פרטים על פוקימון

אם למתקפה היו קוראים "הדיפת ברק"

זה היה יכול מעולה. אבל אם אפשר - לדעתי "הדיפת וולט" יכול להיות פיתרון דיי טוב. בכל זאת, עם כל הכבוד לשמירה על התירגום הישיר מאנגלית - כדאי ששם המתקפה יישמע טוב באוזן.

Takuto

New member
איך "הדיפת וולט" טוב יותר מ"בלימת וולט"?

אני לא ממש מרגיש הבדל וזה לא קשה להגיד את זה... ובבקשה לא ברק שוב כי גם אפי הסכימה שאת הוולט כדאי להשאיר

Takuto

New member
אבל אם המתקפה Tackle מתורגמת כבלימה

אז Volt Tackle אמור להיות בלימת וולט אם זה יהיה "מכת וולט" זה די סותר את זה שהוחלט לתרגם Tackle כבלימה לא? (ואם זה לא היה מובן- יש מתקפה אחרת שקוראים לה רק Tackle והפירוש שלה הוא בלימה)

אוי, זאת המתקפה השולטת הזאת של פיקאצ'ו!../images/Emo9.gif

אין עליה, כזאת מגניבה #?$#$ XD אני חושב שכדאי לקרוא למתקפה "הדיפת ברק" או משהו בסגנון. אבל שיישמר כל הקטע של ההדיפה, כי פיקאצ'ו רץ, אפילו טס לעבר היריב שלו כשהוא יוצר מעטפת ברקים שולטת, ואז נכנס בו במלוא העוצמה. זה צריך להיות שם חזק כזה... משהו הולם למתקפה היפה הזאת.

Takuto

New member
הדיפה? לא נראה לי =X

ושוב אני לא מבין למה ברק וולט=וולט אני באמת לא רואה שום סיבה לשנות את הוולט

ellapr41

New member
כי רוב הילדים הקטנים לא יודעים מה זה וולט..

זה לא מה שתירגמו פעם כ"מכת חשמל"?

Takuto

New member
לא.. מכת ברק זה THUNDERBOLT

ומה זה ילדים לא יודעים =X זה השם של המתקפה THUNDER - רעם THUNDERBOLT - מכת ברק THUNDERPUNCH - אגרוף רעם די עם רעם/ברק! ושוב אם הכוונה הייתה לרעם/ברק היו כותבים THUNDER ולא VOLT לדעתי לשנות את זה משנה את המשמעות שאמורה להיות למתקפה =X

mikeys barking

New member
ילדים קטנים לא יודעים?

סלחו לי, כן? אבל לילדים קטנים לא אכפת! כשאני וחברים שלי היינו רואים פוקימון (בכתה ב') לא הזיזו לנו בכלל כל הדברים הקטנים האלו שאתם שוברים עליהם את הראש כרגע.

ellapr41

New member
חחח תכלס את צודקת..

לילדים קטנים באמת לא אכפת מכאלה דברים.. אבל אם תומר שאל אז עניתי

Takuto

New member
אי אפשר להגיד "לילדים לא אכפת"

קודם כל לחלק מהצופים כן מאוד אכפת מזה וגם בלי קשר אין צורך לעשות תרגום גרוע ומיליוני שמות לאותו מושג רק בגלל ש"לא אכפת"

mikeys barking

New member
אני לא אומרת שתעשו תרגום גרוע

ומאיפה לעזאזל הסקתם את זה? גאדמיט#!$!#$^%# אני רק אומרת שזה שם של מתקפה (ממש שהבנתי P=) ואתם שוברים את הראש על זה כאילו זאת הדמות הדמות הראשית. לא אכפת לי, תשברו את הראש מצידי, אני נגמלתי מפוקימון עוד בכתה ג' ככה שזה לא ממש משנה לי -___-" וחוץ מזה, אני מאלו שמאוד מציק להם תרגום לא נכון- אבל רבאק, תוכניות ילדים. יש מליוני טעויות תרגום שם ואני לא רואה ילדים שנפגעו מזה או משהו. קחו בפרופורציות P:

shirpan

New member
בתור מישהי שיודעת את כל האנגלית שלה מהטלויזיה

תדעו לכם שדברים קטנים ו"לא חשובים" כמו תרגום זה או אחר לימדו אותי את כל האנגלית שאני יודעת. זה היה עוד אפילו בתקופת העונה הראשונה של פוקימון כשנץקלתי במיסטר מיים בפעם הראשונה. ומשם למדתי שמיים פה פנטומימה באנגלית. או כל מיני דברים כאלה. תרגום מדוייק מאנגלית עוזר לדעת על מה מדובר. במיוחד ילדים ששומעים שם של מתקפה בעברית ואז יוצא להם באינטרנט להתקל בזה באנגלית. זה כן חשוב הידד לתרגום הנכון!1

mikeys barking

New member
זה לא שהם יגדלו עם שפה פגומה.

נסחפת קצת. ועדיין- הידד לתרגום נכון!

Takuto

New member
כבר החלטנו שאכתוב "בלימת וולט" ואם דנה תתרגם

כמשהו אחר אז אפי תחליט איזה מהשמות היא מעדיפה

אמצעי הגנה XD

המילה הזאת ישר מעלה לי בראש כל מיני דברים שלא אמורים לעלות לי בכראש XD כי זה דיי מזכיר אמצעי מניעה... ו.. בלה בלה בלה. אה תומר, אם אתם כבר בקטע הזה של תיחקון שמות מתקפות בשביל הדיבוב - אז היתה מתקפה אחת שממש מחריד היה לי לשמוע אותה, "מתקפת זרע" של טריקו. ושוב, גם זה דיי.. אממ... איך אני אגיד את זה בצורה נורמאלית? מזכיר קונוטציות מיניות XDDD

Takuto

New member
כן ברור שאת זה נתקן- בולט סיד=קליע זרעים

אין לי מושג איך מישהי שקוראת לעצמה מתרגמת העלתה בדעתה לפרש Bullet Seed כ"כדורי זרע" X__X

Tu Lus

New member
נייס

את VOLT TACKEL אפשר לתרגם ל "שדה חשמלי" או "שדה כוח" אני הבנתי שזה משהו כזה.

למעלה