פרישה מהתואר

cregst12333

New member
פרישה מהתואר

אהלן, אני כרגע בסוף שנה ראשונה בתואר במדמ"ח. כנראה שיהיו לי כמה נכשלים ואולי מספיק בשביל שלא אוכל להתקדם בתואר.. בכל מקרה אני אסיים את השנה עם ממוצע נמוך. אני שוקל כרגע אם לפרוש (יכול להיות שלא תהיה לי ברירה) כי אני גם חושש שבשנה ב' המצב יהיה דומה או שאסתבך עם התואר ואגרור אותו עוד שנתיים.
האם יש אופציות אחרות טובות לעיסוק בתוכנה? למשל האם קורס QA יהיה טוב? יש לי די הרבה ניסיון בתכנות (אבל רק פרויקטים אישיים), הסתבכתי בעיקר במתמטיקה בתואר.
תודה מראש

S h a r k 1 8

New member
איפה למדת?

אם למדת באוניברסיטה אולי עדיף לך לנסות ללמוד במכללה טובה, כמו האקדמית תל אביב יפו

cregst12333

New member
אכן באוניברסיטה

חשבתי על זה. אולי לעבור לבר אילן (מה עדיף)?
מצד שני כבר שרפתי שנה ואני חושש מהסתבכות שלא אצא ממנה. אולי כדאי לעשות קורס ובהמשך (אולי) לעשות תואר במתכונת ערב?

S h a r k 1 8

New member
אם אתה משוכנע שתכנות זה התחום שלך

אני הייתי מציע לך לא להתייאש כ"כ מהר מלימודים אקדמיים.
יש המון מקרים של אנשים שלמדו באונ' ת"א ומאד התקשו בלימודים, ועברו לאקדמית ת"א יפו ועשו חייל.
&nbsp
אם הבעיה היא מתמטיקה, הייתי מעדיף במקרה שלך את האקדמית על פני בר אילן.
&nbsp
אני גם אגיד לך שרוב המתכנתים לא נוגעים בעבודה שלהם בשום מתמטיקה, אלא בעיקר בקוד. לכן, אל תיתן לזה לייאש אותך.

cregst12333

New member
הבנתי שבבר אילן המתמטיקה יותר קלה

למי יש "שם" טוב יותר בתעשיה? ואני מבין שלדעתך אין טעם לעשות "קורסי עזר" כמו QA או למשל קורס תכנות?
תודה רבה על עזרתך..

S h a r k 1 8

New member
תשובות

אני לא חושב שאין שום טעם בקורס QA. אני לא חושב שזה תחליף לתואר אקדמי, ושאם אתה מסוגל לעשות תואר אז עדיף שתעשה.
&nbsp
לגבי בר אילן - הגיוני שרמת המתמטיקה נמוכה יותר, אבל בכל זאת הגיוני שהמתמטיקה שם זה לא משחק ילדים. לדעתי, בחירה באקדמית היא סבירה יותר כי היא תקטין את הסיכוי שתסתבך גם שם, ומאידך עדיין לאקדמית יש שם טוב מאד.
&nbsp

Lhuna1

New member
מצטרפת לדיעה זו. בנוסף אם יש אפשרות לחזור על קורסים

בשביל לשפר ציונים, לקחת אותם שוב בסמסטר קיץ וכו' - מקובל ולגיטימי.

fulkerson

New member
שנה א של מדמ"ח באוניברסיטה

כמה דברי הרגעה - שנה א' היא לא פשוטה בכלל ובהחלט קורה שנכשלים בקורסים.
זה לא מחזה חריג בכלל וגם לא חריצה מוחלטת של גורלך.
באמת שטובי הסטודנטים נכשלים בקורסים כמו אינפי ודאסט.
&nbsp
לחזור על קורסים זה לגיטמי וברוב המקרים יישתלם - כשאתה עושה קורס בפעם השנייה הסיכוי שלך להוציא בו ציון גבוה (ובפרט לעבור אותו) הוא גבוה הרבה יותר לעומת הפעם הראשונה. ואגב, בשנה ב' הממוצע בדר"כ משתפר.
שורה תחתונה - זה שעכשיו הממוצע נמוך, לא אומר שהוא יישאר כך.
&nbsp
עצתי אליך היא שברירת המחדל שלך תהיה לא לוותר על הלימודים באוניברסיטה.
זה בסדר לחזור על קורסים וזה בסדר להאריך את התואר בשנה - הרבה מאוד עושים את זה ומצליחים. מה גם שיש דרכים להתגבר על הקשיים האקדמיים (מורים פרטיים, מרתונים, שעות תגבור, ....).
&nbsp
אל תכנס לפניקה - מעבר למכללה עלול לפגוע בך בעתיד (והשאלה למה התחלת באוניברסיטה ועברת למכללה בטוח תצוץ). שקול את הדברים בצורה קרה ומחושבת וקבל החלטה מושכלת.
&nbsp
(הכותב הוא סטודנט שנה ג' למדמ"ח באוניברסיטה)

