פרספקטיבה אחרת

איזה קשקוש

ההשוואה של המלחמה הזאת לכיבוש השטחים ב-67 זה פשוט פתטי. אף אחד לא לקח מהפלשתינים עצמאות ב-67, הם היו תחת שלטון ירדני לפני זה. הם אפילו לא היו קיימים כעם... או לחלופין אם הם כן היו קיימים כעם, אז הם כבר היו תחת כיבוש ודיכוי. ארה"ב לא תישאר בעירק אחרי המלחמה, אין לי מושג אם באמת יהיה שם יותר טוב אחרי זה. אבל סאדם צריך ללכת. כשיש לך אוטו דפוק שכל שבוע צריך מוסך, מחליפים את האוטו. זה לא מבטיח שהאוטו הבא לא יהיה דפוק, אבל החוסר וודאות הזה הוא לא סיבה להישאר עם האוטו הדפוק. וכמו לכל דבר בחיים, גם להחלפת אוטו יש מחיר... כנ"ל לגביי ההשוואה לכניסת צה"ל ללבבנון. הכניסה היתה מוצדקת לגמרי, ההישארות מוטעית. ואכן האזרחים הלבנונים שמחו, אפילו צד"ל שיתף פעולה עם צה"ל, ומה לעשות, החיזבאללה... אין לי כח להקליד עוד... הבנת, נכון ? אני אציע לך את מה שכבר הוצע לך פה לפחות עשר פעמים: תתעוררי מהחלום המגוחך שאת חיה בו. סאדם ושאר הטרוריסטים לא רוצים שלום. הם לא רוצים לחיות בשקט. הם רוצים מלחמה, הם יוזמים אותה, מתחמשים, תוקפים ואך ורק הם האשמים. צריך למגר אותם מהעולם ולפרק אותם מהכח שלהם.

Michal7

New member
רק בגלל שמישהו חושב בצורה שונה ממך

אינו אומר שמה שהוא אומר זה קשקוש. לא אני כתבתי את המאמר אלא מר גדעון לוי. אם אתה רוצה אתה יכול לשלוח לו דוא"ל ולהגיד לו מה אתה חושב. לדעתי המאמר של מר לוי מעורר נקודות חשובות למחשבה. עצם אמירתך "סאדם ושאר הטרוריסטים לא רוצים שלום. הם לא רוצים לחיות בשקט. הם רוצים מלחמה, הם יוזמים אותה, מתחמשים, תוקפים ואך ורק הם האשמים" מראה כמה שצורת חשיבתך היא חד צדדית. כפי שגדעון לוי אמר בעצמו: "Don't the Iraqis have a right to resist aggressive invasion? Is it really only the fear of Saddam Hussein that drives the Iraqi resistance, or is it a legitimate uprising against a foreign invader, mixed with deep and perhaps justified anti-American sentiments? The war in Iraq is only in its initial stages. It's hard to say what lies in store, but it can already be established that this is not a war of the sons of light against the sons of darkness. The Iraqi children, like all children, would rather be held in the arms of their parents than a foreign soldier, however compassionate and enlightened he looked in the photographs." מי שיזם את המלחמה הזו הוא בוש והממשל שלו. לא שינה לו שהאו"ם אומר שאין הוכחות הקובעות שלסאדם יש נשק להשמדה המונית (נשק שאגב קיים בשפע בצבא ארה"ב). הוא רצה "להיכנס" בסאדם וזה בדיוק מה שהוא עשה. ומי שיעמוד בדרכו (כולל זקנים, נשים וטף) יירמס (או יישרף למוות וכו'). מיכל פניקס אריזונה

טוב, אני מרים ידיים

מאז הבר מצווה (בכותל) נשבעתי שאני אפסיק לדבר אל קירות... אצלנו היום יש שמש מלאה, שמים כחולים ו-73 מעלות. יום נעים

ננסנס

New member
הפעם לא אגיב...

רק אומר לשאר הקוראים כי גדעון לוי הינו אישיות שנויה במחלוקת בישראל, ולא בקרב רוב העם (שלגמרי סולד מדבריו) אלא גם בקרב חוגי השמאל. האיש, אנטי ציוני ואנטי מדינת ישראל, תמיד בוחר בצד הערבי ודואג להזין אותנו בהסטה אנטי ישראלית עם כתבות ותמונות של הפלשתינאי המסכן שצה"ל הרס לו את הבית (כי שימש מיסתור למחבלים כמובן) או של נהג האמבולנס שנורה ע"י חיילי צה"ל (בעת שהבריח נשק ומחבלים בתוך השטחים) ועוד ... מיכל, בבקשה !!! אל תגיבי לי. אין לי שום חשק להכנס איתך לויכוח חד צדדי בו את יורה ציטוטים באנגלית של פילוסופים מסוף המאה השמינית, שמה זה מעייפים אותי...

