אני מזמין אותך לפורום 570 - פורום אתאיזם כאן בתפוז.
יש שם ממש שמורת טבע לטרולים כמוך, ואני חושב שתהנה מאוד!

הייתי שמח לענות לך על מה שכתבת על אתאיסטים, חרדים, וכו', אבל מפאת כבוד לפורום הזה, והיות והשרשור הנוכחי גם ככה חרג מכל פרופורציה, אתייחס רק לנושא החצי רלוונטי, שהוא שוק הסלולר והרגולציה הממשלתית:

ראשית, לא היו רק 3 חברות סלולר בארץ לפני הרפורמה היו 4.
אבל כמעת אף אחד לא זוכר את מירס, כי הם כיוונו לשוק נישתי ובסוף כשלו ונסגרו.

שנית, ממשלת ישראל לעולם לא הגבילה את כמות חברות הסלולר.
הטריאופול שהיה קיים כאן, הוא זה שלמעשה יצר חסמי כניסה גבוהים מידי לשוק, ורפורמה לא היית שחרור רגולציה כלל, אלא בדיוק ההפך - הוספת רגולציה חזקה שהורידה חסמי כניסה, ע"י הגבלות משמעותיות על השחקניות הקיימות.

כתבת שלדעתך זה לא הוגן להכריח חברות קיימות לאפשר לחברות אחרות "לרכב" על התשתית שלהן, אבל בפועל לא כמה בישראל אף חברת סלולר שפרסה תשתית חדשה משלה עד היום.

היחידה שהגיע קרוב היית גולן טלקום, אבל אפילו היא עדיין מסתמכת בצורה כבדה על תשתית סלקום.
בלי השת"פ הזה ללקוחות גולן לא היה כיסוי בחלקים רבים של הארץ, והלקוחות היו בורחים מהם מזמן.

נתתי לך רשימה של 5 מגבלות שביחד מנעו מחברות קיימות לדחוק מתחרות מהשוק ולכבול אליהן לקוחות.

אתה התייחסת רק לאחת מהן, וגם זה בצורה מטמטמת היות ובתקופת הרפורמה לא רק שלא היה ווטסאפ, כל נושא האינטרנט הסלולרי היה בחיתוליו.
וכמובן שכחת שעד היום אתה לא יכול לעדכן פרטים בווטסאפ מול חברת האשראי שלך, מקום העבודה שלך, הבנק, ועוד הרבה מקומות שצריך שיהיה להם מספר הטלפון שלך למקרה ש...

אבל כאמור, זה רק פן אחד של כבילת לקוחות לחברה.

דרך אגב, התחלתי לרכוש טלפונים שלא דרך חברות סלולר לפני הרפורמה. עוד ב-2005.
ולא - אני לא מדבר על להבריח מכשירים בכיס מחו"ל.

היו כבר אז חנויות שהצליחו להסדיר ייבוא בדרכים לא דרכים.
בכנות, אני לא יודע איך בדיוק, וגם לא מעניין אותי. מצידי, לא עשיתי איו עסקה מפוקפקת בסמטה אפלה, אלא נכנסתי לחנות רשמית, בחרתי בתצוגה מוצר, קיבלתי אותו באריזה מקורית ועם חשבונית כולל מע"מ.

פעם גם ביצעתי ייבוא אישי, כולל כל הסמטוחה להוציא אישור של משרד התקשורת.

אז כן - מי שממש רוצה, וממש יכול לשלם, מסוגל להסתדר גם ללא רגולציה.
זה כמובן לא נכון עבור מרבית הציבור.

לגבי האוטובוסים, אני מודע היטב שבישראל יש תשתיות תת רמה.
ואני לא הולך להתווכח איתך על זה. היום אתה טרול אינטרנטי צעיר ובריא, שחושב שהוא יכול להרביץ לחיים בפרצוף, ושמושב וסככה בתחנת אוטובוס זה סימן לסוציאליזם שעתידו להיכחד מהעולם.

בעוד כמה עשורים אתה תהיה פנסיונר רעב, שיגיד "ברוך אשם!" על כל מקום בו אפשר לשבת תחת קצת צל בזמן שהוא ממתין לאותו אוטובוס.

אני בטוח שמהוויכוח שלנו בפורום לא תשתכנע. אבל החיים כבר ישכנעו אותך
רוב האנשים בעולם די מסכימים על הגדרה של "איכות". לא צריך להכתיב להם כלום...

ולגבי אפליקציות - מתוך ה-40 שיש לך על הטלפון, לכמה היית צריך להעביר כסף?
כמה מתוכן משמשות אותך לאותה מטרה בדיוק?
בכמה מהן אתה בכלל משתמש כל יום?