פרידה משינוי

ממתיק מימד זה חלק מהעבודה

משמעות הדבר שבחרת במימד, בסדר נחשיב את זה לעבודה אחרי הכל זאת אותה מפלגה העבודה ישבה ויושבת עם חרדים כנראה שזה לא מפריע לך. ידוע לי שיש בשינוי חברי מפלגה שפחות ימניים ממני כלכלית או אפילו מיעוט שמאלני. הפרטות צריכות להתבע גם בבריאות, חינוך, בתי כלא וכו'. אני מכיר תלמידים שהיו איתי בשכה העיפו אותם מהתיכון הם עברו לביה"ס פרטי ויש להם תעודת בגרות ללא הפרטת ביה"ס הם היו מוצאים את עצמם ללא תעודת בגרות וכל עתידם היה הולך לפח זאת אחת ההוכחות שעלינו להפריט את כל הדברים שאתה מתנגד

אז מה? מימד לא סיעה חרדית.

ובכלל כל ההכללות שלך ושל אנשים קיצונים כמוך כלפי הדתיים אינם במקום ואינם צעד בריא לדמוקרטיה שלנו. בעצם לאף דמוקרטיה. שכן לאנשים הללו יש זכות קיום בדיוק כמו לך, וכל עוד הם מאמינים כמו חברי מימד, בחיה ותן לחיות, אין שום פסול בכך שהם דתיים. להזכיר: שינוי ישבה עם המפד"ל שהם כולם אנשים מאמינים וחובשי כיפות שנסמכים על רבנים שלוש שנים באותה ממשלה. כך שאתם האחרונים שיכולים לבקר את מפלגת העבודה על כך שסיעת מימד שכוללת שני חברי כנסת בלד, חברה בה.

ממתיק אין לי בעיה עם דתיים

בזמנו שבורג היה ח"כ מהעבודה הייתה לי הערכה אליו ועד היום יש לי. המפד"ל כבר לא מפלגה היא התאחדה עם האיחוד הלאומי שגם הם היו בממשלה. אין לי בעיה עם זה ששינוי ישבה אתם עובדה שאני עדיין חבר מפלגה דתיים זה לא חרדים גם במועצת שינוי יש דתיים ותתפלא יש לי חבר דתי. דתייים הם בסדר החרדים הם אלו שאני שונא, מי שמסכן את הדמו' זה אתה

זה כל כך צפוי שתגיד שיש לך חבר דתי

לי אין שום חבר דתי ואני גם לא חש שום צורך להצתדק בפני מישהו על כך שיש לי רק חברים וחברות חילוניים. פשוט יצא כך שאין לי חברים דתיים. אתה טוען שאין לך בעיה עם דתיים? אך באותו זמן אין לך בעיה לעשות הכללות ולקבוע באופן שרירותי כי חברי סיעת מימד ששותפה למפלגת העבודה הם "חרדים". כך שאם כבר מישהו מאיתנו מסכן את הדמוקרטיה במדינת ישראל זה אתה וגזענים כמוך שעושים הכללות מהסוג הנלוז שאתה עושה. ואגב כל הגזענים כמעט ללא יוצא מן הכלל עושים שימוש בטיעון המצוץ מהאצבע "החברים הכי טובים שלי הם..."

ממתיק אני חבר שלו ללא קשר

אין לי בעייה עם דתיים. דתיים מתגייסים, עובדים ולא כופים כפייה חרדית. עובדה שאני חבר מפלגת שינוי מפלגה שישבה עם דתיים ויש בה חברי מפלגה דתיים. בקשר לדעותיי אני לא שונא דתיים הם אזרחים כמו שאר האזרחים אני שונא את החרדים בלבד. אתה מסכן את הדמו' כמו כל קומוניסט. העבודה היא מפלגה פרו חרדית היא יושבת עם ש"ס בממשלה

