פצפיסט נכנס לכלא

• פותח הנושא eviv
  • פורסם בתאריך

Dan Chazan

New member
לדעתי זה בכלל אינו ענין של זכות

להגדרה עצמית. אין כל צורך להכנס כאן לוויכוח שאין לו סוף האם לפלשתינים יש או אין זכות להגדרה עצמית בא"י. אבל ללא כל ספק לכל אדם על פני כדור הארץ יש זכות להיות אזרח שווה זכויות במדינה כל שהיא. מהדרישה הזאת שקשה מעוד לערער עליה נובעת התביעה או למדינה פלשתינית שתאפשר לערבים להיות אזרחים בה או לאזרחות מלאה שלהם בישראל. בנוסף לזה אסור לפגוע בזכויות הקנין של אף אדם. מזה נובע שההתנחלות בוודאי נוגדת זכויות אדם בסיסיות של פלשתינים ע"י דחיקתם לשטח מצומצם מאוד.

MS6

New member
אל תגיד לי את מי אני שונא ולמה...

אני לא שונא אף עם בגלל מוצא. זה טפשי, ילדותי וחסר כל תועלת.. אז תחסוך ממני את האשמות חסרות השחר שלך.. אולי אתה כשהיית איש ימין פעלת מתוך רגשות שנאה מיותרות (מה שלא הופך אותך לאיש ימין אלא לסתם קריזיונר) זה ההבדל בין אידיאולוגיה אמיתית ומושרשת לבין הרגשה רגעית. 1. אם ארגוני הטרור הפלסטינים היו רוצים "שלום אמיתי" אז הם היו מקבלים את ההצעה של אהוד ברק, אבל אי אפשר לצפות הרבה מראש ממשלה חדש של הרשות כשהוא אומר "אוייב ציוני". האוייבים הערבים ביש"ע לעולם לא היו מעוניינים ברגיעה ובשלום. הם לא רצו את זה במלחמת העצמאות ולא בששת הימים ובטח שלא באינתיפאדה, ההתעלמות שלכם מהמהלכים בשנים האחרונות היא פשוט מדהימה, הם הוכיחו את מטרתם שוב ושוב ושוב למה אתם מחכים? ששתי מטוסים יורידו את מגדלי עזריאלי? שיתחילו לדבר בקול על הגליל? 2. קודם כל זה אינדיאנים בקוויבק.. לא מוסלמים. דבר שני איך בכלל אפשר להשוות בין יש"ע וישראל לבין הודו ובריטניה או צרפת ואלג'יריה.. מה לצרפת ולאלג'יריה? מה להודו ולבריטניה? אתה משווה את מזרח ירושלים בשביל היהודים לבומביי בשביל הבריטים? אתה משווה את חברון בשביל היהודים לאלג'יר בשביל הצרפתים? אתה רוצה לראות מה זה להיות יהודי? תראה באיזה צורה היהודים כבשו את ישראל בתקופת יהושוע ותדבר איתי אח"כ על יהודים... אתם כל הזמן מנסים לעמוד בקריטריונים לא נורמלים ובלתי אפשרים, אנחנו יהודים זה נכון, אנחנו הומנים מאוד ביחס לפלסטינים אין ספק בכלל, אבל מפה ועד לחשוב שערביי יש"ע לא צריכים להיפגע על מנת לקיים את הזכויות שלנו על א"י זה פשוט טפשי. הם נפגעו, יפגעו וימשיכו להיפגע כל עוד חלומם להעיף אותנו מפה עדיין חי ובועט.

iceviper

New member
שמע,זה חסר טעם.

1.בימי יהושע עדיין לא דובר על יהודים אלא על ישראלים. 2.היתה לי "אידאולוגיה אמיתית ומושרשת" בדיוק כמו לך.אין לי כוונה להוכיח זאת,ואינני יכול.די אם אומר שלמדתי אצל אחד מכותבי המאמרים הבולטים שלכם,ואת "מקום תחת השמש" ידעתי לצטט מדי פעם, בעת ויכוחים עם שמאלנים משוקצים. 3.ביחס להודו ובריטניה וכו',הטיעון של "אלפי ק"מ" איננו רלוונטי משום שבשני המקומות מדובר דה-פאקטו בכיבוש של עם אחר.הדומה רב מהשונה. 4.על עניין האינדיאנים בקוויבק אין לי כוונה להשיב.צא ולמד.

