פרוגראסי

brotos

New member
פרוגראסי

שמעתי עכשיו (באינטרנט) את התוכנית פרוגראסי ב-106 fm ורציתי לשאול: זה פרוגרסיב? מחתרת הקטיפה? טל גורדון? אהמ.. כן.. טוב.. מצטער...

brotos

New member
לתוכנית קוראים פרורגראסי

יעני, פרורגרסיב בשילוב עם אסי. וזו תוכנית רוק מתקדם.

Rubycon

New member
I know

Ok, it combines Progressive with Asi. Even so, I haven't heard him say "this is a strictly-only-progressive-rock radio show". Let's not make a biz on a tiny issue. I'm sure you understand me.

אכן, צדקת מאוד, ידידי

לא רק שאסי לא ממש בקיא בענייני הפרוג, הוא גם מסרב להודות בכך, ומסרב לקבל עזרה (דיסקים) מאנשים שמחזיקים מאות דיסקים של פרוג. יש בפורום אספנים בקנה מידה היסטרי, והוא לא משתף איתם פעולה כמו שצריך. במילים פשוטות: בחור לא רציני. אגב, הוא לא מקבל על התוכנית כסף. כנראה שזה קשור לעניין - סוג של "לא משלמים לי, אז אני אעשה מה שבא לי".

בואו נעשה מגבית ונעזור למסכן

אסי אוהב פרוג כמו שהוא אוהב הרבה דברים אחרים. מאחר ויש לפרוג נוכחות דומיננטית בתוכנית שלו, אז יש לו לגיטימציה אמיתית, לדעתי לפחות, לפרסם כאן את התוכנית שלו. ברדיו בארץ הוא ניצב בין שלושה או ארבעה שדרים שמשדרים רוק מתקדם בתדירות כלשהי, שאינה אפס פעמים בנצח. אולי הוא לא "מומחה" לפרוג, אבל אם הוא לא רצה אף פעם להיות כזה, אז זה מטופש לצפות ממנו להיות כזה או להתפלא שהוא לא כזה. הוא לא מציג את עצמו כמישהו שהוא לא באמת. חוץ מזה הבנתי שרוב הדברים שהוא משמיע נכללים בהגדרה העצמית שלו לפרוג. על כך ניתן לדון ולהתווכח, אבל לא לבוא אליו בטענות. לאף אחד אין מונופול על המושג פרוג וזה הגיוני להשתמש בו מתוך מודעות מסוימת והבנה מסוימת, גם אם לא כזאת שהיא הכי מקובלת, את המושג הזה. מה שבטוח, זה שאי אפשר לומר עליו שהוא "לא מבין" מה הוא עושה. כפי שכבר נאמר, אין כאן שלושה אנשים שיש להם אותה הגדרה לפרוג.

אני אומר את זה בצער, לא בשמחה

הלוואי והייתי מסכים למה שאתה אומר - אלא שמר אסי פרוגראסי כנראה שכח את המשפט "הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות". אולי כוונותיו טובות, אבל טל גורדון, יוסי בבליקי ודייר סטרייטס, כמו גם צביקה פיק, אינם פרוג. יש הרבה אנשים שלא מבינים למה פרוגראסי משדרת חומרים לא-פרוגיים בתוכנית שנועדה להיות בית לרוק מתקדם. לדעתי, אם אסי היה מקבל משכורת על עבודתו, הוא היה משקיע מאמצים קצת פחות קטנים באיסוף חומר רלוונטי לתוכנית. אין לו תמריץ להיות ממוקד ועקבי, ולכן הוא מתפזר איך שבא לו. אתה התארחת אצלו בתוכנית, ולכן זה טבעי שתצא להגנתו. אלא שגם אני התארחתי אצלו בתוכנית, וההתרשמות שלי (מכל השנים האחרונות) נותרה קודרת למדי. הבחור עדיין לא קולט מה זה פרוג - קצת עצוב אחרי כל כך הרבה שנים. עדיין לא החלטתי אם הוא מסרב לקלוט או שהוא פשוט מתעצל לקלוט.

מורנא007

New member
אני לא יכול לדבר בשמו, אבל

אני חושב שהוא לא רוצה להגיש תוכנית שהיא 100% פרוג, אלא שהוא רוצה להגיש תוכנית לפי טעמו האישי. מצד שני, גם אתה וגם אריק התארכתם אצלו בתוכנית. מה הוא אמר לך לגבי תכני תוכניתו?

משיחות איתו הבנתי את זה

ניהלתי איתו כמה וכמה שיחות לאורך זמן ארוך, והבנתי שלבחור חסרה השכלה פורמלית מוסיקלית. הוא לא מבין כמה עקרונות בסיסיים במוסיקולוגיה. ככה אי אפשר להבין את הפרוג. אבל שוב - אני סבור שהסיבה המרכזית שהוא לא משקיע באיסוף חומר רלוונטי היא כלכלית בלבד: הוא לא מקבל משכורת. אם היה מקבל משכורת, היה משקיע את המאמץ בהגשת תוכנית סבירה. ככה זה שעובדים בחינם - קל להישחק.

