פרק 21

פרק 21 ../images/Emo58.gif

אני לא מבין משהו... למה הם לא יכלו פשוט לקחת את החרמש של מוות ולהרוג בעזרתו את השטן... זה נראה לי כמו סוף אנטי-קליימטי אם הם פשוט יכלאו את השטן בגיהנום...

alonback

New member
פרק גרוע../images/Emo58.gif../images/Emo58.gif

עונה שלמה דוחפים לנו פילרים מנותקים מהמציאות ואז ב climax של העונה דוחפים עלילה של 4 פרקים לפרק 1. ניהול כושל של העונה הזאת. זה מה שהפרשים ראויים עליו? פרק 1 שבו מתגברים על 2 פרשים?? שאחד מהם הוא מוות???? לא אהבתי גם את מה שעשו ממוות, עד עכשיו לפי ההבנה שלי הפרשים היו שדים מאוד חזקים, משהו בסגנון הסגנים של לוציפר ועכשיו פתאום מוות הוא שווה ערך ואפילו עולה על אלוהים? זה נראה כאילו הכותבים לא היו סגורים מה הם רוצים לעשות עם מוות והדמות שלו השתנתה במהלך העונה. מוות מתייחס לעובדה שאנחנו בפלנטה אחת בגלקסיה אחת (מה שהוא אמר על גלקסיית שביל החלב זה ממש לא נכון), מה קורה? פתאום יש חייזרים ומוות אחראי גם עליהם? הם קצת הגזימו בדמות ובסיפור שלו. כל העצירה של המגיפה (לא הפרש, החיסון) היה פשוט עלבון, פאקינג פרש מתכנן תכנית להפיץ מחלה אבל לוקח להם בדיוק 5 דקות לעצור את התכנית שלו?? מה נסגר? עוד פעם חופרים לנו על להגיד כן, להגיד לא, פעם למייקל עכשיו ללוציפר, די! נמאס! תגיד כן, תגיד לא, למי אכפת, תפסיקו לחפור לנו על זה. ובצורה צפויה מאוד מייקל נכנס לאח השלישי ומה? מאז לא שומעים ממנו? בנייה מאוד לא נכונה של העונה שמתבטאת בפרקים אחרונים מאוד מבולבלים.

../images/Emo216.gif../images/Emo45.gifנאלצת להסכים../images/Emo58.gif

עד כמה שאני אוהבת חלק מהפרקים של העונה..חלקם ממש גאונים(כמו הפרק על האלים). אפילו המשחק שלהם נהיה מוזר לי..בובי לא קשור..מייקל..לוציפר..קאסטיאל.. כאב ראש. ההיי לייט היחידם של העונה חייבים להיות השחקן שמגלם את לוציפר שהוא גאון!!..פילרים מסויימים..אפילו הרעיון של העונה סבבה..אבל ביצוע רע מאוד. עונה הבאה חייבת להשתפר..(תראו את עונה 3 של דקסטר ואז תראו עונה 4-שמיים וארץ!!). קיצר..פרק אחרון חייב להיות טוב..או משהו שישאיר אותנו צמאים לעונה נוספת..:)

משי22

New member
לא, זאת לא.

כבר הודיעו שתהיה עונה שישית ככל הנראה
(הייתי שמה קישור, אבל אין לי זמן. אתה יכול פשוט לחפש בגוגל ולראות).

