פקקים

• פותח הנושא jgut
  • פורסם בתאריך

BravoMan

Active member
אתה לא ממש מבין את ההבדל בין אוטובוס לרשת סלולרית...

מטרופולין אני מכיר היטב - השתמשתי בה רבות בשנים שלא היה לי רכב.
&nbsp
ונחש מה?
אין באמת שום תחרות בינה לבין אגד, ובטח שלא בין כלל חברות אוטובוס כמו דן.
&nbsp
כל חברה קיבלה קווים משלה אז בהתאם למוצא ויעד שלך, אתה כבול לחברה מסוימת.
&nbsp
לא כל תחום בשוק מאפשר לך לפתח תחרות בריאה.
לא יהיה לך לעולם מצב שבו יגיעו 2 אוטובוסים לאותה תחנה, באותו זמן כדי לנסוע באותו קו, כשהם שייכים לחברות מתחרות, ואתה תוכל לבחור איזה אוטובוס יותר טוב, יותר זול, וכו'.
&nbsp
זאת בניגוד למשל לחברה סלולרית, שכל אחת יכולה לתת במקביל כיסוי בכל מקום בארץ ואז לריב על הלקוחות בהורדת מחירים או ניפוח חבילות.

the lone gunmen

New member
אין לך מושג על מה אתה מדבר

אחד הקוים הראשונים שפתחה מטרופולין היתה בין באר שבע לת"א.
אני נסעתי אז הרבה בקו הזה ובקו מב"ש לירושלים.

לפני שמטרופולין נכנסה למשחק, המחיר היה בערך 30-35 עבור כל אחד מהיעדים.
ברגע שמטרופולין נכנסה לתמונה, המחיר לת"א ירד אל מתחת ל-13 שקלים כשהמחיר לירושלים נשאר כפי שהיה.

גם אגד וגם מטרופולין הוציאו אוטובוסים כל חצי שעה לתחנה המרכזית ולסבידור מרכז ונחש מה? היה מקום לכולם להעלות נוסעים ולהוריד אותם.

אין שום בעיה ואין שום הבדל בין רשת סלולרית לתחבורה ציבורית - כל מה שצריכים זה שהמדינה תפסיק להתערב ותאפשר לפתוח את השוק לתחרות הוגנת.

אם כבר, אז המצב הרבה יותר בעייתי עבור תחרות בין חברות הסלולר - כיוון שיש לפרוס תשתיות בכל הארץ או להשתמש בתשתיות של המתחרים (מה שהמדינה כופה על חברות מסוימות לעשות - וזה חסר הגינות לחלוטין).
כבישים כבר יש - אז לפתוח את התחבורה הציבורית לתחרות אמור להיות הרבה יותר קל מאשר לפתוח את שוק הסלולר.

BravoMan

Active member
אה, כן, קו 370.

אני תוהה באיזו שעה בדיוק נסעת בו, שאתה אומר שיש מקום לכולם

&nbsp
אתה יודע מה הוריד את מחיר הקו הזה באמת?
רכבת!
(זה שבנו עוד תחנה צמוד לתחנה המרכזית)
&nbsp
תבחר: או שמדינה לא תתערב, או שהיא תפתח לכולם.
כי לאוטובוסים יש תחנות.
&nbsp
אם השוק היה פרוץ כמו שאתה מציע, מה היה מונע מאג"ד לחסום למטרופולין כניסה לתחנות מרכזיות?
אה, אני יודע - שכל חברה תוציא אטובוסים מאיזה מקום בא לה...
&nbsp
אבל מה אני מתווכח עם בן אדם שבכלל לא מבין מה זה MVNO, איך זה עובד, ולמה זה הוגן וקפיטליסטי לחלוטין.
&nbsp
חבל - אהבתי שעמדת מול vinney בנושאים חשובים, אבל אני מתחיל לראות שעמדות שלך בחלק מהדברים יותר רחוקות מהמציאות מעמדותיו...

the lone gunmen

New member
גם 380 ו-369

הייתי נוסע בהם המון לפני כמה שנים.

הרכבת לא הורידה את מחיר הקו הזה - זה 'קרה בדיוק באותה שניה שבה חברת מטרופולין התחילה לפעול.
באותו יום ממש, צנחו המחירים ביותר מ-50%.

המדינה לא צריכה להתערב, נקודה.
מי שרוצה להפעיל אוטובוסים, שיבנה תחנות או ישכור תחנות מחברה אחרת.
אגב, אני בכלל לא מבין למה צריכים תחנות מרכזיות - זה הרבה פעמים מאוד לא יעיל.

מי בנה את התחנות המרכזיות? אגד? לא!
אז פותחים את השוק ומוכרים את המשאבים בשוק החופשי.
וכן, בכל מדינה בעולם - וגם בלא מעט ערים בארץ - יש אוטובוסים בין עירוניים ששומו שמיים!!! לא יוצאים מתחנות מרכזיות.
אני יודע, זה קונספט מהפכני שקיים רק בכל מדינה מפותחת בעולם.

תאר לעצמך שהיו רק אלעל וארקיע בנתב"ג - זה היה נראה לך הגיוני?
אז למה זה נראה לך הגיוני כשמדובר באוטובוסים? להיפך, הלוגיסטיקה של שדה תעופה היא מטורפת וכשמדובר באוטובוסים זה הרבה יותר פשוט.

אתה מתווכח איתי כי יצאת בור וחסר כל ידע או הגיון ולא נעים לך להגיד: "וואלה, צדקת" - אז אתה חושב שאני לא יודע איך עובדים מפעילי וירטואלים של רשתות סלולריות.