cregst12333

New member
לצערי יש סיכוי

שאכשל בשלושה קורסים (גם אחרי מועדי ב') ואז לא ניתן להמשיך (על פי הנהלים). למען האמת כבר היה קורס שנכשלתי בו בסמסטר א' (דיסקרטית), חזרתי עליו והוצאתי רק 60
אפשר לשאול באיזה אונ' אתה לומד?
תודה על עזרתך

fulkerson

New member
יש מעט מאוד מקרים

בהם האוניברסיטה באה לסטודנט "ומגרשת" אותו.
ישנם תנאי מעבר לשנה ב' ואם לא עומדים בהם אז אפשר לבחור לחזור על שנה א'. זה לא נעים במיוחד, אבל קורה ולגמרי אפשר לצלוח את זה.
אם אפשר לשאול - מה מצבך? במה נכשלת? במה עברת? אולי הדברים פחות נוראיים מכפי שהם נראים לך.

אני לומד בעברית.

S h a r k 1 8

New member
מה שאתה אומר נכון אולי בעברית

אוניברסיטת תל אביב ובפרט הפקולטות למדעים מדויקים ולהנדסה שמות קצוץ על הסטודנט ודוגלות בלהעיף סטודנטים מתקשים בשביל ה"יוקרה". ממליץ בחום לשקול טוב מוסד אחר.

fulkerson

New member
לשים קצוץ על הסטודנטים זוהי בערך המהות של כל אוניברסיטה :)

בכל מקרה, אני לא יודע מה הולך באת"א - אבל אם ייקחו את ההחלטה בשבילו אז אין פה מה לדון בכלל (במובן שאם הוא רוצה להמשיך באוניברסיטה או לא זה בכלל לא משנה).
מה שכן, אם זה לא המצב - אז יש מקום לשיקול דעת לפני החלטה על החלפת מוסד.

cregst12333

New member
פירוט

נכשלתי כמעט בכל הקורסים במועד א' - חדוא2,לינארית2,הסתברות. מועד ב' עוד לא ברור (גם עוד לא היה בחלק) אבל זה כנראה יהיה נכשל או עובר בקושי. פשוט אין לי אינטואיציה מתמטית טובה "לעלות" על דברים בזמן הבחינה על אף לימוד רב, נראה לי שזה עניין של כשרון.
שוב תודה על העזרה

fulkerson

New member
דילמה....

אני מבין את הפיתוי בלעבור למוסד אחר ששם יהיה קל יותר...
עם זאת, התחושה שלי היא שהשיקולים שלך שגויים - אתה מדבר במונחים של "זה עניין של כשרון", "אני בן אדם הומאני", "לא מספיק ריאלי", "מפחד להסתבך" וכל מיני כאלו.
זה נשמע כאילו החלטת כבר מה אתה רוצה לעשות ועכשיו אתה מנסה לשכנע את הפורום ואת עצמך שזו החלטה טובה.
נראה שמה שלא עשית זה באמת לתחקר את עצמך ולהבין היכן כשלת - hookedatwalla רשם לך הודעה מאוד נכונה. הבנה של נקודות הכשל שלך ייאפשרו לקבל החלטה הרבה יותר מושכלת ונכונה.

תחליט בסופו של דבר מה שתחליט אבל הנה משהו לחשוב עליו - יש סטודנטים שחוזרים על שנה א' - זה מתיש, אבל אפשרי לחלוטין (ואם בחלק מהקורסים קיבלת ציון טוב אז תוכל להנות משנה א' "מרוככת" יותר). אם זו אופציה שתינתן לך, לדעתי כדאי לשקול אותה בחיוב. סטודנטים שחוזרים על קורסים נוטים להצליח בהם.
בשנה א' הקורסים מאוד קשים ושיעור כשלון גבוה בהם הוא המצב הטבעי.
זה לא אומר שהם בלתי עבירים. וזה נכון כפליים כשאתה מגיע כבר "בשל" יותר עם הבנה של איך הקורסים האלו מתנהלים והכרות עם החומר.
נכון, יש אנשים שיותר טובים בזה לעומת אחרים ("כשרון") אבל זה לא אומר שפשוטי העם לא יכולים להצליח בהם גם. באמת שזה לגמרי בר ביצוע.