זה שאתה קורא לי קומוניסט

כבר מצביע על שורש הבעיה, והבעיה שאין לך מושג על מה אתה מדבר, כי רק למי שאין מושג על מה שהוא מדבר יכול לכנות סוציאל דמוקרט "קומוניסט", שהרי לשיטתך שליש ממדינות אירופה הם קומוניסטיות. וביניהם: שבדיה, גרמניה, בריטיניה ודנמרק. ש"חטאו" כולן בסוציאל דמוקרטיה. כך שהאם אתה רוצה להגיד לי שאתה חושב שהמדינות הללו קומוניסטיות? ובכלל מה נחשב אצלך לקומוניסט? כל מי שמבקש צדק חברתי ואג'נדה חברתית הוא קומוניסט? כל מי שנגד הפרטה גורפת של המדינה הוא קומוניסט? כל מי שמבקש שיעזרו לעניים ולחלשים הוא קומוניסט? כל מי שמתנגד לכך שכלכלת שוק חופשי תהפוך לג'ונגל ותצא מכלל שליטה הוא קומוניסט? כדאי מאוד שתסיר את משקפי הסוס המרובעים שהרכבת על עיניך ותתחיל להפנים את העובדה שאתה לא חי בואקום ושיש עוד אנשים עם חשיבה ודיעות שונות משלך בעולם הזה, ולא כולם קומוניסטים כפי שאתה טועה לחשוב.

ממתיק הן סוציאלסטיות אתה לא

אתה יותר שמאלני כלכלית מהמדינות האלו גם ספרד שמאלנית. אתה מונע מהשוק להיות חופשי. אני בעד צדק חברתי לא פחות ממך, צדק משמעותו שלא יהיו אזרחים שלא יעבדו מתוך רצון לקצבאות. אתה מתנגד לכל הפרטה אפשרית בנוסף לכך אתה מתנגד שהממשלה לא תהיה אחראית על מחיר הלחם. אם זה היה תלויי בך היא הייתהנ אחראית למוצרים נוספים או אפילו על כל המוצרים לכן אתה קומוניסט, יש אנשים עם דעות שונות ממני אולם במקרה שלך זה נובע מקומוניזם

סלח לי על הביטוי, אך אתה אידיוט

מי אמר לך שאני נגד שוק חופשי? מאיפה הגעת למסקנה שאני בעד שאזרחים שלא יעבדו מתוך רצון לקצבאות? על פי מה קבעת בזאת החלטיות שאני מתנגד לכל הפרטה אפשרית? הבעיה איתכם הקפיטליסטים שכל מי שמתנגד לג'ונגל שאתם קוראים לו "קפיטליזם" הוא ישר קומוניסט.

armbruster

New member
שינוי היתה פגר מהלך כבר הרבה זמן

הבחירות האחרונות היו רק טקס האשכבה.

אשרת

New member
מה זאת ההכנת האורחים הזאת? :|

משום שאני קצת זה שמאחורי הניק הזה, אני יכולה לומר לך שבבחירות 2003 הוא בהחלט היה בצד 'הטוב'. לא כל מי שכותב בפורום הזה הוא חבר/תומך במפלגה.

נכון שלא כל מי שכותב הוא תומך

אך לרששום דברים מהסוג שהוא כתב לטעמי חורגים. זה לא לענין!! אני חושבת שצריך למחוק הודעה שכזו. יש צורת דיבור וניהול תקין של שייח. לא מקובל לקרוא לשינוי "פגר מהלך". מה דעתך יקירתי?

אשרת

New member
גם אני עיוותי את אפי כאשר קראתי

"פגר מת"... אבל בואי נצא מנקודת הנחה שלכל אחד יש את עולם הדימויים שלו, ושאולי הוא יבין את הרמז לבד, שלעיתים יכולים גם להעביר את המסר החריף במילים קצת פחות מסריחות...

armbruster

New member
בסה"כ נתתי איור ציורי לדברי ה'פוסק'

כדי להמחיש את משמעותם. אזכיר רק שלפני כשלוש שנים פנה אלי אחד ממנהלי הפורום הזה והציע לי להיכנס לפעילות מפלגתית בשינוי. לא קיבלתי את ההצעה כי כבר אז דחתה אותי הדיקטטורה ששררה בשינוי והצביעות שהתלוותה אליה. מי שמכיר אותי יודע היטב שהצבעתי כבר לפני הרבה זמן על המחלות הממאירות של שינוי וצפיתי די במדוייק את קריסתה. אבל דברי היו כקול קורא במדבר. וכל הייתר הלא הם כתובים בתעודת הפטירה של שינוי.

למעלה