חבל, הרבה פחות מבזה מבחינתך יהיה להפסיק להיאחז בקש ופשוט להגיד את האמת.

BravoMan

Active member
למה יש לי הרגשה שאתה לא קורא את מה שאתה כותב?

המדינה בנתה את התחנות - זו בדיוק הנקודה!
יש לך משאב מוגבל - נקודה מרכזית אליה יכולים להגיע נוסעים כדי לצאת ממנה לכל יעד שירצו, שלא לדבר על כך שנוסעים יכולים שם בקלות להחליף בין קווים אם אין אחד ישיר שמחבר בין המוצא ליעד, וכך לחסוך לעצמם עוד חתיכת נסיע.
&nbsp
המדינה מנהלת את המשאב המוגבל הזה, או לפחות מנסה לנהל אותו בצורה הוגנת.
&nbsp
למעשה, כל תחנה שקיימת היום בארץ קיימת על שטח ציבורי, שייך לעיריות.
&nbsp
מה בדיוק אתה מציע?
להתחיל למכור חתיכות מדרכה לחברות פרטיות?
מה יקרה אם חברת אוטובוסים תפשוט את הרגל?
&nbsp
במדינת ישראל פועלים אלפי קווי אוטובוסים. אני לא מוצא את המספר הקווים המדויק בשלוף, אבל לפי וויקיפדיה יש 14 אלף אוטובוסים בשירות פעיל.
&nbsp
אתה הצגת לי 3 קווים שנחלקים בין 2 חברות.
למיטב ידיעתי, לא תמצא עוד כאלה, ואם תמצא הם יהיו מיעוט זעום.
&nbsp
ואם כבר מדברים על מחירים: האם בקווים האלה יש הבדל בין מחיר אגד למטרופולין?
כי אין אין (ולמיטב זיכרוני אין), צריך להיות לך ברור שזו אינה תחרות, אלא עוד רגולציה.
אין סיבה ששתי מתחרות יוזילו את המחיר לאותו מחיר.
&nbsp
אני מכיר ערים קטנות בישראל, שברגע שנכנסו שם אוטובוסים פנימיים, אגד הפסיקו לאפשר נסיע בין תחנות בתוך העיר על הקווים הבין עירוניים שעברו שם, למרות שמסלול הקווים לא השתנה.
&nbsp
אני אפילו לא מדבר על כך, שללא רגולציה של המדינה, לא היה לך בחיים רב קו משותף להכל, כפי שאין לך היום SIM שאתה יכול לדלג איתו בין חברות סלולר.
&nbsp
אבל תמשיך לחשוב שאני הבור פה, ולהציע פתרונות לא סבירים בעליל...

the lone gunmen

New member
אני לא יכול לעזור לך עם הרגשות שלך. זה לא התחום שלי.

המדינה בנתה, אז עכשיו היא תפריט ותוציא למכרז.
מאוד מאוד פשוט.
איך מפריטים? מוציאים למכרז. אין צורך להמציא את הגלגל מחדש.

זה לא משאב מוגבל. אני נסעתי ממנהטן לוושינגטון באוטובוס של greyhound ולא טרחתי לעבור בתחנה המרכזית.
לא ביג דיל.

אני הצגתי את המודל - כך הדברים עובדים.
כמה אתה חושב היה עולה כרטיס טיסה ללונדון אם היה לך כאן רק את אלעל וארקיע?

בד"כ, כשיש 2 חברות מתחרות והשירות והאיכות זהים, גם המחיר יהיה זהה או קרוב לזה.
זה מתבקש.
אם השוק היה פתוח, אז המחיר היה אפילו יותר זול כיוון שחברה אחרת היתה יכולה להיכנס גם ולנסות להשיג לקוחות באמצעות הוזלת המחיר.
כך עובד השוק.

לגיטמי לחלוטין לא לאפשר לתושבי עיר מסוימת לעשות נסיעות פנים עירוניות בקוים בינעירוניים - זה לא כלכלי לחברה התחבורה.
איפה בדיוק הבעיה?

אני גם לא צריך רב קו משותף - שאגב, עומד לעבור מן העולם כשאפליקציות יחליפו אותו.
עד אז, יהיו לי שלושה כרטיסים במקום אחד ואני אשלם רבע מחיר על כל נסיעה.
וואלה, לא מזיז לי.
אגב, לגבי כרטיסי סים - למי אכפת? אם אני רוצה לעבור חברת סלולרי, החברה מריצה אלי שליח על חשבונה עם הכרטיס החדש.
זה נפלא!

אתה הבור כאן ואני מציע את הפתרון *היחיד* שאשכרה יעבוד.
למה אני יודע שהוא יעבוד?
כי בכל מקום בעולם שיישמו אותו, הוא עבד.

הרעיונות שלך, לעומת זאת, הביאו את תושבי ונצואלה לאכול ארנבות...

BravoMan

Active member
אני מודה - טעיתי ובגדול!

