פרישה מהתואר

cregst12333

New member
אם כך, כנראה שיש מספיק מתכתנים, מהנדסים או מדענים

כך שניתן לברור גם מ- 0.5 אחוז מהאוכלוסיה, כי תסכים איתי שהמבחן היחיד שקובע הוא מי יוכל לעבוד ב X - הבגרות עצמה היא מבחן שרירותי שבפני עצמו אין לו משמעות

Nuke1985

Active member
צריך להבין איך הקבלה לאוניברסיטה עובדת

האוניברסיטאות משתמשות בסוג של regression analysis, הנוסחה של הסכם בעצם נותנת לך נוסחה שככל שהתוצאה שלה (הסכם) גבוהה יותר, סיכויי ההצלחה שלך בתואר שלך גבוהים יותר (כפי שמתבטא בהסתברות לסיים את התואר ו/או הממוצע בסיום התואר או אולי אפילו משתנה רלוונטי אחר ). ציון של מאה ב5 יחידות מתמטיקה מעלה את הסיכוי הצלחה יותר מאשר ציון מאה ב5 יחידות כימיה . באופן דומה 140 בחלק הכמותי בפסיכומטרי מעלה את הסיכויים יותר מ140 בחלק המילולי.

שלא נדבר על זה שחלק מהדברים שלמדתי במתמטיקה של בית ספר עזרו לי גם בפסיכומטרי הכמותי, וגם בתואר , החפיפה בין החלקים האלו היא לא מושלמת אבל היא ניכרת.

אבל החלק שהכי אנשים טועים בו הוא רק הסתכלות על ההישגים בתחום הריאלי, כמו שניתן להבין מהנוסחה ההישגים גם במקצועות הלא ריאליים הם משמעותיים (וקל להבין למה, כי הם מעידים במידה מסויימת על דברים שחשובים גם בלימודים ריאליים כמו מוטיבציה , כישורי למידה, ואולי אפילו דברים כמו חשיבה לוגית וביקורתית), ובנוסף לכך הם מהווים מדידות נוספות של אותו משתנה וזה עוזר אם המדידה במקרה אחד היא לא טובה (לדוגמה הבגרות במתמטיקה היתה קלה במיוחד באותו שנה או שלמישהו היה מזל בבחינה).

אבל בסופו של דבר יכולת הניבויי היא מוגבלת, אני זוכר שבתקופתי בערך כל אדם רביעי שהתחיל את התואר לא סיים אותו.

Lhuna1

New member
אם אתה הומני אז מה לך ולתכנות?

יכול להיות שאתה בעל כישורים גם הומניים וגם ריאליים.
לפי ההגדרות שאני מכירה, הומני ותכנות לא הולך ביחד.
תכנות זה הכי חשיבה לוגית (=ריאלית) שיש. לא נתקלתי באנשים הומניים שאוהבים לתכנת או מוצלחים בזה. בהגדרה אם אתה טוב בזה אתה עם ראש ריאלי.
אבל מי אנחנו שנגיד לך מי אתה...
&nbsp
(לגבי הפסיכומטרי, הוא מוכוון מאוד לבעלי חשיבה ריאלית, זה לא קשור לרמת המתמטיקה שנשאלת בו. אני מניחה שיש גם הומניים שעם לימוד כמו שצריך מצליחים בזה. אבל להצליח בתכנות ועוד לאהוב את זה... לא מסתדר לי כל כך.)
&nbsp

cregst12333

New member
מתמטיקה ותכנות

קשה להסביר אבל סוג החשיבה בפתרון בעיות בתכנות ובמתמטיקה שונה. האמת שיצא לי להכיר אדם נוסף שהיה מתכנת טוב אבל לא אהב מתמטיקה.
ותמיד יש את הסיכוי שכמתכנת חובב אגלה שהתכנות בעבודה הוא שונה לחלוטין ויסתבר שאני מתכנת גרוע באופן שהולם את התאוריה שלך..