משי22

New member
מסכימה אתכם רק חלקית ../images/Emo58.gif

מסכימה לקרוא שהקצב והעומס של הפרק הזה היו פשוט מגוחכים. המהירות בה קאס חזר, הם השיגו שתי טבעות, התמודדו עם שני פרשים ועצרו את מגיפת הקרואטון ממש הפכה את כל הסיפור לעלוב-משהו. היה אפשר לספר את זה בצורה הרבה יותר נכונה עם כל העלילה של הפרקים האחרונים הייתה מתחילה מפרק 15-16 בערך, ולא נדחקת בקושי ובחוסר מטיצוי שכזה לשלושת הפרקים האחרונים. גם אני ממש לא אהבתי את מה שעשו עם מוות. כאילו, יכול להרוג את אלוהים, מה נסגר. הוא פרש או שהוא- מה? אל בעצמו? וגם מה בדיוק הלך שם עם קסטיאל? כל פרק חיכיתי שיסבירו את זה, ובסוף- כלום! הוא היה בבית חולים, הוא אמר שנגמר לו הקסם המלאכי, איך פתאום הוא הופיע שם וכרת למגיפה את האצבע? א-ב-ל! היו גם הרבה דברים שכן אהבתי. אני מוחה נחרצות נגד זה שאלון טען "לא אכפת לנו כבר! שיגידו כן! שיגידו לא!" כי אני דווקא חושבת שהשאלה הזאת היא בערך מהות העונה, לבדוק את גבולות היכולת של סאם ודין. מה הם יקריבו בשביל העולם, מה הם יקריבו אחד בשביל השני. מה שאני כן מסכימה, דרך אגב, זה שאפיזודה המטופשת הזאת עם דין שבמשך וואחד פרק שלם (!) תכנן להגיד כן למייקל, ואז התחרט. היה מיותר וחבל שהכניסו את זה. היה עדיף להשאיר את דין עקשן. זה גם קצת מוריד מהלגיטימציה שלו עכשיו לבקר את סאם על זה. אבל סאם- הרי בדיוק עם השאלה מי זה סאם אנחנו מתמודדים מהעונה השנייה, מאז שנודע לנו על הדם שדים- מי זה סאם, זה שמסכן את חייו ומציל אנשים, או זה ששותה דם שדים ומונע מנקמה או מכעס? מה יותר חזק בשבילו, האהבה לדין או הרצון לפעול לפי ראות עיניו? מה יגרום לו לוותר על הכל, להרוג את חברה שלו לעיניו, או לתת לו הזדמנות להציל את העולם? הדרך אותה סאם עבר, מג'ס ומאבא שלו והשד צהוב העיניים והמוות של דין ורובי והבגידה והחזרה והסליחה והכל- הכל מכין אותו בדיוק לסוף כזה. בעיני זה יכול להיות סיום מצויין לעונה. אהבתי שדין שיקר למוות בפרצוף. זה כאילו, יש דברים שלא משתנים. מוות אולי יכול להמשיך ולרטון עד מחר שדין יהיר, אבל זה לגמרי חלק מהקסם שלו. מפרק לפרק אני מחבבת את קראולי. הוא תפס את מקומו כשד האהוב עלי בכל הזמנים. בתקווה שלא יאכזב אותי בפרק הבא. אפילו אני שמחתי בשביל בובי שחזר ללכת- למרות שזה מעלה את שאלת ה"מי הולך למות" מחדש. מצד אחד אפשר לומר שזה שהוא חזר ללכת הופך אותו לשימושי שוב גם בהמשך. מצד שני, אולי עשו את זה כדי להפוך את המוות שלו ליותר משמעותי. אהבתי את הסוף, את מה שבובי אמר לדין. היה לי שוב חסר אדם. יש יותר מידי קצוות לסגור לקראת סוף העונה, ואין לי מושג איך הם ידחפו את הכל לפרק אחד. מקווה שיהיה טוב.

משי22

New member
מן הסתם, לא?

עד עכשיו בכל עונה (חוץ מהעונה השלישית) היו 22 פרקים, אז הפרק הבא אמור להיות אחרון.

משי22

New member
פרטי הפרק ../images/Emo58.gif

שם הפרק: Two Minutes To Midnight תקציר:
Crowley has told Bobby he will reveal where Death is in exchange for his soul. Bobby knows that Sam and Dean need that fourth ring to stop the Apocalypse .... Meanwhile, the Winchester boys find Pestilence, who is not about to come along quietly, but Castiel comes to the rescue. Dean has a meeting with Death to discuss Lucifer, and an unholy alliance is formed at a very high price for Dean.​
פרומו לפרק: www.youtube.com/watch?v=I7QPq3Q8PgY&feature=player_embedded שחקנים אורחים: Julian Richings Mark Sheppard ציטוטים:
Castiel: "I'm saying that I'm thirsty and my head aches. I have a bug bite that itches no matter how much I scratch it, and I'm saying that I'm just incredibly--" Dean: "Human. Wow. Sorry."
Sam: Hey... what are we even looking for? Dean: Well, he's Pestilence so he probably looks sick. Sam: Everybody looks sick.
Dean: So please tell us you have actual good news. Bobby: Chicago is about to be wiped off the map. Storm of the millennium. Sets off a daisy chain of natural disasters. Three million people are gonna die. Castiel: I don't understand your definition of good news.
Sam: "Look, Dean, um, for the record I agree with you...about me. You think I'm too weak to take on Lucifer? Well so do I. Believe me I know exactly how screwed up I am. You, Bobby, Cas, I'm the least of any of you." Dean: "Ahh, Sam." Sam: "It's true, it is, but...I'm also all we got. If there was another way...but I don't think there is. There's just me, so I don't know what else to do, except just try to do what's got to be done."
Death: This is one little planet in one tiny solar system in a galaxy that’s barely out of its diapers. I’m old, Dean. Very old. So I invite you to contemplate how insignificant I find you.
Death (to Dean): I am more powerful than you can process, and I'm enslaved to a bratty child having a tantrum.
Dean: What about Chicago? Death: I suppose it can stay. I like the pizza.​
הדגש|טריוויה:
דין: "אני מחפש את סבתא שלי, יוניס קנדי" - דמות אמיתית, ממשפחת קנדי המפורסמת.
סאם: "זוכר את הימים בהם צדנו רק וונדיגוים?" - הנוסטלגיה. הפרק השני של הסדרה...
מוות: "אתה לא יכול לרמות את המוות"- אירוני קצת בהתחשב במספר הפעמים שדין רימה את המוות בעבר.
קראולי: בחמישי הבא, אנחנו הולכים לגור בזומבי-לנד" - הסרט "זומבילנד" מ 2009 הוא קומדיית-אימה בה שני נערים מצליחים לשרוד בעולם מלא זומבים.