בגלל שנושא השרשור הוא תחבורה ציבורית, הייתי כ"כ מרוכז בנושא אוטובוסים, ששכחתי לרגע שדוגמת חברות הסלולר שאתה מנופף בה, היא הוכחה מצוינת לכך שהשיטה שלך לא עובדת, והשיטה שלי מנצחת.
&nbsp
רפורמת הסלולר בישראל הוכיחה מעבר לכל ספק סביר שלפעמים רגולציה חזקה ופולשנית נחוצה כדי לקיים שוק תחרותי והוגן.
&nbsp
אתה יודע למה חברת סלולר היום מריצה אליך SIM חדש עם שליח?
כי הממשלה מכריחה אותה!
&nbsp
פתיחת שוק הסלולר לחברות נוספות היית רק חלק קטן מהרפורמה, והיא היית חסרת משמעות ללא הרגולציה שבאה איתה.
&nbsp
כנראה כבר שכחת, או אולי לא ידעת, אבל לפני הרפורמה לקוחות היו כבולים לספק הסלולר שלהם לא בגלל שלא היה ספק אחר, אלא בגלל תנאי השירות.
&nbsp
מעבר מחברה לחברה היה כרוך בכ"כ הרבה עלויות שונות (לא רק כסף, גם זמן ומאמץ), שלא משנה כמה ספקים היו נכנסים לשוק, המסה של הלקוחות היו נשארים עם ספק יחיד לכל חייהם.
&nbsp
תרשה לי להזכיר לך את כל הרגולציה שהממשלה שלנו מחילה על שוק הסלולר:
* חובה לנייד מספר ללא הגבלה ותוך זמן קצר.
* איסור נעילת מכשירים לספק וחובה לפתוח כל מכשיר שנמכר נעול.
* איסור התניית חבילת שירות ברכישת מכשיר.
* הגבלת תקופת התחייבות מרבית לשנה וחצי.
*הגבלת גובה קנס יציאה.
&nbsp
לפני כניסת הרפורמה משמעות של מעבר חברה היה התחלה מ-0 והמון התרוצצות: לקבל מספר חדש ומכשיר חדש ורק מהמגוון שהספק מציע, ולהיות תקוע איתו ל-3 שנים, ואם תרצה לצאת באמצע תשלם סכום עתק ששום הוזלה חודשית לא תכסה.
&nbsp
אז כן - היום חברה "מריצה" אליך SIM, כי אם היא לא תריץ, אתה בלחיצת כפתור באתר אינטרנט תעבור לחברה אחרת, בלי לאבד זמן, בלי לשלם אגורה, ובלי ליידע את כולם שהמספר שלך השתנה, ובלי להחליף מכשיר טלפון.
&nbsp
ובלי רגולציה ממשלתית כבדה - זה לא היה קורה!
&nbsp
אבל ספר לי יותר על הנסיעה שלך ממנהטן ולוושינגטון:
האם יכולת לבחור באוטובוס שאינו של Grayhound?
האם האוטובוס עצר איפה שבא לו, באמצע הדרך, או שהיו לו תחנות מסודרות?
אם היו תחנות, למי הן שייכות? ל-Grayhound? לחברת "ג'וני אחזקת תחנות בע"מ"? או לדוד סאם?
&nbsp
באמת הצחקת אותי עם עניין האפליקציות שיחליפו את הרב קו!
אתה בטוח שאתה עובד הייטק?
הרי העניין מאחורי הרב קו אינו הכרטיס, אלא התשתית, שהמדינה היא זו שמכריחה את כל חברות התחבורה (גם את הרכבת) להתחבר אליה.
&nbsp
זה לא משנה אם אתה מחזיק ביד כרטיס או אפליקציה - מה שמשנה זה שיש לך מקום אחד לשלם על כל התחבורה. אם חברות האוטובוסים יכלו לעשות מה שחברות סלולר עשו לפני הרפורמה וללא רגולציה, היו לך 10 כרטיסיות או 10 אפליקציות, לא משנה מה, והאזרח הפשוט שתלוי בתח"צ היה מושקע חזק יותר בדמי נסיעה ממה שרוב האנשים מושקעים בבורסה!
&nbsp
אבל אתה מוזמן להמשיך לחשוב שאתה הקאובוי הכי חזק במערב הפרוע...
למציאות זה ממש לא משנה, והיא תדרוס אותך וכל אחד אחר שמנסה להתכחש לה.
ככה זה - המציאות היא דבר אכזרי מאוד

the lone gunmen

New member
טוב

אין שום חוק שמחייב חברה לשלוח אליך שליח ולהביא לך כרטיס סים. אין דבר כזה.

כל הרגולציות שציינת מיותרות.
הן לא שינו דבר - הדבר היחיד ששינה משהו היה פתיחת השוק לתחרות.
ברגע שחברה אחרת היתה מאפשרת שימוש במכשירים לא נעולים - כל החברות היו הולכות בעקבותיה.
ברגע שחברה אחת היתה מספקת חבילה ללא חיוב ברכישת מכשיר - כל החברות היו הולכות בעקבותיה.
ברגע שחברה אחת היתה מוותרת על התחייבות לתקופת זמן כלשהי - כל החברות היו הולכות בעקבותיה.

ככה זה עובד בכל תחום בשוק החופשי.
ואם אין חברה כזאת והדברים הללו כ"כ חשובים ללקוחות - אז הנה לך הזדמנות עסקית נפלאה להקים חברה עם התנאים הללו ולשבור את השוק.

לפני כניסת הרפורמה, היו שלוש חברות. היום יש יותר מעשר. זה מה שעשה את ההבדל.

מה שיצר את כל הבלאגן היתה הרגולציה הממשלתית שאיפשרה רק לשלוש חברות לחלוש על השוק ולעשות בו כרצונן.
הבעיה היתה הרגולציה. הפתרון היה הסרתה של הרגולציה.
כך זה תמיד.
אל תשכח, שלפני הרפורמה, היה אסור לחברה שאינה מפעילת סלולר, למכור מכשירים. זו היתה הרגולציה.
למעשה, הרגולציה בוטלה וזה מה שאפשר את השיפור בשירות.

הייתי יכול לבחור באוטובוס שאינו של grayhound. היו עוד חברות. בהחלט.
הוא עצר בצד הדרך. היתה שם תחנה להמתנה, אבל היא לא שינתה דבר מבחינת תנאי הכביש - אלא רק מבחינת נוחות הממתינים.
אני לא יודע למי היו שייכים הספסל והסככה. זה לא באמת משנה.

