרצוף מאוחר יותר, כפי שקרה לג'ואי. דוסון עונה לג'ואי שאביה היה מועד לאכזב בשל הציפיות העצומות שהיא תלתה בו, ושיש אכזבה בלתי נמנעת, וזה קשה וזה מתסכל וזה בסדר. זה אולי היה ההכשר האחרון שניתן לג'ואי כדי לחדש את הקשר ביניהם. אחרי השעמום של הפרק הקודם, ותחושת הביתיות והיציבות שדוסון ייצג בפרק היום, נותרה רק משוכה שעמדה בדרכם של דוסון וג'ואי. אותו תסכול עצום שחשה אז, אחרי שקיבלה את הפנטזיה שלה. מה ימנע ממנו מלחזור? מה מבטיח לה שהפעם זה יהיה שונה? דוסון סיפק לה את התשובה. זה לא חייה להיות שונה, זה לא צריך להיות שונה, האכזבה היא בלתי נמנעת מכורח הציפיות וצריך לקבל אותה ולחיות איתה. גם אם הנימוק הזה לא הכי משכנע בעולם, זה הספיק לג'ואי שהייתה מסתפקת בכמעט כל נימוק אפשרי על מנת להשקיט את חששותיה ולחזור סוף סוף אל דוסון שעכשיו נראה כ"כ נכון. הפרק קרוי "החתונה המושלמת", ולכאורה מנסים למכור את הזוג המושלם באותה עטיפה רומנטית. אולם הבקעים והחריצים כבר מתגלים עכשיו, ולנו נותר רק להנות מימי פומפיי האחרונים...

doron g3

New member
האמת שיותר מחצי ויותר מקטנטן

אבל אין לי מושג כמה ספויילרים קראת, ולכן עד כמה משמעותי זה בשבילך. בכל מקרה, מצטער אם הרסתי.

snier1991

New member
פספסתי את הפרק אבי מתה?

כי זה מוכיח באופן רשמי שוויליאמסון על סמים

DAN1EL

New member
אכן מתה. ../images/Emo16.gif../images/Emo7.gif ../images/Emo97.gif

דמות ענקית הלכה לעולמה...

doron g3

New member
המוות של אבי היה אילוץ

בשל רצונה של השחקנית (מוניקה קינה) להתפתח "לכיוונים אחרים" מה שנקרא... למי שמעוניין, מוניקה מופיעה בסדרה החביבה "סטודנט חופשי" שמשודרת פה ושם באקסטרה הוט (ופעם גם בערוץ 2), אבל מי שמצפה לקבל את אבי יתאכזב. הדמות חביבה בהרבה, ורחוקה מלהיות ביצ'ית.

DAN1EL

New member
אילוץ? ../images/Emo97.gif

עזוב לרגע את דעתי לגבי אם המוות היה צעד תסריטאי נכון או לא נכון (ואני בכלל לא סגור על דעתי) אבל למה אילוץ? השחקנית רוצה לעזוב? שתעזוב. יכלו להעלים את אבי גם סתם ככה גם בלי שהיא תמות, כי גם ככה לא היה לה קו עלילה משלה, והיו פרקים שלמים שהיו מתעלמים ממנה, ובעונה הראשונה היא הופיעה רק בשני פרקים, וזה לא נראה מוזר לאף אחד. יכלו גם למצוא כל סיבה אחרת כדי להעלים אותה, למרות שהכי קל זה פשוט להעלים אותה בלי סיבה, כי היא דמות משנה, ולא חסר דמויות משנה בדוסון קריק שנעלמו בלי מוות.

doron g3

New member
התכוונתי לאילוץ להעלים

לגבי איך, זה כבר שאלה אחרת, אבל אני חושב שמווות עדיף מלעשות איתה מעשה בודי ולדחוק אותה לתהום הנשייה. היא הייתה דמות חשובה וטובה מדי מכדי להתמוסס ככה. כמובן שהיו עוד הרבה אופציות אחרות אבל בשורה התחתונה אני לא חושב שלמישהו יותר מדי אכפת שהיא מתה במקום ללכת לחפש את עצמה בהודו או אני לא יודע מה.

DAN1EL

New member
מסכים. ../images/Emo97.gif

כי מה שעשו לבודי היה פשוט מגוחך

../images/Emo220.gifףגכךיגכגעגעךחי

אם רק לא הייתי קוראת ספוילרים לא הייתי יודעת מה קורה בסוף... פרק טוב כרגיל, ואני לא יודעת מה להרחיב. אבל יש לי שאלה, שעלתה לי כבר לפני כמה פרקים אבל לא הספקתי לשאול... בקשר לג'ק. הוא יצא מהארון נכון? אז, כאילו, הוא פשוט החליט שהוא הומו? כי לא היה לנו שום ציון של חוויה שלו עם איזשהו בן, או משהו בסגנון. ברור שיכול להיות שהוא מחליט את זה כי ככה הוא מרגיש, אבל עושים לו את המוות על זה, אז למה שלא קודם יבדוק אם זה בכלל נכון? הוא גם אמר באחד הפרקים שהוא לא בתול, זאת אומרת שהוא היה עם מישהי, לא? אז זהו...כל זה לגמרי לא הסתדר לי. ובקשר לפרק היום עוד דבר, סוף סוף שיחה כמו שצריך בין ג'ואי לדוסון.

doron g3

New member
אני מניח שג'ק הבין שהוא נמשך לגברים

גם מבלי שתהיה לו חוויה ספציפית עם מישהו מסויים (אם נהיה פוליטקלי קורקט, וניקח את הצד של ג'ן בויכוח הזה, אז הרי שהוא לא החליט אלא הבין או הודה). אפשר גם שלמרות שהוא מבין, הוא עדיין חושש להכנס למערכת יחסים שכזו. וזה שהוא היה עם מישהי לא ממש אומר הרבה. אפשר להיות הומו ולשכב עם מישהי, אתה פשוט נהנה פחות

doron g3

New member
זו שאלה אחרת לדיון אחר

אבל למיטב הבנתי, הסדרה יוצאת מנקודת הנחה שכמו שאנשים לא צריכים לבדוק קודם כדי לדעת שהם סטרייטים, כך זה עם הומואים. אבל זו נקודות שנידונו כבר בסדרה, אם זה בויכוח של טיי וג'ן על בחירה או בטיעון של אבי על ביסקסואליות.

1Shir

New member
אני נוטה להסכים איתך במקרה הזה

הבחור בחייו אהב נשים ונמשך אליהן מאוד (לג'ואי) בעברו המאוד מאוד קרוב היו לו חוויות מיניות עם נשים ואף חוויה עם גברים אז בסדר, הוא רוצה גברים למה ישר להגדיר "הומו" באופן כ"כ חד משמעי? תגיד שכרגע אתה רוצה בנים ולא בנות וזהו אבל מסכן, מה אני רוצה ממנו, תכל'ס לא מפריע לי שיקרא לעצמו הומו עדיין המעבר בסדרה היה בעיני חד מדי אבל על זה לדעתי כבר התווכחנו כאן דניאל טען שזה לא אמין ודורון טען שכן אם אני זוכרת נכון

DAN1EL

New member
בדיוק ../images/Emo97.gif

אני עדיין חושב שזה היה מהלך רייטינג מובהק, ובגלל זה הוא נראה כל כך תלוש.

DAN1EL

New member
אולי הוא היה עם מישהו ../images/Emo97.gif

באותה חוויה ראשונה, ולאו דווקא עם מישהי.

למעלה