פרק שני ?

פרק שני ?

אצל כל אחד בדמיון,ברצון נראה אחרת. יש מי שפרק שני = נשואים יש מי שפרק שני אומר לו חיים משותפים ללא טבעת ויש מי שיאמר הפרק הזה בחיי הוא בלי מחוייבות בכלל ויש עוד ועוד גישות כמספר בני האדם. אז מה אתם אומרים איך נראה הפרק השני שלכם?

ממתינה

New member
פרק שני

צריך להיות קודם כל לאחר התנערות מהפרק הראשון, כלומר לאחר שנרגעים ומבינים את הטעויות כי הריי גם אנו טעינו פה ושם. פרק שני לא חייב להיות עם טבעת עם הסכם או כל הגדרה אחרת, מה שחשוב שיהיה יותר טוב ויותר בטוח, פרק שני שונה מאדם לאדם לא כל אחד חושב שהטבעת היא תהיה יפה יותר ומוצלחת יותר, המטרה היא הקשר עצמו כמו גם בפרק הראשון, מה שחשוב בהגדרה הוא הקשר הזוגי עצמו ועל שאר הדברים אם להתחתן או איך זה כבר שולי.

בדיוק

מה שאמור היה להיות בראשון. (ואף אחד כמובן , לא מבטיח שהשני יהיה האחרון). הוא ייראה בדיוק , מה שאמור להיות בכל זוגיות שלפעמים מקריבים אותה על חשבון דברים טריוויאלים פחותי ערך.
אהבה ומשיכה - זה הדבק.
יצירה ובניה משותפת - זה האתגר.
חופש ביחד עם וויתור - זה הערך המוסף.
זה מזה @שוט

אקדמאית

New member
שלום לניצת שושן ולכל החברים האחרים

אני התחלתי מהפורום גרושים וגרושות והצצתי גם בפורומים דומים, בין היתר בפורום זה, ונתקלתי בשמות מוכרים מ"פורום האם". היה לי קצת קשה בהתחלה להשתתף משום שאני גרושה טריה וטרם יצרתי מערכת יחסים כלשהי שאוכל לכנות אותה כפרק שני (האמת - אף מערכת יחסים!). "פרק שני" בשבילי היא מערכת יחסים הדומה לזו שבפרק הראשון- מערכת יחסים קבועה עם אדם אחד, אולם הרבה יותר משופרת ויותר חכמה, משום שהוסקו המסקנות מהטעויות שעשינו בפרק הראשון. היא יותר בשלה, יותר בעלת נסיון, יותר רגועה ויותר סובלנית. היא גם יותר מורכבת כי לפחות צד אחד בא עם ילדים ממערכת יחסים מפרק א´ ועל כן היא כוללת "מרכיבים חדשים" ובעיות חדשות להתמודד איתם שאיננו מכירים מהפרק הראשון. פרק ב´ אינו מחוייב לדעתי להיות עם טבעת. הוא יכול להתכוון לחיים משותפים תחת קורת גג אחת. גם שמעתי שיש כאלה שיש להם פרק ב´ בבתים נפרדים, אולם לדעתי הם פחות מקובלים. בשלב זה של חיי עוד אינני מחפשת את פרק ב´ אלא עדיין בשלב הביניים של התאוששות מפרק א´. מיודעי דבר (גרושים וגרושות בעלי נסיון) הבנתי כי נדרשת "תקופת הבשלה", אינדיבידואלית לכל אחד, עד שמרגישים פתוחים לקשר מחייב וקבוע. לעיתים קרובות (מאד) יש לי תחושה חזקה שאהיה מאלו בעלי פרק א´ בלבד! יתרת חיי תעבור עלי בבדידות, שתופר אולי מדי פעם, באורח מזדמן. ובנימה "אופטימית" זו - אאחל לכם לילה טוב ופרק ב´ מוצלח לכל השואפים לו!

ברוכה הבאה אקדמאית ../images/Emo140.gif

רק אל תאבדי תקווה איני חושבת שיש מי שמגיע לו לעבור את חייו בבדידות.