אני בטוח שאני עובד בהייטק, ואתה?
כן, אפליקציות יחליפו את הרב קו בעתיד. שוב, המדינה גוררת אותנו אחורה מבחינה טכנולוגית, אבל אף ממשלה לא הצליחה לעצור את הקידמה לאורך זמן.

זה מאוד משנה - לכל חברה תהיה אפליקציית תשלום משלה.
לא תצטרך להחזיק כמה כרטיסים, אלא רק להיכנס לאפליקציה הנכונה, ולשלם.
יש לי יותר מ-10 אפליקציות על הסלולר שלי - לא מפחיד אותי.
ובכל מקרה, רוב האזרחים ישתמשו ב-2 או 3 חברות מקסימום.

אני לא הקאובוי הכי חזק במערב הפרוע - המציאות היא הקאובוי הכי חזק.
אי אפשר לעצור את הקידמה. אפשר לעכב אותה קצת, אבל לשמחתינו היום, אין לנו עגלון או חלבן שכונתי...
המציאות היא דבר אכזר.

BravoMan

Active member
טוב, ברור שחברה לא הקמת...

בוא נתחיל מזה, שפתיחת ייבוא מכשירים סלולריים לגורמים שאינם חברות סלולר היית הצעד האחרון, והמאוחר ברפורמה.
&nbsp
למיטב זיכרוני היא הגיע חצי שנה אם לא יותר אחרי שהחברות החדשות התחילו לפעול.
&nbsp
אבל בוא תענה לי על שאלה פשוטה:
איך בדיוק חברה חדשה "תשבור את השוק" אם כל הלקוחות כבר כבולים לספקית קיימת?
ובמיוחד איך תמשוך חברה לקוחות עסקיים גדולים שרוצים לשמר מספרים של נציגים כדי לא לאבד קשר עם לקוחות, אם אין ניוד מספרים?
&nbsp
לא כתבתי בשום מקום שיש חוק שמכריח חברה לשלוח לך שליח עם SIM.
כתבתי שיש רגולציה, שיוצרת תנאי שוק שמכריחים חברות לעשות זאת.
&nbsp
ללא הרגולציה הזו, המונופולים הקיימים לא היו נותנים דריסת רגל לאף מתחרה חדש בתחום, לא משנה כמה הממשלה היית "פותחת את השוק".
&nbsp
אתה מפספס את חשיבות הספסל והסככה - אם הם לא היו שם, איך היית יודע אפה בצד הכביש לעמוד כדי לעלות על אוטובוס שיביא אותך לאן שאתה צריך?
&nbsp
ואיך האוטובוס ידע לעצור לנוסעים? יאסוף כל מי שהוא רואה בצד הדרך?
&nbsp
אגב, שירות איכותי הוא לא ספסל בצד הכביש.
אם תסתכל על תחנות אוטובוס עירוניות, תראה שכדי לקבל שירות איכותי, אתה צריך:
מכסה מהגשם.
מקום ישיבה לממתינים שאינם בשיא הכושר.
שילוט ברור לגבי הקווים שעוברים בתחנה ויעדים.
שילוט אלקטרוני המאפשר לדעת מתי מגיע האוטובוס הבא.
&nbsp
דיברת על טכנולוגיה, כן?
אז בינתיים מדינות משקיעות בתשתיות כאלה, אבל תרם ראיתי אף חברת אוטובוסים פרטית שעשתה זאת.
&nbsp
היכן כוחות השוק שלך?
&nbsp
אפליקציות הן התחום המקצועי שלי, והייתי מסביר לך למה להחזיק אפילו 3 אפליקציות שונות לתשלום באוטובוסים \ רכבת יהיה סיוט, אבל יש לי הרגשה שזה יהיה בזבוז זמן שלי.
&nbsp
גם אם הבנתי נכון השתמשת במילה "אתאיסט" כקללה, והשוות אותם לקומוניסטים, ואני רואה שאתה ממציא תירוצים והצדקות לכל מה שהחרדים עושים.
&nbsp
אתה לא יכול להיות רציני אם מצד אחד אתה מצדד באוכלוסיה פרזיטית שמתקיימת רק על חשבון המסים של אנשים כמוני בלי לתרום לתחזוקת המדינה הזו בשום צורה, ומצד שני טוען שהדרך הנכונה היא שכל אחד ידאג כלכלית לעצמו.
&nbsp
מה דעתך על זה שהמדינה מסירה רגולציה דווקא מבתי ספר חרדים וכתוצאה מזה יש פה כבר 2 דורות שלא למדו ליבה ולא מסוגלים לפרנס את עצמם?
&nbsp
כשתפריט הכל והמסים שלי לא ילכו למדינה אלא לחברות פרטיות, על מה יחיה המגזר האהוב עליך?

the lone gunmen

New member
הו... הנה מארק צוקרברג, מייסד פייסבוק...

אני בטוח שאתה מקים חברות פעמיים ביום...

יכול להיות שזה היה לוח הזמנים - אני לא זוכר. בכל מקרה, זה היה צעד משמעותי, אז מה זה משנה?

הנה תשובה פשוטה: למה הם כבולים לספקית קיימת? למה הם לא יכולים לעבור ספק?
אוי לא, אין ניוד מספרים??? מה נעשה??? אולי נשלח הודעת ווטסאפ קבוצתית לכל אנשי הקשר שלנו ונעדכן אותם?
גאוני!!
הנה, בעיה נפתרה.
עוד משהו?

