פקקים

• פותח הנושא jgut
  • פורסם בתאריך

דייהטסו

New member
תסתכל על זה מצדם של נהגי המוניות

הם צריכים לשלם הון על מספר מונית, לעשות רישיון נהיגה למונית ולעמוד בעוד הרבה רגולציות ותשלומים, ואז מישהו מגיע ומתחרה בהם בלי שיעמוד בשום רגולציה.

BravoMan

Active member
כתבת שהתחבורה הציבורית יקרה, אבל לא כתבת אם היא קיימת

ומה הכיסוי שלה.
&nbsp
לנסות לדפוק אנשים כדי לפתור בעיה, מבלי שיש להם בכלל חלופה שניתן "לברוח" אליה, לא יפתור שום בעיה.
&nbsp
אגב, אם באמת רוצים להגדיל את כמות ה-carpooling בישראל, שינוי החקיקה הדרוש הוא ביטול החוק המטומטם שמצריך רישיון מיוחד להסעת נוסעים בתשלום ברכב פרטי, מה שהיום נותן מונופול למוניות ולא מאפשר כניסת שירותים כמו אובר.
&nbsp
אם אנשים היו יכולים לפחות לכסות עלויות דלק ע"י הקפצת אחרים ליעדם תמורת כסף, ולא בהכרח חברים או קולגות לעבודה, אלא כל קבוצה שהם יכולים לארגן, זה בהחלט היה מעודד שימוש משותף ברכב אולי מפחית פקקים.

hadooper

New member
הרעיון הוא לכפות על אנשים להשאיר את הרכב בבית.

להשתמש בו בתוך העיר בלבד, או אפילו להפטר ממנו לגמרי. אבל אין אף דרך לדרבן אותם לעשות זאת בטווח המיידי פרט ל"כפיה של ממש". עובדה שגם עם כל הוצאות השימוש והאחזקה הכבירות שקיימות כיום, אין שום דבר שמדרבן אותם לעשות זאת.

אם מחר יפרקו את מונופול המוניות לטובת אובר וליפט, עדיין לא תראה שום שינוי. כמובן שאין מנוס מכך גם לפי הגישה שלי, אבל זה כשלעצמו, לא מספיק לחלוטין.

הנסיון מלמד שאגרות גודש בסופו של דבר הביאו לשיפור מזורז ומהיר של אמצעי התחבורה האחרים.

BravoMan

Active member
רעיונות יש כמו חול, אבל צריך גם לאכול!

אתה לא תדרבן בן אדם להשאיר את הרכב בבית בשום צורה אם זו הדרך היחידה שיש לו להגיע לעבודה, כמו במקרה של פותחת השרשור.
&nbsp
כל מה שתצליח לעשות במקרה כזה ע"י התייקרות שימוש ברכב, זה למשוך כספים מענפים אחרים במשק.
&nbsp
אדם צריך להגיע לעבודה כדי לקבל משכורת.
אם הדרך היחידה שיש לו זה ברכב פרטי, אז השאלה היחידה זה כמה יישאר לו מהמשכורת אחרי הוצאות הנסיעה לבזבוזים אחרים.
&nbsp
מה כ"כ מסובך להבין פה?
זה א-ב של כלכלה קפיטליסטית

&nbsp
אגב, שימוש ברכב בתוך ערים לא פותר את בעיית הפקקים.
אם כבר, הפקקים הכי חמורים בארץ הם בתוך הערים ולא מחוץ להם.
&nbsp
הניסיון שהבאת עם אגרות גודש לא מלמד שום דבר אם אנו לא יודעים אלו חלופות היו במדינה בה הוא בוצע.
&nbsp
רק הלוגיסטיקה של מימוש של אגרות גודש היא עניין יקר ולא פשוט.
בישראל היית הצעה כזו, והיה תכנון לפיילוט.
פופוליטיקה היא לא הסיבה היחידה שזה נפל.

hadooper

New member
הסבר

אתה יוצא מנק' הנחה שכל מי שמשתמש בכביש בנק' זמן מסויימת, בהכרח זקוק לו ברמה זהה של קריטיות כמו כל היתר. אבל זו טעות!

