כנראה שלא כולם דורשים מעצמם את מה שאת דורשת מעצמך...
ואני חושבת שזו אפילו בקשה קצת מוגזמת (מכלל הציבור).
מי שיש לו מודעות מיוחדת לתרבות שבה אנו חיים, ערכים נעלים יותר ומוסר עצמי גבוה יותר - בהחלט ינהג כמוך, ויהיה ראוי להערכה.
אבל אלו לא רוב האנשים, אפילו לא מיעוט גדול, ואני לא חושבת שכולם מחויבים לחשיבה ביקורתית כלפי החברה שהם חיים בה. מי שרוצה ומסוגל לכך - מבחינת ההשכלה שלו, ההבנה החברתית שלו, הערכים שלו, היכולת שלו לחשיבה מעמיקה וחדשנית - יעשה כך. מי שלא, שזה הרוב, יתנהג בהתאם לאופן המקובל בחברה בלי לחשוב יותר מדי. ולצערנו בחברה שבה אנו חיים, אופן ההתנהגות המקובל הוא להיחשף בציבור (מצד אחד), ולבהות באלו הנחשפים בציבור (מצד שני) - כמו גם לחוות דעה על הגוף של מי שנחשף. אז זה מה שרובנו עושים, ורובנו לא טורחים לחשוב על זה ולעצור את המחשבות הללו. אני לא חושבת שצריך לבקש זאת מכל בני החברה, כמו שאת אומרת. אם כבר הייתי משנה משהו, זה את התנהגותם של קובעי המדיניות והשיח - מהפוליטיקאים ועד לאנשי התקשורת, מסוכני דוגמנות ועד לצוותי הפקה של תכניות בידור - שהם ימתנו את השיח הוולגרי הזה שרווח בחברה שלנו. כאשר מדובר בצרכנים ובאנשים הפשוטים בחברה, שמקבלים את השיח הזה בלי יותר מדי יכולת להשפיע עליו, ישנם כאלה שיתנגדו לו וישנם כאלה שלא. אך לא הייתי מצפה להתנגדות כדבר שבשגרה. כולנו חיים בתרבות ומושפעים ממנה, לטוב ולרע... מודעות חברתית זו פריווילגיה, לא יכולת הכרחית שצריכה להיות לכולם. אחרת מלכתחילה לא היה דבר כזה, השפעה חברתית, וכנגזרת מכך לא היתה גם תרבות שמשותפת לכולם.