פרחים בקנה?!

טוב, מה שכתוב שם

זה שזה פשוט מעשה מתקבל על הדעת (ואפילו לא מעשה סכלות, טרוללו) של ילדות שתקועות במקלט ימים כי מישהו מפגיז אותן בלי שעשו לו שום דבר רע. ילדות שמבינות, בצורה פשטנית, שהחיילים הטובים שלנו נלחמים ברעים בצד שני, שהפגזים מכוונים נגד הרעים, ונגדם בלבד. שלא ממש מפנימות את הזוועה שבמלחמה ואת הצורה שאנשים (גם אנשים רעים, וגם "לא מעורבים") מקבלים כשנופל לידם כזה פגז, כי בתקשורת של המדינה שלהן, להבדיל מאצל חלק משכניהן, חוסכים מילדות כמוהן מראות של דם וזוועה ולא משתמשים בהן כאמצעי להגדיל את השנאה שלהן לכל מי ששייך לצד שמנגד. ילדות שס"ה רוצות שהפגז הזה, שיפגע, אינשאללה, בנסראללה, יראה לו שהן נורא כועסות עליו ושונאות אותו כי הוא עושה מעשים רעים, ויגמור את הסיוט הזה עבורן. ילדות שמתלהבות מהאקשן שהצלמים והכתבים מספקים להן. ילדות שמסתבר שהעולם, בטעות או במכוון, לוקח אותן כסמל לשנאה עיוורת ולצמאון-דם מינקות, במקום את תהלוכות הילדים המחופשים עם חגורות נפץ למותניהם. ... סליחה על הפאתוס. אני קצת כועס.

היי אחוקוש, טוב שיש שמחות. מתראים.

הסיכלות אינה של הילדות. להן עומדים גילן ותמימותן. הסיכלות היא של המבוגרים בשטח. המפקדים וההורים, שבסיכלותם התירו, או אף עודדו את עדת ההדקים לצלם את הילדות בפעולה. ולשאר דעתך. בין ילדים מחופשים עם "חגורות נפץ" (נסחפת קצת, לא עורבי?) לבין ילדות מקשקשות על פגזי תומ"ת, עובר קו ברור ועבה של מבוגרים לדבר עבירה. הסמליות גם פה גם שם היא זו של מוות ואימה. הילדים הם רק הכלי המוליך את הסמל ומעצים את אימת נוולותו. אני לא מוצא את ההבדל התהומי שכל כך פיתס אותך.

על פי התהום

כמותי או איכותי, ההבדל? למי יש יותר סיכוי לגדול כבן-אדם? הכל בעיני המתבוננת. *איך דווקא אני מוצא את עצמי פתאום בצד הזה?

מבט מצועף מעין המתבוננת.

שנינו נוכל וודאי למנות לא מעט סיבות, נוסף על זו שהיצגת, שיקבעו מי יגדל כבן אדם, כאן או שם. ושנינו לא נוכל למנות סיבות רבות נוספות לכך ,משום שהן נסתרות מאיתנו עדיין. אין ספק שגם למתרחש בתמונות שאתה מעלה כאן יש השפעה. אך לא אתה ולא אני יודעים, מה יקבע את סיכויי מי לגדול כבן אדם. אני לא מבקש ממך אפילו להגדיר בן אדם. גם משום שאני חושב ששנינו מתכוונים לאותו "בן אדם", וגם אם לא, מה זה משנה, לא אתה ולא אני יודעים מהם תנאי הייצור הנדרשים להפקתו של זה. ראיתי ממרחק הלובן בעיניים, כמאמר המצביא, לא מעט שגדלו בגיאיות צלמוות להיות בני אדם ואחרים שגדלו כמוני כמוך, ותואר אדם מהם והלאה. אבל כל זה משני לענייננו. הדיון כאן אינו בסיכוייו של הצאצא האנושי, כי אם בשימוש הציני שעושים בצאצא זה מבוגריו. ולעניין זה, אדוני, אתה יכול לשחק בלחפש את ההבדלים, אם זה מה שמקל עליך, אבל במשחק הזה לא בטוח, בכלל לא בטוח, שתצא מנצח למרות שבידך יש תמונות שהן באמת איומות ונוראות. איך אתה מוצא את עצמך פתאום בצד הזה? הרי אמרת לבד: אתה כועס. ועורבי, אתה הרי יודע טוב מכולנו (חוץ מהאפאקס כמובן), שכשאתה כועס אתה רחוק מלהיות צודק.

מבט מורעל, התכוונת

(מצועף - ברעלה) שימוש ציני בילדים מגונה. גם בנסיבות פחות טעונות (בטוחני שלא חמק ממך משחק המילים - פגזים, כאילו, נסיבות טעונות? ). האמת, אולי אתה צודק, וההשפעה על האישיות של הילדים האלו קשה לחיזוי. מה שכן, תמונות כאלו מראות את הרקע התרבותי של החברה בה גדלים הילדים האלו, ואליה יתבגרו. הדברים האלו, גם אם לא השפיעו עליהם בילדותם, ישפיעו, מן הסתם, בבגרותם. אני חושב שיש לתרבות הסביבה חלק עצום בעיצוב אישיותם ודפוסי התנהגותם של אנשים, וברור מה זה אומר על אנשים שצומחים בתרבות כמו זו שהתמונות שהבאתי הן חלק ממנה. מכאן אתה למד גם , בעקיפין, שאני לא חסיד של רב-תרבותית פוסטמודרניסטית.

אוקי, עכשיו אני משאיר את השדה לנץ.

פוסטמודרניזם, מאז שטללי הלך אללה ירחמו, זה שלו.

אלי ו.

New member
../images/Emo32.gif סתם המלצה על ספר טוב

שעוסק בדיוק בנושא של "מה גורם לילד שיצא בן אדם". "מיתוס גידול הילדים" מאת ג'ודית ריץ' האריס

למעלה