בהצלחה!

HamsterGirl

New member
מצבך מצויין!

זה אומר שעברת את חדו"א 1 ולינארית 1 שגם הם מאוד קשים ואולי עוד קורסים.
אתה יכול לעבור לאקדמית ת"א יפו והם יתנו לך פטורים מהקורסים האלה ככה שלא תפסיד כלום, להיפך: גם הממוצע יתאפס (כי הקורסים שעברת בציון נמוך לא יכנסו לממוצע), וגם לא תתחיל את כל השנה מההתחלה.
חוץ מזה שאם התקבלת לאוניברסיטה יש מצב שתנאי הקבלה שלך יזכו אותך במילגה לשנה הראשונה.
לאקדמית יש שם מצויין במדעי המחשב וחוץ מזה... משנה מקום משנה מזל.
בהצלחה!

cregst12333

New member
תודה על תגובתך

האם לדעתך אין טעם בקורסים כמו QA, תכנות וכו' ועדיף לעשות תואר?

rj111

New member
בנוסף למה שאמרו

בדוק תואר דו חוגי ללא מתמטיקה, למשל מדעי המחשב וכלכלה. אני חושב שקיים גם בפתוחה.
שווה להשקיע בתואר ולא בקורס בודד.

hookedatwalla

New member
אתה מתמקד בתפל ולא בעיקר !!

בוא נתעלם מהעובדה שעשית פסיכומטרי ויש לך ממוצע בגרויות כנראה טוב - ככה שהצלחת להגיע לתואר במדעי המחשב באוני' מסויימת.
עכשיו בוא נתרכז בעובדה שנכשלת בכל הקורסים שלמדת.
בהינתן העובדה שבכל מוסד אתה תלמד בדיוק את אותם דברים בשנה הראשונה, וההבדל העיקרי יהיה ברמת המבחנים. האם רמה קלה יותר של מבחן, תגרום לך לעבור בהצלחה ?

בלי להעליב ולפגוע, חס וחלילה, אני חושב שהסיבה לכשלון היא לא היכולת המתימטית שלך. תתחיל לבדוק למה נכשלת.
איך למדת למבחנים ? האם נכחת בכל השיעורים ? האם הבנת את החומר המוסבר? האם כאשר לא הבנת, עשית משהו בנידון ?
האם הכנת עבודות בית ? האם לא שמת לב שאתה לא מצליח לפתור תרגילים ? לא ראית במהלך השנה שאתה מפגר בחומר ?
אין בחנים ? אין מבחני אמצע ?

אני לא קונה דבר כזה נכשלתי בכל המבחנים ולא שמת לב במהלך השנה שאתה לא עומד בקצב. מי שלא עומד בקצב, זה לא בושה לקחת שיעורי עזר, לבקש עזרה מהחוג, ללמוד בקבוצות, ללמוד קצת יותר קשה, לקחת 3 קורסים ולעבור אותם בהצלחה במקום לקחת 5 ולהיכשל בכולם.

תעשה עם עצמך בדק בית לפני המשך לימודים, וזה שבזבזת שנה מהחיים - זה כלום ושום דבר, אל תתן לזה להלחיץ אותך.

מרבית מה שתלמד בלימודים - לא יהיה רלוונטי לעבודתך כמתכנת. זה משוכות שצריך לעבור, ולא צריך להיות מתימטקאי, כמו שלמדת לפסיכומטרי, תלמד פה, תכין שיעורים, תתרכז, תפתור מבחנים בבית, תעשה סימולציות, אם אתה מתקשה תפרוס את השנה הראשונה לשנתיים, במקום 5 קורסים תעשה 3, אל תתרגש מזה יותר מדיי. ואם הפקולטה לא רוצה לעזור לך בנושא הזה, שלח אותם לעזאזל ולך ללמוד במוסד שקצת יותר מפרגן לתלמידים שלו ונחשב טוב, לדוגמא אפקה או אקדמית תא-יפו.

למעלה