Dan Chazan

New member
אם זאת ציונות אני מוותר!!

אני דווקא חשבתי שציונות משמעה צדק חברתי לכל. לא נסיון לחטוף ככל האפשר מתושבי הארץ הזאת. הציונות שלך גובלת בבפשע. היא מכירה בזכות של עם אחד לגזות את כל זכויותיהם של אנשים שחיו בארץ הזאת מאות בשנים. ואל תספר לי שב47 היתה גזילה ולכן מותר ויש לגזול עוד היום. ב47 ישראל דרשה זכויות מינימום ליהודים ואפשרה זכויות לערבים. הערבים הם אלה שדחו את הפשרה של החלוקה. לישראל לא היתה ברירה אז אלא לפעול. כעת טענתך היא שמותר לפגוע בערבים בגלל בצע אדמה. אין זכות כזאת ולא היתה.

MS6

New member
ציונות זה צדק חברתי לכל? אה?

הרגע חיפשתי במילון ולא ראיתי שום קשר לצדק חברתי... התכוונת אולי למטרה של הקמת ארגון "שלום עכשיו" או משהו כזה.. ואין ממש קשר בין ציונות לארגון שכזה.

Dan Chazan

New member
זאת הציונות שלי וזאת הציונות

שאני גאה בה. יש גם ב"ציונות" הנפשעת. בזאת איני גאה. ציונות שאומרת שליהודים מותר לפגוע בפלשתינים ולהמשיך לצמצם את שטחי המחיה שלהם נגד רצונם כך שהם יחיו על השאריות שהציונות הדורסנית שלך תותיר להם.

MS6

New member
שמע ציונות זה לא מילה לבקשתך...

אתה לא יכול לקחת מילה מסויימת ולהלביש עליה פירוש איך שאתה רוצה.. זה שטותי לגמרי. אם נניח אני מחר יחליט שפירוש המילה "יד" הוא "מכונית" זה יהיה רציני? ברור שלא. אין שום קשר בין ציונות לצדק חברתי, לא אמרתי שזה סותר אבל זה בטח שלא הפירוש.. אז תפסיק להמציא פירושים למילים קיימות בעברית.

Dan Chazan

New member
אכן כך. אם כך תשתמש במובן הנכון

והיחיד. תנועה שמטרתה ליצור מדינה בטוחה ומקלט לעם היהודי. לא מקום שבו ידוכא עם אחר.

Alexco

New member
יאללה

ציונות זה לא שולחן, זאת תנועה רעיונית, עם זרמים שונים. הזרם המיינסטרימי בציונות עד נפילת מפא"י בהחלט ראה צדק חברתי כחלק מהאג'נדה הציונית.

מסלינה

New member
על איזה מקרה צורך את מתכוונת?

אם תהיה מאויימת, על מי תסמכי לצורך הגנה? על צה"ל בו משרתים מתנחלים כדבר ברור מאליו, והוא הצבא של המתנחלים, בדיוק כפי שהוא הצבא של כל ישראלי (פרט ל"ערבים ישראלים", ובאופן שונה: חרדים, פציפיסטים, סרבנים מאורגנים או כל מיני מקרים אינדיוידואלים), או על גוף כל שהוא הקשור לערבים?

spearheadnet

New member
והעיקר שזו החתימה של פציפיסט

וסרבן מצפון שאוהב את כוווווולם

iceviper

New member
אם כבר חתימות,

לאיזה נוער הכוונה בחתימתך? אולי הכוונה לנוער הזה?

MS6

New member
כמובן שלא...

הוא עונה על הקריטריונים של הנוער הרוויזיוניסטי? מדובר במיעוט בנוער הנפלא של הימין

gershon17

New member
אני לא מופתע מהשקט היחסי

עכשיו כשגם הימין למד לסרב, פתאום הסרבנות לא מתקבלת בכאלה ידיים פתוחות פה. נאה, נאה.

למעלה