אין שום רגולציה שגורמת לחברות לשלוח לי כרטיס סים עם שליח - הרגולציה הוסרה, יש תחרות ועכשיו לחברות יש אינטרס שאני אקבל את הכרטיס שלהם במהירות ובנוחות בכל מקום שבו אני נמצא.
זה ההבדל בין רגולציה ודה-רגולציה. ה"דה" לפני הרגולציה הוא מה שחשוב כאן - אבל אני מבין את הבלבול שלך.

ללא הרגולציה, מראש לא היה נוצר מצב שיש רק 3 חברות כאלה במשק. היו עשר חברות כאלה עשר שנים קודם לכן.

אני לא מפספס שום דבר - מי שאמור לדעת איפה האוטובוס יעצור, יברר. אל תדאג. מקסימום, החברה תשלם כמה גרושים לעיריה וישימו שם שלט.
יש הרבה תחנות בארץ שאין להן סככה או ספסל אלא רק שלט.
יש לי תחנה כזאת ליד הבית - רוצה תמונה?
וגם הנהג יידע - אני מבטיח לך. מנהל המשמרת יגיד לו איפה לעצור.

שירות איכותי הוא בעיני הלקוח - יש מישהו שרוצה את כל הדברים שציינת ומוכן לשלם על כרטיס 20 שקלים ואדם אחר מוכן לוותר על כל זה בשביל לשלם חצי מחיר.
הבנתי כבר שאתה חושב שאתה פאר היצירה - אבל מי אתה שתקבע לאחרים מה זו "איכות"?

יש מדינות רבות עם כבישי אגרה פרטיים. נכון, השתרש בהרבה מדינות שהממשלה לוקחחת אחריות על כבישים - בעיני זו טעות ובאמת, ביותר ויותר מדינות יש כבישי אגרה פרטיים - אגב, כביש 6 הוא כביש אגרה פרטי כאן בארץ.

אתה רוצה להסביר למה 3 אפליקציות שונות על הטלפון זה סיוט?
יש לי בערך 40 אפליקציות על הטלפון - אתה צריך להיות חתיכת מהנדס אפליקציות כדי להרשים אותי.

אתאיסט זו לא קללה - זה סימן לחוסר מחשבה או יכולת מחשבה.
אתה משום מה חושב שאת עליון על הדתיים והחרדים.
זו אקסיומה מבחינתך - אז הרשה לי להאיר את עיניך:
אתה לא יותר טוב, חכם, מוכשר או כל דבר אחר מחרדים, דתיים, בלונדינים, ג'ינג'ים או כל קבוצה אחרת שתבחר.
אתה לא שווה יותר ממני. אתה לא שווה יותר מהחרדי שעובר לידך ברחוב.
אתה לא בעל מחשבה חופשית או מקורית יותר.
אתה סתם עוד אחד כמו כל השאר.

זה גם מעיד המון עליך שאתה מדבר על כל החרדים כעל אוכלוסיה הומוגנית אחת עם מאפיינים ספציפיים ומוגדרים - בלי שיש לך מושג על מה אתה מדבר או שאי פעם ראיתי חרדי מקרוב.

מבחינתי הפרזיטים מעלים הצגות בתיאטרון הבימה ואני צריך לתקצב את הבטלנים הללו במליארד שקלים בשנה.

מה אני חושב על מה שקורה בבתי הספר?
שצריכים להסיר את הרגולציה מכל בתי הספר וכל הורה יחליט מה ילדיו ילמדו - בד בבד, להעלים את המושג "קצבה" מאוצר המילים שלנו.
לא לשחקני תיאטרון, לא לחילונים, לא לערבים, לא לחרדים ולא לצ'רקסים.

אל תדאג לחרדים - יש להם תורמים. עולם התורה לא יעלם.
אבל אתה יודע מה כן ייעלם?
עולם ה"תרבות" שאני מניח שאתה כ"כ אוהב.

BravoMan

Active member
אני מזמין אותך לפורום 570 - פורום אתאיזם כאן בתפוז.