לא יודעת, לא יודעת ולא יודעת

כמו שאימי ז"ל נהגה לומר: "אני יודעת מתי אני יוצאת, ולא יודעת מתי אני חוזרת" ויש גם פתגם נכון באידיש: "האדם מתכנן, ואלוהים צוחק". אני רק יודעת שאני לבד, ז"א, לא לגמרי לבד, יש לי ילדים ומשפחה וחברים וכו´, אבל אין לי בן זוג, נשמה תאומה, אהבה. לא יודעת איזו צורה ילבש פרק ב´. לא מתכננת. זה טיפשי. לא חושבת שרוצה נישואין וילדים נוספים, אבל אם אתאהב והוא נורא ירצה? לא רואה את עצמי עוזבת את ביתי, ולא רואה את עצמי מכניסה לכאן מישהו, אבל? אם זה יקרה באופן טבעי? לא יודעת מה יהיה ואיך יקרו הדברים ומה צופן המחר. הנבואה ניתנה לטיפשים. אם הייתם שואלים אותי לפני שלוש שנים אפילו, מה יהיה עוד שלוש שנים, בטח לא הייתי חוזה את היום. אז...??? את בעלי ז"ל אהבתי עד כלות הנשמה, אבל לא יודעת אם היום הייתי בוחרת בשכמותו, טעם של גיל 20 לא דומה לזה של גיל 40 (עוד מעט), אז מי יודע מה יהיו הרצונות שלי עוד שנתיים. ואם אפגוש מישהו רק עוד חמש שנים? בכלל אז יהיו לי רצונות אחרים. לא יודעת איך נראה פרק ב´. בקושי ניחשתי מה קורה בפרק א´.

ממתינה

New member
אז ניצת , מה זה אומר?

שמי שלפחות יודע/ת מה הוא רוצה זה אומר שהוא מוכן ורוצה? ומי שלא מסתכל יותר מידי קדימה וגם לא יודע מה היה רוצה ואם יש לו את השאיפה לביחד, אז אומר שהוא לא רוצה? מלאת קסם בעצם מאוד צדקה בחלק ממה שכתבה- מי יכול לדעת מה יוליד המחר, היום אנו אוהבים בשר ומחר ממש לא, היום מתכננים טיול למחר וקמים בבוקר וטיול ממש לא. השאלה: האם אנו יודעים היום לפניי פרק ב´ מה היינו רוצים? מה מגיע לנו ? ולמה אנו שואפים?

ממתינה, את שואלת אותי מה זה אומר?

הרי אני בדיוק כמו כל אחד שכותב בפורום,עם רצונות משלי חלומות משלי.לדעתי אין נכון ולא נכון,מדובר כאן בבני אדם, ברגשות וכפי שכבר הזכרתי כאן פעם,אין לי ולאף אחד בעצם את הזכות להתווכח עם רגשות... איך אני רואה את הפרק השני שלי? אוהו איזו אידיליה... חתונה? ממש לא. חיים משותפים? גם לא הייתי רוצה הייתי רוצה קשר של חברות מופלאה כאשר כל אחד מאיתנו שומר על הביית,הפינה האישית שלו. רוצים? יש ביחד מתחשק לחוד? יש את הפינה האישית הכל מתוך רצון כן ואמיתי להיות יחד רק בגלל שרוצים ולא בגלל שמוכרחים. זה החלום שלי. אני יודעת הוא אינו נפוץ אבל הוא שלי
ניצת

ממתינה

New member
כן ניצת יש בזה משהו

חשבתי הרבה על זה לאחרונה והחלטתי שזה הכיוון הנכון (בכל אופן בשנים הראשונות.

גורן44

New member
הפחד למחזר טעויות ?

זה הפחד הזה ? מה שאת מתכננת כפרק שני גם בו אין לך נסיון ! ואולי כשיהיה לך מישהו שתאהבי מאד,ותרצי רק לעצמך,רק לעצמך - כי כך אנחנו בנויים, תחשבי אחרת.. רוצה לומר - בואו לא נעשה תוכניות ,נלך עם הקשר ,ונוליך אותו לאן שנרגיש הכי טוב. מסכימה עד כאן ?

גורן44

New member
מדבר לעצמי...

נו, שוב אני כאן לבד, אני והגיגיי.. ולאן עפים היום ? אין הארות,סתם . איפא אתתתתתתתתתתתתתתתתתם ? הילדים השכיבו אותכם לישון ? ניצת - תמחקי הודעה זו. ממחר-מבטיח ,אפתח word ושם אשתולל חופשי. מבזבז לכם שטח מסך. פעם הבאה,תהיו פה. מכבה את האור. נשאר לי העיתון,עוד סיגאר אחרון, ולמיטה. אני ו-2 הכריות שלי. איזה פינוק !

