פרישה מהתואר

jgut

New member
לגמרי

אני רוצה להוסיף שיכול להיות שיש משהו קטן שמפריע לפותח ההודעה ללמוד כמו שצריך והוא אפילו לא מודע לו.
אני מכירה כמה מקרים כאלה והדוגמא הקיצונית היא של חברה שנכשלה בכמעט כל המבחנים בשנה א', ואחרי שהדיקן של הפקולטה התעקש שהיא תישלח לאיבחון, היא קיבלה רטלין וסיימה בהצטיינות.
זה היה מפתיע מבחינתה כי בתיכון היא היתה מצטיינת ולא נתקלה בבעיות.
&nbsp
ודוגמא נוספת היא שגם לי בשנה א' היה מאוד קשה ולקח לי שנה שלמה להבין איך ללמוד בכלל במסגרת הזו שמאוד שונה מהתיכון.

cregst12333

New member
באיזה אופן היא שונה מהתיכון?

אני חושש שאני פשוט לא מספיק ריאלי (באמת יש לי יותר נטיה לכיוון ההומני), בתיכון הצלחתי להתמודד כי המתמטיקה עצמה הייתה הרבה פחות "ריאלית" (פחות אבסטרקטית ופורמלית) ובתואר כזה נתקלתי בסף העליון של היכולת הריאלית שלי. לא חושב שהייתי נכשל ככה אם היה מדובר בתואר יותר הומני. זאת עקרונית הסיבה שאני חושב שעדיף לעבור ולא לשרוף עוד שנה בניסיון עקר להתמודד עם מתמטיקה ברמה הזאת.

למגיב מעליך, אכן למיטב הבנתי הרמה שונה משמעותית בין המוסדות, והחומר יחסית שונה
שוב תודה על עזרתכם

hookedatwalla

New member
בהצלחה

החומר שלומדים צריך לעבור אישורים
צריך ללמוד חדוא 1 וחדוא 2, ולפעמים גם חדוא 3.
חדוא 1 זה חדוא 1, זה אותו נושא, אולי הרמה של החפירה לעומק תהיה שונה, אבל עדיין צריך לדעת את זה.
הרמה של המבחנים והעבודות אולי תהיה קלה יותר, החומר הוא אותו חומר והים הוא אותו הים.

"המתמטיקה עצמה הייתה הרבה פחות "ריאלית" (פחות אבסטרקטית ופורמלית) ובתואר כזה נתקלתי בסף העליון של היכולת הריאלית שלי"

במידה ובחרת לוותר לעצמך, להגיד "סף עליון של יכולות שלי" הבעיה העיקרית שלך היא ויתור עצמי או חוסר מוטיבציה.
אני נותן טיפים למי שרוצה לעזור לעצמו, מי שרוצה לרחם על עצמו ולהגיד משפטים כמו אני לא יכול, אני לא חכם מספיק, וכדומה.. זה לא בשבילי.

בהצלחה.

cregst12333

New member
תגובה

אכן החומר מבחינת נושאים דומה, אבל ההבדל ברמות הוא משמעותי.
איני חושב שאני מוותר לעצמי, אלא מכיר ביכולת שלי. אכן, מתמטיקה היא תחום שדורש כשרון בנוסף לעבודה קשה. יתכן שיש לך כשרון זה ולכן אינך רואה זאת (הגמל אינו רואה את הדבשת..)
אין כאן עניין של חכם או לא, יכול להיות אדם "טיפש" במתמטיקה אבל בעל כשרון לשפות למשל, ולהפך. אף על פי כן לצערי (ולשמחתם של אחרים) בעולם של ימינו מתמטיקה תפסה תפקיד מפתח במערכת ההשכלה \ בשוק התעסוקה (במידה רבה בצדק) ולכן "חכם\טיפש" נמדד לפי "טוב במתמטיקה \ רע במתמטיקה". מעניין להשוות למצב לפני 300 שנה למשל כאשר לספרות וללטינית היה "מעמד" גבוה יותר ממתמטיקה.

בכל אופן מטרת השרשור היתה יותר לקבל עצה פרקטית לגבי האם מעבר יכול לפגוע באפשרויות תעסוקה. תודה על עזרתך בכל מקרה

vinney

Well-known member
עברת את החלק הכמותי בפיסוכמטרי כנראה די בהצלחה

התקבלת למדמ"ח, זה אומר משהו על תנאי הסף. ועם כל החוסר כבוד לפסיכומטרי, דבר אחד הוא כן בודק - את היכולת שלך לחשיבה אבסטרקטית.
&nbsp
אז אם עברת את הכמותי בציון שהספיק לך להתקבל למדמ"ח, הבעיה היא כנראה לא עם ה"יכולות הריאליות" שלך, אלא אם המשמעת העצמית שלך.
&nbsp

cregst12333

New member
כל קשר בין פסיכו

למתמטיקה הוא מקרי בהחלט.. ואילו לא הייתי משקיע כ"כ הרבה שעות בלימוד לא הייתי בטוח כל כך שזה עניין של כישרון.