יש שם ממש שמורת טבע לטרולים כמוך, ואני חושב שתהנה מאוד!
&nbsp
הייתי שמח לענות לך על מה שכתבת על אתאיסטים, חרדים, וכו', אבל מפאת כבוד לפורום הזה, והיות והשרשור הנוכחי גם ככה חרג מכל פרופורציה, אתייחס רק לנושא החצי רלוונטי, שהוא שוק הסלולר והרגולציה הממשלתית:
&nbsp
ראשית, לא היו רק 3 חברות סלולר בארץ לפני הרפורמה היו 4.
אבל כמעת אף אחד לא זוכר את מירס, כי הם כיוונו לשוק נישתי ובסוף כשלו ונסגרו.
&nbsp
שנית, ממשלת ישראל לעולם לא הגבילה את כמות חברות הסלולר.
הטריאופול שהיה קיים כאן, הוא זה שלמעשה יצר חסמי כניסה גבוהים מידי לשוק, ורפורמה לא היית שחרור רגולציה כלל, אלא בדיוק ההפך - הוספת רגולציה חזקה שהורידה חסמי כניסה, ע"י הגבלות משמעותיות על השחקניות הקיימות.
&nbsp
כתבת שלדעתך זה לא הוגן להכריח חברות קיימות לאפשר לחברות אחרות "לרכב" על התשתית שלהן, אבל בפועל לא כמה בישראל אף חברת סלולר שפרסה תשתית חדשה משלה עד היום.
&nbsp
היחידה שהגיע קרוב היית גולן טלקום, אבל אפילו היא עדיין מסתמכת בצורה כבדה על תשתית סלקום.
בלי השת"פ הזה ללקוחות גולן לא היה כיסוי בחלקים רבים של הארץ, והלקוחות היו בורחים מהם מזמן.
&nbsp
נתתי לך רשימה של 5 מגבלות שביחד מנעו מחברות קיימות לדחוק מתחרות מהשוק ולכבול אליהן לקוחות.
&nbsp
אתה התייחסת רק לאחת מהן, וגם זה בצורה מטמטמת היות ובתקופת הרפורמה לא רק שלא היה ווטסאפ, כל נושא האינטרנט הסלולרי היה בחיתוליו.
וכמובן שכחת שעד היום אתה לא יכול לעדכן פרטים בווטסאפ מול חברת האשראי שלך, מקום העבודה שלך, הבנק, ועוד הרבה מקומות שצריך שיהיה להם מספר הטלפון שלך למקרה ש...
&nbsp
אבל כאמור, זה רק פן אחד של כבילת לקוחות לחברה.
&nbsp
דרך אגב, התחלתי לרכוש טלפונים שלא דרך חברות סלולר לפני הרפורמה. עוד ב-2005.
ולא - אני לא מדבר על להבריח מכשירים בכיס מחו"ל.
&nbsp
היו כבר אז חנויות שהצליחו להסדיר ייבוא בדרכים לא דרכים.
בכנות, אני לא יודע איך בדיוק, וגם לא מעניין אותי. מצידי, לא עשיתי איו עסקה מפוקפקת בסמטה אפלה, אלא נכנסתי לחנות רשמית, בחרתי בתצוגה מוצר, קיבלתי אותו באריזה מקורית ועם חשבונית כולל מע"מ.
&nbsp
פעם גם ביצעתי ייבוא אישי, כולל כל הסמטוחה להוציא אישור של משרד התקשורת.
&nbsp
אז כן - מי שממש רוצה, וממש יכול לשלם, מסוגל להסתדר גם ללא רגולציה.
זה כמובן לא נכון עבור מרבית הציבור.
&nbsp
לגבי האוטובוסים, אני מודע היטב שבישראל יש תשתיות תת רמה.
ואני לא הולך להתווכח איתך על זה. היום אתה טרול אינטרנטי צעיר ובריא, שחושב שהוא יכול להרביץ לחיים בפרצוף, ושמושב וסככה בתחנת אוטובוס זה סימן לסוציאליזם שעתידו להיכחד מהעולם.
&nbsp
בעוד כמה עשורים אתה תהיה פנסיונר רעב, שיגיד "ברוך אשם!" על כל מקום בו אפשר לשבת תחת קצת צל בזמן שהוא ממתין לאותו אוטובוס.
&nbsp
אני בטוח שמהוויכוח שלנו בפורום לא תשתכנע. אבל החיים כבר ישכנעו אותך

רוב האנשים בעולם די מסכימים על הגדרה של "איכות". לא צריך להכתיב להם כלום...
&nbsp
ולגבי אפליקציות - מתוך ה-40 שיש לך על הטלפון, לכמה היית צריך להעביר כסף?
כמה מתוכן משמשות אותך לאותה מטרה בדיוק?
בכמה מהן אתה בכלל משתמש כל יום?

the lone gunmen

New member
יש הרבה שמורות טבע לטרולים כמוך בכל מיני מקומות

מה שכתבת לא נכון.
המדינה הוציאה מכרזים להקמת תשתיות. שלוש חברות (אולי ארבע - זה לא רלבנטי) זכו המכרזים הללו.

הרגולציה יצרה בעיה - רק חברות שזכו במכרזים הורשו להקים תשתיות.
באופן טבעי, זה יצר בעיה עבור חברות חדשות כיוון שהחברות הותיקות נהנו מיתרון לא הוגן בגלל הרגולציה ולמרות זאת, אני עדיין חושב שזה לא הוגן לחייב חברות לאפשר לחברות אחרות לרכוב על התשתיות שלהן.

לאחר הסרת החסמים וחיוב החברות הגדולות לאפשר לקטנות לרכב על גבי התשתית שלהן, לא היתה סיבה לאף חברה חדשה להקים תשתית.
בעיני, מדובר בחוסר הגינות ופגיעה בתחרות.

כל המגבלות שמנעו תחרות היו רגולטוריות.

בצורה מטומטמת למדי אתה מתייחס לכך שלא היה ווטאפ... הו לא... מה נעשה? אולי נשתמש בהודעות טקסט?
זה היה כבר אז.

זה לא נקרא "כבילת לקוח" זה נקרא לקוח עצלן שמעדיף לחייב את כולם לשלם בגלל זה שהוא עצלן.

"היו כבר אז חנויות שהצליחו להסדיר ייבוא בדרכים לא דרכים" - זו בדיוק הבעיה - למה לעזאזל זה היה צריך להיות המצב?
בגלל הרגולציה. (כולל כל ה"סמטוחה"...).

כולם יכולים להסתדר ללא רגולציה ואין ואין שום סיבה בעולם שהעובדה שאתה עצלן, תגרום לי לשלם. יותר.
זה מאוד פשוט.
אתה נהנה לשלם קצבאות לעצלנים? אני לא - וזה בדיוק מה שאני רואה כרגע מולי - אדם שרוצה שאני אשלם לו קצבה כי הוא עצלן.
העיקר שאתה מבקר את החרדים...

לגבי האוטובוסים - אתה אולי טרול זקן ומסכן, אבל אם היתה תחרות, אז חברות האוטובוסים היו מוצאות את הדרך לשפר את השירות כדי לזכות ביותר לקוחות. ככה עובד שוק חופשי. סוצאליזם מעולם לא הצליח בשום מקום שבו הוא נוסה.

