פרופיל 21 בצבא

shigol

New member
פרופיל 21 בצבא

האם פרופיל 21 כתוצאה מקשיי הסתגלות יכול להוות בעיה בקבלה לעבודה אחרי תואר ראשון מאוניברסיטה במדעי המחשב/הנדסת חשמל ואלקטרוניקה. *** בעלי פרופיל 21 לא עושים מילואים (לא עושים צבא).

izackv

New member
הכל תלוי במראיינים...

וכמובן במקום העבודה. יש מקומות שדורשים מעבר שרות צבאי כתנאי קבלה. אני אישית מרגיש שזה פוגע במועמד שאני מראיין אם בקורות החיים שלו אין שרות צבאי ואין לכך סיבה טובה (עולה חדש מבוגר, למשל) זה משפיע פעמיים... פעם אחת כי אני חושב שלאנשים יש חובות וזכויות. מי שיודע לנצל רק את זכויותיו ולא ממלא חובה בסיסית מאוד כמו צבא או שרות לאומי לא מתאים לי. נכון שיש אנשים שלא מתחמנים ושיוצאים מהצבא בצדק עם 21, אבל גם לפניהם יש את האופציה של שרות לאומי מסוג זה או אחר. הפעם השניה היא כי אם מישהו עד כדי כך לא הסתדר עם המסגרת הצבאית (שביננו לא ממש מתאימה לאף אחד, אבל עדיין הרוב המוחלט מצליח להסתדר איתה ברמה כזאת או אחרת) אז יכול להיות שתהיה לו בעיה קשה להסתדר עם מסגרת העבודה - שגם היא מסגרת עם כללים וחוקים משלה. בקיצור, גם החשד שמדובר באדם שמחפש רק את הזכויות שלו, אבל את החובות שאחרים ימלאו וגם החשד שמדובר באדם שלא מסתדר טוב במסגרת. לא שזה פוסל, אבל זה פוגע. לדעתי.

shigol

New member
אדם שיצא על פרופיל 21 בריאותי לא

יכול לעשות שירות לאומי ולא להתנדב.... במידה ויש לפניך 2 אנשים, האחד סייסם את לימודיו באחת האוניברסיטאות (תל אביב למשך) בממוצע ציונים גבוה, והשני סיים את לימודיו במכללה או גם באוניברסיטה אבל בממוצע ציונים נמוך מהראשון. מה השקול עכשיו? דוגמא אישית שלי: אני הייתי מועמד לפני הצבא לעתודה, טלפיו, חמ"ן שחקים היה לי קב"א 56, אחרי כחצי שנה הייתי נוכח בפיגוע בטיילת בתל אביב ונכללתי בין פגועי ההלם, אני לא אפרט לך יתר על המידה איך הכל התגלגל משם, אבל בסופו של דבר יצאתי מהצבא על קשיי הסתגלות (בתעודה שחרור שלי רשום שביצעתי את תפקידי על הצד הטוב ביותר ולא היו לי בעיות משמעת). עכשיו תגיד לי, אני אדם שמחפש רק את הזכויות שלי או שלא מגיע לי הזדמנות כמו לכולם? לא הייתי עובר אצלך את הרעיון?

kookamanga

New member
תגובה

פשוט תגיד את האמת וזהו . אני הייתי לוקח אותך לעבוד אצלי...

ilan1998

New member
מה באמת קשור הצבא

לדעתי - מישהו שעשה סבבה מי שלא שרק יגיד את האמת וזה באמת סבבה אפשר לחשוב שזה שהייתי בסיירת עוזר לי להיות מתכנת יותר טוב ש: "מה אתה לוקח איתך מהשרות הצבאי?" ת: אני מוכן להלחם באוייבים?@?@?@?

kookamanga

New member
יש כאלה ...

יש כאלה שלוקחים איתם מהצבא פריצות דיסק ובעיות בירכיים.

ilan1998

New member
ויש כאלה

שלוקחים מדים , קיטבגים נגמשים וכו... אפשר גם לענות בראיון עבודה - מה הצבא תרם לך הוא תרם לי חודש חופש מהעבודה כול שנה.... (כאילו מילואים....)

izackv

New member
אתה שייך לקבוצה שכן הייתה עוברת

את הראיון (בהנחה שמקצועית היא הייתה מתאימה) ומגיעה לך הזדמנות לפחות כמו לכולם! כתבתי למה זה כן עלול לפגוע באנשים כשאין להם שרות צבאי ברזומה... כתבתי על שני חששות שקימים כשמראיינים מישהו שלא עשה צבא. במקרה שלך, אף אחד מהם לא רלונטי. פשוט צריך להציג את הסיפור האמיתי במהלך הראיון. באופן אישי עלי לא מקובלת הדעה ש"מה הסיפור הגדול בלהתחמק מהצבא?" נכון שהרבה עושים את זה. הרבה גם מפעילים אלימות קשה במדינה שלנו. זה שהרבה עושים משהו, אף פעם לא הופך אותו לצודק יותר. וכמו שכתבתי כבר בשרשור אחר, אני מחפש אנשים שיהיו טובים טכנית, אבל שגם יהיו בני אדם טובים. לדעתי האישית מי שמתחמק משרות צבאי בלי סיבה ממש טובה, לא עונה על ההגדרה של "בני אדם טובים" ואני מכיר עוד מספר מנהלי פיתוח שחושבים כמוני. מי שלא יכל לשרת בצבא בגלל שנפגע בפיגוע (ופגיעת הלם היא פגיעה חמורה מאוד) מבחינתי מקביל למי שהתנדב ושרת ביחידה התנדבותית. אבל אם לא היית מספר את הסיפור המלא, זה היה עלול לפגוע בך.