נו נו מה נעשה איתך?

האיש שמאיר את הלילות? לא נורא המשך להאיר את לילותינו לפחות אני יודעת שיש מי ששומר לנו על ה
. תמשיך להשתולל לנו כאן,אוהבים את ה"השתולליות" שלך
בוקר טוב ישראל

מסכימה איתך בעניין התכניות

נכון שאי אפשר לעשות תכניות וגם לא להצהיר הצהרות שמי יודע איך נרגיש ונרצה ברגע האמת. יחד עם זאת נראה לי כי זה הקשר הנכון (בעיני ) לפחות בשנים בהן אנו מגדלים ילדים.כבר היה לי קשר שכלל חיים משותפים והוא נפל. כשאמרתי שנינו ביחד וכל אחד לחוד,לא התכוונתי שאתחלק עם אהבתי כיוון שקשר שאין בו אמון מלא אינו קשר עבורי. האופציה שלכל אחד יש את המרחב שלו נראת לי כשומרת על הגחלת כאומרת אני לא חייבת - אני רוצה,מה שעושה את כל ההבדל. ויש עוד הרבה ,הרבה הרהורים שמשתלבים בנושא. ואתה יודע מה? אולי באמת קיים בי הפחד לחזור להיות אותה וונדרוומן שהייתי...

גורן44

New member
...לא חייבת - רוצה ....../images/Emo61.gif

איזה יופי של משפט,איך אמרת כ"כ הרבה ב 3 מילים פשוטות. זה בעצם תמצית העניין. וזה מה שפוסל למעשה, או אפילו-מנשל את החופה והקידושין מהצורך בהם.מה טעם יש לנו בכאלו אם כוחם הוא במחויבות שהן יוצרים,לעומת תחושת הצורך שהיינו רוצים שרק היא תהייה זו שבזכותה קיים אותו קשר זוגיות נפלא.קשר שרק מעטים זוכים לחוש לאורך זמן והם הם המאושרים שביניינו. כל נושא החופה וק.. מיושן ולא עומד ברוח התקופה.עובדה. הדור הקודם היה אחרון המאמינים ,אז עוד היו גרושין - בושה,כמעט פשע. היום הדברים שונים בתכלית.לא גיליתי כלום.אני יודע. הרעיון לחלוק חיים,ולא מרחב מחייה, הוא רעיון גדול ומיושם בהצלחה.יש בו טעם ביחוד אצל זוגות בהן אחד הצדדים "חונק". לא בכל תא משפחתי זה קורה, לרוב - כן. עדיין - כל מקרה לגופו. ומה רע בלהיות וונדרוומן ? קחי אותו לטיסה,על הגב,, שובאני.

אכן זה כל הקסם ../images/Emo8.gif

לא רוצה ,לא,לא לא להיות שוב וונדרומן כל חיי סחבתי אותו על הגב הוא כבר כואב ועכשיו אני רוצה יד ביד
רוצה להניח ראש לפעמים,להרשות לעצמי להיות גם חלשה ולא צוק איתן כל הימים רוצה הרמוניה ושיתוף פעולה רוצה מי שיאהב אותי כמו שאני עם הטוב ועם הרע,שלא ירצה לשנות מאום וכמובן שגם אני אותו באותה המידה ביקשתי הרבה?

ממתינה

New member
בודאי גורן חמוד

בגלל זה התחמקתי עם המשפט האחרון שאומר "בשנים הראשונות" כשאני אוהבת אני קרציה לא עוזבת לרגע ולא רוצה שיעזו כל הזמן מקרקרת סביב ומפנקת בכיף וגם מתפנקת כמובןןןןןן.

גורן44

New member
וטוב שכך,ממתינה

טוב שכך את עושה,כי רק כך יצא משהו טוב מאיזה מערכת יחסים עם משהו. תשמרי על קו מחשבה זה. ממתינה יקרה.

ממתינה

New member
שלום גורן וניצת , כאן הקרציה

האוהבת המקרצצת שלא אהבה כבר הרבה זמן ראו הוזהרתם.

*יערית

New member
קרצי?קרצייה?

יש לי דודה מרוקאית אמיתית..אחרונת הדודות שנשארו לי מאז אתמול
שאומרת קיוץ למילה קרצייה,מאז אימצנו אנחנו במשפחה את המילה.. זה נחמד..קיוצית
למה לא אהבת הרבה זמן? את עצמך זה לא מספיק?
יערית.

למעלה