בפועל, קיים אחוז מסויים מן הנוסעים שהיה יכול לוותר על הנסיעה - עכשיו, תאר לך שמדובר אפילו רק בכ10%, זה עדיין יוצר הבדל מהותי של כמה עשרות קמ"ש במהירות הנסיעה!

אותו אחוז מהווה למעשה נטל על כל השאר שזקוקים לו באופן קריטי. לדוגמא, סטודנטים במכללות השונות שיכולים לצפות בהרצאה פרונטלית מהבית בבוקר (במקום להגיע אליה פיזית), יכולים בהחלט לוותר על הנסיעה המיותרת ולהגיע רק מאוחר יותר בצהריים למפגשי התרגול. כלומר, הם פחות זקוקים לכביש מאשר מהנדס בחברת הייטק שמאחר לפגישת ה scrum היומית שלו וצריך להיות במשרד ב 10:00, כי עובדים אצלו ב pair programming ולכן הבוסים שלו לא מרשים לו לעבוד מהבית... כנ"ל גם נהגי תובלה (אותן משאיות גדולות ומגושמות) וכד'...

BravoMan

Active member
אתה באמת חושב שסטודנטים - אחד מחתכי האוכלוסייה הכי לחוצים

בכסף, היה נוסע להרצאות סתם ככה, בהתחשב בעלות הגבוהה כבר עכשיו של תחזוקה ושימוש ברכב, והקושי בעמידה בפקקים?
&nbsp
על סמך מה אתה קובע את זה?
תאמין לי, מי שיכול לוותר על הרצאות, הולך לאוניברסיטה הפתוחה, ויכול לעשות את כל התואר כמעת מהבית.
&nbsp
ברוב הקורסים גם לתרגולים לא חייבים להגיע ואפשר להגיש תרגילים מהבית, מה שמשאיר כמה הגעות בודדות למבחנים.
&nbsp
ואם כבר, רוב הסטודנטים מחזיקים בדו גלגלי או או משהו חשמלי.
גם בלי לחפש סטטיסטיקות, אני בטוח שמחשבה שלך שסטודנטים יכולים לתרום ל-10% או אפילו 5% צמצום בפקקים שלפת ישר מהתחת.
מה גם, שאין הקלה משמעותית בפקקים בחודשי הקיץ כשמרבית הסטודנטים אינם לומדים.
&nbsp
אגב, עם הכלים של היום אין שום סיבה לא לעשות pair programming ב-remote, וגם את הפגישות scrum או כל פגישה אחרת אפשר לעשות ב-telepresence.
&nbsp
דווקא איש מקצוע מנוסה, שכל עבודתו היא מול המחשב, צריך פחות נוכחות פיזית מסטודנט, שיכולות לעלות לו שאלות למרצה ששום הקלטה של הרצאה לא תענה עליהן.
ולא - גם המתרגל לא בהכרח ידע לענות עליהם, יש סיבה להבדל בין מרצה למתרגל.

hadooper

New member
זאת היתה רק דוגמא, לא טענתי שהם מהווים את כל ה5-10%.

כך לפחות קיוויתי שתבין. הפואנטה היא שיש אחוז לא מובטל של נהגים שהיו יכולים לוותר על נסיעתם לחלוטין בנק' זמן נתונה.

ואגב, בחודשי הקיץ, אני באופן אישי כן מרגיש קצת הקלה בגודש. ועוד יותר, קל לי מאד להבחין בהדרדרות המהותית שנוצרת באוקטובר, כשמתחילה שנת הלימודים האקדמית. אתה שוכח שכיום כל סטודנט או חייל, יכול בקלות לקחת הלוואה כדי לרכוש רכב. בנוסף, לרוב הסטודנטים יש גישה למאגר אינטרנטי עשיר מאד של הרצאות פרונטליות מוקלטות, חלקם אפילו לא צריכים לפתוח ספר בכל תקופת לימודיהם.

לגבי מפתחים, אני מסכים איתך שאפשר לעשות pair programming גם ב remote (ואפילו יצא לי לעשות פעם בעצמי), אבל המצב מדרדר (בלי קשר ל pair programming) כשצריך לערב אנשים אקראיים מצוותים אחרים, זה בהחלט מקשה עליך להצליח לתפוס את מי שאתה צריך בלי שהוא יעכב אותך. זה גם מאד מקשה על מנהלי ה Hands-On לשמור על תיאום בין כולם.