Lhuna1

New member
סוג החשיבה דומה ושונה מכל מיני בחינות - אבל אף פעם לא הומני

חלילה לא רמזתי שאתה מתכנת גרוע, רק שההגדרה שלך למה זה ריאלי לא בטוח נכונה.
לא שזה כזה חשוב.
&nbsp

cregst12333

New member
אילו דעתי הייתה נחשבת בחוגים הרלוונטיים..

הייתי מחלק את הקטגוריה ל-2:
ריאלי - בעלי חוש טכני ומתכנתים טובים
סופר ריאלי - בעלי כשרון למתמטיקה

nop1902

New member
תשמע

אמר לי פעם מישהו: "הצלחה היא השקעה כפול כישרון".
יכול להיות שיש לך מעט כישרון אבל תצטרך הרבה השקעה.
יכול להיות שאתה בהלם מהשנה הראשונה, ואתה עדיין לא יודע כמה תאים במוח שלך עוד יוכלו להיווצר אחרי שתבלה את הלילות בלהוכיח ש 1+1 = 2.
בקיצור, בדבר אחד אתה בטוח צודק. כדי להצליח אתה צריך להשקיע X זמן בשבוע. הX הזה יכול להיות גם יותר מ168 שעות.
המחשבה שקיימים קיצורי דרך אולי היא נכונה, ואולי לא. אישית לא הייתי מהמהר עליה.
ולסיכום, הקשר בין העבודה להצלחה בלימודים(או למרכיב של הכישרון במכפלה), הוא בכלל לא ישיר.
לרוב, הרבה יותר חשוב שמתכנת יהיה ממוצע, סביר ובינוני אבל יהיה לו מוסר עבודה גבוה מאשר מתכנת גאון שיכול לתכנן אלגוריתם בסיבוכיות O(-1) תחת אש.
השילוב של כישרון גבוה וגם יכולת להשקיע בצורה עקבית ויעילה לאורך זמן, הוא נדיר מאוד.
רובנו בינוניים, סבירים, ללא כישרון יוצא דופן במתמטיקה ועדיין מסיימים את התואר ומוצאים עבודה.

Nuke1985

Active member
מילת המפתח פה היא מודעות

יש המון סיבות שבגללם מישהו יתקשה במתמטיקה, חוסר אכפתיות , בסיס מתמטי לוקה בחסר (מהיסודי), חרדת מתמטיקה, תחושת מסוגלות נמוכה, איכות וכמות תרגול לא מספקת, מיומנויות למידה וחשיבה לוקות בחסר וכו. כל אחת מהבעיות האלו יכולות להגרם מכל מני דברים שרק חלק מהאנשים יחווה, ומתבונן מהצד כנראה לא יזהה אותם. כל הבעיות האלו הם יחסיות וייכולות להתקיים בדרגות חומרה שונות ולכן להוביל לקושי שיורגש ברמה אחת של למידה אבל לא יורגש ברמה אחרת של למידה.

זה מאוד מאוד קל לא לשים לב לבעיות (בין השאר בגלל Self-serving bias), וכאשר לא מזהים אותם זה מוביל לפגיעה בתפקוד (אפקט הדאנינג-קרוגר).

שים לב שמעולם לא טענתי שאין דבר כזה כישרון מולד, לא טענתי גם שיש דבר כזה. קראתי סקירה על הנושא מלפני כמה שנים ואין ממש הוכחה או קונצנזוס מדעי שהדבר הזה קיים או לא קיים, וזה לא רלוונטי, השאלה היא האם אתה מסוגל או כדאי לך לסיים את התואר.

cregst12333

New member
אני חושב

שזה כל כך ברור שיש דבר כזה כשרון מולד (או שמתפתח בשנים הראשונות לחיים) שזה מגוחך לטעון אחרת. ואכן זה לא קשור לשאלה.. התפתח דיון בנושא אחר

למעלה