למיטב ידיעתי אתה טועה

"אדם שיצא על פרופיל 21 בריאותי לא יכול לעשות שירות לאומי ולא להתנדב." אני יודע שיש מקרים שבהם הצבא לא מוכן לקבל מתנדבים, ואולי המצב השתנה בשנים האחרונות, אבל כשאני הייתי בצבא המצב היה שונה. בשכבה שלי היה תלמיד שסבל ממקרה קל של מחלת הנפילה - הוא קיבל 21 בריאותי, ובכל זאת התקבל כמתנדב לצבא. איתי ביחידה היה חייל שקיבל 21 בריאותי בשל חוסר יכולת לעכל מרכיב מסויים בלחם, ובכל זאת התקבל כמתנדב ושירת שירות מלא כהנדסאי אלקטרוניקה.

אני חושב שאתם מדברים על דברים שונים צעיר לפני גיוס שנקבע לו פרופיל 21 יכול להתנדב. אני מכיר כמה כאלה. חייל סדיר שתוך כדי שירותו ירד הפרופיל שלו ל 21 לא יכול למיטב ידיעתי להמשיך במסגרת התנדבותית. ועל אחת כמה וכמה אם הפרופיל הוא 21 נפשי עקב אי התאמה לשירות.

savior

New member
התנדבות

יכול להתנדב אם "בא" לצבא לנדב אותו. הצבא מפלה בין מתנדבים, קרי מקבל רק מתנדבים שהוא רוצה. יש מלא מתנדבים שרוצים להתנדב, הצבא לא מקבל אותם(ידע אישי)

יכול להיות

אני לא מכיר אנשים שהפרופיל שלהם ירד ל-21 תוך כדי שירות צבאי ושרצו להתנדב. לגבי 21 אני יודע שיש הבדל בין בריאות (פיזי) לבריאות-הנפש. ידוע לי שלא מקבלים כמתנדבים אנשים שניסו להתאבד לפני הגיוס (אולי יש שיקול דעת אחרי נסיון אחד), ובוודאי שלא יקבלו כמתנדב מי שקיבל פרופיל 21 עקב אי-התאמה.

savior

New member
דווקא אתה טועה דנדן

יש מקרים מסויימים שבהם הצבא מוכן לקבל מתנדבים, ויש הרבה מקרים שלא, אבל הדגש הוא שהכל לפי *שיקולי הדעת של הצבא* שהם שיקולים של תדמיד הצבא, וכו'. דווקא נכים מכל מיני סוגים במיוחד קשים דווקא מתקבלים לצבא כמתנדבים כי הם תורמים לתדמית (השקרית) של הצבא כצבא העם, ניתן לצלמם בעיתונות ובטלויזיה, אבל סתם אחד לא נכה שהצבא פסל אותו מסיבות אחרות, הסיכוי שהצבא יקבל אותו כמתנדב- אפסי.

הבאתי שתי דוגמאות נגדיות

אנשים עם בעיה לעכל לחם או מחלת נפילה קלה הם לא אנשים שנראים מעניינים בצילומי עתונות או טלוויזיה כי הם נראים נורמלים לחלוטין - לא תורם לתדמית להראות הנדסאי אלקטרוניקה בסדיר עם תוספת בתלוש כדי שיוכל לקנות אוכל מיוחד במכולת הקרובה.

savior

New member
מתנדבים בצבא

כן ,אבל יש עדיין קבוצה גדולה של מתנדבים עם סעיפים אחרים שהיו רוצים להתנדב לצבא, אבל הוא פוסל אותם.

השאלה היא מה הם הסעיפים

שבגינם הצבא לא מוכן לקבל אדם כמתנדב. לדוגמא, אם מרואיין אומר שהצבא לא הסכים לקבל אותו כמתנדב כי הוא ניסה להתאבד פעמיים-שלוש בגיל ההתבגרות, אני חושב שזאת נורה אדומה.

amikaml

New member
תגובה

לדעתי, אתה צריך לשמור את דעותיך בנוגע למי תורם למדינה או מי לא לבית.

maya28

New member
אותי מעולם לא שאלו מה הפרופיל שלי

ולא חושבת שעל זה פוסלים קבלה לעבודה. הרבה אנשים לא עשו צבא ולהרבה אנשים המסגרת הזאת לא מתאימה , לפי דעתי אין בעיה עם זה. חוץ מזה אתה לא צריך להגיד מה הפרופיל שלך (אלא אם כן אתה מועמד שב"כ מוסד או משהו בסגנון). הרי אף אחד לא בודק את פנקס השחרור שלך .

לנדסמן

New member
לא, בפירוש לא.

ואני מדבר מתוך ניסיון, שואלים, אבל אין לזה השפעה. הסיבה לאי קבלה היא ניסיון!! יש לך ניסיון? אתה תתקבל. יש לך ממוצע גבוה? תתקבל גם כן. אין לא את זה ולא את זה? אתה נמצא באותו מעמד כמו אחד שעשה צבא. זה מעניין כקליפת השום.

למעלה