Michal7

New member
ננסנס, זה פורום ציבורי וזכותי להגיב

להודעות שאתה מציב בו (לו לעומת זאת היית שולח הודעה זו בפרטי, הייתי מכבדת את בקשתך ולא עונה לך. אגב, אינני מכירה את גדעון לוי אישית, וזו הפעם הראשונה שקראתי משהו שהוא כתב). בקשר למאמר שצירפתי לו קישור- תראה זה מאוד קל לזלזל בכותב המאמר, במקרה זה לומר שהוא דמות שנויה במחלוקת וכו' (ואני לא אומרת שהוא איננו, האמת היא שאינני יודעת). העניין הוא שהמאמר שלו מביא לקורא המערבי את האפשרות לראות כיצד ייתכן שהצד השני, מעבר למתרס מרגיש. הרגשתי שהואיל והתקשורת מהזרם המרכזי "מפציצה" אותנו בתעמולה של האמריקנים (והתקשורת כאן בארה"ב בהחלט מגוייסת לעניין זה - אפילו יניב DC יכול לאשר את זה), מן הראוי להעניק חשיפה לצורת חשיבה שלמרות שאינה פופולרית כאן היא עדיין מביעה כיצד חלק מהאנשים מרגישים וחושבים.
מיכל פניקס, אריזונה נ.ב: הג'חנון שאכלת נשמע באמת נהדר. לצערי הפעם האחרונה שנהניתי מג'חנון היה כשגרתי בארץ...

depechemode

New member
למה אף פעם לא רואים פלסטיני

שתומך בטרנספר ומציאת מקום אחר לערבים? עושה רושם שאנחנו עושים להם את כל העבודה מהצד שלנו

Michal7

New member
כשאתה אומר ערבים, אני מניחה שאתה

מתכוון לפלשתינאים? אם כך, אני מסכימה אתך, לא זכור לי ולו פלשתינאי אחד שתומך בטרנספר של הפלשתינאים. אבל זה לא רק "אנחנו עושים את העבודה", זה גם האירופאים ולא מעט אמריקנים, ואני בטוחה שיש עוד שלא הזכרתי. מיכל פניקס אריזונה נ.ב: אני ממש לא פותחת דיון כאן על הפלשתינאים, אז בוא לא נתחיל, ונסכים ששנינו מסכימים שאנחנו לא "מכירים" אף פלשתינאי שתומך בטרנספר של הפלשתינאים.

טל ר

New member
גדעון לוי

מיכל שלום, לגדעון לוי טור שבועי במוסף הארץ זה שנים (בשם "אזור הדמדומים"), ולכן לומר שאין לו פתחון פה בתקשורת מהזרם המרכזי זה לא ממש נכון. אני קורא אותו זה מספר שנים, ונדיר שאני מסכים ולו למילה אחת (לומר שהכתבות שלו חד-צדדיות זה Understatement), אולם אני מקפיד לקרוא - קריאה ביקורתית, על מנת להשכיל. הייתי רוצה לראות גדעון לוי פלסטיני, אשר יחיה שבוע אחד מעבר לכתבתו הראשונה. אני גאה בכך שישראל היא חברה המתירה לאדם להחזיק בדעות מעין אלו. טל.

Michal7

New member
רוב הסיכויים הם שאתה צודק...

סביר להניח שלו היה "גדעון לוי" ברשות הפלשתינאית המנסה להציג את הקורה מנקודת ראות ישראלית היו דואגים להשתיקו מהר מאוד... מיכל פניקס, אריזונה

depechemode

New member
במילים אחרות.. טרנספר ליפי הנפש!../images/Emo6.gif

הערבים צריכים כמה מהם שישגעו אותם

az ma

New member
אכן אה פורום "ציבורי" וזכותך...

גם לא להגיב... עלה אי פעם בדעתך

az ma

New member
וואללה, יופי! אתה מחמש ת'אויב...../images/Emo123.gif

למה, נראה לך שה"בליץ" שלה "איבד קיטור"
לי היא דוקא נראית מזוינת מכף רגל ועד 'ראש' עם מאגר תחמושת בלתי נדלה...

michal7 היא לא אויב

בכל משפחה יש אחד או יותר שיוצאים קצת דפוקים. גם אני גאה בעובדה שאני חלק מחברה שמאפשרת לאנשים כמוה להתבטא בלי לחשוש לחייהם. לא שמת לב שבספקי "ידיעה חדשותית" זו, אני מסתלבט עליה? התגובות שלה תמיד מבדרות אותי.

az ma

New member
שמתי לב ... וזה גם 'מוכר' לי...

אני יכול לראות אותה יושבת, ככה ב'כוננות', עם האצבע על ההדק (KB)... מלאן ציטוטים ב'מחסנית'... אולי גם מסכת אב"כ... תרה אחרי קורבנות תורניים... מקוה שחסמו אותה בפורומים של בני נוער... בנסיבות מסויימות זה יכול להיות יותר מדבק מאיבולה...
Anyway, איך שאני קורא את שדה הקרב: דפש עוד צעיר והוא, שלא כמו החתול, כנראה לא חגג בר-מיצוה בכותל... או שהוא פשוט 'שכח'... בכלל, אני מתפלא שהוא לא מעדיף לשחק עם הצעצוע החדש שלו... ננסנס מאבד חמצן בקצב מואץ... רואים שהוא היה פעם בכושר אבל הגיל (חכמת חיים) 'מראה את אותותיו'... אתה וחדש איבדתם תקוה... אני מזהה 'סימני' ציניות... אני, כמו החוף...נטוש ובלי כוחות... אפילו שלמוטו, שנכנס למערכה לצידה ברוח קרב שמאפיינת לוחם טאליבאן-צעיר-מיוחם-על-בין-לאדין, ירד מהרדאר... ורק 7, כמו הבאני...it just keeps going and going and going...

למעלה