פקקים

• פותח הנושא jgut
  • פורסם בתאריך

jgut

New member
פקקים

אני בטח לא היחידה שסובלת מהבעיה הזו. אולי למישהו פה יהיו רעיונות.

אני עובדת בתל אביב. עד לפני כשנה גרתי במקום שהיה לי ממנו רכבת. עברתי דירה למקום שאמורה היתה להיפתח רכבת ב2019. בנתיים זה נידחה ל2022. אין אצלנו תחבורה ציבורית נורמלית, בטח לא כזו שמגיעה לתל אביב. לרוב אני נוסעת דרך כביש 6, מה שמקצר במעט את משך הפקקים, אך עדיין הנסיעה לעבודה היא סיוט.
הייתי מחפשת מקום עבודה אחר, אבל אני מאוד מרוצה מקצועית ואנושית מהמקום הנוכחי.
הפקקים אצלנו מתחילים ב6 וחצי בבוקר (מה גם שלא מציאותי לי לצאת לפני זה). דווקא בחזור, אחרי 6 בערב הפקקים במצב סביר אם לא קרתה תאונה או משהו כזה.
אני מנסה לצאת מאוחר (לעבוד בבוקר מהבית), אבל לאחרונה המצב נהיה יותר ויותר גרוע, כך שאם אני יוצאת לפני 10, רוב הסיכויים שאעמוד בפקקים.

מה אתם עושים עם הפקקים? אתם סובלים מכך?
למישהו יש הצעות לפתרון?

דייהטסו

New member
הפתרון שלי - לחפש עבודה קרובה לבית

מהיום שנולד לי הילד השלישי וראיתי שהעומס המשפחתי גבוה, החלטתי שאני עובד במרחק רכיבת אופניים קצרה מהבית. זה גם חוסך הוצאות וכאב ראש של החזקת רכב שני. בעבודה הראשונה באיזור קצת התפשרתי על רמת העניין, אבל "ארבתי" למשרות מעניינות - הגדרתי לחברות ההשמה את תחום הגזרה המדוייק וחיכיתי להצעות מתאימות. לפני שנתיים זה קרה (דווקא דרך לינקדאין) , מצאתי עבודה גם מעניינת גם מתגמלת וגם קרובה. כמובן שאפשר לעשות את זה רק אם מקום המגורים קרוב מספיק למקומות תעסוקה - אבל גם זה בשליטתנו.

jgut

New member
אין באזור מגוריי

תעשיית הייטק. העיר הקרובה היא במרחק חצי שעה נסיעה.
כרגע זה לא אפשרי מבחינתי לעבור דירה.
&nbsp
אם אחפש עבודה אחרת, מן הסתם המיקום יהיה אחד השיקולים המרכזיים. אני מניחה שיהיה לי קשה למצוא מקום שאהיה בו מרוצה כמו היום, שגם יהיה קרוב לבית. עבדתי בלא מעט חברות במהלך השנים, אני יודעת לזהות שהמקום הנוכחי יוצא דופן לטובה.
לכן אני מנסה למצוא פתרון שיאפשר לי להמשיך לעבוד במקום הנוכחי.

שרעבי100

New member
לגמרי איתך

גם אנחנו בחרנו מקום מגורים שקרוב למרכזי תעסוקה ואני גם מקפיד לעבוד במרחק רכיבה מהבית.
שדרוג משמעותי לחיים + מאפשר לי להיות הרבה יותר מעורב בחיי הילדים שלי כי במקום לבזבז זמן בדרכים אני איתם.

rj111

New member
יש כמה אפשרויות

1. לעבור עבודה למקום קרוב יותר.
2. לעבור דירה למקום קרוב יותר.
3. לנסוע לתחנת הרכבת הקרובה ומשם לנסוע לעבודה.
בעבודה הקודמת הייתי נוסע בין שעה לשעה וחצי לכל כיוון. הייתי חוזר שפוך הביתה.
עכשיו אני הולך ברגל לעבודה עשר דקות, מה שמפנה לי זמן רב למנוחה ולמשפחה.

