מסכימה אתכם רק חלקית ../images/Emo58.gif
מסכימה לקרוא שהקצב והעומס של הפרק הזה היו פשוט מגוחכים. המהירות בה קאס חזר, הם השיגו שתי טבעות, התמודדו עם שני פרשים ועצרו את מגיפת הקרואטון ממש הפכה את כל הסיפור לעלוב-משהו. היה אפשר לספר את זה בצורה הרבה יותר נכונה עם כל העלילה של הפרקים האחרונים הייתה מתחילה מפרק 15-16 בערך, ולא נדחקת בקושי ובחוסר מטיצוי שכזה לשלושת הפרקים האחרונים. גם אני ממש לא אהבתי את מה שעשו עם מוות. כאילו, יכול להרוג את אלוהים, מה נסגר. הוא פרש או שהוא- מה? אל בעצמו? וגם מה בדיוק הלך שם עם קסטיאל? כל פרק חיכיתי שיסבירו את זה, ובסוף- כלום! הוא היה בבית חולים, הוא אמר שנגמר לו הקסם המלאכי, איך פתאום הוא הופיע שם וכרת למגיפה את האצבע? א-ב-ל! היו גם הרבה דברים שכן אהבתי. אני מוחה נחרצות נגד זה שאלון טען "לא אכפת לנו כבר! שיגידו כן! שיגידו לא!" כי אני דווקא חושבת שהשאלה הזאת היא בערך מהות העונה, לבדוק את גבולות היכולת של סאם ודין. מה הם יקריבו בשביל העולם, מה הם יקריבו אחד בשביל השני. מה שאני כן מסכימה, דרך אגב, זה שאפיזודה המטופשת הזאת עם דין שבמשך וואחד פרק שלם (!) תכנן להגיד כן למייקל, ואז התחרט. היה מיותר וחבל שהכניסו את זה. היה עדיף להשאיר את דין עקשן. זה גם קצת מוריד מהלגיטימציה שלו עכשיו לבקר את סאם על זה. אבל סאם- הרי בדיוק עם השאלה מי זה סאם אנחנו מתמודדים מהעונה השנייה, מאז שנודע לנו על הדם שדים- מי זה סאם, זה שמסכן את חייו ומציל אנשים, או זה ששותה דם שדים ומונע מנקמה או מכעס? מה יותר חזק בשבילו, האהבה לדין או הרצון לפעול לפי ראות עיניו? מה יגרום לו לוותר על הכל, להרוג את חברה שלו לעיניו, או לתת לו הזדמנות להציל את העולם? הדרך אותה סאם עבר, מג'ס ומאבא שלו והשד צהוב העיניים והמוות של דין ורובי והבגידה והחזרה והסליחה והכל- הכל מכין אותו בדיוק לסוף כזה. בעיני זה יכול להיות סיום מצויין לעונה. אהבתי שדין שיקר למוות בפרצוף. זה כאילו, יש דברים שלא משתנים. מוות אולי יכול להמשיך ולרטון עד מחר שדין יהיר, אבל זה לגמרי חלק מהקסם שלו. מפרק לפרק אני מחבבת את קראולי. הוא תפס את מקומו כשד האהוב עלי בכל הזמנים. בתקווה שלא יאכזב אותי בפרק הבא. אפילו אני שמחתי בשביל בובי שחזר ללכת- למרות שזה מעלה את שאלת ה"מי הולך למות" מחדש. מצד אחד אפשר לומר שזה שהוא חזר ללכת הופך אותו לשימושי שוב גם בהמשך. מצד שני, אולי עשו את זה כדי להפוך את המוות שלו ליותר משמעותי. אהבתי את הסוף, את מה שבובי אמר לדין. היה לי שוב חסר אדם. יש יותר מידי קצוות לסגור לקראת סוף העונה, ואין לי מושג איך הם ידחפו את הכל לפרק אחד. מקווה שיהיה טוב.