סליחה, אבל מה חדש פה ?
> השיטתיות הברוטלית שעמדה מאחורי הפצצות בעלות הברית > במסמכים הדנים ביכולת הטובה ביותר להבעיר עיר שלמה. > שאלות מסוג זה העסיקו את בעלות הברית למן שנת 1940 ואילך > הדרך הטובה והבדוקה ביותר להרס ערים > תוביל להתלקחות רבתי שתדליק את כל העיר > לפגוע באופן המכוון והישיר ביותר באוכלוסייה האזרחית הכל נכון, אבל סליחה, מה חדש בזה ? המלחמה היא דבר נורא, ואחרי הפצצות הטרור הגרמניות על לונדון וערים אחרות (וגם ורשה, ורוטרדם,..) לבריטים, שנלחמו לגמרי לבדם עם הגב אל הקיר (עד 22.6.41), לא היו יותר שום מעצורים במאמץ להביס את היטלר, ואפשר בהחלט להבין למה. האריס והאחרים, כמו לובשי מדים אחרים בארצות אחרות ובזמנים אחרים, כולל אצלנו והיום, הם אנשים שהמלחמה היא מקצועם וזו התמחותם. זה התפקיד שלהם לחשוב, ובלית ברירה גם לעסוק, במונחים האיומים האלו בשבילנו. יש אנשים שההתמחות שלהם היא לדעת כמה פצצות ומאיזה סוג יגרמו נזק כזה או אחר למטרה כזו או אחרת, קטנה או גדולה. אם אפשר להימנע ממלחמה, עדיף, ואי אפשר לומר שבריטניה של צ'מברליין לא עשתה מאמץ מעל ומעבר כדי להימנע ממלחמה, אבל כשבכל זאת אתה נאלץ להילחם במלחמה נוראה שכזאת, יש מי שצריך לעסוק בפועל בצד האכזרי שלה, והוא עושה את תפקידו. בריטניה נלחמה מלחמת אין ברירה נגד מעצמה מפלצתית אדירה, ואתה לא מביס אויב אימתני כזה במשהו שלא משתק או הורס אותו. הבריטים ניסו להפציץ רק מטרות תשתית צבאית, אבל חוסר הדיוק של ההפצצות והאבדות של המפציצים פשוט לא הותירו להם ברירה, מהבחינה המעשית, אלא לסמן כמטרה ערים שלמות. את הצידוק המוסרי לזוועה הזאת כבר היה להם. ומרגע שהם קיבלו בלית ברירה את ההחלטה ה"טכנית" הזאת, הם עשו ככל יכולתם, שהיתה בהתחלה צנועה מאד, אבל גדלה עד למהלומות של אלף מפציצים בבת אחת, וערים שלמות נשרפו ב"סופת אש" נוראה. אין בזה שום דבר חדש. הזוועה הזאת, הסיבות, השיקולים, הכל מפורט בכל ספרי תולדות מלחמת העולם השניה. אני מופתע מאד שנראה לך שפרידריך הזה חידש משהו, כי הוא לא. > נראה לי שדי בטענה זו כדי להפריך את כל ההודעות של טחנת רוח, כאילו היה כאן רצון לפגוע במטרות צבאיות והעיר הופצצה רק כתופעת לוואי לא מפריך בכלל, ומפתיע אותי שעד עכשיו לא הבנת, למרות שהדברים ידועים היטב כבר עשרות שנים ומפורטים בכל הספרים, בלי שום נסיון להסתיר או לייפות או להצטדק, שהבריטים, מרגע שהבינו שטכנית אין להם יכולת לפגוע במדויק במטרות ספציפיות אלא רק בערים שלמות, פשוט סימנו את ערי התעשיה של גרמניה, על תושביהן, האנשים שמפעילים את התעשיה, כמטרה צבאית שאותה יש להשמיד, וזה מה שהם עשו עד כמה שרק יכלו עד שהמלחמה נגמרה. לגבי דרזדן ספציפית, מרגע שהעיר סומנה כמטרה צבאית לתקיפה (כצומת תחבורה, לא תעשיה), גם היא חטפה את מנת הזוועה ההרסנית הזאת כמו ערים אחרות.