vinney

Well-known member
אמרתי מתמטיקה? לא, אמרתי "חשיבה אבסטרקטית"

שזה מה שאמרת שחסר לך.
&nbsp
אתה מחפש תירוצים, וזה אף פעם לא עובד. צריך לחפש מה לא עובד, לא לתרץ את זה. אם אתה לא רוצה ללמוד מתמטיקה - אולי אתה פשוט בחרת מקצוע לא נכון? כי מה לעשות, ללמוד מחשבים רק כי יש בזה "ים ג'ובות" זה מתכון טוב לדכאון קליני, וקרו דברים לעולם. אם זה לא מתאים לך - תמצא מה יותר מתאים כבר עכשיו, אל תחכה לגיל 30 כשתשבר אחרי שתפוטר מהמקום השלישי או תשקע בתוך קריירת הOS עם החלפת פרוייקטים כל שבועיים כי זה כל מה שתצליח להתקבל אליו.

cregst12333

New member
דווקא תכנתתי די הרבה לפני..

ואני לא חושב שבעבודה עצמה נכנסים לעובי הקורה המתמטית כמו בתואר באוניברסיטאות, יתקן אותי תכניתן אם אני טועה..
יש משהו במתמטיקה טהורה ששונה מהותית מסוג החשיבה האבסטרקטית שצריך ב PROBLEM SOLVING בבעיות תוכנה.

vinney

Well-known member
אתה עובד? תוך כדי לימודים בשנה א' של אוניברסיטה סגורה?

נו, מה הפלא שאתה נכשל בכל הקורסים...

vinney

Well-known member
ולגבי השורה האחרונה שלך... זהו שממש לא

מלמדים אותך מתמטיקה לא רק כדי שתדע איך לחשב אינטגרלים. מלמדים אותך מתמטיקה כדי שתדע איך לחשוב, איך לנסח את עצמך, ואיך להוכיח את הטיעונים שלך. וזה דווקא בדיוק מה שצריך בproblem solving בבעיות תוכנה.
&nbsp

S h a r k 1 8

New member
מה תגיד אם ככה על בוגרי ממר"ם?

הם נחשבים לעובדים מאד מבוקשים בחברות הייטק ישראליות למרות שהם כמעט ולא למדו בצבא מתמטיקה גבוהה. ועובדה, שזה לא הופך אותם למתכנתים שפחות יודעים לחשוב או לפתור בעיות.
&nbsp

jgut

New member
במקומות שונים יש דרישה שונה

של חשיבה. בתור מתכנתים יש רמות שונות של תפקידים (לא בהכרח משרה א' טובה מב', אבל צריך כישורים אחרים).
יש מקומות שבהם לא היו מקבלים בוגר ממר"ם. אלא אם הוא מראה יכולת חשיבה שמקבילה לבוגר אוניברסיטה. יש אנשים שיש להם את זה ללא קשר לתואר.
&nbsp
זה כמו שלא צריך להיות בעל תואר במנהל עסקים כדי להיות מנהל טוב. מצד שני תואר במנהל עסקים לא יגרום לך להיות מנהל טוב ללא כישורים טבעיים.

S h a r k 1 8

New member
בשורה התחתונה החבר'ה האלה מסתדרים מצוין עם מתמטיקה תיכונית

אם נחזור לפותח השרשור, גם במכללה האקדמית ת"א-יפו הוא ילמד מתמטיקה ברמה מכובדת. נכון, לא כמו באוניברסיטת ת"א, אבל עדיין...
&nbsp

vinney

Well-known member
אני לא הצלחתי להבין מפותח השרשור אם הוא בוגר ממר"מ או לא

הוא הזכיר עבודה והזכיר שתיכנת, אבל לא בדיוק ברור לי באיזו מסגרת. אתה כנראה מצליח לקרוא משהו בכדור הבדולח שלך, לי אין את הכשרון שלך.
&nbsp
אם הוא לא בוגר ממר"מ, ואין לו נסיון תעשייתי אמיתי - אז תואר זה כרטיס הכניסה היחיד שלו לעולם התעסוקה. ככל שהתואר יותר איכותי - כך גם הצעות העבודה יהיו יותר איכותיות.
&nbsp
נכון, גם בתור בוגר האקדמית הוא כנראה יוכל למצוא עבודה. לא בדיוק אותה העבודה כמו שהיה מוצא בתור בוגר את"א, אבל ימצא משהו.
&nbsp
רק מה גורם לך לחשוב שבאקדמית הוא לא יהיה עצלן באותה המידה שהיה באת"א?

