בנפיקה היא קבוצה מצויינת בזכות עצמה
שהגיעה לדרג הראשון באירופה בזכות הצלחות יפות, בעיקר במפעל השני של אופ"א, טוטנהאם לא "חייבת" לנצח אותה כי אני בכלל לא בטוח שמדובר בקבוצה טובה יותר.
זה לא עניין של לפתוח רגליים - אף מועדון ספורט מקצועניי לא יעשה דברים כאלה. אבל כן, היחס והגישה למשחקים במפעל מעידים על איך שהמועדון תופס אותו. רק לשם השוואה, בהרכב של טוטנהאם היום (בסגל די מלא, ללא פציעות מיוחדות שאני זוכר) היה רק שחקן שדה אחד שהשתתף במשחק נגד לימסול שלושה ימים לפני כן - יונס קאבול. תשעה שינויים בהרכב בין שני המשחקים - זה נתון שמספר לך הכל. מן הסתם, עדיין מדובר בשחקנים יותר טובים ממה שיש ליריבה, ולכן בד"כ זה מספיק כדי לעבור את שלב הבתים ואולי עוד שלב או שתיים של נוק-אאוט. כשמגיעים למצב שצריך לעלות הרכב בכיר מול יריבה ראויה (כמו בנפיקה, בילבאו או נאפולי) ביום חמישי ואז ביום ראשון להגיע למשחק צמרת קריטי על הטופ4, החשבון הוא פשוט מאוד - עוד 5 מ' יורו אם נזכה במפעל, עוד 50 מ' יורו אם נעפיל לליגת האלופות - שווה לתת לשחקנים הבכירים לנוח.

אף אחת מהקבוצות האנגליות לא מעוניינת במפעל הזה, זו עובדה. ההיעדרות מאירופה מאד עזרה לליברפול בשנה שעברה, כפי שרודג'רס ומוריניו העידו. במקום לנסוע לכל מיני מקומות נידחים באירופה ולשחק פעמיים בתוך 72 שעות, למנג'ר יש שבוע שלם להכין את הקבוצה שלו למשחק. אני משוכנע שואן חאל מבסוט מאוד שהירושה של מויס לא כוללת גם מקום בליגה האירופית, ואני חושב שגם פוטצ'ינו היה שמח לוותר על המטרד הזה.