פרופיל 21 בצבא

כמיני

New member
מאד פשוט

כפי שאני והמחוקק רואים אי קבלה של אדם לעבודה על רקע אי שירות צבאי כבלתי מוסרי, ככה אתה רואה אי קבלה של זקן כאי מוסרי. אתה מבין? יש חוקים במדינה וברגע שכל אחד יקבע לעצמו את אמות המוסר הרלוונטיות עבורו, אז לא יהיה צריך לשאול שאלות מיותרות כמו שלך.

izackv

New member
פיספסת את הלוגיקה פעמיים ../images/Emo10.gif

1. השאלה לא האם אני מוסרי או לא, השאלה היא האם המועמד שאני רוצה לקבל הוא מוסרי או לא. במקרה של משתמט, השאלה עולה. במקרה של זקן היא לא עולה. פשוט. 2. אין שום קשר בין חוק למוסר, כפי שאמור לדעת היטב כל מי שלומד חוק או לומד מוסר. לפעמים הם נפגשים ואז זה נחמד. והאמת גם פעם שלישית... 3. ברור שכל אחד קובע לעצמו את אמות המוסר הרלונטיות עבורו. זה טיבו של מוסר! אחד חושב שזה מוסרי להשתמט. אחד חושב שזה לא. כל אחד מהם קובע לעצמו את אמות המוסר שלו.

motior

Member
מי יחליט?

מי שצריך לעבוד איתך כל יום ולשלם לך משכורת. זה די פשוט, לא?

izackv

New member
כל המטרה של מיון היא להמנע ממצב

שצריך בדיעבד לפטר מישהו. כל מה שרומז לי שמישהו לא מתאים, מחייב אותי להתיחסות רצינית וזהירה. טעויות עולות הרבה כסף ויכולות לגרום לסטרטאפ קטן להסגר במקום להפוך לחברה רצינית. צא מהסרט? זהו שזה קצת קשה... אני יודע שזה סרט, כי במציאות לא יכול להיות שיהיה גיבוי של כל כך הרבה אנשים לאנשים אחרים שמשתמטים ממילוי חובות כמו שרות בצבא. במציאות לא יכול להיות שאני אמור לסכן את חיי, אבל לאנשים אחרים לא מתאים לסכן את החיים שלהם, או סתם לתרום מזמנם אז הם צריכים לקבל יחס חם באזרחות (ועוד ממני!) ואני זכאי להמשיך לסכן את חיי או לתרום את זמני. אז זהו, שבסרט שלי זה בסדר להתיחס למשתמטים כמו שצריך להתיחס למשתמטים. וכמובן שאם יש סיבה טובה לאי השרות בצבא או ההמנעות משרות לאומי אז זה לא ישפיע. אם אני מתרשם שהסיבה הייתה "לא מתאים לי צבא, אבל אל תיהיה כבד, ככה זה היום..." אז אני באמת לא כבד ומשחרר בשימחה את המועמד לביתו. יש כינוי שמתאים לאנשים שחושבים שצריך לתת להם, אבל הם פתורים מלתת חזרה - קוראים לזה "עלוקות". אתה רוצה לעבוד עם עלוקות? זכותך. תקים חברה ותגייס רק עלוקות. אני רוצה לעבוד בחברה בלי עלוקות? זכותי.

כמיני

New member
סבבה

אז כשיפטרו אותך כי אתה עושה מילואים, או את אשתך שנכנסה להריון, אל תבוא לאף אחד בתלונות, אתה אחד מאלה שיוצרים את הכללים המעוותים האלה. למה לצאת מהסרט? כדאי שתבדוק את הנושא ואל תפטור את זה ב"עלוקות". עבודה היא מצרך בסיסי ולא יחס חם!!! חבל שהגענו למצב הזה.

izackv

New member
הפוך על הפוך? או הרצחת וגם ירשת?

אם יפטרו אותי כי אני עושה מילואים זה קשור למשתמטים (שאתה אחד מהם?) שלא עושים מילואים ולכן יוצרים אי שויון שנותן להם פרס על השתמטות. בנוסף, זה שיפטר אותי לא עובד לפי הכללים שאני מטיף אליהם. כללים שאומרים שמי שתורם, צריך לעזור לו ומי שמשתמט - ההשתמטות שלו צריכה לעמוד נגדו. אם המעסיק שלי יעבוד לפי הכללים (המעוותים, לטענתך) האלה, אז אני צריך לקבל בונוס בגלל שאני עדיין עושה מילואים והמשתמט צריך לקבל עונש כי הוא משתמט. הבעיה היא שאתה ושכמותך יוצרים כללים מעוותים שמאפשרים לפטר אותי כי אני לא משתמט. ואז אתה עוד מאשים אותי שפוטרתי בגלל הכללים שאני מאמין בהם? לאחד משנינו יש בעיה קשה בלוגיקה. אם זה אני, אני אשמח להסבר ברור. אם יפטרו את אישתי בגלל הריון זה משהו שבאמת קשה לי לראות איך זה קשור לעמדות שהצגתי בדיון. ולגבי "עבודה זה מצרך בסיסי"... החברה שלי לא מוגדרת כחברה לייצור עבודה. יכול להיות שהחברה שלך כן, אני לא ממש מכיר. החברה שלי מייצרת תוכנה. בחברה הזאת אני בוחר עם מי אני רוצה לעבוד (זכות בסיסית שלי בתור מעסיק ומגייס) ואני לא אמור להיות ספק עבודה לציבור אזרחי מדינת ישראל. החברה שלי היא לא חברה ציבורית ולא חברה ממשלתית. ונחזור לסרט, הפעם לשלך... ברור שמי שלא מוכן לתרום למדינה בשום דרך שהיא יצפה גם שהוא יקבל הכל על מגש של כסף ואף אחד לא יפלה אותו לרעה על ההשתמטות שלו. הרי מגיע לו! איך בכלל קרה מצב שאני בעמדה שמאפשרת לי להחליט והוא מחפש עבודה? הרי הוא היה צריך לשבת על הכורסה שלי ואני בכלל צריך ללכת לשמור! אם אני לא אלך אז מי ישמור עליו בזמן שהוא נח? אז סליחה שלא הבנתי את זה. סליחה שאני לא שם שטיח אדום מיוחד למשתמטים. ועוד יותר סליחה שאני חושב שלהשתמטות צריכה להיות קונוטציה שלילית ולא חיובית. כנראה זה קשור לחינוך קלוקל שקבלתי בתור ילד, ועכשיו מאוחר מדי לשנות את זה.