הבנאדם נותן שירות ובחינם

ואתה יורד עליו ככה? נו באמת. אז בסדר, אסי לא מבין בפרוג, כנראה שבזה אתה צודק, אבל חלאס! תעזוב אותו בשקט! מה, רק מה שנעשה מתוך רווח כספי הוא בעל ערך? בן אדם לא יכול להשקיע את כולו למטרה מסויימת אלא אם כן הוא מקבל על זה כסף? אם אני לא טועה, גם אתה לא מקבל משכורת על תחזוקת המדריך העברי, אז את אותם הדברים אפשר גם להגיד עליך בעצם.

לא הבנת אותי (כרגיל?)

"חלאס! תעזוב אותו בשקט!" תסתכל למעלה בת'רד, ותראה שלא אני התחלתי את הביקורת עליו. מישהו אחר האזין לשידור של אסי ופשוט התפלץ. "מה, רק מה שנעשה מתוך רווח כספי הוא בעל ערך?" ממש לא! אלא שלעתים עבודות שלא נעשות למטרות רווח - נעשות בצורה לא מקצועית ולא מושקעת. זה עצוב, אבל זה לעתים קורה. אם תנסה להבין את מה שאני אומר בלי לנסות ולהתקיף אותי באופן אוטומטי לחלוטין, אתה גם תקלוט שההיגדים שלי לא כל כך פשטניים כמו שאתה מנסה לצייר אותם לפעמים.

זאת לא פעם ראשונה

שאתה נוגח בו. אז נכון, מישהו אחר פתח את הביקורת, והיה אפשר להגיד לו דברים אחרים לגמרי. בסופו של דבר, הרבה מאוד עבודות שכן נעשות למטרות רווח נעשות בצורה לא מקצועית ולא מושקעת אף יותר (בכל זאת, אנחנו חיים במדינת ישראל). אסי משדר תוכנית ללא תשלום, שמשדרת פרוג וגם דברים אחרים, לרווחת חברי הפורום. אם הוא לא הוא עושה זאת, סביר שהייתה משודרת תוכנית אחרת שאולי היו בה רק דברים אחרים, ולא פרוג בכלל, ואז מה הרווחנו? תאמין לי, אני לא מתקיף אותך אוטומטית, והסתכלתי על התגובה של חמש פעמים לפני שבחרתי להגיב (אחרי שבפעמים אחרות לאחרונה החלטתי שפשוט אין טעם), ואני אומר לך שפשוט נמאס לי לראות אותך מלבין פני אנשים ברבים. וכן, הבנאדם שבא בטענות לאסי בתחילת השרשור גם כן לא הכי צודק, אבל לפחות בשבילו זאת פעם ראשונה.

בוא נסתכל על דברים אחרת

"אם הוא לא הוא עושה זאת, סביר שהייתה משודרת תוכנית אחרת" אז בוא תסתכל על זה אחרת: אולי אם אסי היה קצת מפיק לקחים מן הביקורת כלפיו, אולי היה אפשר להפוך את התוכנית שלו ל*הרבה יותר* מוצלחת ממה שהיא היום. אתה לא באמת מצפה שאנשים שמאזינים לתוכנית שלו יחשבו לעצמם "המממ, טל גורדון זה ממש לא פרוג, אבל אני לא מתכוון לומר לו כלום כי אחרי הכל הוא לא יכול לקבל ביקורת והוא לא חייב לאף אחד שום דבר". אגב, אני לא "מלבין פני אנשים ברבים". אסי הוא שדרן רדיו, ואפשר למתוח עליו ביקורת מקצועית כל עוד הוא משדר ברדיו ציבורי. אסי יודע מה אני חושב עליו, אמרתי לו את זה עשרות פעמים בפורום של נענע, ועד היום הוא הצליח לומר משהו רציני בתגובה. בדרך כלל התגובה שלו היא משהו בסגנון "אני אוהב את המוסיקה הזאת וזהו".

בסדר

אז בוא נסתכל על זה ככה: לאסי יש תוכנית, הוא לא מקבל עליה כסף, הוא משדר מה שבא לו, לפעמים פרוג ולפעמים לא פרוג. אפשר למתוח עליו ביקורת מקצועית באמת? הרי הוא לא עושה את זה באופן מקצועי למעשה, הוא לא מקבל תשלום. אם אסי יודע מה אתה חושב עליו, אין טעם לטחון מים ולהציג את הדעה הזאת שוב, במיוחד כשאתה יודע שהיא לא תועיל לשום דבר (הוא בכלל קורא בפורום הזה?). השורה התחתונה - אם התוכנית של אסי לא מוצאת חן בעיני מישהו, הוא לא מוכרח להאזין לה. כל דיון מעבר לזה הוא לגמרי מיותר.

נכון מאוד, ויש עוד עניין אחד קטן

למרות שהגעת למסקנה שאסי לא עושה דברים באופן מקצועי למעשה - בפועל יש לו מנהלים, והמנהלים האלה ביקשו ממנו לעשות תוכנית על רוק מתקדם בלבד. עכשיו - אפשר להתקשר ישירות למנהלים ולהגיד להם שאנחנו מאזינים נאמנים ואנחנו ממש לא מרוצים. ואז אסי יגלה פתאום שהתוכנית שלו על רוק מתקדם ממשיכה להיות משודרת - אבל עם מישהו אחר בתפקיד השדרן. התוכנית של אסי באמת לא מוצאת חן בעיני - אבל אני רשאי למתוח עליה ביקורת לגיטימית כל עוד אני לא קבור מתחת לאדמה. אז כדאי שאסי יאזין לביקורת, וינסה להסיק מסקנות אם בכלל אכפת לו מהמאזינים שלו.

למעלה