jgut

New member
מבין האפשרויות שהצעת

רק לעבור מקום עבודה, יכול להיות לי רלוונטי. התחנת רכבת הקרובה רחוקה ממני כ25 דקות נסיעה כשאין פקקים (וכשיש אז זה לפחות 40 דקות) .
היום בהלוך אני משתדלת לא לצאת מהבית לפני שלוקח שעה להגיע. בחזור לוקח לי 3/4 שעה. הנסיעה עצמה מאוד מתישה.

jgut

New member
לא כל העבודה היא כתיבת קוד

לפעמים צריך לתקשר עם אנשים או לעבוד מול חומרות שנדרשת נוכחות במקום.

יבגניי34

New member
בית בית בית. קו אדום - עבודה מהבית.

זה נשמע פשוט, כי זה פשוט: עבודה מהבית היא קו אדום, נקודה. אין עבודה מהבית? עוברים עבודה. מבחינתי אין פתרון אחר.

jgut

New member
המקום עבודה שלי מאפשר עבודה מהבית

הבעיה שלי זה שמה שאני צריכה לעשות בפועל, לא תמיד מתאפשר מרחוק. או לפעמים זה פחות יעיל.
אני לא מרגישה בנח להישאר בבית, אם ההספק שלי נמוך באותו הזמן. אני מנסה להשאיר לי חומר לעבוד עליו לבוקר ובכך לצאת יותר מאוחר. עכשיו אני בבית ומריצה משהו שלוקח לו זמן. בזמן הזה אני עונה פה בפורום. אם הייתי במשרד אולי הייתי מוצאת משהו אחר לעשות תוך כדי.

יבגניי34

New member
בהחלט מבין את זה, וגם אני ״מגיע לעבודה״ לפעמים אם יש צורך

*אבל*, אני מקפיד להגיע, כפי שהציע choo למטה, בשעות הפוכות משאר עם ישראל. אני עם פקקים סיימתי.

ייתכן גם שאין לך mindset של עבודה מהבית - יש סוסים ושמש בחוץ, ומיני פיתויים אחרים. זה משהו שצריך לעבוד עליו, ע״י ארגון סביבת עבודה הולמת.

jgut

New member
באמת יש לי בעיה של mindset

שאני צריכה לפתור.

ipv6

Member
אתה מנפנף בעבודה מהבית כאילו זה פתרון קסם

שכל אחד יכול להפעיל, להמשיך במקום שלו רק מהבית. בפועל, לרב המוחלט של האנשים זה יהיה כרוך בהחלפת מקום עבודה ופשרה רצינית בפרמטרים אחרים.

אם יש בן אדם שעובד בחברת ענק אמריקאית שמשלמת פי 2.2 מהממוצע בטבלאות (נתון שאתם פה נורא אוהבים), זה שתמצא לו איזו חברה (שעובדת בטכנולוגיה מיושנת על מוצר שלא מעניין אותו) שתסכים לשלם לו 0.7 מהממוצע בטבלאות ומאפשרת עבודה מהבית, לא אומר שפתרת לו את הבעיה...

יבגניי34

New member
אם יש בן אדם שעובד בחברת ענק אמריקאית שמשלמת פי 2.2 מהממוצע

שייקח את עצמו ואת הסוסים שלו ויקנה משק בבני-ציון.

כל השאר - שיעבדו מהבית.

ipv6

Member

במיוחד אם בן הזוג השני לא בהיי טק ויש ילדים או חובות כאלה ואחרים מהעבר.

בכל מקרה המספרים הספציפיים שנתתי הם לא הנקודה. גם לרדת 30% בשכר ולצמצם את אפשרויות הבחירה שלך זאת פשרה.

להתעקש על לעבוד מהבית זה פשוט להתפשר מבחינות אחרות..

למעלה