אני בטוח שהויכוח בפורום לש ישכנע אותך, אבל אולי המציאות תשכנע אותך.

רוב האנשים בעולם לא מסכימים על ההגדרה של איכות - וגם אם כן, זה לא רלבנטי.
אני לא צריך לעצלנים על ה"איכות" שהם רוצים - שישלמו עליה לבד.

יש לי כמה אפליקציות שאני משלם דרכן, כמה אפליקציות שעושות דברים יחסית דומים ואין לי שום בעיה עם אף אחד מהן.

ברבות מהן אני משתמש כל יום.

אגב, סתם שתדע (כי אני אוהב לעצבן קומוניסטים):
נגמר המונופול של מכון התקנים!!
ההחלטה עברה!
מעכשיו, כל אחד יוכל להחליט מה איכות בעבורו... :p

BravoMan

Active member
אה, התדרדרת לשקרים...

כשהמדינה פתחה את שוק הסלולר, היא עדיין חייבה ספקיות להוציא רישיון.
כך, חלק מתנאי הרישיון של גולן טלקום היו שהיא תפרוס תשתית עצמאית.
&nbsp
עכשיו היא בצרות, כי לא סיימה את ההתחייבות הזו.
&nbsp
הבעיה אצלך היא שאתה מטומטם שרוצה לקפוץ מצוק ולקוות שהוא ינחת בשלום.
מתוך מחשבה שאם יתרסק, פעם הבאה יוכל לבחור צוק אחר - הרי זה "שוק חופשי", ויש הרבה צוקים.
&nbsp
אין לי מושג מה כתבת לגבי מכון התקנים.
אני אגב, קומוניסט גאה (סיפור ארוך שקשור ללנוקס), ואתה לא מעצבן אותי, כי הייתי ממש שמח לראות מה היה קורה לאנשים כמוך אם משאלתכם היית מתגשמת...
&nbsp
אני אישית לא רוצה לגרום לך לשלם כלום על כלום.
אני פשוט יודע שחברות מטבען רמאיות: המערכת הקפיטליסטית בנויה כך שיש להן תמריץ לקחת כמה שיותר כסף, תמורת כמה שפחות שירות או מוצר.
&nbsp
אז בלי מישהו שיכריח חברות להבהיר מה הן מספקות, ולספק מינימום מסוים ולקחת אחריות, לעולם לא נזכה לשירות טוב, אם בכלל נזכה לשירות כלשהו.
&nbsp
אז אני משלם מסים, יחד עם אנשים אחרים שרוצים אותו דבר, כדי שמדינה תקים מוסדות נטולי עניין (עד כמה שאפשר) ותפקח מה חברות פרטיות עושות.
&nbsp
בזמנו, רימו מישהו מבני משפחתי עם חוזה סלולרי דפוק, שהחביאו שם באותיות קטנות, בעמוד האחרון חיובים מטורפים והציגו את התוכנית כזולה.
היום, תודות למדינה שאני ממן, אי אפשר לעשות את זה כי המדינה מכריחה חברות סלולר להציג חוזים בצורה גלויה ופשוטה לקריאה, ולא להחביא חיובים.
&nbsp
את בטח תגיד "זבש"ך", ואני אגיד לך את אותו הדבר בחזרה - אתה רוצה לתת יד חופשית לשקרנים ורמאים לגנוב ממני כסף.
אני משלם עבור איכות, שירות, ואחריות - שוק חופשי אמתי!
&nbsp
אגב, עדיין לא באמת התייחסת לנקודות הרגולטוריות שהעליתי, רק המשכת לצעוק שאתה בעד מערב פרוע...

the lone gunmen

New member
לא. אני חושב שאתה עושה עכשיו "השלכה"

קודם כל, "המדינה חייבה" זו כבר רגולציה. המדינה היתה פשוט צריכה לא להתערב מראש.
אם המדינה לא היתה מחייבת את חברות הסלולר הישנות לאפשר לגולן לעשות שימוש בתשתיות שלהן, גולן היתה חייבת כבר מראש להקים לעצמה תשתית רק כדי להיכנס למשחק וכל הסיפור הזה לא היה מתרחש.

הבעיה איתך שאתה טרול מטומטם ושקרן שרוצה לשלוט לאנשים אחרים מה לעשות בחיים כי אתה חושב שאתה חכם.
אתה מטומטם. תתמקד בלשלוט בחיים שלך.

לגבי מכון התקנים - תעשה גוגל.
המשאלה שלי אכן מתגשמת לאיטה. פותחים כאן הכל לתחרות, לאט לאט.
אגב, אין הרבה גאווה בקומוניזם. (אלא אם רצח המונים הוא מקור לגאווה בעבורך...).

אתה רוצה לכפות על חברות פרטיות התנהגות מסוימת שתגרום לי לשלם יותר כי אתה עצלן.
קומוניסטים הם תמיד עצלנים. זו הסיבה שכמעט כל הקיבוצים קרסו - לא לפני שהם נכנסו לחובות עתק.

אם חברה היא רמאית, אני אעבור למתחרים. אין מתחרה טוב? מעולה!
יש לי הזדמנות עסקית להיכנס לשוק ולנצח באמצעות שירות טוב יותר.
הן רוצות להרוויח כמה שיותר - לגמרי. יודע איך מרוויחים כסף? מלקוחות שמוכנים לשלם!
רוצה לקוחות? שפר את המוצר.
ככה זה עובד.

זו הסיבה ששוק ההייטק הוא היחיד בארץ שמתקדם לאנשהו. שהוא יעיל.