כמיני

New member
whatever

"בחברה הזאת אני בוחר עם מי אני רוצה לעבוד (זכות בסיסית שלי בתור מעסיק ומגייס) ואני לא אמור להיות ספק עבודה לציבור אזרחי מדינת ישראל" מסכים לחלוטין,אז אל תבוא בטענות למעסיק שלא רוצה מילואימניקים, תפקידו הוא לספק מוצר ולא עבודה לציבור אזרחי ישראל, כנראה שזה קשור לחינוך הקלוקל שקיבל בתור ילד, ועכשיו כבר מאוחר לשנות את זה. אגב, שירתתי 3 שנים ואני עושה מילואים, אבל אני בניגוד אליך לא רואה את המציאות בשחור ולבן, לא כולם עלוקות, רובם נפלטו מהמערכת בגלל המערכת.

izackv

New member
ואני בניגוד אליך לא מצדיק אוטומטית

משתמטים ולא חושב שהם כולם זכאים באופן אוטומתי ליחס חם ונעים. אם טרחת לקרא אותי בזהירות, היית שם לב שהפסילה היא לא אוטומטית. ולא, אני לא רואה את המציאות בשחור לבן. לצערי. וכן יצא לי להפגש עם אגף שיקום מקרוב מספיק כדי לראות איך נראית אטימות וגם על הטיפול במשפחות שכולות אני יכול להגיד מילה או שתיים. אבל כל הטענות שיש לי כלפי הצבא, לא מכשירות את עניין ההשתמטות מרצון. עניין שלטעמי האישי פוגע בי, בילדים שלי ובך.

כמיני

New member
יופי

אז כל אחד נהפך להיות מחוקק, שופט ושוטר במדינה. לא מצדיק אבל גם לא פוסל. ושוב, עבודה אינה יחס חם, ואינה פריסה של שטיח אדום, תנסו לקלוט.

galh

New member
לא. לא הגיע הזמן.

לצערנו השירות בצבא הוא עדיין שירות חובה. כל עוד זה המצב, זו בהחלט דרישה לגיטימית לברר לגבי השירות הצבאי.

panda321

New member
ברוב המקומות חשובה יכולת ההסתגלות

עבודה מצריכה בדרך כלל יכולת הסתגלות, גם בהייטק. ברוב מקומות העבודה מנסים לברר גם לגבי האישיות של המועמד, ולא רק מה הנסיון שלו. למשל, אדם יגיד בשאלת 3 החסרונות שהוא רגיש מידי - ספק אם יעבור את המבחן. הוא צריך להיות באמת תותח על מבחינה מקצועית כדי לעבור.

panda321

New member
אני לא הייתי שואלת את השאלה הזו,

כלומר את שאלת 3 השאלות: היא אדיוטית בעייני. אבל זו אחת התשובות הגרועות ביותר שאפשר לענות, ומקובל לפסול עליה. אני לא אומרת שכך צריך להיות - בכלל לא, אבל זה הנוהג לצערי.מעסיקים רואים לנגד עיניהם אדם שיבכה מכל הערה קטנה כאשר הם שומעים את התשובה הזו.

izackv

New member
מעולם לא שאלתי את שאלת 3 החסרונות

ואני חושב שהיא מאפיינת יותר אנשי כוח אדם. בכל מקרה גם אם הייתי שואל ומישהו היה אומר לי שהוא רגיש מידי... הייתי מבקש דוגמאות למקרים ומנסה להבין למה בדיוק הוא מתכוון. אין כמו הבהרת שאלות בעזרת דוגמאות וזאת גם ההמלצה לבניית ראיון. לא לשאול "איך אתה עובד בצוות?" כן לשאול "אתה יכול לתאר לי איך עבדת בצוות בחברה X?" ככה יותר קל למרואיין לענות ויותר קל למראיין להבין את התשובה ולחדד אותה. (וגם התשובה בדרך כלל תהיה יותר אמינה)

amikaml

New member
טוב מאוד

שאתה (ואני מקווה שגם אחרים) לא מסיק מסקנות נמהרות מהשאלה הזאת.

למעלה