vinney

Well-known member
אני לא מצליח לקשר את ההודעה הזאת למה שאמרתי.

fulkerson

New member
אתה זוכה לשמוע כיצד הדברים נשמעים כשמסתכלים עליהם מהצד

וממבט צד, נשמע שדי וויתרת.
נכון, זו לא תשובה לשאלה המקורית ששאלת - אבל זה מידע חשוב, בעיקר כי לאנשים קשה להיות אובייקטיבים לגבי עצמם.
שוב - הקורסים האלו לא קלים לאף אחד. זה שנכשלת לא אומר שאין לך את זה.
ברור שיש כאלו שיותר זורם להם מאחרים, אבל אם התקבלת לחוג, צא מנקודת הנחה שאתה מסוגל לצלוח אותו.
החוכמה היא לדעת להתאושש מהנפילות, להרים את הראש ולהמשיך לנוע אל עבר המטרה. כמו שאמרו לך פה, זו משוכה - עוברים אותה וזהו.
&nbsp
עצה פרקטית - נסה לשכנע את עצמך למה כן להשאר באוניברסיטה ולנסות שוב. יפחית טיפה את ה-Confirmation bias הכבד שנכנסת לתוכו.

jgut

New member
יש פער גדול

גם בנושאי הלימוד וגם בכמות חומר פר זמן. בתיכון היה לך הרבה חזרות וזמן לעכל את החומר.
למי שהיה ממש קל בתיכון, לא בהכרח יהיה לו קל בתואר.
צריך להתכונן וללמוד את החומר בצורה שונה. יותר אינטסיבית ולהבין את החומר לפרטיו.

S h a r k 1 8

New member
אני חושב שאתה מפספס את הפואנטה

לא חסרים קורסים באוניברסיטאות השונות שהם פשוט בלתי סבירים מבחינת רמת הקושי שלהם. אתה יכול להבין את החומר ברמה טובה, ללמוד טוב כל הסמסטר ועדיין לחטוף כאפה במבחן. כל אחד שסיים תואר ודאי זוכר כמה קורסים עם מבחנים פשוט לא אנושיים. למה זה? שיקולי אגו ויוקרה של אוניברסיטאות. כתוצאה מזה אנשים טובים נכשלים וחלקם גם עובר למקצועות אחרים (למרות שהם בהחלט יכול להתאים להיות מתכנתים ומהנדסים).
&nbsp
המצב הזה הוא בעיקר בארץ. בארה"ב, למשל, לא מחפשים איך להכשיל אנשים והמבחנים הם לרוב סבירים והוגנים. אבל בישראל, כמו בישראל .... האגו של המוסדות נמצא מעל לכל.
&nbsp
לפני כמה חודשים פורסם שבמבחן בשנה א' בחדו"א באוניברסיטת ת"א יותר מ 70% מסטודנטים נכשלו. אנחנו מדברים פה על חוג עם דרישות קבלה בשמיים. אז נכון שהמעבר לאוניברסיטה הוא לא פשוט, אבל שום דבר לא מסביר אחוז נכשלים כזה. אם הטענה היא שהסטודנטים לא למדו בצורה נכונה (כי הם עדיין לא יודעים איך ללמוד), מדוע צוות הקורס לא הדריך אותם איך ללמוד ולהתמודד עם הקורס בהצלחה?
&nbsp
לדעתי, היום (במיוחד בתחום של מדמ"ח) יש מספיק מוסדות איכותיים ללמוד בהם וגם שוק העבודה צמא לעובדים איכותיים. אין שום סיבה להישאר במוסד שבוחר להתעמר בסטונדטים שלו בשם היוקרה. אם הוא היה עובר, זה כבר היה סיפור אחר.... בסופו של דבר, גם בשוק העבודה בוגר אוניברסיטה עם ממוצע 75 לא בהכרח עדיף על בוגר מכללה עם ממוצע 90.

ישראל מול ארה"ב

אני למדתי במכללת הדסה. המכללה ממש לא מנסה להכשיל אלא להיפך, אולי בצורה מוגזמת. אחד התלמידים בכיתה אצלנו עבר ולארה"ב ועבר ללמוד מדמ"ח בישיבה יוניברסיטי. היא לא אוניבריסטה יוקרתית אבל היא אמורה להיות טובה יותר ממכללת הדסה והלימודים אמורים להיות קשים יותר. החבר שלי סיפר שהרמה שם הרבה יותר נמוכה ממכלת הדסה והלימודים היו קלים משמעותית.
כנראה שההבדל הוא לא רק האם מנסים להכשיל את התלמידים אלא גם רמת החומר. חדו"א זה קשה. מה לעשות? אפשר להוריד את הרמה ואפשר להסביר לאנשים שאם הם לא ילמדו הם לא יעברו את המבחן.

למעלה