BravoMan

Active member
אתה זה שלא מבין את הפואנטה:

אני אומר שהטענה שלך לא מבוססת!
אתה בונה מגדלים באוויר.
&nbsp
על סמך מה קבעת שיש 10% נהגים שלא חייבים להיות בפקקים?
&nbsp
אתה לא יכול לזרוק דוגמה רעה אחת ולהגיד "אבל הדוגמה היא לא הפואנטה".
אתה רוצה להראות פואנטה, תבסס את הנתונים שאתה זורק על משהו ממשי!

hadooper

New member
על סמך מה?

אם המצב כיום לא היה מאפשר לכל אדם להחזיק רכב ולעלות איתו על כביש X, בשעה Y, באופן שבו זה היה כלכלי עבורו, אזי בהכרח היית מצליח להוריד קבוצה מסויימת של נהגים מהכביש ולהסית אותם לתחבורה ציבורית או לדברים חלופיים אחרים. זה כל כך פשוט.
&nbsp
העובדה שכל אדם יכול לקחת כיום הלוואה, ליסינג או מימון לרכישת רכב, אינה מצב תקין וגם לא תורמת בעליל למצב הכבישים (בלשון המעטה).
&nbsp
האמירה הפוליטית שלי היא שרכב צריך להיות פריווילגיה לעשירים.

BravoMan

Active member
האמירה הפוליטית שלך מטומטמת.

ולא, אני לא הולך להוסיף "סלח לי" כי אין לי על מה להתנצל!
&nbsp
אתה שוב חוזר על "להסית אותם לתחבורה ציבורית או לדברים חלופיים אחרים אבל זו בדיוק הבעיה במדינה שלנו: אין דברים חלופיים להסיט אליהם!
&nbsp
לכן, הדבר היחיד שהתייקרות שימוש ברכב תעשה, זה לפגוע במשק, ע"י הורדת יכולת צריכה של המעמד הכי יצרני במדינה.
&nbsp
אני לא יודע מאיפה הגעת למסקנה שכל אחד יכול לקחת הלוואה.
זה לחלוטין לא נכון.
&nbsp
אני לא יודע מאפה הגעת למסקנה שיש 10% נהגים שיכולים לוותר על רכב ועדיין להגיע בזמן לעבודה ולחזור הבית.
&nbsp
אם לא תיתן סימוכין לטענות האלה, אין לי ברירה אלא לחשוב שהכל בדמיון שלך!

hadooper

New member
למה אין? יש! אוטובוסים! רכבת ישראל!

אין לך כסף להחזיק רכב? תחיה עם מה שיש!
מאד פשוט, לא צריך סימוכין לכלום!

BravoMan

Active member
טוב, אם לא צריך סימוכין לכלום, אני יכול להכריז שאתה

טרול בן 7 שבכלל עוד לומד ביסודי ולא עובד בהייטק, וכולם יהיו חייבים לקבל שאני צודק כי...
לא צריך סימוכין לכלום!

&nbsp
בעצם, יש לי אפילו סימוכין לזה, כי אם היית כבר לומד הבנת הנקרא, היית שם לב שאנו מתווכחים בשרשור בו לשואלת המקורית יש בעיה ספציפי שאין תח"צ מהבית שלה לעבודה!

hadooper

New member
זה בכלל לא משנה מבחינת הטענה שלי...

זה שאין ספציפית לפותחת השרשור תח"צ מהבית, לא אומר שזה יהיה המצב של חלק מאד ניכר מאותם אלו שיוותרו על הכביש, בהינתן מדיניות של אגרות גודש. מה שאומר, שהיא רק תהנה מכך ותקצור את הפירות, בדמות של כביש פחות גדוש בדרכה לעבודה מדי יום ביומו.
&nbsp
ולגבי אותו חלק אחר שלהם שאין להם תח"צ, צר לי אבל כנראה שיאלצו למצוא לעצמם מקום מגורים אחר בהתאם לצורך. בסופו של יום, זאת אחריותו של האינדיבידואל לבחור אם הוא רוצה לגור במקום שבו שיש לו אפשרות להגיע ממנו לעבודה בבוקר, לבין מקום שבו אין לו...