גיא ע

New member
שאלה לגבי קראולי - ספויילר

איך זה שהוא כזה חזק וכל יכול, משיג להם את הנשק ש-"קוטל הכל" וכו'?

משי22

New member
אם לצטט מה שהוא אמר-

"אני אלוף שדי הצומת" שזה אומר כנראה שהוא עושה הרבה עסקאות ומשיג ככה מידע ודברים. ותכלס, כנראה ליוצרים לא היה כוח לחשוב על נימוק יותר רציני

../images/Emo224.gifהקטע עם קאס היה ממש מפגר ../images/Emo58.gif

כאילו הבנאדם פאקינג היה בבית חולים בלכו תדעו.. ואפילו לא אמרו על זה כלום?.. הבנאדם איבד את הכוחות שלו! הוא נהפך לאנושי ואין לזה שום הסבר!?!.. לא אוהבת את אדם,לא רוצה שהוא יחזור..אפילו מרוב שאני שונאת אותו..אני מתה שלוציפר ינצח!!. או ווואטאבר שלא יקרה לו העיקר שיחזור לקבר שלו -_- ואני לא אוהבת שקוראים לו ווינצסטר!!! אני לא אהבתי את הפרשים,כאילו כ"כ הרבה מידע..בכולה 3,4 פרקים.. כאילו על הדקה התשעים התסריטאים מצאו רעיון.

משי22

New member
יש לי שאלה לכל המקטרים ../images/Emo58.gif

לא שאני לא מסכימה אתכם על זה שהפרק היה עמוס, החיסולים של הפרשים מהירים מידי וכו', אבל ידענו מראש שמן הסתם זה מה שיקרה, בהתחשב בכמות הקצוות שנשארו לסגור. אז אתם יכולים רגע להתעלם מהקטע (המעצבן, אני יודעת) הזה ולהגיד מה חשבתם על הפרק חוץ מזה?

alonback

New member
מה יש חוץ מזה

על פי מה אפשר לשפוט את הפרק אם לא עפ"י העלילה שבגלל תכנון לקוי של כל העונה הזאת הייתה מאוד מבולבלת, מפוזרת ופשוט לא טובה. "על טבעי" מעולם לא הייתה סדרת דרמה "איכותית" שאפשר להגיד עליה: דיאלוגים מושקעים, צילומים מרהיבים ועוד כמה דברים מתפלצפים שסטודנטים לקולנוע אוהבים להגיד. על טבעי היא סדרה "שטחית" (לא מילת גנאי) עם קהל יעד צעיר שהמשיכה שלה זה בסיפור, בעלילה (לחלק מהאנשים בשחקנים) וכשהחלק הזה לא עובד אז קשה להנות מהסדרה. קחי סדרה כמו דקסטר, עונה 3 הייתה ממש גרועה מבחינת סיפור הרקע אבל עדיין כל פרק היה מדהים כי דקסטר היא כן סדרת איכות שאפשר להגיד עליה את כל הדברים שציינתי למעלה, זאת סדרה שיכולה להסתדר עם סיפור רקע מבולבל, לא בנוי טוב ואפילו פשוט רע, "על טבעי" לא יכולה. כל הדעות המובאות למעלה הן דעתו האישית של הכותב ואין בכוונתו להעליב/להכעיס את כל הבנות שחושבות ש"על טבעי" היא הסדרה הכי טובה אי-פעם.

משי22

New member
../images/Emo6.gif

אהבתי את ההבהרה בסוף
טוב, אז אני לא מסכימה מן הסתם, אבל אני לא אתווכח עם דעתך (ועדיין לא ראיתי דקסטר
למרות שאני ממש רוצה כבר).

WatchMeWatchYou

New member
את חייבת לראות דקסטר

סדרה מעולה! מאוד מומלצת. תגידי לי אם את צריכה עזרה בלהשיג את הפרקים

WatchMeWatchYou

New member
../images/Emo45.gif

מסכימה איתך. לפחות על מה שנאמר בקשר ל"דקסטר". לא ראיתי עדיין את הפרק שעליו אתם מדברים, אז אני לא אגיב ישירות עליו, אבל אני מסכימה עם זה שעל טבעי לא יכולים להרשות לעצמם דברים שאפשר בדקסטר מבחינת טיב ועומס העלילה.

alonback

New member
הבנתי מה התכוונת

אני פשוט זוכר שנתתי לך מאיפה לראות לפני מס' חודשים (אם זאת לא היית את אז לא משנה) ותהיתי באיזה קצב ראית.

למעלה