אנשים הם יצור שיכול לקבל את ההחלטות גם בלי העזרה שלך. אם אדם מוכן לשלם לחברה עבור שירות כלשהו - זה פשוט לא עניינך.
לדעתך הוא עושה טעות?
אז לך לחברה אחרת.
מי נותן לך בכלל את הזכות להתערב לאנשים אחרים בחיים?
מה גם, שבכל מקום בעולם ובכל מוצר שהוא - רגולציה מעולם לא שיפרה את האיכות של שום דבר לעומת שוק פרטי.

"מוסדות נטולי ענין"? אתה באמת עד כדי כך מטומטם?
כל הגופים הכי לא יעילים במדינת ישראל הם ציבוריים.
כולם.
הנמלים, חברת החשמל, הצבא, המשטרה, בתי המשפט (ולא רק בגלל השקפת העולם - בגלל ה"עומס") והקרם דה לה קרם - הביטוח הלאומי.
לך תשיג את סימה בטלפון... ביום שלישי בין 12:33:45 ל-12:33:46, כי אחרת היא בהפסקת קפה...

רימו מישהו משמשפחה שלך? כנראה שטמטום זה משהו גנטי.
בפעם הבאה שיקרא את מה שהוא חותם עליו.

אני רוצה שאנשים ייקחו אחריות על הבחירות וההחלטות שלהם בחיים.
נקודה.
אני לא צריך לשלם על אנשים טפשים, מטומטמים וחסרי אחריות.
שלמו על עצמכם!
פרזיטים.

vinney

Well-known member
מה יש לי להגיד על טקסס?

אל תשכח מסיכות אב"ך וחליפות כבאי.
&nbsp
https://en.wikipedia.org/wiki/West_Fertilizer_Company_explosion#Regulatory_changes
&nbsp
https://news.nationalgeographic.com...tion-clean-air-act-smog-texas-houston-dallas/
&nbsp
אתה יכול לספק לי רשימה של חברי כנסת ממאפית השלטון שתומכים בדעותייך? אולי. אבל אף לא אחד מהם לא מעיז להגיד את זה בפומבי, נכון? לא שליכוד זאת מפלגה שאפשר להתייחס אליה ברצינות, כי הרי כמו בטקסס - מדובר בעצם בשלוחה של בעלי הון.
&nbsp
אז כן, אתה שמח שהמדינה מפריטה השקעות של משלמי המסים לבעלי ההון תמורת פרוטות. המדינה רישתה את כל הארץ עם בזק, ואז מכרה את התשתיות שמשלמי המסים שילמו עליהן. המדינה סיפקה מונופול לחברות הכבלים, ועדיין כולן כשלו. תחבורה ציבורית בארץ הייתה פרטית מאז ומעולם (שמעת פעם על אגד? חברה פרטית).
&nbsp
אתה קשקשן כמו כל האנשים כמוך. ברגע שאנשים כמוך מגיעים לשלטון אתם נכשלים כי לרעיונות שלכם אין קשר למציאות. אין אף מדינה בארה"ב, שזה המקום הכי מפגר בעולם, שעובדת בשיטות שאתה דורש - ואלה שמנסות מגיעות לפשיטות רגל.
&nbsp
אפילו טקסס לא מסוגלת לקיים את עצמה. קצת גלים בים - והם בוכים לקליפורניה שיתנו להם כסף לשיקום. אותם טקסנים שסירבו בתוקף לעזור לניו יורק וניו ג'רסי. אתם צבועים ורשעים וכל מה שמעניין אותם זה כסף בכיס ותו לא.

the lone gunmen

New member
שטויות. עם כל הרגולציה, בחיפה לא יותר טוב...

כן, אני יכול לספק לך רשימה של חברי כנסת מהליכוד שאומרים את זה בקול. נתחיל עם שניים: שרן השכל ואמיר אוחנה.

כן, כן, כל מי שלא חושב כמוך הוא "שלוחה של הטייקונים" ו"הגז הוא של כולנו"...

אני שמח על כל דבר שמופרט. אם המדינה לא היתה מפריטה את בזק, היינו עכשיו תלויים במונופול עם שירות של ימי הביניים.
שוב, הבעיה היא שהמדינה סיפקה מונופול במקום לפתוח את השוק לתחרות בשוק הטלויזיה. יפה שהבנת את זה.

לגבי תחבורה ציבורית - אגד מקבלת סיבסוד עצום מהמדינה ורגולציה שמונעת מחברות חדשות להיכנס לתחום ולהתחרות בה.
זה לא נקרא הפרטה - זה נקרא "מיקור חוץ" במקרה הטוב.

אתה קשקשן כמו כל הסוציאליסטים.
פתח מפה ותראה - ככל שבמדינה יש פחות רגולציות, היא משגשגת יותר. זו עובדה.
קשקשנים כמוך גרמו לארנבות להיות מאכל גורמה בונצואלה בעוד שאנשים כמוני הביאו את המדינות שלהם לשגשוג של הונג קונג וסינגפור.

hadooper

New member
זה מתגמד לעומת פועלו של חיים כץ לחיזוק הוועדים

the lone gunmen

New member
לא אמרתי שכל חברי הליכוד הם כאלה

אבל הבג"ץ המדובר הוא בנושא הפרטת חברת החשמל.
התחילו לבנות נמלים פרטיים.
מועצת הצמחים הארורה הופכת להיות וולנטרית החל מהשנה הבאה.
הקלו את האפשרות לקבל רישיון לנשק ליוצאי יחידות קרביות ומילואימניקים.

לאט לאט דברים משתנים ורוב חברי הכנסת של הליכוד היום מובילים או מצטרפים למהלך.

אלו דברים שמפא"י לא היה חולם עליהם.

באופן אישי, הייתי מטיס את חיים כץ על טיל מהליכוד.

למעלה