פרחים בקנה?!

אלי ו.

New member
אני חושב על זה בצורה קצת אחרת

תאר לעצמך ילדות בקרית שמונה שיום קיץ אחד נופלות על השכונה שלהן עשרות קטיושות. הן נאלצות לחיות במקלט, מפוחדות, לא יודעות מתי יפול עליהן טיל. הזמנה שלי ילדות כאלה לבסיס צבאי ו"השתתפותן" בכתיבת איחולים על הפגזים יכולה לגרום להן לתחושה כאילו הן לוקחות יזמה ונלחמות באוייב המפחיד. מקרבנות סבילים הן הופכות בעיני עצמן לחלק מהמערך הלוחם. בקשר לחיילים, כולנו רוצים להאמין שהחיילים שלנו רגישים ומצטערים לפני כל פגז על אנשי החיזבאללה (ובודאי על האזרחים) שיפגעו. בפועל כדי להלחם צריך ניתוק רגשי, אי אפשר לחשוב על משפחתו של לוחם החיזבאללה שמולך מכיון שאחרת לא תצליח לבצע את תפקידך.

ואני חושב, שזה טמטום להניח לילדים

להתקרב בכלל לסןללןת תותחים בעת ירי. זה לא חינוכי, זה מסוכן, וזה מנוגד לכללי משמעת בסיסיים של הצבא. באשר לכתיב, אתם תמימים חברים - אלו הם פניו האמיתיים של החינוך הישראלי בעיירות הפיתוח.

אלי ו.

New member
לא ראיתי שם ירי

וכמובן שאנחנו מניחים שמדובר בתמונות אותנטיות

אני חושד שמדובר בפרוייקט "תגלית"

ובאנגלית Birthright- פרוייקט של הסוכנות להבאת צעירים יהודים מהעולם לטיולים בישראל כדי לחזק אצלם את הזיקפה הלאומית. זה מסביר את העברית העילגת ואת התלהבותם מהפגזים- אין לכם מושג כמה בנוער הזה מתלהב מנשק.

mucool2

New member
הן נראות צעירות מדי

פרויקט "תגלית" מביא לארץ סטודנטים בקולג'/אוניברסיטה.

mucool2

New member
ממש לא סביר בעיניי

שירשו ל"תגליתיסטים" להגיע בכלל לאזורים האלה. אתה יודע כמה ביטוח צריך לשלם על נסיעה כזאת?

לא רק שזה לא סביר.

מחר היתה צריכה להגיע אלי קרובת משפחה בת 17 מארה"ב הנמצאת במשלחת לארץ. אוסרים עליהם להגיע אפילו לתל אביב, אפילו עם הורהים מאשרים את ה"סיכון"

mucool2

New member
עבדתי עם קבוצה של בני נוער מחו"ל

בתקופה שאחרי מבצע חומת מגן. אסןר היה להם לצאת מה"מחנה" אפילו לפלאפל.

אתה מזהה איפה זה צולם?

אני לא. ולמי שתהה על הביטוי "תמות אמן"- זה בדיוק סוג הביטויים שהנוער הנפלא של תגלית לומד מהר מאד.

mucool2

New member
זה צולם בצפון

וזה כבר מספיק מסוכן. חוצמזה "תמות אמן" זה ביטוי של ילדים בגיל 12 ומטה. לנוער הנפלא של "תגלית" (שבחלק מהמקרים הוא באמת כזה) יש דברים אחרים להתעסק בהם.

masorti

New member
זה לא פרויקט תגלית...

עיין בברכה "תמות אמן" על אחד הטילים. זה לא בדיוק הניסוח של יהודי ארה"ב.

טל קר

New member
ראיתי תמונה כזו בידיעות אחרונות

של אתמול (אותן ילדות, אותם טושים, אותו כיתוב, אותו נשק).

טל קר

New member
זה הופיע בחלק של הכותרות, לא של

המוסף (למעונינים/ות לדפדף ולהיווכח במו עיניהם)

למעלה