BravoMan

Active member
וודאי שזה קשור.

אתה ממציא את המספרים שלך על סמך דמיון פרוע שאינו קשור למה שקורה בשטח.
&nbsp
בפועל, אין לך מושג למי יש תח"צ ולמי אין.
השואלת כבר משלמת אגרה על כביש 6, ועדיין סובלת מעומסים, מה שאומר שהטענה שלך שגויה.
&nbsp
למעשה, בדיוק לפני יומיים יצא לי לנסוע לרוב עורכו של כביש 6 בשעות העומס, ודווקא המקטעים היקרים ביותר שלו הם הכי עמוסים.
יוקר נסיע לא מפחית את העומס, אם אין חלופות.

hadooper

New member
...

הכותבת ציינה שהיא מגיעה מדי יום למקום עבודתה בתל-אביב, אבל כביש 6 (שאני חייב להודות שמעולם לא יצא לי לעלות עליו) אינו נחשב מהכבישים העמוסים ביותר במדינה, מה שאומר שיתכן שעיקר ההתעכבות שלה באזורים אחרים של המסלול.

הכבישים העמוסים ביותר הינם: כביש איילון (20), כביש החוף (2), כביש גהה (4), כביש 5 וכביש 1.

ואתה שוב מתעלם מאחת הטענות העיקריות שלי שיישום רעיון אגרות הגודש, הוא זה שלמעשה "יהנדס" את החברה וידרבן את המשק לייצר חלופות, בין אם על-ידי פתיחת השימוש באובר וליפט ופיצוי נהגי המוניות מצד המדינה, או בין אם על-ידי זירוז ההשקעה בשיפור התח"צ מצד המדינה או דירבון של יותר בעלי עסקים פרטיים להקים שירותי תחבורה כאלה.

BravoMan

Active member
אני לא מתעלם, אני אומר ישירות שהטענה העיקרית שלך היא

בולשיט מהמעלה הראשונה!
&nbsp
אם רוצים שאגרות גודש יהיו יעילות, צריך קודם לייצר חלופות, ואז להפעיל את האגרות, אחרת לא תהיה לך בשום אופן תוצאה רצויה לאגרות.
&nbsp
לא מכיר כביש 6? יופי, .תסתום את הפה.
כי כביש 6, ו-"הנתיב המהיר" (אני מכיר את שניהם היטב), הם הוכחה מצוינת שללא חלופה ראויה אנשים ישלמו גם אגרות גבוהות, מבלי להפחית את העומס.
&nbsp
אני לא יודע מה אתה עושה בדרך לעבודה בבוקר, אבל אם היית שומע דיווחי תנועה ברדיו, היית יודע שחלקים בכביש 6 פקוקים כל בוקר לא פחות מיתר הכבישים שציינת.
העלות הדי יקרה שלו לא עוזרת לצמצם את כמות הנוסעים בו.

hadooper

New member
...

1. ללא האגרות, לא יהיה שום דבר שידרבן בעלי עסקים לפתוח חברות תחבורה חדשות (עקב היעדר הביקוש), כנ"ל גם לגבי carpools.

2. כביש 6 הוא לא חלק מצבר הבקבוק, אלא אך ורק אותם כבישים שאני ציינתי.

BravoMan

Active member
אתה ממשיך לכתוב שתויות לא מבוססות בלי להתייחס באמת:

1. החוק בישראל כרגע מגביל יכולת לפתוח חברות תחבורה, carpools או כל פתרון פרטי אחר.
עד שהחוק לא ישונה, שום דירבון או תמריץ לא רלוונטי.
&nbsp
2. קודם תיסע, ואז תקבע.
כביש 6 עמוס בפני עצמו, בלי שום קשר לחיבורים אליו או ירידות ממנו.
&nbsp
אפילו הנתיב המהיר לא ריק כפי שהיית מצפה, למרות שבשעות העומס מחיר הנסיעה בו יכול לזנק לכמעת 100 ש"ח!

למעלה